Home » Beste Kleine Stofzuiger

Beste Kleine Stofzuiger

Door Robbert Tigchelaar | Update: 2 april 2021

Wanneer je niet al te veel ruimte hebt in je woning of in je omgeving dan kan een kleine stofzuiger een uitkomst zijn. Met een compacte stofzuiger is het iets makkelijker beweging in een kleine ruimte. Ook zijn kleine stofzuigers vaak licht en zijn ze makkelijk te vervoeren. Daarbij is het opbergen van zo’n compacte stofzuiger een stuk makkelijker.

Vanwege het feit dat er heel veel verschillende stofzuigers als ‘compact’ gelabeld worden, hebben we besloten om uitgebreid onderzoek te doen naar de beste kleine stofzuiger en compacte stofzuiger. We hebben echter verder gekeken dan enkel de afmeting: zo hebben we ook de zuigkracht onder de loep gehouden, zodat we erachter kwamen of we te maken hadden met een kleine krachtige stofzuiger.

Het is echter nog maar de vraag naar wat voor soort kleine stofzuiger jij op zoek bent. Zo zijn er kleine stofzuigers met en zonder zak, maar kun je natuurlijk ook een steelstofzuiger als wens hebben. Daarom hebben we besloten om per model op zoek te gaan naar een compacte stofzuiger die je in onze ogen het beste kunt kiezen.

 Stofzuiger met zak 

philips performer fc8372

Philips Performer Compact FC8372/09

De Philips Performer FC8372/09 is een kleine stofzuiger met zak. Het gaat hier om een zeer compacte stofzuiger die met slechts 4,2 kilogram ook een goede lichtgewicht keuze is. Makkelijk op te bergen!

Beste deal

 Stofzuiger zonder zak 

philips powerpro compact fc9331

Philips PowerPro Compact FC9331/09

Als je liever een kleine stofzuiger zonder zak koopt, dan ben je aan het juiste adres met de Philips PowerPro Compact FC9331/09. Deze compacte Philips stofzuiger is tevens een goede keuze als stofzuiger tegen allergieën, gezien er sprake is van een allergiefilter.

Beste deal

 Kruimeldief 

philips minivac fc6149-01

Philips MiniVac FC6149/01 kruimelzuiger

Als je niet zozeer opzoek bent naar een stofzuiger op wielen kun je natuurlijk ook kiezen voor de altijd compacte kruimeldief. Wij bestempelen de Philips MiniVac FC6149/01 als de beste kleine en compacte kruimeldief op dit moment. Wordt geleverd met ontzettend veel accessoires.

Beste deal

 Robotstofzuiger 

rowenta dry wet

Rowenta X-Plorer Serie 60 RR7447WH

Geen zin om zelf te stofzuigen? Dan kun je al snel uitkomen bij een robotstofzuiger. Met laag meubilair moet je echter wel opzoek gaan naar een zo’n compact mogelijke robotstofzuiger. De Rowenta X-Plorer Serie 60 RR7447WH robotstofzuiger is de dunste en kleinste robotstofzuiger op dit moment, waarmee je in onze ogen de beste keuze maakt.

Beste deal

beste kleine stofzuiger 2021

Hoe hebben we kleine stofzuigers geselecteerd?

Voor de bovenstaande selectie hebben we naar verschillende factoren gekeken. Natuurlijk is de meest belangrijke factor van de stofzuiger het formaat van de stofzuiger, want het gaat natuurlijk om de kleinste stofzuiger. Ook hebben we gekeken naar andere aspecten die belangrijk zijn voor een goede stofzuiger:

  • Gewicht: voor het kiezen van een goede compacte stofzuiger is natuurlijk ook het gewicht relevant. Ook het gewicht van de stofzuiger hebben we meegenomen in de onderzoek en lag het gewicht van de stofzuiger onder de 6 kilo.
  • Zuigkracht: niet geheel onbelangrijk bij een stofzuiger is natuurlijk de zuigkracht. Ook de zuigkracht hebben we meegenomen in dit onderzoek. We zijn dus onder meer op zoek gegaan naar krachtige en sterke kleine stofzuigers.
  • Functionaliteit van de stofzuiger: zoals je hierboven kunt zien in onze lijst met beste kleine stofzuigers hebben we rekening gehouden met de functionaliteit van de stofzuigers en hebben we gekeken naar verschillende modellen.
  • Prijs van de stofzuiger: natuurlijk is bij het kopen van een product altijd de prijs relevant, daarom hebben we in ons onder zoek naar de beste kleine stofzuiger gekeken naar de prijs en meegenomen in onze aanbeveling.

