Home » Beste Lichtgewicht Stofzuiger

Beste Lichtgewicht Stofzuiger

Door Robbert Tigchelaar | Update: 2 april 2021

Op zoek naar een lichtgewicht stofzuiger? Dan ben je hier aan het juiste adres: wij hebben flink wat onderzoek gedaan naar de lichtste stofzuiger op de markt van goede kwaliteit. Een lichtgewicht stofzuiger is aan te raden: of het nu gaat om een steelstofzuiger of een compacte kruimelzuiger. Je kunt dan veel makkelijker stofzuigen en hem vaak eenvoudig opbergen.

Er bestaan veel lichte stofzuigers: zo zijn er Dyson lichtgewicht steelstofzuigers, maar zijn er ook gewoon hele lichte stofzuigers met zak. Omdat het de vraag is wat voor soort stofzuiger je precies zoekt, hebben we voor elke stofzuigersoort de beste lichtgewicht stofzuiger onderzocht.

Let op: het hoeft niet altijd te gaan om de lichtste stofzuiger. Wij stellen kwaliteit voorop en gaan op zoek naar de beste keuzes die je kunt maken als je op zoek bent naar een lichtgewicht stofzuiger. Bekijk de beste lichtgewicht stofzuiger modellen per soort stofzuiger!

 Stofzuiger met zak 

aeg vx7-2

AEG VX7-2

De AEG VX7-2 is de beste keuze voor een lichtgewicht stofzuiger met zak. Met slechts 4,5 kilogram is deze stofzuiger aanzienlijk lichter dan soortgelijke modellen.

Beste deal

 Zakloze stofzuiger 

AEG LX7-2-ECO

AEG LX7-2-ECO

De lichtste zakloze stofzuiger is eveneens van AEG. De AEG LX7-2-ECO is een stofzuiger zonder zak die 5 kilogram weegt. Het mooie van deze stofzuiger is dat hij gemaakt is van gerecycled plastic.

Beste deal

 Steelstofzuiger 

dyson v8 animal

Dyson V8 Animal

Met 2560 gram is de Dyson V8 Animal de beste keuze voor een lichtgewicht stofzuiger op dit moment. Deze krachtige steelstofzuiger is daarbij huisdier- en allergie-proof.

Beste deal

 Robotstofzuiger 

irobot roomba 966

iRobot Roomba 966

De beste lichtgewicht robotstofzuiger is de iRobot Roomba 966. Met 3,9 kilogram is deze opvallend lichter dan andere soortgelijke modellen op de markt.

Beste deal

 Handstofzuiger 

Bosch BHN1840L Move

Bosch BHN1840L Move

Op zoek naar een écht lichtgewicht handstofzuiger? Dan is de Bosch BHN1840L Move de beste keuze: met slechts 1,3 kilogram kun je moeiteloos kleine oppervlakten stofzuigen.

Beste deal

beste lichtgewicht stofzuiger 2021

Randvoorwaarden voor de beste lichtgewicht stofzuiger

We hebben in ons onderzoek naar de beste lichtgewicht stofzuiger niet alle stofzuigers op de markt gewogen. Dit zou onmogelijk zijn! Daarom hebben we ons gefocust op de modellen die er toe doen: we hebben ons gehouden aan een aantal randvoorwaarden.

In totaal hebben we twintig stofzuigers met een laag geluidsniveau getest. We hebben deze geselecteerd op basis van de volgende randvoorwaarden:

  • Gewicht bovengrens: omdat we op zoek zijn gegaan naar de echt lichte stofzuigers, hebben we een bovengrens van 5 kilogram. Boven deze grens vonden wij persoonlijk té zwaar om te kunnen zeggen dat we hem ‘makkelijk’ mee kunnen dragen.
  • Veel gekocht en populair: op grote webshops als Bol.com hebben we gekeken naar de populairste modellen. Hierbij is het interessant om de beste lichtgewicht keuzes ertussen uit te vissen.
  • Beoordelingen en ervaringen van stille stofzuigers: een stofzuiger kan nog zo licht zijn, als deze niet goed zuigt zou ik hem niet aanraden als beste lichtgewicht keuze. Daarom hebben we ons ook verdiept in de beoordelingen en reviews van meerdere gebruikers van desbetreffende lichtgewicht stofzuigers.

Beste lichtgewicht stofzuiger met zak

In mijn onderzoek naar de meest lichte stofzuiger met zak is de AEG VX7-2 opgevallen. Niet alleen door het opvallende glimmende bordeaux rode kleurtje van de stofzuiger, maar door het gewicht van de stofzuiger en door de prestaties.

