Beste Stofzuiger met Lang Snoer

De beste stofzuiger met een lang snoer is de Bosch ProSilence BGL8SIL5. Deze stofzuiger heeft een snoerlengte van maar liefst 12 meter, waardoor je geniet van een werkbereik van 15 meter. Liever een zakloze stofzuiger? Dan kun je het best kiezen voor de AEG LX9-3: deze heeft een actieradius van 12 meter.

Niets is zo vervelend als constant de stekker in en uit het stopcontact moeten doen tijdens het stofzuigen. Iets waar je dit gemakkelijk mee kunt voorkomen is een stofzuiger met een lang snoer. Bij lang moet je ongeveer denken aan een snoerlengte van meer dan 10 meter bij een gemiddelde woonkamer. Dit leidt namelijk al tot een totale actieradius van 15 meter.

We zijn op onderzoek uit gegaan naar de beste stofzuiger met lang snoer. Hiervoor hebben we zowel onderzoek gedaan naar de beste keuze voor een stofzuiger met zak en zonder zak. In onderstaand overzicht ontdek je van elk model onze keuze naar aanleiding van ons onderzoek. Opmerking: het hoeft niet te betekenen dat deze stofzuigers het allerlangste snoer hebben op de markt. Het is simpelweg de beste kwaliteit stofzuiger die voorzien is van een langer snoer.

Beste stofzuiger met lang snoer per model

De stofzuiger actieradius is de totale lengte van de stekker tot en met de zuigmond. Dit is interessanter om naar te kijken dan enkel naar de snoerlengte!

Beste stofzuiger met lange snoer

 Bosch met 15 meter actieradius 

Bosch ProSilence BGL8SIl5

bosch prosilence bgl8sil5

De Bosch ProSilence BGL8SIL5 is een stofzuiger met zak met een zeer lange snoer. Je geniet van een actieradius van maar liefst 15 meter.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Bosch Serie 8 In’genius ProSilence BGL8SIL5 vinden wij de beste stofzuiger met lange snoer op dit moment. Hij heeft een snoer heeft een lengte van 12 meter: dit resulteert in een enorm werkbereik van 15 meter. Dat is bovengemiddeld als we dit vergelijken met andere stofzuigers. Hij weegt 5,5 kilogram en heeft een geluidsniveau van 66 decibel, waarmee hij redelijk stil is.

Voordelen

 • Extra lang snoer en actieradius van 15 meter
 • Goede zuigkracht op verschillende vloertypen
 • Met 66 decibel is het ook een stille stofzuiger

Nadelen

 • Je krijgt hier geen turboborstel bij voor dierenharen

Bekijk hieronder een video van deze Bosch en zie hoe lang het snoer echt is. Ook zie je in de video of de stofzuiger ook goed zuigt, want dat is natuurlijk ook wel van belang.

https://youtube.com/watch?v=Avnjhzv8VpY%3Ffeature%3Doembed%26wmode%3Dopaque%26rel%3D0

Beste zakloze stofzuiger met lang snoer

 Zakloze stofzuiger met lang snoer 

AEG LX9-3

aeg lx9-3-oko

De AEG LX9-3-ÖKO heeft een snoerlengte van 9 meter, wat erg lang en we zelden tegenkomen bij een stofzuiger zonder zak.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

Wanneer je op zoek bent naar een stofzuiger zonder met een lange snoerlengte, zul je er weinig tegenkomen boven de 7 meter. Toch is er sinds kort een nieuw model wat hier verandering in brengt: de AEG LX9-3. Met een snoerlengte van 9 meter streeft hij andere stofzuigers zonder zak voorbij. Het gaat hier om een duurzame stofzuiger (we lichtten de ÖKO-variant ook uit bij de beste milieuvriendelijke stofzuiger) zonder zak. Het stofreservoir is eenvoudig te legen.

Voordelen

 • Snoerlengte van 9 meter, actieradius van 12 meter
 • Geleverd met diverse accessoires, waaronder een parketborstel
 • Geen stofzuigerzakken meer kopen
 • Een duurzame keuze, gemaakt van gerecycled materiaal (ÖKO lijn)

Nadelen

 • Hij weegt 7,94 kilogram, wat zwaar is voor een stozfuiger

Wat is de minimale snoerlengte voor jouw woning?

