Beste Kleine Stofzuiger

Wanneer je niet al te veel ruimte hebt in je woning of in je omgeving dan kan een kleine stofzuiger een uitkomst zijn. Met een compacte stofzuiger is het iets makkelijker beweging in een kleine ruimte. Ook zijn kleine stofzuigers vaak licht en zijn ze makkelijk te vervoeren. Daarbij is het opbergen van zo’n compacte stofzuiger een stuk makkelijker.

Vanwege het feit dat er heel veel verschillende stofzuigers als ‘compact’ gelabeld worden, hebben we besloten om uitgebreid onderzoek te doen naar de beste kleine stofzuiger. We hebben echter verder gekeken dan enkel de afmeting: zo hebben we ook de zuigkracht onder de loep gehouden, zodat we erachter kwamen of we te maken hadden met een kleine krachtige stofzuiger.

Het is echter nog maar de vraag naar wat voor soort kleine stofzuiger jij op zoek bent. Zo zijn er kleine stofzuigers met en zonder zak, maar kun je natuurlijk ook een steelstofzuiger als wens hebben. Daarom hebben we besloten om per model op zoek te gaan naar een compacte stofzuiger die je in onze ogen het beste kunt kiezen.

Beste kleine stofzuiger per model

Een kleine stofzuiger is vaak lekker mobiel en wendbaar. Je kunt hem daarbij gemakkelijk opbergen. Hou wel rekening met een kleiner stofreservoir (dus vaker leger) en geen opslagmogelijkheid voor extra zuigmonden.

Beste kleine stofzuiger met zak

 Kleine stofzuiger met zak

Philips PowerGo FC8244/09

philips powergo fc824409

De Philips PowerGo Fc8244 vinden wij de beste kleine stofzuiger met zak. Hij is super compact en heeft een goede zuigkracht op alle vloertypen.

Onze score: ★★★★★

Bol.com

Specificaties

Aanbeveling

De Philips PowerPro FC8244/09 is de beste kleine stofzuiger met zak op dit moment. Het gaat om een compacte, maar krachtige sledestofzuiger die een goede zuigkracht heeft op alle vloertypen. Dit is met name te danken aan de meegeleverde combiborstel, waarmee je eenvoudig de zuigkracht kunt aanpassen en bijvoorbeeld kwetsbare houten vloeren beschermd. Naast dat hij erg compact is, is hij met 4,3 kilogram ook helemaal niet zwaar.

Voordelen

 • Super kleine stofzuiger
 • Goede zuigkracht op alle vloertypen
 • Helemaal niet duur (+- 100 euro)

Nadelen

 • Vrij kort snoer van slechts 6 meter
 • Met 77 decibel is het geen stille keuze

Beste compacte zakloze stofzuiger

 Kleine stofzuiger zonder zak 

AEG LX5-2-2SW

aeg lx5-2-2sw

De AEG LX5-2-2Sw vinden wij de beste kleine stofzuiger zonder zak. Dit nieuwe model heeft een constant hoge zuigkracht en maakt gebruik van een 4-staps filtersysteem.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De AEG LX5-2-2SW is in onze ogen de beste kleine zakloze stofzuiger op dit moment. Het model ziet er wat bijzonder uit: het stofreservoir – met een inhoud van 1.8 liter – steekt uit aan de bovenzijde. Hierdoor is er sprake van een zeer compact design. Deze zakloze stofzuiger wordt geleverd met een combiborstel, een 2-in-1 accessoire (kierenzuigmond en afstofborstel) en een meubelzuigmond.

Voordelen

 • Weeg slechts 4,5 kilogram
 • Stofreservoir is groot voor een zakloze stofzuiger (1.8 liter)
 • Super grote wielen, waardoor hij stabieler rijdt

Nadelen

 • Een heel kort snoer van slechts 5 meter*
 • Een geluidsniveau van 80 decibel is best luidruchtig

Een langer snoer gewenst? Neem dan een kijkje bij de zakloze stofzuiger keuze in mijn onderzoek naar de beste stofzuiger met lang snoer.

Beste kleine krachtige stofzuiger voor dierenharen

 Klein en krachtige stofzuiger voor dierenharen

Miele CX1 Boost Cat & Dog

miele boost cx1 cat & dog

De nieuwe Miele CX1 Boost Cat & Dog vinden wij de beste kleine stofzuiger voor dierenharen. Geleverd met een speciale dierenhaarborstel.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Miele Boost CX1 Cat & Dog vinden wij op dit moment de beste kleine stofzuiger voor dierenharen. Dit zeer compacte stofzuigertje (misschien wel een van de kleinste stofzuiger modellen op dit moment) wordt geleverd met een turboborstel. Hou wel rekening met een wat zwaardere stofzuiger: met 7,8 kilogram is het geen lichtgewicht keuze.

