Beste Handstofzuiger

De beste handstofzuiger op dit moment is de Philips MiniVac FC6149. Deze compacte kruimeldief heeft een hoge zuigkracht, gaat lang genoeg mee voor kleine klusjes en wordt geleverd met veel verschillende accessoires. Je kunt hem zelfs gebruiken als autostofzuiger, omdat hij aangesloten kan worden met een autostekker.

Een handstofzuiger is een compact en lichte stofzuiger die geschikt is voor kleine oppervlaktes. Zo is een hand stofzuiger ideaal voor kleine ongelukjes of om even snel iets op te zuigen. De meeste handstofzuigers zijn draadloos te gebruiken, maar er zijn ook handstofzuigers met een stekker.

Vanwege het feit dat er veel hand stofzuigers op de markt te vinden zijn, hebben we besloten om onderzoek te doen naar de beste keuzes. We hebben gekeken naar verschillende toepassingen – bijvoorbeeld voor het stofzuigen van de trap – tot en met specifieke kenmerken: van krachtige tot kleine handstofzuigers.

Beste handstofzuigers op dit moment:

Beste handstofzuiger

 Beste handstofzuiger 

Philips MiniVac FC6149

Philips MiniVac FC6149

De Philips MiniVac FC6149 is de beste handstofzuiger van dit moment. Dit model wordt geleverd met veel handige accessoires, waaronder opzetstukken en een autostekker. Met deze auto oplader kun je de handstofzuiger ook gebruiken wanneer de accu leeg is.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Philips MiniVaC FC6149 is een handige handstofzuiger die voor veel zuigklussen te gebruiken is. Denk aan het even snel opzuigen van bagger in de gang, maar ook in voor het zuigen van de auto is dit een goede handstofzuiger. Daarbij wordt de stofzuiger geleverd met veel handige accessoires:

 • Kleine borstel
 • Grote borstel
 • Klein spleetmondstuk
 • Groot spleetmondstuk
 • Lange slang
 • Oplaadstation
 • Opbergtas
 • Autostekker (12V)

Met deze accessoires kun je handstofzuiger veelzijdig gebruiken, gebruik bijvoorbeeld het kleine spleetmondstuk voor het zuigen tussen de stoelen. De stofzuiger heeft wel een gebruiksduur van slechts 11 minuten, maar wanneer de stofzuiger leeg is kun je gewoon door stofzuigen door gebruik te maken van de autostekker. Niet voor niets komt dit model dan ook als beste uit de bus in het onderzoek naar de beste kruimeldief.

beste handstofzuiger

Deze kruimeldief van Philips heeft een handig staand oplaadstation, hierin zet je makkelijk de handstofzuiger in weg.

Voordelen

 • Veel handige accessoires
 • Mooi design
 • Handige autostekker
 • Op te bergen in een handige wandhouder (laad automatisch de stofzuiger op)

Nadelen:

 • Maximale accuduur is slechts 11 minuten

Krachtige handstofzuiger

 Krachtige handstofzuiger 

Dyson V6 Trigger+

Dyson V6 Trigger+

De stofzuigers van Dyson hebben veel kracht en zijn voorzien van de beste accu’s. Deze Dyson V6 Trigger+ is daarom ook de krachtigste handstofzuiger van dit moment. Dit model wordt ook geleverd met een turbomondstuk, wat zorgt voor nog meer power en waardoor je heel eenvoudig dierenharen op kunt zuigen.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Amazon

Specificaties

Aanbeveling

De Dyson V6 Trigger+ is momenteel de krachtigste handstofzuiger van dit moment. Dit model wordt standaard geleverd met een turbozuigmond en dit opzetstuk zorgt voor nog meer zuigkracht. Ook kun je met een turbozuigmond vaak makkelijker dierenharen opzuigen.

Voordelen:

 • Veel zuigkracht
 • Lange gebruiksduur van 20 minuten
 • Wordt geleverd met turboborstel en handige kierenzuigmond

Nadelen:

 • Erg prijzig voor een handstofzuiger
 • Beperkt leverbaar

Kleine handstofzuiger – Makkelijk op te bergen

 Beste kleine handstofzuiger 

Rowenta X-Touch AC9736

Rowenta X-Touch AC9736

De Rowenta X-Touch AC9736 is een erg goede en compacte handstofzuiger. In onze ogen is deze stofzuiger ook de beste kleine handstofzuiger van dit moment. Dit model is makkelijk op te bergen in het bijgeleverde oplaadstation en is erg licht.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Rowenta X-Touch AC9736 is momenteel de beste kleine handstofzuiger van dit moment. Het is een mooie en krachtige handstofzuiger. Ook is de stofzuiger erg licht en compact, waardoor de stofzuiger makkelijk op te bergen is. Bij de stofzuiger krijg je ook een laadstation waarin je de stofzuiger kunt zetten wanneer je klaar bent met zuigen, automatisch laad de handstofzuiger dan weer op.