Deze AEG VX7-2 stofzuiger is namelijk erg licht met 4,5 kilo. Ook kijkend naar de zuigprestaties van deze stofzuiger, kan ik concluderen dat het een goede lichtgewicht stofzuiger met zak is. De stofzuiger presteerde namelijk erg goed op harde en zachte vloeren, daarnaast is deze stofzuiger ook geschikt voor het verwijderen van dierenharen. Check hier de beste stofzuiger met zak opties op dit moment!

aeg vx7-2

Lichtgewicht van AEG

Mooie opvallende stofzuiger van AEG scoort goed op zijn gewicht. Weegt maar 4,5 kilo en heeft goede zuigprestaties. Wordt geleverd met handige opzetmonden en heeft ook een lang snoer van 9 meter.

Beste deal

Beste lichtgewicht stofzuiger zonder zak

Natuurlijk heb ik ook gekeken in dit onderzoek naar een lichte stofzuiger zonder zak. In het onderzoek kwam weer een AEG stofzuiger als beste uit de test, namelijk de AEG LX5-2-4T. Deze stofzuiger is zakloos en weegt maar 4,5 kilo, wat de stofzuiger een echte lichtgewicht maakt. In mijn onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger was het gewicht ook een belangrijk aspect.

Kijkend naar de functionaliteiten en prestaties van de stofzuiger kan ik zeggen dat het een goede stofzuiger is. Makkelijk in gebruik door de zwenkwiel aan de voorzijde en presteert goed op stofopname op harde vloeren. Bekijk hieronder meer informatie over deze lichtgewicht stofzuiger van AEG.

AEG LX7-2-ECO

Lichtgewicht en zakloos

Deze AEG LX7-2-eco is milieuvriendelijk, doordat deze stofzuiger gemaakt is van gerecycled plastic. De stofzuiger wordt geleverd met een handige parketborstel die je vloeren beschermd.

Beste deal

Beste lichtgewicht steelstofzuiger

Een steelstofzuiger bedien je simpelweg met één hand. Om deze reden is het belangrijk dat je bij het kopen van een steelstofzuiger let op het gewicht. Hoe lichter een steelstofzuiger is hoe makkelijker deze te bedienen is. In dit onderzoek is de steelstofzuiger van Dyson V8 als beste uit de test gekomen. Deze heb ik tevens opgenomen als een van de beste steelstofzuiger keuzes van 2021.

De Dyson V8 Animal is vrij lichte steelstofzuiger en weegt ongeveer 4,9 kilo. Door het lichte gewicht van de steelstofzuiger is deze makkelijk te bedienen. Naast het gewicht hebben we natuurlijk ook gekeken naar onder andere de zuigkracht. Ook op de stofopname test op harde en zachte vloeren scoorde deze stofzuiger goed.

dyson lichtegewicht stofzuiger

Dyson lichtgewicht steelstofzuiger. © Dyson

dyson v8 animal

Lichte Dyson stofzuiger V8

Deze steelstofzuiger van Dyson is erg licht en daarom ook makkelijk in gebruik. Dyson staat bekend om zijn innovaties en dat heeft dit model ook. Ook zeer geschikt voor het verwijderen van dierenharen.

Beste deal

Beste lichtgewicht robotstofzuiger

Voor de beste lichtgewicht robotstofzuiger ben ik op zoek gegaan naar een robotstofzuiger die licht is en makkelijk over drempels kan. Kijkend naar het huidige aanbod en de resultaten uit het onderzoek kwam de iRobot Roomba 966 als beste uit de test, die tevens als prima optie uit de test kwam bij het onderzoek naar de beste robotstofzuiger.

Deze Roomba 966 robotstofzuiger van iRobot weegt ongeveer 3,9 kilo en is daarom een lichtgewicht robotstofzuiger. Verder heeft dit model ook erg goede prestaties, zo heeft dit model een gebruiksduur van ongeveer 75 minuten en is deze weer volledig opgeladen na 120 minuten.

irobot roomba 966

Lichte robotstofzuiger van iRobot

Momenteel de meest lichte robotstofzuiger van iRobot. Dit model heeft goede zuigprestaties en kan ongeveer 75 minuten zijn werk doen, daarna keert hij automatische terug naar zijn oplaadstation en is 120 minuten weer volledig opgeladen.

