Home » Beste Numatic stofzuiger

Beste Numatic Stofzuiger

Een stofzuiger met oogjes en een grote glimlach? Dan hebben we het natuurlijk over Henry of Hetty: de schattige stofzuigers van Numatic. Numatic is een grote internationale speler op het gebied van professionele schoonmaakapparatuur. Van schrobmachines en uitgebreide dweilmachines tot krachtige stofzuigers met een glimlach.

In dit onderzoek zijn we op zoek gegaan naar de beste Numatic stofzuiger op dit moment. Er zijn namelijk veel meer stofzuigers van Numatic dan enkel de rode Henry stofzuiger. Er is zelfs sprake een hele stofzuiger-familie: elk familielid heeft weer zijn eigen unieke specialiteit. Welke Numatic stofzuiger je het beste kunt kiezen? Dat ontdek je hieronder, waar we de beste keuze per behoefte op een rij hebben gezet!

📚 Wist je dat er meer dan 50 verschillende Numatic stofzuigers bestaan? En dan hebben we het nog geen eens over de professionele stofzuigers die bedoeld zijn voor op de werkvloer. Elk lid in de Numatic familie heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Update: er komt een nieuwe Numatic steelstofzuiger aan, de Henry Quick steelstofzuiger!

beste numatic stofzuiger

Beste Numatic stofzuiger per model

De Numatic stofzuigers zijn te verkrijgen in verschillende modellen. Elk model heeft weer zijn eigen specialisme, zo is de standaard Henry geschikt voor de standaard klusjes, maar zo is er ook een Henry Petcare die geschikt is voor huishoudens met huisdieren. Hieronder lichten we de verschillende modellen uit en vertellen we wat de beste Numatic stofzuiger is per doeleinde.

#1 Numatic HVN-200 Henry Next

De Numatic HVN-200 Henry Next is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een EPA 11 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 72 dB, heeft een snoerlengte van 12,5 meter en weegt 8,2 kg. De stofzuiger is ideaal voor een huis met grootte ruimtes door het lange snoer, daarbij heeft de stofzuiger ook een zak met een inhoud van maar liefst 9 liter.

#2 Numatic HPC-200 Henry Petcare

De Numatic HPC-200 Henry Petcare is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Deze Numatic stofzuigers is ideaal wanneer je huisdieren hebt en/of een hoogpolig tapijt. Dit model wordt namelijk geleverd met een turboborstel en een mini-turboborstel.

#3 Numatic JVH-187 James

De Numatic JVH-187 James is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Deze Numatic stofzuiger is het basismodel en is daarmee een goedkopere keuze. De stofzuiger wordt met weinig toeters en bellen geleverd, zo moet je het snoer van de stofzuiger ook met de hand oprollen.

#4 Numatic HVN-201 Henry Next

De Numatic HVN-201 Henry Next is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is vergelijkbaar met het HVN-200 Next model, maar dan heeft dit model een andere kleur (blauw).

#5 Numatic HVN-208 Hetty Next

De Numatic HVN-208 Hetty Next is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is vergelijkbaar met het HVN-200 Next model, maar dan heeft dit model een andere kleur (roze).

#6 Numatic HVX-200 Henry Xtra

De Numatic HVX-200 Henry Xtra is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1 Deze Henry stofzuiger wordt geleverd met extra accessoires en is daardoor geschikt voor elke vloertype of klus. De stofzuiger heeft daarbij een lang snoer van 10 meter en een opvangzak van 9 liter.

#7 Numatic HVR-180 Henry Eco

De Numatic HVR-180 Henry Eco is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1 Deze Henry stofzuiger is compacter, goedkoper en is zuiniger in energieverbruik.

#8 Numatic HET-180 Hetty Eco

De Numatic HVR-180 Hetty Eco is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Deze Hetty stofzuiger is compacter, goedkoper en is zuiniger in energieverbruik.

