Home » Beste Milieuvriendelijke Stofzuiger

Beste Milieuvriendelijke stofzuiger

Door Maarten Reijneveld | Update: 8 april 2021

Vandaag de dag staan we steeds meer stil bij het milieu. En dat is maar goed ook, gezien er steeds meer elektronische apparaten bij lijken te komen. Gelukkig zien we ook een trend in milieuvriendelijke stofzuigers: zowel op het gebied van productie als op de werking ervan.

Onlangs kwam ik een stofzuiger tegen bij een grote webshop die zowel weinig energie gebruikte én daarbij ook nog eens gemaakt was van gerecycled materiaal; 75% van het gebruikte plastic was gerecycled afval. We hebben bij Bestestofzuigers.nl besloten om onderzoek te doen naar de beste milieuvriendelijke stofzuiger.

Beste milieuvriendelijke stofzuiger onderzoek

Op het moment van schrijven is de markt voor milieuvriendelijke stofzuigers nog niet enorm. Wel zien we dat diverse stofzuigermerken stofzuigers op de markt zetten met een positief energielabel (een van de zaken waar je op moet letten bij een stofzuiger kopen), maar kijken we naar de productie van de modellen dan horen we akelig weinig.

Dat is echter een ander verhaal bij de AEG VX82-1-ÖKO, wat onder meer blijkt uit onze AEG VX82-1-ÖKO review. Nu bestempelen we hem al als de beste milieuvriendelijke stofzuiger, omdat hij voor 75% gemaakt is van gercycled plastic én hij ook op andere factoren – waaronder het geluidsniveau – erg goed scoort.

 Stofzuiger met zak 

aeg vx82-1-oko

AEG VX82-1-ÖKO

De AEG VX82-1-ÖKO is in onze ogen de beste milieuvriendelijke stofzuiger op dit moment. Hij is gemaakt van 75% gerecycled plastic. Daarbij is het ook een superstille stofzuiger en is hij geschikt voor verschillende ondergronden.

Bekijk

beste milieuvriendelijke stofzuiger

Wat is belangrijk bij een milieuvriendelijke stofzuiger?

Wanneer je je zal gaan verdiepen in het kopen van een nieuwe stofzuiger zal je onder meer kijken naar de zuigkracht en de actieradius. Beiden zeer belangrijk, net als de prijs en de stofuitstoot van de verschillende modellen. Echter is het vandaag de dag ook belangrijk om te letten op de milieuvriendelijkheid van de stofzuiger.

In grote lijnen gaat het dan om twee belangrijke factoren:

  • Het energieverbruik van de stofzuiger
  • De productie van de stofzuiger

Het loont daarom altijd om een kijkje te nemen op het energielabel van stofzuigers en daarbij dus ook te kijken naar de fabricage van desbetreffend model.

Beste keuze: AEG VX82-1-ÖKO

Laten we nog even kort stil staan bij de beste keuze in onze ogen, de AEG VX82-1-ÖKO. De stofzuiger voldoet in grote lijnen aan de must-haves in onze ogen:

  • Prima actieradius (12 meter)
  • Goede zuigkracht op verschillende ondergronden
  • Zeer stil (58 decibel, bekijk hier nog meer beste stille stofzuiger keuzes)

Echter moet je wel rekening houden met een wat zwaardere stofzuiger (7,32 kilogram gemeten op de weegschaal) en een wat hoger prijskaartje. Met een prijs van € 237,- is het zeker niet de beste goedkope stofzuiger.

Het gaat daarbij ook een stofzuiger met zak – ook wel de traditionele stofzuiger genoemd – waardoor je dus rekening moet houden met kopen van stofzuigerzakken. Liever een zakloze variant? Dan kun je beter kijken naar naar ons beste zakloze stofzuiger onderzoek.

FAQ

Zijn er veel milieuvriendelijke stofzuigers? Is alleen een blik op het energielabel voldoende voor een goede keuze? Deze vragen horen we soms om ons heen, waardoor we besloten hebben om hier een complete gids over te maken. Bekijk de veelgestelde vragen over milieuvriendelijke stofzuigers hieronder.

Zijn er veel milieuvriendelijke stofzuigers op de markt?

Wel als we kijken naar stofzuigers met een groen energielabel, maar wat minder als we kijken naar de productie van stofzuigers. Gelukkig zijn er wel enkele modellen die hier tussenuit springen.

Moet ik alleen kijken naar het energielabel voor een milieuvriendelijke keuze?

Nee, het is slim om je ook te verdiepen in het productieproces van de stofzuiger. Is hij bijvoorbeeld gemaakt van gerecycled plastic?

Waar vind ik een milieuvriendelijke stofzuiger?

Steeds meer webshops bieden een milieuvriendelijke stofzuiger aan.

Meer advies nodig van onze stofzuigerexperts? Schroom niet om ons een berichtje te sturen!

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)