Home » Beste Stille Stofzuiger

Beste Stille Stofzuiger

Door Robbert Tigchelaar | Update: 2 april 2021

Een stofzuiger die ontzettend veel geluid maakt is niet aan te raden: het is sowieso al geen pretje als iemand gaat stofzuigen en jij ergens mee bezig bent, maar het is nog veel erger met een stofzuiger met een hoog geluidsniveau. Niet alleen jij, maar ook je buren, slapende kinderen en zelfs jouw huisdieren kunnen hinder ondervinden van een luidruchtige stofzuiger.

We hebben besloten om onderzoek te doen naar de beste stille stofzuiger op dit moment. Omdat het nog maar de vraag is welk model stofzuiger je zoekt, hebben we een beste keuze per soort uigelicht. Van de beste stille stofzuiger zonder zak tot de beste stille steelstofzuiger.

Kleine kanttekening: de beste stille varianten hoeven niet per definitie de allerstilisten te zijn. We stellen kwaliteit voorop en hebben gezocht naar de beste modellen met een laag geluidsniveau. Bekijk naar aanleiding van tientallen uren onderzoek hier de beste stille stofzuiger keuzes op dit moment.

 Stofzuiger met zak 

aeg vx82-1-oko

AEG VX82-1-ÖKO

Wij bestempelen de AEG VX82-1-ÖKO als de beste stille stofzuiger op dit moment. Deze stofzuiger met zak heeft een maximaal geluidsniveau van slechts 57 decibel, wat veel stiller is dan de meeste traditionele stofzuigers.

Bekijk

 Zakloze stofzuiger 

rowenta silence force cyclonic

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691

Liever een stille stofzuiger zonder zak in huis halen? Dan maak je de beste keuze met de Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691 in onze ogen. Deze stofzuiger heeft een geluidsniveau van 67 decibel en is voorzien van een extra lang snoer.

Bekijk

 Steelstofzuiger 

bosch flexxo bch3p210

Bosch Flexxo BCH3P210

De Bosch Flexxo BCH3P210 is een van de weinige stillere steelstofzuigers. Met 76 decibel in combinatie met zijn goede prestaties bestempelen wij dit model op dit moment als de beste stille steelstofzuiger.

Bekijk

 Robotstofzuiger 

miele scout rx1 robotstofzuiger

Miele Scout RX1

Met slechts 57 decibel is de Miele Scout RX1 een relatief stille robotstofzuiger. Deze robotstofzuiger kan over drempels tot 2 centimeter rijden en heeft een hoogte van 9 centimeter.

Bekijk

 Handstofzuiger 

aeg hx6-23cb

AEG HX6-23CB

Hoewel de meeste handstofzuigers aardig wat lawaai kunnen maken, valt het geluid bij de AEG HX6023CB mee. Met een geluidsniveau van maximaal 76 dB is dit opvallend stiller dan soortgelijke kruimeldieven.

Bekijk

beste stille stofzuiger 2021

Randvoorwaarden voor de beste stille stofzuiger

We nemen ons stofzuiger onderzoek altijd serieus, om het zo waardevol mogelijk voor je te maken. Bij het onderzoek naar de beste stille stofzuiger hebben we bijvoorbeeld een bovengrens bepaald: alles wat boven de grens uitkomt hebben we überhaupt niet meegenomen in onze test.

Check welke randvoorwaarden wij hebben gehanteerd bij het opsporen van goede stille stofzuigers.

  • Bovengrens geluidsniveau: bij het onderzoek hebben we een bovengrens van 80 decibel aangehouden. Dit is simpelweg de grens waarop het écht hard begint te worden. Modellen die boven deze grens uitkomen hebben we niet meegenomen in onze selectie.
  • Goede zuigkracht: uiteraard gaat kwaliteit voorop. Een stofzuiger kan nog zo stil zijn, maar als de zuigkracht nihil is, is het geen goede of zelfs beste keuze.
  • Goede ervaringen van eerdere kopers: we hebben ons ook verdiepte in de beoordelingen en reviews van eerdere kopers van specifieke stofzuigers. Hoe hebben zij deze ervaren?

Beste stille stofzuiger met zak

Wanneer je een traditionele stofzuiger met zak wil kopen, dan zul je al snel te maken krijgen met een wat hoger geluidsniveau. Toch hoeven ze niet allemaal even veel geluid te produceren: vaak herken je stille modellen met ‘Silence’ in de productnaam. In ons uitgebreide onderzoek naar de beste stofzuiger met zak stond geluidsniveau ook op de lijst met onderzoeksfactoren.