Bovenstaande overzicht zullen we up-to-date houden en wanneer er nieuwe modellen zijn die beter zijn dan bovenstaande modellen, deze aanpassen waar mogelijk. Ook proberen we zo goed mogelijk te kijken naar de voorraad van verschillende modellen, mocht een stofzuiger niet meer voorradig zijn dan proberen we dit aan te passen. Op zoek naar een algemeen goede stofzuiger? Bekijk deze dan op onze beste stofzuiger pagina.

Beste kleine stofzuiger met zak

Het blijft nog steeds een van de meest populaire stofzuigermodellen op de markt: de traditionele stofzuiger met zak. Wanneer je op zoek bent naar deze sledestofzuigers dan is het soms eventjes zoeken naar een compact model. In ons onderzoek naar de beste stofzuiger met zak namen we de afmetingen van de stofzuiger ook mee als onderzoeksfactor. Vaak herken je kleine modellen al bij de productnaam: hier is vaak ‘Compact’ in te vinden.

Op dit moment bestempelen wij de Philips Performer Compact FC8372/09 als de beste kleine zakstofzuiger op de markt. De stofzuiger is slechts 25,1 centimeter hoog en 40 centimeter lang. De stofzuiger is daarbij erg licht: met 4,2 kilogram is het ook een goede lichtgewicht stofzuiger.

 Stofzuiger met zak 

philips performer fc8372

Philips Performer Compact FC8372/09

De beste compacte stofzuiger met zak op de markt op dit moment is de Philips Performer Compact FC8372/09. Het gaat om een kleine krachtige stofzuiger die goed reinigt dankzij AirFlowMax, een door Philips gepatenteerde technologie.

Beste deal

Beste kleine stofzuiger zonder zak

Wanneer jij niet zit te wachten op een stofzuiger met zak, kun je natuurlijk ook kiezen voor de stofzuiger zonder zak. Een zakloze stofzuiger heeft als groot voordeel dat je niet meer op pad hoeft voor nieuwe stofzuigerzakken én dat je geniet van een constante zuigkracht. Ook als het stofreservoir voller wordt.

Er bestaan genoeg kleine stofzuigers zonder zak. Deze zijn vaak wel een stukje hoger, omdat de stofbak – het stofreservoir – naar boven wijst bij dit type modellen. In ons actuele onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger richtten we ons minder op de kleinere modellen. Hier niet: we komen tot de conclusie dat de Philips PowerPro Compact FC9331/09. Het gaat hier om een kleine sterke stofzuiger.

krachtige kleine stofzuiger

De Philips FC9331/09 is een kleine sterke stofzuiger. © Philips

 Stofzuiger zonder zak 

philips powerpro compact fc9331

Philips PowerPro Compact FC9331/09

Zoals de naam al een beetje verklapt hebben we te maken met een compacte zakloze stofzuiger. Dankzij het speciale allergiefilter is het ook een goede keuze als je last hebt van allergieën.

Beste deal

Beste kleine kruimeldief

De kleinste stofzuiger is en blijft natuurlijk de kruimeldief (ook wel een handstofzuiger of kruimelzuiger genoemd). Een kleine kruimeldief kan natuurlijk niet ontbreken in ons onderzoek als beste keuze, gezien je prima de wens kan hebben om zo’n kleine stofzuiger extra in huis te halen.

In ons eerdere onderzoek naar de beste kruimeldief werd al duidelijk dat er heel veel krachtige compacte kruimelzuigers bestaan. Onze favoriet is absoluut de betaalbare Philips MiniVac FC6149/09. Een mooi extra voordeel is dat je er heel veel accessoires erbij geleverd krijgt.

 Kruimeldief 

philips minivac fc6149-01

Philips MiniVac FC6149/01 kruimelzuiger

Op zoek naar een compacte kruimeldief? Dan maak je de beste keuze met de Philips MiniVac FC6149/01. Niet alleen de beste kleine kruimeldief, maar ook de beste handstofzuiger in het algemeen.

Beste deal

Beste kleine robotstofzuiger

Smart home liefhebber? Dan kun je juist op zoek zijn naar een compacte robotstofzuiger. Zo’n slimme stofzuigerrobot gaat automatisch aan de slag en is voorzien van sensoren. Hoewel hij – in veel gevallen – met sensoren niet tegen meubels aan kan rijden, kan je natuurlijk de wens hebben dat hij wel gewoon onder een kast en onder de tafel kan stofzuigen.

