Home » Beste Steelstofzuiger

Beste Steelstofzuiger

Door Maarten Reijneveld | Update: 21 mei 2021

Op zoek naar een compacte stofzuiger die je eenvoudig aan de muur kunt hangen? Dan is een steelstofzuiger het model waarmee je een goede keuze maakt. Steelstofzuigers zijn vaak draadloos en wegen niet zwaar. Vanwege de vele keuzes hebben we besloten om onderzoek te doen naar de beste steelstofzuiger op dit moment. We hebben de populairste modellen met elkaar vergelijken.

Een steelstofzuiger heeft vaak een geïntegreerde kruimelzuiger, waardoor je dit type stofzuiger ook vaak kunt gebruiken voor de wat kleinere klusjes. Hoewel er vaak van uitgegaan wordt dat een steelstofzuiger draadloos is, is dit lang niet altijd het geval.

Naar aanleiding van ons grondige onderzoek hebben we de beste steelstofzuiger keuzes op een rij gezet per toepassing. Van de beste keuze voor houten vloeren tot de beste steelstofzuiger om de kans op allergische reacties te voorkomen.

 Beste voor harde vloeren 

Dyson V10 Absolute

Dyson V10 Absolute

De meeste krachtige steelstofzuiger voor harde vloeren is de Dyson V10 Absolute. Deze stofzuiger is voorzien van meerdere zuigmonden, waardoor hij ook gebruikt kan worden voor zachtere vloeren.

Bekijk

 Beste voor tapijt en vloerkleden 

philips powerpro duo fc6162-02

Philips PowerPro Duo FC6162/02

De Philips PowerPro DUVC6162/02 heeft een speciale TriActive Turbo zuigmond, waarbij er sprake is van de beste zuigkracht op tapijt. Ook geschikt voor dierenharen.

Bekijk

 Beste voor houten vloeren 

dyson v8 fluffy

Dyson V8 Fluffy+

De Dyson V8 Fluffy+ heeft een speciale zachte borstel voor kwetsbare vloeren. Perfect voor houten vloeren en parket. De Dyson V8 Fluffy+ is tevens geschikt voor andere hardere vloeren.

Bekijk

 Beste voor vloerbedekking 

Rowenta Air Force All-In-One 460 RH9286WORowenta Air Force All-In-One 460 RH9286WO

De Rowenta Air Force All-In-One 460 RH9286WO heeft een combi zuigmond, waarmee deze steelstofzuiger een opvallend sterke zuigkracht heeft op vloerbedekking.

Bekijk

 Beste voor dierenharen 

dyson v8 animal

Dyson V8 Animal+

De allerbeste steelstofzuiger voor dierenharen is de V8 Animal+ van Dyson. Zoals de naam al doet vermoeden is deze steelstofzuiger speciaal bedoeld voor het opzuigen van huisdierharen.

Bekijk

 Beste voor allergieën 

Dyson V10 Motorhead

Dyson V10 Motorhead

De V10 Motorhead is de krachtigste steelstofzuiger van Dyson die zeer geschikt is voor allergieën. Dankzij het aanwezige HEPA 13 filter worden 99,97% van de stofdeeltjes gefilterd. Perfect voor mensen met een stofallergie.

Bekijk

Onderzoeksfactoren voor de beste steelstofzuiger

Om tot de beste steelstofzuiger van 2021 te kunnen komen hebben we diverse onderzoek factoren getest. Met name factoren die zeer interessant en belangrijk zijn bij dit type stofzuigers. Zo is niet alleen het gewicht belangrijk, maar ook de zuigkracht op verschillende oppervlakten.

  • Gewicht van de steelstofzuigers: een steelstofzuiger wordt vaak met de hand meegenomen door het huis. Het gewicht is super belangrijk bij de keuze voor een nieuwe steelstofzuiger, waardoor wij dit hebben meegenomen bij ons onderzoek.
  • Zuigkracht van diverse oppervlakten: uiteraard is ook de zuigkracht bij dit type stofzuigers zeer belangrijk. We hebben gekeken naar de kracht op harde vloeren, maar ook op oppervlaktes als tapijt of hoogpolige vloerkleden.
  • Bijgeleverde zuigmonden: hoeveel zuigmonden worden erbij geleverd? Vaak is er sprake van bijvoorbeeld een combi-zuigmond, waardoor een steelstofzuiger voor alle oppervlakten een goede zuigkracht heeft.
  • Accuduur: de beste steelstofzuigers dienen een goede accuduur te hebben. In veel gevallen schommelt dit rond de 40 minuten, wat in onze ogen ook echt het minimale is om het hele huis te kunnen doen.
  • Oplaadtijd: hoe snel is de steelstofzuiger weer opgeladen? Dien je hier een dag voor te wachten of is de stofzuiger in enkele uren weer volledig opgeladen. Iets wat de rangschikking van de beste steelstofzuigers 2021 zeker beïnvloed heeft!
steelstofzuiger onderzoek

