Beste Numatic stofzuiger

Een stofzuiger met oogjes en een grote glimlach? Dan hebben we het natuurlijk over Henry of Hetty: de schattige stofzuigers van Numatic. Numatic is een grote internationale speler op het gebied van professionele schoonmaakapparatuur. Van schrobmachines en uitgebreide dweilmachines tot krachtige stofzuigers met een glimlach.

In dit onderzoek zijn we op zoek gegaan naar de beste Numatic stofzuiger op dit moment. Er zijn namelijk veel meer stofzuigers van Numatic dan enkel de rode Henry stofzuiger. Er is zelfs sprake een hele stofzuiger-familie: elk familielid heeft weer zijn eigen unieke specialiteit. Welke Numatic stofzuiger je het beste kunt kiezen? Dat ontdek je hieronder, waar we de beste keuze per behoefte op een rij hebben gezet!

 Wist je dat er meer dan 50 verschillende Numatic stofzuigers bestaan? En dan hebben we het nog geen eens over de professionele stofzuigers die bedoeld zijn voor op de werkvloer. Elk lid in de Numatic familie heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Update: er komt een nieuwe Numatic steelstofzuiger aan, de Henry Quick steelstofzuiger!

Beste Numatic stofzuiger per model

De Numatic stofzuigers zijn te verkrijgen in verschillende modellen. Elk model heeft weer zijn eigen specialisme, zo is de standaard Henry geschikt voor de standaard klusjes, maar zo is er ook een Henry Petcare die geschikt is voor huishoudens met huisdieren. Hieronder lichten we de verschillende modellen uit en vertellen we wat de beste Numatic stofzuiger is per doeleinde.

1. Standaard Henry stofzuiger

standaard henry stofzuiger

De meest standaard Henry stofzuiger, hij lacht altijd en kan tegen een stootje. Wanneer het stofreservoir gevuld is verliest de stofzuiger geen kracht, heeft een snoerlengte van 12,5 meter en wordt geleverd met een handige combizuigmond, kierenzuigmond, meubelzuigmond en een zachte afstofborstel.

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

2. Henry met meer zuigkracht

henry xtra

De Henry Xtra wordt geleverd met extra accessoires. Je krijgt bij dit model een Airobrush stofzuigermond die bedoelt is voor het stofzuigen van huisdierharen en tapijten. Ook krijg je een extra harde vloerborstel die geschikt is voor het stofzuigen van harde vloeren. Wel heeft dit model een kleinere stofreservoir van 6 liter.

Voordelen

 • Meer zuigkracht
 • Snoerlengte van 10 meter
 • Dit model wordt geleverd met een Airobrush die gespecialiseerd is in het opzuigen van dierenharen

Nadelen

 • Met een gewicht van 7,5 kg aan de zware kant

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

3. Numatic stofzuiger tegen allergieën

henry allergy

Deze Henry Allergy is een stofzuiger tegen allergieën, zo is dit model voorzien van een HEPA 13 filter en een speciale TriTex stofzuiger. Ook is de stofzuiger voorzien van HepaFow filterzakken en hierdoor blijven de kleinste stofdeeltjes gevangen in de stofzuiger.

Voordelen

 • Goede filters om de kleinste stofdeeltjes gevangen te houden in de stofzuiger
 • Snoerlengte van 10 meter
 • Opvangreservoir van 9 liter

Nadelen

 • Geen turboborstel voor het stofzuigen van dierenharen
 • De stofzuiger weegt 8 kg en dat is vrij zwaar

Bekijk bij Bol.com

4. Beste Numatic met groot stofreservoir

edward stofzuiger

De Numatic Edward is een stofzuiger met een groot stofreservoir en is geschikt voor grote huishoudens. Dit model heeft een stofreservoir van 15 liter en heeft een lange snoerlengte van 10 meter. Wel die je rekening te houden dat de stofzuiger een stuk groter is en daardoor moeilijker op te bergen is.

Voordelen

 • Stofreservoir van maar liefst 15 liter
 • HEPA 11 liter
 • Snoerlengte van 10 meter

Nadelen

 • Dit model is erg groot en daardoor moeilijk op te bergen
 • De stofzuiger weegt bijna 10 kilo en met een volle zak wordt de stofzuiger nog zwaarder

Bekijk bij Bol.com

5. Beste Numatic stofzuiger voor houten vloer

De Henry Parquet is speciaal voor huishoudens met kwetsbare houten vloeren. Bij de stofzuiger krijg je een parketborstel waarmee je kwetsbare vloeren kunt stofzuigen zonder deze te beschadigen. Dit model is voorzien van een HEPA 11 filter en heeft ook een vrij groot stofreservoir van 6 liter.

