Home » Beste kruimeldief

Beste Kruimeldief

Door Robbert Tigchelaar | Update: 1 april 2021

De kruimeldief een stofzuiger die je even snel pakt voor kleine zuigwerkzaamheden. Handig wanneer er iets gevallen is of wanneer iemand met zijn baggerschoenen heeft staan stampen in de gang. Voorheen waren kruimeldieven heel snel op, maar met de komst van lithium accu’s is de gebruiksduur flink verbetert. Op deze pagina vind je onze aanbeveling met de beste kruimeldieven.

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste kruimeldief van 2021. We hebben hierbij onder meer gekeken naar de accuduur, de oplaadtijd en het gewicht: belangrijke factoren bij de keuze voor een goede kruimelzuiger. Het is echter nog maar de vraag voor welk type oppervlakte jij een kruimeldief zoekt: wil jij er een voor harde vloeren of wil jij er juist je tapijt mee kunnen stofzuigen?

Mede hierdoor hebben we doen besluiten om de beste kruimeldieven per soort vloer op een rij te zetten. Bekijk de beste kruimeldief keuzes hieronder!

 Beste voor harde vloeren 

philips minivac fc6149-01

Philips MiniVac FC6149

In onze ogen is de Philips MiniVac FC6149/01 de beste kruimeldief van dit moment. Bij de kruimeldief krijg je handige accessoires die je vloer beschermen. Ook krijg je een autostekker, waarmee je deze kruimeldief perfect kunt gebruiken in de auto.

 Beste voor tapijt en vloerkleden 

Black & Decker PV1820L-QW

Black + Decker PV1820L

Op zoek naar een goede kruimeldief die ook je tapijt en vloerkleed goed kan zuigen? Kies dan voor deze Black & Decker kruimeldief, deze is geschikt voor het zuigen van tapijt en vloerkleden.

 Beste accuduur 

Bosch BHN1840L Move

Bosch Move BHN1840L

Wil je een kruimeldief waarmee je lang kunt werken? Kies dan voor deze Bosch Move BHN1840L. Dit is een hele goede kruimeldief die een batterijduur heeft van maar liefst 40 minuten.

 Beste voor dierenharen 

black en decker dva325jp07

Black+Decker DVA325JP07

Nog een goede kruimeldief van Black & Decker. Dit model heeft een gemotoriseerde borstel, waardoor het verwijderen van dierenharen een makkelijk klusje wordt.

 Ook water opzuigend 

black en decker wda315j

Black+Decker WDA315J-QW

Het kan ook handig zijn wanneer een kruimeldief ook water op kan zuigen. Deze Black & Decker is een alleszuiger, want hij kan ook nat vuil opzuigen.

Onderzoeksfactoren voor de beste kruimeldief

Na uitgebreid onder zoek gedaan te hebben naar de beste kruimeldief hebben we bovenstaande lijst kunnen opstellen. Op welke punten we gelet hebben en waar jij ook op kunt letten bij het kiezen van een goede kruimeldief staat hieronder beschreven. Deze factoren zijn van belang voor een goede kruimeldief, denk bijvoorbeeld aan de accuduur, werking, zuigkracht en andere functies.

Accuduur van de kruimeldief

Misschien wel het meest belangrijke bij een kruimeldief is de accuduur van het apparaat. Je wilt niet tijdens het zuigen opeens geen stroom meer hebben. Kies daarom altijd voor een kruimeldief met een goede accu, de beste accu’s zijn de lithium accu’s. Er zit namelijk veel verschil in de accuduur, zo zijn er kruimeldieven die binnen 5 minuten er mee stoppen, maar ook kruimeldieven die gerust 40 minuten mee gaan.

Geluidsniveau ook van belang

Misschien zou je niet zo snel het geluidsniveau van een kruimeldief vergelijken, maar doe dit zeker. Vooral bij een kruimeldief zit je dicht met je gezicht bij de stofzuiger, let daarom goed op het maximale geluidsniveau van de kruimeldief. Ook hier zit veel verschil in namelijk en je wilt niet een stofzuiger hebben waarmee het irritant is om te stofzuigen.

Krijg je er een wandhouder bij?

Ook altijd handig wanneer er een wandhouder bij de kruimeldief geleverd wordt, hierdoor is de kruimeldief makkelijk op te bergen. Vaak zijn deze wandhouders ook meteen de opladers, dit is erg handig en zo heb je altijd een volle accu bij een nieuwe zuigbeurt!

Een motorfilter zorgt voor langere levensduur

Nog een functie waarop je kunt letten is of een er een motorfilter in de kruimeldief zit. Een motorfilter voorkomt namelijk dat stofdeeltjes terecht komen bij je motor, hierdoor verleng je de levensduur van je kruimeldief!

Andere functies van een kruimeldief waar je rekening mee kunt houden

Hierboven heb je het misschien al gezien, maar er zijn kruimeldieven die bepaalde functies hebben die de meeste kruimeldieven niet hebben. Functies als het opzuigen van water of het hebben van een autostekker, dit zijn allemaal functies die handig kunnen zijn. Hieronder hebben we verschillende functies en extra opties opgesomd die kruimeldieven kunnen hebben:

  • Het opzuigen van water
  • Autolader, zodat je de kruimeldief ook in de auto kunt gebruiken (check hier de beste autostofzuigers)
  • Extra accesoires
  • Mogelijkheid voor een extra accu
The following two tabs change content below.

Bram Tigchelaar

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.