Een compacte – en dus lage – robotstofzuiger is dan een vereiste. De beste robotstofzuiger die je dan kunt kiezen is de Rowenta X-Plorer Serie 60. Het is de dunste 4-in-1 robotstofzuiger op de markt van slechts 4 centimeter hoog!

kleine robotstofzuiger compact

De Rowenta X-Plorer Serie 60 is compact genoeg om onder kasten door te rijden. © Rowenta

 Robotstofzuiger 

rowenta dry wet

Rowenta X-Plorer Serie 60 RR7447WH

De Rowenta X-Plorer Serie 60 is een opvallend kleine robotstofzuiger. Met slechts 4 centimeter hoogte kan hij prima onder kasten doorrijden. Het gaat hier om een Wet & Dry model: hij kan dus ook dweilen.

Beste deal

Conclusie en kooptips

Na het delen van onze onderzoeksresultaten mag één ding duidelijk zijn: een kleine stofzuiger hoeft zeker niet te betekenen dat er sprake is van een klein stofzuigertje zonder veel kracht. Er zijn daadwerkelijk veel kleine krachtige stofzuiger keuzes die je kunt maken.

En je bent ook niet beperkt tot één model: je ontdekt kleine varianten van robotstofzuigers, stofzuigers met- en zonder zak én uiteraard kruimeldieven. Ik geef je graag nog wat extra tips mee voor het vinden van een goede compacte stofzuiger.

  • Bekijk de goede afmetingen: je zal niet de eerste zijn die per ongeluk naar de verpakkingsafmetingen kijkt in plaats van de afmetingen van het product.
  • Laat je niet verleiden door het woordje ‘compact’: we zien steeds meer productbenamingen met ‘Compact’ in de naam. Ook bij stofzuigers die dit niet zo zeer zijn. Laat je dus niet gelijk verleiden.
  • Check het stofreservoir: een kleine stofzuiger betekent – helaas – ook vaak een klein stofreservoir. Controleer dit altijd voor je overgaat tot aankoop
  • Controleer altijd beoordelingen: het is altijd slim om je in te lezen in de beoordelingen en reviews van eerdere kopers. Zo krijg je een beter beeld van verschillende gebruikssituaties.

Daarbij blijft het natuurlijk ook gewoon belangrijk om op de standaardzaken waar je op moet letten bij het kopen van een stofzuiger. Denk aan het geluidsniveau, het gewicht en de stofzuiger actieradius.

Beste compacte stofzuigers vergelijken

Nu we weten wat de beste modellen zijn is het handig om ze nog één keer op een rij te zetten. In onderstaande tabel kun je ze eenvoudig vergelijken op afmeting en gewicht, zodat je ook gelijk kunt zien wat de kleinste stofzuiger is.

Kleine stofzuigerTypeAfmeting (b x h x d)GewichtPrijs
Philips Performer Compact FC8372/09
Stofzuiger met zak400 x 251 x 282 mm4,2 kilogramBeste deal
Philips PowerPro Compact FC9331/09
Stofzuiger zonder zak410 x 281 x 247 mm4,5 kilogramBeste deal
Philips MiniVac FC6149/01
Kruimeldief470 x 160 x 160 mm2,3 kilogramBeste deal
Powerplus POWDP6020Robotstofzuiger60 x 340 x 340 mm4,6 kilogramBeste deal

FAQ: Veelgestelde vragen

Bestaan er eigenlijk wel kleine krachtige stofzuiger modellen? Of betekent een kleine stofzuiger automatisch een lage zuigkracht? Dit is een van de veelgestelde vragen die ik vaak binnenkrijg. Ik heb de veelgestelde vragen gebundeld in onderstaande FAQ.

Bestaan er ok kleine krachtige stofzuiger modellen?

Een kleine stofzuiger hoeft niet gelijk te betekenen dat je inlevert op zuigkracht. Kleine krachtige stofzuigers zijn er genoeg.

Wat is het voordeel van een compacte stofzuiger?

Het gaat vaak om lichtgewicht stofzuigers die je makkelijk op kunt bergen.

Wat is het grootste nadeel van een kleine stofzuiger?

Een kleine stofzuiger betekent vaak ook een klein stofreservoir. Dit heeft als nadeel dat je deze vaak moet legen of de stofzak moet vervangen als je te maken hebt met een compacte zakstofzuiger.

Heb jij nog een aanvullende vraag of kun je na het lezen van mijn onderzoek nog steeds geen kleine stofzuiger vinden die past bij jouw wensen en behoeftes? Schroom niet om me dan even een berichtje te sturen: ik kijk graag met je mee!

The following two tabs change content below.

Bram Tigchelaar

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.