De grote vraag is natuurlijk hoeveel meter snoer jij minimaal nodig hebt voor jouw woning. Daarvoor moet je jezelf een aantal vragen stellen. Allereerst is het natuurlijk belangrijk hoe groot de grootste kamer is in jouw woning. Als je uitgaat van deze maximale oppervlakte, kan het stofzuigen van andere kamers automatisch nog makkelijker. Daarnaast moet je jezelf afvragen hoe ‘erg’ je het vindt om soms de stekker te moeten verwisselen.

In het algemeen rekenen wij met de volgende lengtes voor ruimtegroottes:

 • Kleine kamers (< 20 m²): tot 6 meter
 • Gemiddelde kamergrootte ( 20-40 m²): 6 – 8 meter
 • Grote ruimtes (> 40 m²): 9 meter of meer

Natuurlijk kan een langer snoer zorgen voor veel meer gemakken. Dus als je de keuze hebt voor een stofzuiger met een langere snoerlengte, ga daar dan voor!

Helemaal geen gedoe met snoeren en kabels? Check dan de beste draadloze stofzuiger, waar je wel weer gebonden bent aan de maximale accuduur en oplaadtijd.

Actieradius versus snoerlengte

Belangrijk: kijk altijd goed over gesproken wordt over de stofzuiger actieradius óf over de kabellengte. We merken op dat deze twee zaken vaak door elkaar gehaald worden. De stofzuiger actieradius is de totale lengte van de stekker tot en met de zuigmond. Met andere woorden: het totale werkbereik. We gaven zojuist al aan dat je beter daar naar kunt kijken, gezien de lengte van de stofzuigerslang ook interessant kan zijn.

bosch serie 8 lang snoer

Dit is dus eigenlijk verwarrend: deze Bosch heeft een snoerlengte van 12 meter, een actieradius van 15 meter. Het plaatje doet anders vermoeden… © Bosch

Waarom een lang snoer een groot voordeel is

Er zijn tal van situaties te bedenken waarbij een lange kabel kan zorgen voor een groot voordeel. Met een lang snoer:

 • komt de kabel niet strak te staan en zullen er minder ongelukjes gebeuren;
 • kun je ook de stofzuiger gebruiken om je auto te stofzuigen;
 • hoef je veel minder vaak de stekker te verwisselen naar een ander stopcontact.

Leuk om te weten: wist je dat er tegenwoordig bij een bouwstofzuiger sprake is van een geïntegreerde stopcontactdoos? Hiermee verleng je als het ware het stopcontact en kun je op je stofzuiger weer nieuwe apparaten aansluiten.

We verwachten deze trend echter niet bij de stofzuiger voor in de woonkamer, maar het is grappig om te zien. Bekijk hier eventueel ons onderzoek naar de beste bouwstofzuiger.

Samenvatting: beste stofzuiger met lange kabel

Stofzuiger met lang snoerModelKabellengteActieradiusBekijk
Bosch ProSilence BGL8SIL5Stofzuiger met zak12 meter15 meterBeste deal
AEG LX9-3Zakloze stofzuiger9 meter12 meterBeste deal

Waarom je mijn onderzoeksresultaten kunt aannemen

Voor dit onderzoek naar de beste stofzuiger met een lange kabel, heb ik niet enkel gekeken naar de maximale snoerlengte. Nee: we hebben bij Bestestofzuigers.nl onze kennis over stofzuigers hiermee gecombineerd, waardoor je de beste keuzes met een lang snoer kunt ontdekken. Dit is wat anders dan simpelweg de stofzuigers op een rij zetten die het langste snoer hebben.

Het is goed om te vermelden dat wij een vergoeding kunnen ontvangen als er een stofzuiger verkocht wordt naar aanleiding van ons onderzoek. Dit beïnvloed onze onderzoeksresultaten echter nooit. Neem een kijkje achter de schermen en lees meer over onze aanpak als je nieuwsgierig bent geworden.

We volgen het laatste stofzuigernieuws daarbij op de voet: als we een nieuwe ontwikkeling opmerken die ons onderzoekresultaat kan verstoren, updaten wij dit onderzoek direct. Bovenaan de pagina ontdek je de laatste update-datum.