Home » Beste Industriële Stofzuiger

Beste industriële stofzuiger 2021

Door Maarten | Laatste update: 7 januari 2021

Industriële stofzuigers zijn stofzuigers die geschikt zijn voor industrieel gebruik, denk hierbij aan het opzuigen van houtstof, kwartsstof, fijnstof, asbest, betonstof, lasrook, dieselrook, brandstoffen, explosiegevaarlijke stoffen, olienevel en bulkhoeveelheden. Industriële stofzuigers zuigen dus praktisch gezien alles op.

Omdat dit allemaal opgezogen kan worden zijn industriële stofzuigers vaak van staal en zijn ze een stuk groter dan normale stofzuigers. Zo’n beetje alle onderdelen zijn groter of zwaarder uitgevoerd vanwege het zwaardere werk, denk hierbij aan filters, motoren en opvangbakken.

 De Alleskunner 

hyundai industriële stofzuiger (1)

HYUNDAI 57717FF Industriële alleszuiger

Deze Hyundai 57717FF zuigt letterlijk alles op, met deze industriële stofzuiger haal je kwaliteit in huis. Naast dat niks te gek is heeft deze stofzuiger een opvangcontainer van 100 liter.

 Industriële stofzuiger met gemak als kenmerk

Reinraum industriële stofzuiger

Reinraum industriële stofzuiger

Deze Reinraum is een uitstekende industriële stofzuiger die zich kenmerkt door gemakkelijk in gebruik te zijn. Dit door een filter die fijne en grove afvalstukken scheidt en door haar extra lange snoer van 8 meter.

 De goedkope keuze 

rotfuchs industriële stofzuiger (1)

Rotfuchs industriële stofzuiger

Dit is de goedkope keuze, maar dat zegt niks over de kwaliteit. Deze Rotfuchs industriële stofzuiger heeft een opvangbak van 80 liter en is uitermate geschikt voor het opzuigen van grof en fijn vuil en is bestand tegen vocht.

Waar opletten bij het kopen van een industriële stofzuiger?

Het aankopen van een industriële stofzuiger is vaak flinke kostenpost, het is dan ook zaak om goed uit te zoeken welke industriële stofzuiger bij jou past en voor jou werkt. Daarom moet je kijken naar een aantal punten voordat je overgaat tot het kopen van de stofzuiger. Hieronder leggen we uit waar je naar moet kijken bij het aanschaffen van een industriële stofzuiger.

1. Wat voor stof wil je opzuigen:

Denk goed na over wat voor stof je wilt opzuigen en kijk dan welke industriële stofzuiger daarbij past. De ene stofzuiger is weer meer geschikt voor één bepaalde stof dan de ander.

2. De hoeveelheid stof die je wilt opzuigen:

Bedenk hoeveel afval je gaat opzuigen, je hebt namelijk verschillende maten afvalcontainers. De ene stofzuiger kan een container hebben van 10 of 20 liter terwijl een andere stofzuiger een afvalcontainer van 60 liter heeft.

3. Hoe lang moet er mee gewerkt worden:

Hoe vaak en hoe lang gaat de industriële stofzuiger gebruikt worden? Denk daar goed over na. Wordt de stofzuiger elke dag een paar uur gebruikt en dat het hele jaar of is het één keer per week schoonmaken of zelfs één keer per maand. Is je beoogde stofzuiger onderhoudsarm of niet? Dat is goed om uit te zoeken als je veel gebruik gaat maken van de stofzuiger.

4. Is de stofzuiger makkelijk in gebruik:

Is de stofzuiger lomp en moeilijk te gebruiken of is deze even snel te pakken en makkelijk in gebruik, dat maakt nogal een verschil. Ook degene die hem bestuurd kan uit maken of je een makkelijk te gebruiken stofzuiger nodig hebt of niet.

5. In welke omgeving wordt de stofzuiger gebruikt:

Bedenk goed waar je de stofzuiger gaat gebruiken. Staat deze in de kou en wordt de stofzuiger vochtig of gebruik je hem binnen en staat die altijd droog. De ene stofzuiger kan namelijk beter tegen slechtere omstandigheden dan de ander.

6. Het vermogen van de stofzuiger

Een zeer belangrijk punt is het vermogen van de stofzuiger. Uiteindelijk is het doel van de stofzuiger om afval op te zuigen, belangrijk is dus om goed uit te zoeken wat het benodigde vermogen is. Het zou namelijk vervelend zijn als je een stofzuiger koopt om afval op te zuigen om er vervolgens achter te komen dat de stofzuiger te weinig vermogen heeft voor jouw afval.

7. Het aantal meter werkslang

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar het aantal meter werkslang. Zoek je iets voor korte afstanden of moet je lange stukken stofzuigen? Er zijn stofzuigers met een werkbereik van 10 meter maar ook stofzuigers met een werkbereik van 100 meter, dat scheelt nog al een stuk.

The following two tabs change content below.

Maarten Reijneveld

Laatste berichten van Maarten Reijneveld (toon alles)