Voordelen

 • Is lekker compact en zeer wendbaar
 • Geleverd met een turboborstel voor dierenharen
 • Je hoeft geen stofzuigerzakken meer te kopen

Nadelen

 • Weegt met 7,8 kilogram erg zwaar

Dit is erg belangrijk bij een kleine stofzuiger

Bij een kleine stofzuiger is natuurlijk de afmeting van het apparaat erg belangrijk. Hoe kleiner een stofzuiger is, hoe makkelijk je hem op kunt bergen. Erg handig als je bijvoorbeeld kampt met een kleine trapkast of zelfs helemaal geen berging hebt voor je stofzuiger. Bij een kleine stofzuiger zijn de volgende punten erg belangrijk.

 • Afmetingen van de stofzuiger: de afmetingen (b x h x d) van de stofzuiger bepalen natuurlijk of je te maken hebt met een compacte keuze. Hou hierbij rekening met stofzuigers die wat hoger kunnen zijn, maar daarmee extra compact zijn.
 • Het gewicht van de stofzuiger: natuurlijk is een lichtgewicht stofzuiger makkelijker op te bergen. Ook dit is een belangrijk onderdeel van een kleine keuze.
 • De opbergmogelijkheden (parkeerstanden): kan de stofzuiger zowel plat als rechtop opgeborgen worden? Ga na welke parkeerstand jij prefereert en check of desbetreffende stofzuiger dit ondersteunt.
 • Verstelbare stofzuigerstang (telescoopbuis): natuurlijk is de stofzuigerstang ook een belangrijk onderdeel. Als deze niet verstelbaar is, wordt het opbergen van een compact stofzuiger alsnog een probleem. Opletten dus!

Echter is de afmeting of het gewicht van de stofzuiger niet het enige belangrijke kenmerk om goed in de gaten houden. Want, je levert vaak op specifieke elementen in bij een compact model.

Hier lever je vaak op in bij een compacte stofzuiger

Een kleine stofzuiger heeft naast het grote voordeel dat je hem makkelijk op kunt bergen, helaas ook een paar grote nadelen. Althans, in veel gevallen: in ons onderzoek zijn we juist op zoek gegaan naar keuzes waarbij de nadelen minimaal zijn. We zetten deze minpunten op een rij.

Een compacte stofzuiger heeft vaak een:

 • stofreservoir met minder groot volume;
 • korter snoer en dus kleinere stofzuiger actieradius;
 • kleinere wielen, waardoor hij lastigere kan rijden;
 • hoog geluidsniveau, omdat er sprake is van minder demping (bekijk hier eventueel de beste stille stofzuiger als dit een hoge prioriteit heeft in jouw ogen).

We zijn in ons onderzoek naar de beste kleine stofzuiger dus juist op zoek gegaan naar stofzuigers waarbij bovenstaande minpunten minimaal zijn.

AEG LX5-2-2SW

Deze AEG LX5-2-2SW (de beste kleine zakloze stofzuiger in onze ogen) is een goed voorbeeld van een compacte stofzuiger die zijn stofreservoir omhoog laat steken. © AEG

Overzicht: top 3 kleine stofzuigers

Kleine stofzuigerModelAdviesprijsBekijk
Philips PowerGo FC8244/09Stofzuiger met zak€ 100Beste deal
AEG LX5-2-2SWZakloze stofzuiger€ 100Beste deal
Miele Boost CX1 Cat & DogZakloze stofzuiger voor dierenharen€ 319Beste deal

Waarom je mijn onderzoek kunt vertrouwen

“Er zijn toch tal van onderzoeken naar de beste kleine stofzuiger?” Helemaal waar! Zo zijn er verschillende webshops die de beste klein-formaat stofzuigers op een rij zetten. Dit zijn echter – in veel gevallen – vaak enkel stofzuigers die zij op dat moment aanbieden. Dat is bij Bestestofzuigers.nl niet het geval: wij verkopen zelf geen stofzuigers, waardoor we daadwerkelijk alles op een rij kunnen zetten.

Waarom je dit onderzoek naar de beste kleine stofzuiger kunt vertrouwen? Achter de schermen werken we al enkele jaren met man en macht aan een betrouwbaar stofzuigernetwerk. We volgen het laatste stofzuiger nieuws dagelijks op de voet, waardoor we snel op de hoogte zijn van nieuwe innovaties en ontwikkelingen.

Kijken we bijvoorbeeld naar bovenstaande onderzoeksresultaten, zie je dat we de Miele CX1 Boost Cat & Dog uitlichten; een splinternieuw model. Wij checken bij elk nieuwtje of er sprake kan zijn van een mogelijke update van onze onderzoeken. De laatste updatedatum ontdek je daarom altijd bovenaan de onderzoekspagina’s.

Heb je vragen over een kleine stofzuiger óf ben jij van mening dat ons onderzoek toe is aan een update? Stuur mij dan een berichtje of laat hieronder een reactie achter.