We hebben de zuigkracht van steelstofzuigers getest bij harde en zachte vloeren

Beste steelstofzuiger voor harde vloeren

Wanneer je in huis met name harde vloertypen hebt, is het slim om te kijken naar een steelstofzuiger die op dit oppervlakte de sterkste zuigkracht heeft. Vaak zijn ook deze steelstofzuigers voorzien van een geïntegreerde kruimelzuiger. Wanneer je alleen naar een kruimelzuiger op zoek bent kun je ook een kijkje nemen bij de beste handstofzuiger.

Voor harde vloeren maak je de beste keuze met de Dyson V10 Absolute. Deze krachtige steelstofzuiger heeft niet alleen een sterke zuigkracht op harde vloeren, maar kan ook prima zuigen op zachtere ondergronden. Je krijgt namelijk diverse zuigmonden die je eenvoudig kunt gebruiken voor andere oppervlaktes. Deze stofzuiger heb ik tevens opgenomen in de lijst met de beste stofzuiger voor harde vloeren. Ook bij andere toonaangevende reviews websites blijkt de V10 de beste keuze.

Dyson V10 Absolute

Dyson V10 Absolute

De Absoulte V10 is de krachtigste Dyson steelstofzuiger op dit moment. Deze stofzuiger is de beste keuze voor harde vloeren.

Bekijk

Beste steelstofzuiger voor tapijt en vloerkleden

Hoewel de meeste steelstofzuigers prima kunnen zuigen op zachtere ondergronden als tapijten en vloerkleden, zijn er ook modellen die hier speciaal voor gemaakt zijn. Deze zijn vaak voorzien van een speciale borstel waarmee vuil tussen hoogpolig en laagpolig tapijt eenvoudig ertussen uit gezogen kan worden. Tip: bekijk ook de lijst met de beste stofzuiger voor tapijt, waarin ik de beste keuzes per stofzuiger soort op een rij zet.

Uit mijn onderzoek komt de Philips PowerPro Duo FC6162/02 als beste uit de test. Deze steelstofzuiger is voorzien van een TriActive Turbo borstel, waarmee de zuigkracht op tapijten en vloerkleden erg sterk is. De stofzuiger heeft een geïntegreerde kruimelzuiger.

philips powerpro duo fc6162-02

Philips PowerPro Duo FC6162/02

Dankzij de TriActive Turbo zuigmond is er sprake van een enorm sterke zuigkracht op tapijten en worden onder andere dierenharen eenvoudig opgezogen.

Bekijk

Beste steelstofzuiger voor houten vloeren

Bij het stofzuigen van een houten vloer wil je voorkomen dat er krassen op het hout komen door bijvoorbeeld de borstel of een zuigmond. Bij veel stofzuigers krijg je dan ook speciale zuigmonden die de kans op krassen doen verminderen. Sterker nog: er zijn steelstofzuigers die voorzien zijn van een extra zachte rand rondom de borstel.

De beste steelstofzuiger voor houten vloeren is de Dyson V8 Fluffy+. Deze stofzuiger heeft een zachte ‘fluffy’ borstel, waardoor er geen krassen op het hout gemaakt kunnen worden tijdens het stofzuigen. Deze steelstofzuiger wordt geleverd met diverse zuigmonden, waardoor je hem ook prima kunt gebruiken voor allerlei anderen oppervlaktes. Ik heb deze stofzuiger ook opgenomen in de lijst met de beste stofzuiger voor houten vloeren!

dyson v8 fluffy

Dyson V8 Fluffy+

De V8 Fluffy+ van Dyson is de beste steelstofzuiger voor houten vloeren. Dankzij de extra zachte borstel kunnen er geen krassen ontstaan op houten vloeren of parket.

Bekijk

Beste steelstofzuiger voor vloerbedekking

In mijn test ben ik uiteraard ook op zoek gegaan naar de beste keuze voor huizen met een vloerbedekking. Het is de kunst om een steelstofzuiger te ontdekken die een sterke zuigkracht heeft op dit type vloer, zodat vuil en kruimels makkelijk opgezogen kunnen worden. Vaak worden steelstofzuigers geleverd met een combi-zuigmond: ook wanneer een steelstofzuiger met name geschikt is voor hardere vloeren, kan deze prima zuigen op vloerbedekking met dit type zuigmond.