Voordelen

 • Geschikt voor kwetsbare vloeren
 • Snoerlengte van 10 meter

Nadelen

 • Met een gewicht van 9 kilo is de stofzuiger best zwaar

Bekijk bij Bol.com

6. Numatic huisdier stofzuiger

henry petcare

De Numatic Henry Petcare is geschikt voor huishoudens met huisdieren. Dit model wordt daarbij geleverd met een dierenharenborstel en een mini turboborstel. Met deze borstels kun je makkelijk dierenharen opzuigen en de mini borstel is erg handig voor het stofzuigen van kussens met dierenharen. Ook heeft de stofzuiger een speciale MicroFresh filter die nare geurtjes voorkomt.

Voordelen

 • Met deze stofzuiger kun je makkelijk dierenharen opzuigen
 • Snoerlengte van 10 meter
 • Groot stofreservoir van 9 liter

Nadelen

 • Stofzuiger weegt met 10 kilo vrij zwaar

Bekijk bij Bol.com Bekijk bij Coolblue

7. Beste goedkope Numatic stofzuiger

james stofzuiger

De James stofzuiger is de simpele versie van de Henry stofzuiger. Desalniettemin heeft dit model dezelfde zuigkracht als de standaard Henry stofzuiger. Het model is wat simpeler doordat dit model bijvoorbeeld geen oprolsysteem heeft voor het snoer.

Voordelen

 • Goedkopere keuze
 • Lang snoer van 10 meter

Nadelen

 • Dit model heeft geen oprolsysteem voor het snoer
 • Geen opberg vak voor accessoires

Bekijk bij Bol.com

8. Waterstofzuiger van Numatic

numatic charles

De Henry Charless is de allesstofzuiger van Numatic. Dit model kan zowel droog als nat vuil opzuigen. De stofzuiger heeft een ketelinhoud van maar liefst 15 liter en kan veel vuil en water opzuigen. De stofzuiger wordt ook geleverd met een speciale waterborstel die het makkelijk maakt op water goed op te zuigen.

Voordelen

 • Groot reservoir van 15 liter
 • Stofzuiger is geschikt voor zowel nat als droog vuil
 • 10 meter lang snoer en daardoor grote actieradius

Nadelen

 • De stofzuiger is met 10 kg aan de zware kant

Op zoek naar een waterzuiger voor de professionele aanpak? Check dan zeker ook het onderzoek naar de beste waterstofzuiger op dit moment.

Bekijk bij Bol.com

9. Draadloze stofzuiger van Numatic

henry cordless

De Henry Cordless is de eerste draadloze stofzuiger van Numatic. Dit model is werkt op accu’s en heeft daardoor geen stekkerpunt nodig. Ideaal wanneer je moet stofzuigen op moeilijkbereikbare plekken waar geen stroompunt is. Ook kun je met dit model vrij beweging en hoef je geen rekening te houden met een stekker. Bekijk meer keuzes in het onderzoek naar de beste draadloze stofzuiger!

Voordelen

 • Werkt op accu je hoeft dus geen rekening te houden met een snoer
 • Stille stofzuiger met een geluidsniveau van 65 dB
 • Opvang reservoir van 6 liter
 • Accuduur van 30 minuten per accu (model wordt geleverd met 2 accu’s)

Nadelen

 • Je moet rekening houden dat je altijd een volle accu hebt

Bekijk bij Bol.com

Verschil Hetty en Henry stofzuigers

We krijgen veel de vraag wat is het verschil tussen Hetty en Henry stofzuigers? Eigenlijk zitten er tussen deze twee stofzuigers weinig verschil en is het verschil alleen de kleur. Hetty is de vrouwelijke variant van de Numatic stofzuigers en Henry is de mannelijke variant van de Numatic stofzuigers.

De Hetty variant is dan ook in verschillende modellen te verkrijgen, denk aan het standaard model, het draadloos model en de steelstofzuiger. Deze Hetty modellen zijn dan ook roze van kleur en de ogen hebben een vrouwelijker uiterlijk. Hieronder zie je dezelfde modellen, maar dan het kleur verschil tussen Hetty en Henry.

Verschil Hetty en Henry

Het enige verschil tussen Hetty en Henry is de kleur en de ogen deze hebben bij Hetty een meer vrouwelijk uiterlijk.