De AEG VX82-1-ÖKO is een enorm stille sledestofzuiger. We kwamen tot de conclusie toen wij de AEG VX82-1-ÖKO review uitvoerden.  De stofzuiger is voorzien van een zogeheten smart-modus, waarmee de ondergrond herkent wordt door deze stofzuiger. Wanneer de stofzuiger op de vloerbedekking modus staat, is het geluid bijna niet te horen. Een waterkoker maakt nog meer geluid. Leuk om te weten: dit model kwam ook als beste uit de bus in het onderzoek naar de beste milieuvriendelijke stofzuiger.

 Stofzuiger met zak 

aeg vx82-1-oko

AEG VX82-1-ÖKO

De AEG VX82-1-ÖKO heeft een maximale geluidsproductie van slechts 57 decibel. Je maakt hiermee niet alleen de beste stille stofzuiger met zak in huis, maar ook een milieuvriendelijk model. De stofzuiger is namelijk voor 75% gemaakt van gerecycled materiaal.

Bekijk

Beste stille stofzuiger zonder zak

Je kunt natuurlijk de wens hebben om een stofzuiger zonder zak in huis te halen. In ons onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger bleek dat het geluidsniveau vaak een stukje hoger ligt dan bij stofzuigers die wel voorzien zijn van een stofzak. Toch zijn er steeds meer modellen op de markt te vinden die erg stil zijn, zo ook de Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691.

Deze zakloze stofzuiger heeft een maximaal geluidsniveau van 67 decibel. Hij wordt geleverd met een aantal extra zuigmonden, waaronder een combizuigmond, parketzuigmond en een meubelzuigmond. De stofzuiger is voorzien van een extra lang snoer, waardoor hij ook prima scoort op de stofzuiger actieradius. Waar je wel rekening mee moet houden is het gewicht: met 9,8 kilogram is het zeker niet de beste lichtgewicht stofzuiger op de markt.

beste stille zakloze stofzuiger

Stofzuigen en op de achtergrond bellen? Het is prima te doen met deze stille zakloze stofuziger van Rowenta. © Rowenta

 Zakloze stofzuiger 

rowenta silence force cyclonic

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691

De Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691 bestempelen wij als de beste stille zakloze stofzuiger op dit moment. Deze stofzuiger van Rowenta is met 67 decibel opvallend stiller dan andere stofzuigers zonder zak.

Bekijk

Beste stille steelstofzuiger

Heel handig zo’n steelstofzuiger, maar wanneer een steelstofzuiger herrie maakt is dit niet prettig. Vandaar hebben we ook in dit onderzoek gekeken naar de beste stille stofzuiger. Hiervoor hebben we gekeken naar de prestaties van de stofzuiger, net zoals we hebben gedaan in ons algemene onderzoek naar de beste steelstofzuiger.

Kijken we naar de filteropties bij webshops als Coolblue, blijkt dat een steelstofzuiger bijna altijd meer geluid maakt dan 71 decibel. Hou er dus rekening mee dat ze niet veel stiller kunnen zijn dan traditionele stofzuigers. Kijken we naar de beste keuze, dan scoort de Bosch Flexxo BCH3P210 in onze ogen het best. Met 76 decibel is hij stiller dan de meeste steelstofzuigers.

stille steelstofzuiger

De Bosch Flexxo BCH3P210 is een opvallend stille steelstofzuiger. © Bosch

 Steelstofzuiger 

bosch flexxo bch3p210

Bosch Flexxo BCH3P210

Wij bestempelen de Bosch Flexxo BCH3P210 als de beste stille steelstofzuiger op dit moment. Hij produceert maximaal 76 decibel en scoort goed op andere belangrijke factoren van een staande stofzuiger: een prima accuduur en een snelle oplaadtijd.

Bekijk

Beste stille robotstofzuiger

Ook het geluidsniveau van een robotstofzuiger speelt een belangrijke rol. Zo kan het heel handig wanneer je naar bed gaat even de robotstofzuiger aan te zetten. Heb je dan een stofzuiger die veel geluid maakt kan dit heel irritant zijn. Vandaar dat ik in dit onderzoek ook gekeken heb naar de beste stille robotstofzuiger.

In mijn onderzoek naar de stille stofzuigers kwam de Miele Scout RX1 robotstofzuiger als beste uit de test. Het maximale geluidsniveau van deze robotstofzuiger werd gemeten op 56 dB, erg stil dus. Waar je wel rekening mee moet houden is dat hij met een hoogte van 9 centimeter zeker niet de beste kleine stofzuiger is. Meer weten over goede keuzes voor een robotstofzuiger? Bekijk hier de beste robotstofzuiger modellen in het algemeen.