Voordelen

 • Met 0,85 kg een erg lichte handstofzuiger
 • Compact en daardoor makkelijk op te bergen
 • Wordt geleverd met een handig oplaadstation en opzetstukken

Nadelen

 • Handstofzuiger is niet geschikt voor het opzuigen van dierenharen

Bekijk hieronder de video van deze kleine handstofzuiger:

https://youtube.com/watch?v=UHHcEghWMsM%3Fstart%3D28%26feature%3Doembed%26wmode%3Dopaque%26rel%3D0

Beste kruimeldief voor de trap

 Beste kruimeldief voor trap 

Black+Decker BHHV520BFP

Black+Decker BHHV520BFP-QW

De Black+Decker BHHV520BFP is ook één van de beste handstofzuigers. Het voordeel van dit model is dat deze geleverd wordt met een zogeheten turboborstel, ideaal voor het opzuigen van dierenharen. Door deze specifieke zuigmond is dit model ook geschikt voor het stofzuigen van de trap.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Black+Decker BHHV520BFP is een erg goede handstofzuiger met een lange accuduur (21 minuten). Ook is dit model geschikt voor het opzuigen van dierenharen, zo wordt dit model geleverd met een gemotoriseerde zuigmond. Dit maakt de handstofzuiger ook geschikt voor het stofzuigen van de trap, zo is de stofzuiger met 1,2 kg ook aan de lichte kant.

Voordelen

 • Geschikt voor het opzuigen van dierenharen
 • Lange gebruiksduur van 21 minuten
 • Ruime stofreservoir 0,7 liter

Nadelen

 • Geluidsniveau is tijdens het zuigen erg luidt (72 dB)

Goede handstofzuiger voor in de auto

 Handstofzuiger voor in de auto 

Black+Decker PD1200AV

Black en Decker PD1200AV

De Black+Decker PD1200AV is een echte handstofzuiger voor in de auto. Dit model wordt namelijk geleverd met een autostekker, hierdoor kun je de stofzuiger lang gebruiken in de auto. Ook heeft deze handstofzuiger een flexibele slang en een compacte zuigmond. Dit maakt de stofzuiger ideaal voor het zuigen van moeilijkbereikbare plekken, zoals in de auto.

Onze score: ★★★★★

Bol.com MediaMarkt

Specificaties

Aanbeveling

De Black en Decker PD1200AV is een echte handstofzuiger die je gebruikt voor het zuigen van je auto. Dit model wordt namelijk geleverd met een autostekker

Onderzoeksfactoren bij handstofzuigers

Afhankelijk van het type stofzuiger dat jij wil kopen, is het slim om te letten op specifieke factoren. Als we kijken naar het stofzuigen met de hand zijn er bepaalde kenmerken belangrijker, dan wanneer we spreken over een stofzuiger die je achter je aan rolt. Zo is er vaak sprake van een accu: de maximale gebruikerstijd en de oplaadtijd zijn daarom erg belangrijk. En wat dacht je van het gewicht? Je hebt dit type stofzuiger constant in je hand, dus hij mag zeker ook niet te zwaar zijn!

Alle factoren waar wij goed naar hebben gekeken in dit handstofzuiger onderzoek:

 • Accuduur en oplaadtijd: we willen zo lang mogelijk met een handstofzuiger kunnen stofzuigen. En als de accu dan per ongeluk leeg is, dan willen we hem natuurlijk zo snel mogelijk opgeladen hebben. We hebben gecheckt hoe het gesteld is met de accuduur en oplaadtijd van specifieke modellen.
 • Gewicht en ergonomie: we hebben gekeken hoe lekker we kunnen stofzuigen met de hand. Is het geen hele zware handstofzuiger? En is er überhaupt wel sprake van een fijn handvat?
 • Toepassingsmogelijkheden: natuurlijk hebben we ook ingezoomd op de verschillende toepassingsmogelijkheden mogelijke gebruikssituaties. Zo keken we naar de mogelijkheid om een trap te stofzuigen, maar ook of een model geschikt is als beste autostofzuiger.

Uiteraard zijn we de standaardfactoren van een stofzuiger (denk aan het geluidsniveau en de inhoud van stofreservoir) niet uit het oog verloren. Daarbij hebben we flink wat reviews doorgenomen om ons beeld over specifieke modellen flink te verbreden.

Samenvatting: Top 5 beste handstofzuigers

HandstofzuigerAccuduurGewichtStofcapaciteitPrijs
Philips MiniVac FC614911 minuten2,17 kilogram0,5 LBeste deal
Dyson V6 Trigger+20 minuten1,23 kilogram0,4 LBeste deal
Rowenta X-Touch AC973610 minuten0,85 kilogram0,2 LBeste deal
Black+Decker BHHV520BFP-QW21 minuten1,2 kilogram0,7 LBeste deal
Black en Decker PD1200AV10 minuten1,7 kilogram0,4 LBeste deal

Waarom kun je dit onderzoek vertrouwen?

Bij Bestestofzuigers.nl nemen wij onze onderzoeken erg serieus. We volgen een afgebakende onderzoeksmethodologie: of het nu gaat om dit onderzoek naar de beste handstofzuiger óf een test met lichtgewicht stofzuigers op wielen.

Voor het onderzoek naar de beste handstofzuiger hebben we daarnaast gebruik gemaakt van onze jarenlange kennis in de wereld van stofzuigers en kruimeldieven. Wellicht goed om te vermelden: wij vertellen je alles wat je moet weten over handstofzuigers en kruimeldieven op Kruimeldief.nl, waar we tevens het laatste nieuws bijhouden van de wat compactere stofzuigers.

Het is goed om te weten dat we daarbij zelf geen hand stofzuigers verkopen: wij zijn geen webshop en we zijn 100% onafhankelijk. Dit geeft ons alle vrijheid om daadwerkelijk alle modellen naast elkaar te leggen en ze te onderzoeken op de zojuist benoemde factoren. De combinatie van onze onafhankelijkheid met onze stofzuiger kennis zorgt voor een betrouwbaar en waardevol onderzoek.

Mocht je vragen hebben over onze aanpak of ben je van mening dat ons onderzoek toe is aan vernieuwing? Laat dan gerust een berichtje achter onderaan het onderzoek!