Home » Beste HandstofzuigerDoor Bram Tigchelaar | Update: 29 september 2023

Beste Handstofzuiger

Een handstofzuiger is een compacte en lichte stofzuiger, die ideaal is voor het stofzuigen van kleine oppervlaktes en moeilijk bereikbare plekken. Dit type stofzuiger is ideaal wanneer je even snel iets op moet zuigen, denk hierbij aan kleine ongelukjes of bagger dat naar binnen is gelopen. De meeste handstofzuigers zijn draadloos te gebruiken, maar er zijn ook handstofzuigers die werken met een stekker.

Op deze pagina laten we je zien wat de beste handstofzuiger is en wat goede alternatieven zijn. Per stofzuiger zie je wat de belangrijkste specificaties van het model zijn, ook zie je direct waar de stofzuiger te koop is en voor welke prijs. Verder op de pagina lees je waarop je moet letten bij het kopen van een handstofzuiger en geven we nog enkele tips voor het gebruik van een handstofzuiger.

Beste handstofzuiger

Bekijk hieronder wat de beste handstofzuiger is op dit moment. Momenteel krijgt de Rowenta X-Touch AC9736 de beste beoordeling van gebruikers. Deze kruimeldief weegt slechts 800 gram en is daarmee erg licht. Je kunt de stofzuiger makkelijk opbergen, is ideaal om mee te nemen en te gebruiken op moeilijk bereikbare plekken. Bij de stofzuiger krijg je verschillende accessoires, zoals een kierenzuigmond en een zachte afstofborstel. Wel is het belangrijk om rekening te houden dat een handstofzuiger een korte accuduur heeft, zo heeft ook deze stofzuiger een accuduur van 10 minuten.
Rowenta X-Touch AC9736

De Rowenta X-Touch AC9736 is momenteel de best beoordeelde kruimeldief, zo krijgt de stofzuiger een score van 8.6 van gebruikers. Dit model is een handstofzuiger en wordt geleverd met een kierenzuigmond en zachte afstofborstel. Het maximale geluidsniveau is 83 dB, heeft een maximale gebruiksduur van 10 minuten en weegt slechts 0,8 kg. De stofzuiger is erg compact en is hierdoor makkelijk op te bergen.

Top 10 met de best beoordeelde handstofzuigers

Handstofzuigers zijn er in allerlei soorten en maten, daarbij zit er ook veel verschil in de prijs. Het kan daarom interessant zijn om ook naar alternatieven te kijken. Bekijk hieronder een top 10 met de best beoordeelde handstofzuigers op dit moment. Deze top lijst bestaat uit 10 handstofzuigers die goed beoordeeld worden door consumenten. Let bij het vergelijken van deze stofzuigers op de volgende factoren: geluidsniveau, maximale gebruiksduur, gewicht, accessoires en prijs.

#1 Rowenta X-Touch AC9736

De Rowenta X-Touch AC9736 is momenteel de best beoordeelde kruimeldief, zo krijgt de stofzuiger een score van 8.6 van gebruikers. Dit model is een handstofzuiger en wordt geleverd met een kierenzuigmond en zachte afstofborstel. Het maximale geluidsniveau is 83 dB, heeft een maximale gebruiksduur van 10 minuten en weegt slechts 0,8 kg. De stofzuiger is erg compact en is hierdoor makkelijk op te bergen.

#2 BLACK+DECKER PV1820L-QW

De BLACK+DECKER PV1820L-QW is momenteel een goed beoordeelde stofzuiger, zo krijgt de stofzuiger een score van 8.4 van gebruikers. Dit model is een handstofzuiger. Het maximale geluidsniveau is 85 dB, het maximale gebruiksduur is 10 minuten en weegt 1,4 kg. De stofzuiger is makkelijk te legen en heeft Cyclonic Action technologie, hierdoor draait het stof weg van de filter en blijft de zuigkracht sterk.​

#3 BLACK+DECKER BHHV315B-QW

De BLACK+DECKER BHHV315B-QW is momenteel een goed beoordeelde stofzuiger, zo krijgt de stofzuiger een score van 8.2 van gebruikers. Dit model is een handstofzuiger en is voorzien van een geïntegreerde kierenzuigmond. Het maximale geluidsniveau is 68 dB, het maximale gebruiksduur is 10 minuten en weegt 1,1 kg. 

#4 Princess Turbo Tiger

De Princess Turbo Tiger is momenteel een goed beoordeelde stofzuiger, zo krijgt de stofzuiger een score van 8.0 van gebruikers. Dit model is een handstofzuiger en is voorzien van een stekker. Je bent hierdoor niet afhankelijk van de gebruiksduur van de accu. Het maximale geluidsniveau is 81 dB en weegt 0,54 kg. Bij de stofzuigers krijg je drie verschillende borstels en een schouderband om de stofzuiger mee te kunnen dragen.