#9 Numatic ReFlo ERP180-11

De Numatic ReFlo ERP180-11 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.4 Deze Henry stofzuiger is vergelijkbaar met het James model en is ook een basismodel, daarbij voorzien van de eco versie. Dit houdt in dat de stofzuiger minder energieverbruikt, compacter en goedkoper is. Bij dit model krijg je veel accessoires, waardoor de stofzuiger voor elke klus te gebruiken is.

#10 Numatic Hetty Quick HTY100P

Steelstofzuiger met zak
De Numatic Hetty Quick HTY100P is één van de eerste steelstofzuigers met een zak. Dit model is voorzien van pods die je vrij makkelijk kunt legen, zonder dat er vuil of stof vrij komt. De steelstofzuiger is draadloos te gebruiken en heeft een maximale gebruiksduur van 60 minuten.

Verschil Hetty en Henry stofzuigers

We krijgen veel de vraag wat is het verschil tussen Hetty en Henry stofzuigers? Eigenlijk zitten er tussen deze twee stofzuigers weinig verschil en is het verschil alleen de kleur. Hetty is de vrouwelijke variant van de Numatic stofzuigers en Henry is de mannelijke variant van de Numatic stofzuigers.
De Hetty variant is dan ook in verschillende modellen te verkrijgen, denk aan het standaard model, het draadloos model en de steelstofzuiger. Deze Hetty modellen zijn dan ook roze van kleur en de ogen hebben een vrouwelijker uiterlijk. Hieronder zie je dezelfde modellen, maar dan het kleur verschil tussen Hetty en Henry.

Verschil Hetty en Henry

Het enige verschil tussen Hetty en Henry is de kleur en de ogen deze hebben bij Hetty een meer vrouwelijk uiterlijk.

Ook is er sinds kort een blauwe variant aan toegevoegd. Echter is deze blauwe variant ook gewoon een Henry en heeft deze geen andere naam. Je hebt bij het kopen van de gewone Henry stofzuiger dus eigenlijk keuze uit drie verschillende kleuren: blauw, roze en rood.

Belangrijk bij een Numatic stofzuiger

Zoals je hierboven hebt kunnen zien zijn er ongelooflijk veel keuzes te maken als je een Numatic stofzuiger wil kopen. Maar, wat zijn nu eigenlijk dé belangrijkste factoren waar je op moet letten. Kenmerken die je af kunt vinken, om daarmee de beste keuze te maken. Om je op weg te helpen hebben we hieronder een rijtje met factoren waar je door heen kunt lopen.

  • Zuigkracht op specifieke vloertypen: bekijk in jouw woning welke vloertypen je wil gaan stofzuigen. Match dit met een Numatic stofzuiger en kom erachter welke je het beste kunt kiezen.
  • Maximale snoerlengte: Numatic staat bekend om haar stofzuigers met een lang snoer. Hoe langer het snoer, hoe groter het werkbereik. Het is slim om na te gaan wat voor jou de minimale snoerlengte moet zijn: check dat in de grootste kamer in huis. Een te kort snoer resulteert in het constant moeten verwisselen van de stekker.
  • Allergieën en filters: snel last van een stofallergie? Dan is het raadzaam om goed te kijken naar de aanwezige filters. Wij spreken vanaf een HEPA 13 filter pas over de beste stofzuiger voor allergieën. Maar er zijn ook nog sterkere filters: zo is ULPA nóg beter dan HEPA.
  • Meegeleverde extra’s: wil jij ook meubels af kunnen stoffen en gemakkelijk dierenharen wegzuigen? Check dan welke zuigmonden je allemaal bij je Numatic geleverd krijgt. Zo is een turboborstel een must als je op zoek bent naar de beste stofzuiger voor dierenharen.

Uiteraard blijft het ook belangrijk om goed te letten op de overige – standaard – factoren van een stofzuiger. Denk hierbij aan het gewicht en geluidsniveau van de stofzuiger.