Toch is er ook een model die je in mijn ogen het beste kunt kiezen: de Rowenta Air Force All-In-One 360 RH9079 is de beste steelstofzuiger voor vloerbedekking. Dankzij de bijgeleverde combi-zuigmond is dit type vloer geen enkel probleem! De zuigkracht is zo enorm sterk, dat ik deze ook heb opgenomen bij de beste stofzuiger voor vloerbedekking.

Rowenta Air Force All-In-One 460 RH9286WO

Rowenta Air Force All-In-One 360 RH9079

De Air Force All-In-One 360 RH9079 van Rowenta wordt geleverd met een heeft een combi zuigmond. Door deze te gebruiken op de steelstofzuiger is er sprake van sterke zuigkracht op vloeren met vloerbedekking.

Bekijk

Beste steelstofzuiger voor dierenharen

Bij huizen met huisdieren zijn rondslingerende dierenharen niet te voorkomen. Wanneer je een steelstofzuiger als stofzuigersoort prefereert, heb ik goed nieuws voor je: verschillende merken hebben speciale modellen op de markt gebracht voor het opzuigen van dierenharen! Ook in mijn lijst met de beste stofzuiger voor dierenharen heb ik een steelstofzuiger gekenmerkt als de beste keuze.

Uit mijn onderzoek komt de Dyson V8 Animal als beste uit de test. Zoals de naam doet vermoeden is deze steelstofzuiger speciaal voor huishoudens met huisdieren. Deze Dyson stofzuiger is voorzien van een krachtige V8 motor en een handige turboborstel waarbij zelfs genestelde haren weggezogen kunnen worden.

dyson v8 animal

Dyson V8 Animal+

De beste keuze voor een steelstofzuiger voor dierenharen is de V8 Animal+ van Dyson. De steelstofzuiger heeft een turbo borstel voor het makkelijk opzuigen van huisdierharen!

Bekijk

Beste steelstofzuiger voor allergieën

Er zijn diverse steelstofzuigers die beweren de kans op allergische aanvallen sterk te verminderen. Toch blijkt dat dit niet altijd het geval is, althans, zo is er bij een aantal modellen geen goede HEPA filter te vinden en is er alsnog een hogere stofuitstoot bij het opzuigen van stof.

Een steelstofzuiger die wel goed geschikt is voor het voorkomen van allergische aanvallen is de Dyson V10 Motorhead. Deze superkrachtige steelstofzuiger van Dyson is voorzien van een HEPA 13 filter, een goed HEPA filter met een goed niveau waarbij 99,97% van de stofdeeltjes gefilterd worden. Dit is goed voor mensen met een stof allergie. Dankzij deze mooie resultaten heb ik deze stofzuiger ook opgenomen in de lijst met de beste stofzuiger voor allergieën.

Dyson V10 Motorhead

Dyson V10 Motorhead

De Dyson V10 Motorhead is de beste steelstofzuiger voor allergieën en het verminderen van de kans op een allergische reactie. De steeltofzuiger is voorzien van een HEPA 13 waarmee praktisch alle stofdeeltjes gefilterd worden!

Bekijk

Conclusie en extra tips

Een steelstofzuiger is een super interessante stofzuiger soort. Vaak geniet je bij dit model van een geïntegreerde kruimelzuiger, zijn ze uitgevoerd in lichtgewicht en geniet je van draadloos stofzuigen.

Ik raad je aan om naast het checken van bovenstaande lijst, ook onderstaande tips door te nemen om de beste steelstofzuiger te kopen voor jouw situatie.

  • Ga voor een model met geïntegreerde kruimelzuiger: bijna alle steelstofzuigers hebben een geïntegreerde kruimeldief. Ik raad je aan om te gaan voor deze soorten, gezien je de stofzuiger dan ook perfect kunt gebruiken voor kleinere klusjes.
  • Let op de geschiktheid van oppervlakte: heb jij veel vloerkleden in huis of heb enkel parket op de vloer? Ga op zoek naar een steelstofzuiger met de sterkste zuigkracht voor de meestvoorkomende vloertype in jouw woning.
  • Check accuduur en oplaadtijd: omdat steelstofzuigers vaak draadloos zijn, werken ze met een accu. Het is onwijs belangrijk om goed te checken hoelang de stofzuigers meegaan en hoeveel tijd het totaal opladen van de accu in beslag neemt.

Mocht je nog aanvullende tips nodig hebben of met een prangende vraag lopen rondom steelstofzuigers: schroom niet om mij een berichtje te sturen. Ik kijk graag met je mee en help je op weg naar de beste keuze!

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)