Home » Beste Robotstofzuiger

Beste Robotstofzuiger

Door Maarten Reijneveld | Update: 8 april 2021

Zelf niet meer aan de slag met de stofzuiger? Dan is de keuze voor een robostofzuiger snel gemaakt. Dit type stofzuigers worden ook wel automatische stofzuigers of stofzuigerrobots genoemd. Wij hebben flink wat onderzoek gedaan naar de beste robotstofzuiger op dit moment. We hebben onder andere gekeken naar de accuduur, de oplaadtijd en de mogelijkheden via een app.

Bij een robotstofzuiger is met name belangrijk om te letten op de maximale drempelhoogte die de automatische stofzuiger kan over rijden. Maar ook zaken als een dweil-functie en aanwezige sensoren zijn belangrijke factoren.

We zetten naar aanleiding van ons onderzoek de beste robotstofzuiger keuzes op een rij per toepassing. Van de beste keuze voor een houten vloer tot de juiste keuze voor een kamer met vloerbedekking!

 Beste voor harde vloeren 

irobot roomba 960

iRobot Roomba 960

De beste robotstofzuiger voor harde vloeren is de iRobot Roomba 960. Deze stofzuiger kan tevens ook op zachte vloeren stofzuigen. Kan drempels overrijden tot 2 centimeter.

Bekijk

 Beste voor tapijt en vloerkleden 

irobot roomba 691

iRobot Roomba 691

De Roomba 691 van iRobot is de beste keuze voor een robotstofzuier voor tapijt. Dankzij sensoren worden vieze plekken en vuil gedetecteerd.

Bekijk

 Beste voor houten vloeren 

Blaupunkt Bluebot XSMART

Blaupunkt Bluebot XSMART VCBB1XS

De Bluebot XSMART VCBB1XS van Blaupunkt is de beste keuze voor een robotstofzuiger voor houten vloeren. Deze automatische stofzuiger is tevens voorzien van een handige dweilfunctie.

Bekijk

 Beste voor vloerbedekking 

Dirt Devil Spider M607

Dirt Devil Spider M607

De Dirt Devil Spider M607 is de beste robotstofzuiger voor vloerbedekking of laagpolige vloerkleden. De stofzuiger volgt een willekeurige schoonmaakroute.

Bekijk

 Beste voor dierenharen 

neato botvac d6 connected

Neato Botvac D6 Connected

De Neato Botvac D6 Connected heeft een kernborstel die 70% groter is dan voorheen, waarmee meer dierenhaar opgezogen wordt. Voorzien van ultra-performance filter.

Bekijk

 Beste voor allergieën 

ecovacs deebot ozmo930

Ecovacs Deebot OZMO930

De Ecovacs Deebot OZMO930 is voorzien van een HEPA 12 filter, wat de uitstoot van opgezogen stof enorm verminderd, evenals verspreiding van pollen en andere allergenen.

Bekijk

Onderzoeksfactoren voor de beste robotstofzuiger

Een robotstofzuiger is vandaag de dag enorm populair. Met name in zogeheten smart homes, slimme woningen, is het een stofzuiger die veelal gekozen wordt. Zoals je wellicht weet zijn wij ook kenners op het gebied van smart home en hebben we daarom ons onderzoek toegespitst op een aantal belangrijke kenmerken hiervoor. We zetten onze onderzoeksfactoren op een rijtje.

  • Ondersteuning: de ondersteuning van de robotstofzuigers was een belangrijk onderdeel van ons onderzoek. De beste robotstofzuigers zijn compatibel met belangrijke smart home systemen als Google Home of Alexa.
  • Bediening: hoe kunnen de robotstofzuigers bediend worden? Gaat dit via een app? Dan is dat een grote plus in onze ogen. Ook het kunnen bedienen van spraak heeft onze rangschikking van de automatische stofzuigers beïnvloed.
  • Drempelhoogte: een belangrijk onderdeel bij een robotstofzuiger is de maximale drempelhoogte. Wanneer je de stofzuiger meerdere kamers wilt laten stofzuigen dient deze vaak over drempels heen te kunnen rijden. De beste robotstofzuigers moeten in ieder geval over een drempel kunnen rijden van 1 centimeter.
  • Sensoren: ontwijkt de robotstofzuiger meubels? Kan hij misschien van de trap rijden? We hebben onder de motorkap gekeken van de verschillende stofzuigers met app en hebben gekeken naar aanwezigen sensoren.
sensoren beste robotstofzuigers

Zijn er sensoren die meubels ontwijken bij de robotstofzuigers te ontdekken?