Samenvatting: Top 10 Numatic stofzuigers op een rij

Numatic stofzuigerSoortAdviesprijsBekijk
Henry HVR180Standaard stofzuiger met zak€ 169Beste deal
Henry XtraKrachtige stofzuiger€ 249Beste deal
Henry AllergyStofzuiger tegen allergieën € 174Beste deal
Edward stofzuigerStofzuiger voor grote huishoudens€ 269Beste deal
Henry ParquetVoor kwetsbare vloeren€ 179Beste deal
Henry PetcareTegen dierenharen€ 235Beste deal
James stofzuigerGoedkope keuze€ 118Beste deal
Charles stofzuigerWaterstofzuiger€ 239Beste deal
Henry CordlessDraadloze stofzuiger€ 550Beste deal

Waarom je ons Numatic onderzoek kunt vertrouwen

Bij Bestestofzuigers.nl verdiepen we ons al jarenlang in de wereld van stofzuigers. We volgen het laatste nieuws op de voet en schrijven dan ook dagelijks over nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Van nieuwe Europese wetgevingen voor de filtering van stofzuigers (en stofemissie) tot de introductie van een nieuwe steelstofzuiger.
Deze kennis is in onze ogen noodzaak om een gedegen onderzoek uit te kunnen voeren. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan enkel een lijstje maken met de beste keuzes op basis van reviews die je online kunt vinden. Zoals je hierboven kunt zien zijn we voor elke Numatic op zoek gegaan naar dat ene extraatje, wat desbetreffende stofzuiger uniek maakt.

Daarbij verkopen we zelf geen stofzuigers: we zijn volledig onafhankelijk en kunnen in tegenstelling tot webshops – die gebonden zijn aan actuele voorraden – daadwerkelijk alle Numatic stofzuigers op een rij zetten. Mocht je vragen hebben over onze aanpak of meer te weten willen komen: stuur ons gerust een berichtje of laat hieronder een reactie achter.

De Henry stofzuigers zijn in allerlei varianten te verkrijgen. Er is er bijvoorbeeld één die ook water op kan zuigen. Ben je op zoek naar de standaard stofzuiger kies dan voor de Henry HVR180.

De Numatic HVN-200 Henry Next is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is een stofzuiger met zak en is voorzien van een EPA 11 filter. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Het maximale geluidsniveau is 72 dB, heeft een snoerlengte van 12,5 meter en weegt 8,2 kg. De stofzuiger is ideaal voor een huis met grootte ruimtes door het lange snoer, daarbij heeft de stofzuiger ook een zak met een inhoud van maar liefst 9 liter.
De Numatic JVH-187 James is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Deze Numatic stofzuiger is het basismodel en is daarmee een goedkopere keuze. De stofzuiger wordt met weinig toeters en bellen geleverd, zo moet je het snoer van de stofzuiger ook met de hand oprollen.
De Numatic HVN-201 Henry Next is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is vergelijkbaar met het HVN-200 Next model, maar dan heeft dit model een andere kleur (blauw).
De Numatic HVN-208 Hetty Next is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Dit model is vergelijkbaar met het HVN-200 Next model, maar dan heeft dit model een andere kleur (roze).
De Numatic HVR-180 Hetty Eco is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.1. Deze Hetty stofzuiger is compacter, goedkoper en is zuiniger in energieverbruik.
De Numatic ReFlo ERP180-11 is een goed beoordeelde stofzuiger, van gebruikers krijgt deze stofzuiger een score van 9.4 Deze Henry stofzuiger is vergelijkbaar met het James model en is ook een basismodel, daarbij voorzien van de eco versie. Dit houdt in dat de stofzuiger minder energieverbruikt, compacter en goedkoper is. Bij dit model krijg je veel accessoires, waardoor de stofzuiger voor elke klus te gebruiken is.
Steelstofzuiger met zak
De Numatic Hetty Quick HTY100P is één van de eerste steelstofzuigers met een zak. Dit model is voorzien van pods die je vrij makkelijk kunt legen, zonder dat er vuil of stof vrij komt. De steelstofzuiger is draadloos te gebruiken en heeft een maximale gebruiksduur van 60 minuten.