 Robotstofzuiger 

miele scout rx1 robotstofzuiger

Miele Scout RX1

De Miele Scout RX1 produceert een geluidsniveau van 57 decibel wanneer hij stofzuigt. Dit is in vergelijking met andere robotstofzuigers relatief stil. De stofzuiger heeft ook met 120 minuten een hele lange accuduur.

Bekijk

Beste stille kruimeldief

Ook bij kruimeldief kan het goed zijn om op het geluidsniveau te letten. Een handstofzuiger is de stofzuiger die het dichts in de buurt komt van de oor, omdat je deze natuurlijk in je hand hebt. Ben je gevoelig voor de herrie van de stofzuiger kies dan voor een stille handstofzuiger. Dit vinden wij trouwens zo belangrijk, dat het zelfs een randvoorwaarde is geweest voor de selectie van de beste handstofzuiger.

Naar mijn zoektocht naar de meest stille handstofzuiger, ook lettend op de prestaties natuurlijk. Kwam de AEG HX6-23CB als beste uit de test. Een heel mooi model met een maximale geluidsniveau van 76 dB en daarentegen ook nog goede zuigprestaties.

 Kruimeldief 

aeg hx6-23cb

Kleine en stille kruimeldief

Deze AEG HX6023CB kleine en stille kruimeldief kwam als beste uit de test op basis van geluidsniveau en prestaties. Een goede handstofzuiger die een gebruiksduur heeft van 23 minuten, tevens ook een hele mooie look.

Bekijk

Eindoordeel en laatste tips

Voor het kopen van een stille stofzuiger dien je dus niet alleen te letten op het geluidsniveau, maar ook op de werking van de stofzuiger. Hierboven hebben we dan ook diverse stille modellen stofzuigers opgesteld met een aantrekkelijke geluidsniveau. Naast deze aanbevelingen willen we je ook nog wat extra tips mee geven waarop je kunt letten.

  • Let op snoerlengte: de snoerlengte van een stofzuiger kan een belangrijke rol spelen in het kopen van de juiste stofzuiger. Heb je lange gangen en kamers, dan kan het best irritant zijn om elke keer het snoer te verplaatsen.
  • Houdt rekening met gewicht: hetzelfde geld voor gewicht. Heb je verschillende verdiepingen of drempels in je huis? Dan kan het interessant zijn om te kiezen voor een lichte stofzuiger, zodat je het apparaat niet elke keer hoeft te verslepen.
  • Met of zonder zak: hier ben je waarschijnlijk al bekend mee, maar er zijn stofzuiger met en zonder zak te verkrijgen. Bekijk waar je zelf behoefte aan hebt!

Dan rest ons alleen nog het succes wensen met het kopen van een goede stille stofzuiger. Kom je er alsnog niet uit en zit je met vragen, dan kun je altijd even contact met ons opnemen. Wij voorzien je dan graag met aanvullende informatie.

Beste stille stofzuigers vergelijken

Nu we alle beste stille stofzuigers met een weinig decibel hebben uitgelicht, is het slim om ze nog één keer erbij te halen. Vergelijk de stilste stofzuigers met goede kenmerken in onderstaande tabel.

Stille stofzuigerModelGeluidsniveauPrijs
AEG VX82-1-ÖKO
Stofzuiger met zak57 decibelBeste deal
Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691
Zakloze stofzuiger67 decibelBeste deal
Bosch Flexxo BCH3P210
Steelstofzuiger76 decibelBeste deal
Miele Scout RX1
Robotstofzuiger57 decibelBeste deal
AEG HX6-23CB

Kruimeldief76 decibelBeste deal

FAQ: veelgestelde vragen

Hoeveel geluid maakt een stofzuiger gemiddeld? En vanaf welk geluidsniveau wordt er eigenlijk gesproken van een ‘stille’ stofzuiger. Deze en veel andere vragen beantwoord ik dagelijks aan onze lezers. We hebben alle vragen die te maken hebben met het geluidsniveau van een stofzuiger hieronder gebundeld in onze FAQ.

Wat is het gemiddelde geluidsniveau van een stofzuiger?

Een stofzuiger produceert gemiddeld tussen de 70 en 80 decibel.

Wanneer wordt er gesproken van een stille stofzuiger?

Dat ligt een beetje aan het model, maar onder de 70 decibel mag een stofzuiger in onze ogen gelabeld worden als stille stofzuiger.

Wat is de beste stille stofzuiger op dit moment?

Wij vinden de Miele Complete C3 Silence de beste stille stofzuiger op dit moment.

Heb jij een aanvullende vraag of twijfel je of je wel te maken  hebt met een stille stofzuiger? Stuur me dan gerust een berichtje, zodat ik even met je mee kan kijken!

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)