Beste deal

Beste lichtgewicht handstofzuiger

Ook een handstofzuiger bedien je natuurlijk met één hand, vandaar dat we ook gekeken hebben naar een lichte handstofzuiger. Tijdens onderzoek hebben we dan ook een zeer goede handstofzuiger gevonden die voldeed aan onze eisen en een gewicht had van maar 1 kilo, de Bosch BHN20110.

Dit model van Bosch ziet er ten eerste al goed en modern uit, daarnaast heeft de stofzuiger hoge zuigprestaties door de High Airflow System. Is ongeveer 16 minuten te gebruiken en is na ongeveer 960 minuten weer volledig op geladen. Ook andere handstofzuigers bekijken? Neem dan een kijkje bij mijn actuele onderzoek naar de beste handstofzuiger.

Bosch BHN1840L Move

Makkelijk te gebruiken handstofzuiger

Deze Bosch BHN201110 is heel makkelijk te gebruiken. Een belangrijke factor hiervan is het gewicht, zo weegt dit model maar 1 kilo. Daarnaast goede zuigprestaties en krijg je bij aanschaf handige accessoires om bijvoorbeeld op moeilijke plekken te zuigen.

Beste deal

Eindconclusie en tips

In het bovenstaande overzicht staan de beste lichtgewicht stofzuigers op een rij. Voor elke soort en model stofzuiger hebben we gekeken naar het gewicht en naar de prestaties. Om je nog even verder op weg te helpen bij het vinden van een goede lichtgewicht stofzuiger heb ik hieronder nog wat tips voor je:

  • Check altijd goed de zuigkracht: bij lichte stofzuiger kan bespaart zijn op het soort motor van de stofzuiger, hierdoor kan er bijvoorbeeld een lichte motor in de stofzuiger aanwezig zijn. Dan heb je misschien wel een lichte stofzuiger, maar de zuigkracht kan dan enorm tegen vallen.
  • Bekijk het soort filter: het zelfde geldt voor filters. Let goed of er überhaupt een filter in de stofzuiger zit en wat voor filter dit is. Ben je allergie gevoelig kies dan altijd een goede HEPA-filter, hier vind je de beste stofzuiger voor allergieën keuzes in mijn ogen.
  • Let op de prestaties per ondergrond: let op het kiezen van een lichte stofzuiger ook op de zuigprestaties van de ondergrond. Heb je bijvoorbeeld een houtenvloer kies dan een stofzuiger die goed presteert op houtenvloeren.

Wij hopen met bovenstaande informatie jou te adviseren, zodat je een goede stofzuiger vindt die voldoet aan je eisen.

Lichtgewicht stofzuigers vergelijken

Nu we het hele onderzoek onderbouwt hebben, is het slim om nogmaals de beste lichtgewicht stofzuigers erbij te pakken. In onderstaand overzicht kun je de beste modellen in onze ogen goed met elkaar vergelijken op gewicht. Mochten onze onderzoeksresultaten na een update aangepast worden, dan passen wij dit uiteraard ook aan in deze tabel.

As stofzuigerType stofzuigerGewichtPrijs
AEG VX7-2
Stofzuiger met zak4,5 kilogramBeste deal
AEG LX7-2-ECO
Zakloze stofzuiger5 kilogramBeste deal
Dyson V8 Animal
Steelstofzuiger4,9 kilogramBeste deal
iRobot Roomba 966
Robotstofzuiger5,7 kilogramBeste deal
Bosch BHN1840L Move
Kruimeldief
1,1 kilogramBeste deal

FAQ: veelgestelde vragen

Vanaf welk gewicht spreken we eigenlijk van een ‘lichte stofzuiger’? En wat is nu de beste lichte stofzuiger op de markt? Mede door deze vragen die we binnen kregen op de redactie hebben we ons onderzoek uitgevoerd en toegespitst. We hebben de veelgestelde vragen gebundeld in onderstaande FAQ.

Wat is de beste lichtste stofzuiger op dit moment?

Wij vinden de AEG VX7-2 de beste lichte stofzuiger op dit moment.

Welk merk staat bekend om haar lichte stofzuigers?

Dyson heeft vaak lichtgewicht steelstofzuigers in haar assortiment.

Zijn er ook lichte robotstofzuigers?

Ja die zijn er zeker. Op dit moment springt iRobot er tussenuit met de meeste keuzes aan lichtgewicht robotstofzuigers.

Heb jij nu nog een vraag over een lichte stofzuiger of ben je benieuwd of je te maken hebt met de lichtste op de markt? Laat het mij weten: stuur me een berichtje, ik kijk graag even met je mee.

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)