#5 BLACK+DECKER NVC115WA-QW

De BLACK+DECKER NVC115WA-QW is momenteel een goed beoordeelde stofzuiger, zo krijgt de stofzuiger een score van 7.8 van gebruikers. Dit model is een handstofzuiger en wordt geleverd met een kierenzuigmond en zachte borstel. Het maximale geluidsniveau is 58 dB, heeft een maximale gebruiksduur van 11,5 minuten en weegt 0,54 kg.

#6 BLACK+DECKER PD1420LP-QW

De BLACK+DECKER PD1420LP-QW is momenteel een goed beoordeelde stofzuiger, zo krijgt de stofzuiger een score van 7.8 van gebruikers. Dit model is een handstofzuiger. Dit model heeft een flexibele slang, hiermee kun je moeilijk bereikbare plekken makkelijk bereiken. Het maximale geluidsniveau is 75 dB, heeft een maximale gebruiksduur van 12 minuten en weegt 1,42 kg.

#7 BLACK+DECKER Nat/Droog WDC115WA-QW

De BLACK+DECKER Nat/Droog WDC115WA-QW is momenteel een goed beoordeelde stofzuiger, zo krijgt de stofzuiger een score van 7.8 van gebruikers. Dit model is een handstofzuiger. Het is mogelijk om met deze stofzuiger ook water op te zuigen, handig voor kleine ongelukjes met vocht. Het maximale geluidsniveau is 70 dB, heeft een maximale gebruiksduur van 9 minuten en weegt 0,63 kg.

#8 BLACK+DECKER PD1820L-QW

De BLACK+DECKER PD1820L-QW is momenteel een goed beoordeelde stofzuiger op dit moment, zo krijgt de stofzuiger een score van 7.8 van gebruikers. Dit model is een handstofzuiger. De stofzuiger heeft een flexibele slang, hiermee kun je moeilijk bereikbare plekken makkelijk bereiken. Het maximale geluidsniveau is 72 dB, heeft een maximale gebruiksduur van 18 minuten en weegt 1,5 kg.

#9 BLACK+DECKER DVA325JP07-QW

De BLACK+DECKER DVA325JP07-QW is momenteel een goed beoordeelde stofzuiger op dit moment, zo krijgt de stofzuiger een score van 7.4 van gebruikers. Dit model is een handstofzuiger. De stofzuiger wordt geleverd met een gemotoriseerde borstel, hiermee kun je vrij makkelijk dierenharen verwijderen. Het maximale geluidsniveau is 69 dB, heeft een maximale gebruiksduur van 15 minuten en weegt 1,4 kg.

#10 BLACK+DECKER WDA315J-QW

De BLACK+DECKER WDA315J-QW is momenteel een goed beoordeelde stofzuiger, zo krijgt de stofzuiger een score van 7.0 van gebruikers. Dit model is een handstofzuiger. De stofzuiger wordt geleverd met een rubberen zuigmond voor vloeistoffen, hiermee kun je vloeistoffen opzuigen. Het maximale geluidsniveau is 62 dB, heeft een maximale gebruiksduur van 10 minuten en weegt 0,89 kg.

Waarop letten bij het kopen van een handstofzuiger

Afhankelijk van het type stofzuiger dat jij wil kopen, is het slim om te letten op specifieke factoren. Als we kijken naar het stofzuigen met de hand zijn er bepaalde kenmerken belangrijker, dan wanneer we spreken over een stofzuiger die je achter je aan rolt. Doordat je de stofzuiger volledig in je hand gebruikt, is het dus verstandig om rekening te houden met het gewicht van de stofzuiger. Ook doordat de meeste kruimeldieven draadloos zijn en werken met een accu is het belangrijk om rekening te houden met de maximale gebruikstijd. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt met alle factoren die belangrijk zijn voor een handstofzuiger:

  • Gewicht: omdat je een handstofzuiger volledig in één hand gebruikt, is het verstandig om rekening te houden met het gewicht.
  • Maximale gebruiksduur: een kruimeldief werkt bijna altijd met een accu, hierdoor ben je afhankelijk van een bepaalde gebruiksduur. Vaak is de gebruiksduur van een handstofzuiger erg kort, belangrijk om hier vooraf rekening mee te houden.
  • Geluidsniveau: ook zijn handstofzuigers over het algemeen echte herriemakers. Let daarom ook op het maximale geluidsniveau, zeker wanneer je de kruimeldief voor bepaalde doeleinde wilt gebruiken.
  • Accessoires: ook is het belangrijk om te kijken naar de bijgeleverde accessoires. Wil je de handstofzuiger bijvoorbeeld gebruiken voor het opzuigen van dierenharen, kies dan voor een model met turbozuigmond. Met zo’n zuigmond kun je vrij makkelijk dierenharen verwijderen.
  • Basisstation: het kan ook interessant zijn om te kijken met wat voor soort basisstation een stofzuiger geleverd wordt, zo zijn er handige basisstations waarin je de stofzuiger makkelijk kunt terug zetten, waarna deze automatisch weer oplaadt. Heeft een handstofzuiger zo’n basisstation niet, dan kan wel eens voorkomen dat je vergeet de stofzuiger op te laden.
  • Toepassingsmogelijkheden: natuurlijk hebben we ook ingezoomd op de verschillende toepassingsmogelijkheden mogelijke gebruikssituaties. Zo keken we naar de mogelijkheid om een trap te stofzuigen, maar ook of een model geschikt is als beste autostofzuiger.

Uiteraard zijn we de standaardfactoren van een stofzuiger (denk aan de inhoud van stofreservoir) niet uit het oog verloren. Daarbij hebben we flink wat reviews doorgenomen om ons beeld over specifieke modellen flink te verbreden.

De beste handstofzuigers vergelijken

Je weet nu waarop je moet letten bij het kopen van een nieuwe handstofzuiger. In de tabel hieronder hebben we dan ook deze factoren en de best beoordeelde kruimeldieven neergezet. Je kunt zo eenvoudig vergelijken wat de beste handstofzuiger voor jou is!

HandstofzuigerAccuduurGewichtIndicatieprijs
1. Rowenta X-Touch AC973610 minuten0,8 kg€ 105,-
2. BLACK+DECKER PV1820L-QW10 minuten1,4 kg€ 123,-
3. BLACK+DECKER BHHV315B-QW10 minuten1,1 kg€ 85,-
4. Princess Turbo TigerN.v.t.1,42 kg€ 40,-
5. BLACK+DECKER NVC115WA-QW11,5 minuten 0,54 kg€ 40,-
6. BLACK+DECKER PD1420LP-QW12 minuten1,42 kg€ 132,-
7. BLACK+DECKER Nat/Droog WDC115WA-QW9 minuten 0,63 kg€ 50,-
8. BLACK+DECKER PD1820L-QW18 minuten1,5 kg€ 120,-
9. BLACK+DECKER DVA325JP07-QW15 minuten1,4 kg€ 90,-
10. BLACK+DECKER WDA315J-QW10 minuten0,89 kg€ 70,-
De Rowenta X-Touch AC9736 is momenteel de best beoordeelde kruimeldief, zo krijgt de stofzuiger een score van 8.6 van gebruikers. Dit model is een handstofzuiger en wordt geleverd met een kierenzuigmond en zachte afstofborstel. Het maximale geluidsniveau is 83 dB, heeft een maximale gebruiksduur van 10 minuten en weegt slechts 0,8 kg. De stofzuiger is erg compact en is hierdoor makkelijk op te bergen.
De Rowenta X-Touch AC9736 is momenteel de best beoordeelde kruimeldief, zo krijgt de stofzuiger een score van 8.6 van gebruikers. Dit model is een handstofzuiger en wordt geleverd met een kierenzuigmond en zachte afstofborstel. Het maximale geluidsniveau is 83 dB, heeft een maximale gebruiksduur van 10 minuten en weegt slechts 0,8 kg. De stofzuiger is erg compact en is hierdoor makkelijk op te bergen.
De Princess Turbo Tiger is momenteel een goed beoordeelde stofzuiger, zo krijgt de stofzuiger een score van 8.0 van gebruikers. Dit model is een handstofzuiger en is voorzien van een stekker. Je bent hierdoor niet afhankelijk van de gebruiksduur van de accu. Het maximale geluidsniveau is 81 dB en weegt 0,54 kg. Bij de stofzuigers krijg je drie verschillende borstels en een schouderband om de stofzuiger mee te kunnen dragen.
De BLACK+DECKER WDA315J-QW is momenteel een goed beoordeelde stofzuiger, zo krijgt de stofzuiger een score van 7.0 van gebruikers. Dit model is een handstofzuiger. De stofzuiger wordt geleverd met een rubberen zuigmond voor vloeistoffen, hiermee kun je vloeistoffen opzuigen. Het maximale geluidsniveau is 62 dB, heeft een maximale gebruiksduur van 10 minuten en weegt 0,89 kg.