Beste robotstofzuiger voor harde vloeren

Wanneer je in de woning met name harde vloeren hebt, denk aan laminaat of parket, is het slim om bij het kopen van een robotstofzuiger goed te letten op de mogelijkheden hiervoor. Er zijn robotstofzuigers die juist op harde vloeren een enorme zuigkracht hebben, waarmee het stofzuigen veel beter verricht wordt.

De beste robotstofzuiger voor harde vloeren is de iRobot Roomba 960. Deze automatische stofzuiger presteert enorm goed op de hardere vloeren. Heb jij ook zachte stukken vloer in huis, bijvoorbeeld een tapijt of vloerkleed? Dan maak je ook met deze Roomba 960 een zeer goede keuze. Deze stofzuiger heb ik tevens opgenomen in de lijst met de beste stofzuiger voor harde vloeren.

irobot roomba 960

iRobot Roomba 960

De iRobot Roomba 960 is de beste keuze voor een rotobstofzuiger voor harde vloeren. De stofzuiger is eenvoudig te bedienen middels de app van iRobot.

Bekijk

Beste robotstofzuiger voor tapijt en vloerkleden

Wist je dat er ook robotstofzuigers zijn die vlekken op het tapijt kunnen opsporen en daarbij ook gelijk reinigen? Als jij in de kamer tapijt hebt liggen of vloerkleden, is het slim om op zoek te gaan naar een automatische stofzuiger die hiervoor geschikt is. Niet specifiek op zoek naar een robotstofzuiger? Check dan mijn lijst met de beste stofzuiger voor tapijt in het algemeen!

De beste keuze voor een stofzuigerrobot voor tapijt is de iRobot Roomba 961. Deze variant van iRobot is voorzien van sensoren die vieze plekken in het tapijt kunnen opsporen en deze gelijk reinigen. De zuigkracht op vloerkleden is sterk, waardoor je deze prima zijn gang kunt laten gaan.

irobot roomba 691

iRobot Roomba 691

De beste keuze voor een robotstofzuiger bij een kamer met tapijt of vloerkleden is de Roomba 691 van iRobot. Dankzij aanwezige sensoren onder de motorkap kan deze stofzuiger vieze plekken ontdekken en direct reinigen.

Bekijk

Beste robotstofzuiger voor houten vloeren

Met name bij houten vloeren in huis dien je een goede keuze te maken voor een geschikte robotstofzuiger. Zo zijn er robotstofzuigers die je houten vloer direct kunnen dweilen na het stofzuigen. Wij hebben onderzoek gedaan met diverse automatische stofzuigers op houten vloeren en komen tot de beste keuze.

De beste robotstofzuiger voor houten vloeren is met kop en schouders de Blaupunkt Bluebot XSMART. Deze stofzuigerrobot kun je bedienen via een app en is voorzien van een automatische dweilfunctie. De stofzuiger heeft een goede zuigkracht op houten en harde vloeren. Ik heb deze stofzuiger tevens opgenomen in de lijst met beste stofzuiger voor houten vloeren!

Blaupunkt Bluebot XSMART

Blaupunkt Bluebot XSMART VCBB1XS

De beste keuze voor een robotstofzuiger voor houten vloeren is de Blaupunkt. Deze automatische stofzuiger heeft een automatisch dweilfunctie om de houten vloer direct schoon te maken.

Bekijk

Beste robotstofzuiger voor vloerbedekking

Een robotstofzuiger met dweilfunctie is niet altijd geschikt voor vloerbedekking. Je dient dus goed te letten op het feit of de stofzuiger een goede zuigkracht heeft op vloerbedekking en überhaupt wel geschikt is voor dit type vloer. Tijdens mijn onderzoek naar de beste stofzuiger voor vloerbedekking, heb ik ook een robotstofzuiger ontdekt.

Je maakt de beste keuze met de Dirt Devil Spider M607. Deze automatische stofzuiger is zeer geschikt voor laagpolige tapijten en vloerbedekking en is voorzien van diverse sensoren om aanrijdingen met meubels te voorkomen. Te bedienen via een applicatie en volgt een willekeurige schoonmaakroute.