Ook is er sinds kort een blauwe variant aan toegevoegd. Echter is deze blauwe variant ook gewoon een Henry en heeft deze geen andere naam. Je hebt bij het kopen van de gewone Henry stofzuiger dus eigenlijk keuze uit drie verschillende kleuren: blauw, roze en rood.

Belangrijk bij een Numatic stofzuiger

Zoals je hierboven hebt kunnen zien zijn er ongelooflijk veel keuzes te maken als je een Numatic stofzuiger wil kopen. Maar, wat zijn nu eigenlijk dé belangrijkste factoren waar je op moet letten. Kenmerken die je af kunt vinken, om daarmee de beste keuze te maken. Om je op weg te helpen hebben we hieronder een rijtje met factoren waar je door heen kunt lopen.

 • Zuigkracht op specifieke vloertypen: bekijk in jouw woning welke vloertypen je wil gaan stofzuigen. Match dit met een Numatic stofzuiger en kom erachter welke je het beste kunt kiezen.
 • Maximale snoerlengte: Numatic staat bekend om haar stofzuigers met een lang snoer. Hoe langer het snoer, hoe groter het werkbereik. Het is slim om na te gaan wat voor jou de minimale snoerlengte moet zijn: check dat in de grootste kamer in huis. Een te kort snoer resulteert in het constant moeten verwisselen van de stekker.
 • Allergieën en filters: snel last van een stofallergie? Dan is het raadzaam om goed te kijken naar de aanwezige filters. Wij spreken vanaf een HEPA 13 filter pas over de beste stofzuiger voor allergieën. Maar er zijn ook nog sterkere filters: zo is ULPA nóg beter dan HEPA.
 • Meegeleverde extra’s: wil jij ook meubels af kunnen stoffen en gemakkelijk dierenharen wegzuigen? Check dan welke zuigmonden je allemaal bij je Numatic geleverd krijgt. Zo is een turboborstel een must als je op zoek bent naar de beste stofzuiger voor dierenharen.

Uiteraard blijft het ook belangrijk om goed te letten op de overige – standaard – factoren van een stofzuiger. Denk hierbij aan het gewicht en geluidsniveau van de stofzuiger.

Samenvatting: Top 10 Numatic stofzuigers op een rij

Numatic stofzuigerSoortAdviesprijsBekijk
Henry HVR180Standaard stofzuiger met zak€ 169Beste deal
Henry XtraKrachtige stofzuiger€ 249Beste deal
Henry AllergyStofzuiger tegen allergieën€ 174Beste deal
Edward stofzuigerStofzuiger voor grote huishoudens€ 269Beste deal
Henry ParquetVoor kwetsbare vloeren€ 179Beste deal
Henry PetcareTegen dierenharen€ 235Beste deal
James stofzuigerGoedkope keuze€ 118Beste deal
Charles stofzuigerWaterstofzuiger€ 239Beste deal
Henry CordlessDraadloze stofzuiger€ 550Beste deal

Waarom je ons Numatic onderzoek kunt vertrouwen

Bij Bestestofzuigers.nl verdiepen we ons al jarenlang in de wereld van stofzuigers. We volgen het laatste nieuws op de voet en schrijven dan ook dagelijks over nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Van nieuwe Europese wetgevingen voor de filtering van stofzuigers (en stofemissie) tot de introductie van een nieuwe steelstofzuiger.

Deze kennis is in onze ogen noodzaak om een gedegen onderzoek uit te kunnen voeren. Er komt namelijk veel meer bij kijken dan enkel een lijstje maken met de beste keuzes op basis van reviews die je online kunt vinden. Zoals je hierboven kunt zien zijn we voor elke Numatic op zoek gegaan naar dat ene extraatje, wat desbetreffende stofzuiger uniek maakt.

Daarbij verkopen we zelf geen stofzuigers: we zijn volledig onafhankelijk en kunnen in tegenstelling tot webshops – die gebonden zijn aan actuele voorraden – daadwerkelijk alle Numatic stofzuigers op een rij zetten. Mocht je vragen hebben over onze aanpak of meer te weten willen komen: stuur ons gerust een berichtje of laat hieronder een reactie achter.

De Henry stofzuigers zijn in allerlei varianten te verkrijgen. Er is er bijvoorbeeld één die ook water op kan zuigen. Ben je op zoek naar de standaard stofzuiger kies dan voor de Henry HVR180.