Dirt Devil Spider M607

Dirt Devil Spider M607

De Spider M607  van Dirt Devil is de beste keuze voor een robotstofzuiger voor vloerbedekking. Opvallend is de zeer scherpe prijs in vergelijking met andere modellen.

Bekijk

Beste robotstofzuiger voor dierenharen

Hoewel de meeste robotstofzuigers prima overweg kunnen met het opzuigen van dierenharen, zijn er ook een aantal modellen die hier voor gemaakt zijn. Deze zijn vaak voorzien van een speciale roterende borstel om genestelde dierenharen van huisdieren op te zuigen. Er zijn niet alleen robotstofzuigers die hiervoor gemaakt worden: in mijn actuele lijst met de beste stofzuiger voor dierenharen heb ik een model voor elk type stofzuiger geselecteerd.

De beste robotstofzuiger voor dierenharen is de Neato Botvac D6 Connected. Deze vernieuwde Botvac van Neato is voorzien van een grotere borstel, die 70% groter is dan de eerdere borstel. Hiermee is het opzuigen van dierenharen kinderspel!

neato botvac d6 connected

Neato Botvac D6 Connected

Dankzij de 70% grotere borstel is de Neato Botvac D6 Connected de beste robotstofzuiger voor het opzuigen van dierenharen van huisdieren. Deze stofzuiger kan over drempels tot 1.5 centimeter rijden.

Bekijk

Beste robotstofzuiger voor allergieën

Bijna elke robotstofzuiger zorgt voor een vermindering op de kans voor allergische reacties en aanvallen. Ze zuigen immers allemaal stof op! Toch zijn er ook robotstofzuigers die hierin uitblinken: deze zijn vaak voorzien van een HEPA filter. Nee, niet alle robotstofzuigers hebben zo’n goed filter, waardoor de stofuitstoot groter kan zijn.

De beste robotstofzuiger om de kans op allergische reacties te verminderen is de Ecovacs Deebot OZMO930. Deze automatische stofzuiger heeft een HEPA 12 filter onder de motorkap, waardoor meer dan 99% van de stofdeeltjes tegengehouden worden. Niet specifiek op zoek naar een robotstofzuiger? Check dan ook andere stofzuiger soorten in de actuele beste stofzuiger voor allergieën lijst!

ecovacs deebot ozmo930

Ecovacs Deebot OZMO930

De Ecovacs Deebot OZMO930 is de beste keuze voor een robotstofzuiger voor allergieën. Deze stofzuigerrobot is voorzien van een HEPA 12 filter. Hiermee is de uitstoot van stof minimaal!

Bekijk

Conclusie en aanvullende kooptips

Dat er een robotstofzuiger is voor elke toepassing blijkt uit bovenstaand overzicht. Automatisiche stofzuigers die voorzien zijn van een dweilfunctie? Geen probleem! Snel last van allergische reacties door stof? Kies dan voor een stofzuigerrobot met een goed HEPA filter! Bedenk goed wat je het meest belangrijk vindt in combinatie met het type vloer in jouw woning en ontdek de beste keuze.

Ben je nog lekker aan het oriënteren? Dan heb ik nog wat aanvullende tips voor je bij het ontdekken van de beste robotstofzuiger in jouw situatie!

  • Kijk goed naar de drempelhoogte: heb jij drempels in huis? Dan is het noodzaak om goed naar de maximale drempelhoogte te kijken. In mijn onderzoek heb ik rekening meegehouden, maar er geen minium aan gesteld. Meet de hoogte op en ga op zoek naar een geschikt model!
  • Check de ondersteuning en bediening: een robotstofzuiger kun je vaak bedienen met een applicatie. Kijk goed of de app op jouw telefoon geïnstalleerd kan worden en of jouw software actueel genoeg is.
  • Kies voor een model met systematische schoonmaakroute: er zijn robotstofzuigers die een systematische schoonmaakroute volgen. Hierbij is de kans, in tegenstelling tot een willekeurige route, op het vergeten of overslaan van gebieden niet aanwezig.

Heb je naar aanleiding van mijn onderzoek nog aanvullende vragen? Of ben je op zoek naar advies op maat voor jouw situatie? Neem dan gerust contact met mij op! Ik kijk graag met je mee en help je op weg bij het ontdekken van de beste robotstofzuiger voor jouw woning!

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)