Home » Beste Stofzuiger met Zak

Beste Stofzuiger met Zak

Door Robbert Tigchelaar | Update: 1 april 2021

De stofzuiger met zak is de traditionele stofzuiger die nog steeds het meest populair is. De stofzuiger werkt met een stofzuigerzak die het stof opvangt en om de zoveel tijd vervangen dient te worden. We hebben tientallen uren onderzoek gedaan naar de beste stofzuiger met zak en hebben een complete lijst voor je gemaakt.

Om de complete lijst waardevol te maken hebben we voor elk denkbare toepassing stofzuigers met zak getest. Van een stofzuiger met zak voor harde vloeren tot een stofzuiger voor het opzuigen van dierenharen. Bedenk goed wat voor soort vloer je in huis hebt en wat je met name op wilt gaan zuigen met de stofzuiger.

Ik zeg niet dat je met een stofzuiger voor harde vloeren geen tapijten kunt stofzuigen, maar het is zeker belangrijk om goed te letten op de zuigkracht van diverse stofzuigers met zak. Ontdek direct de beste stofzuiger met zak in onderstaand overzicht. Onder de lijst ga ik dieper in per stofzuiger met zak waarom deze opgenomen is als best keuze!

 Beste voor harde vloeren 

Philips Performer Silent FC8784/09

Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09

Deze Philips Performer Silent is de beste stofzuiger met zak op dit moment. Het is een zeer krachtige stofzuiger is erg stil en scoort goed op harde vloeren doordat er speciale borstels geleverd worden om je vloer te beschermen, maar ook om de zuigkracht te behouden.

Bekijk

 Beste voor tapijt en vloerkleden 

bosch bgl8522 in'genius

Bosch BGL8522 In’Genius 

De Bosch BGL8522 In’Genius is de beste stofzuiger met zak voor tapijten. De stofzuiger heeft op zachte oppervlakten een zeer sterke zuigkracht.

Bekijk

 Beste voor houten vloeren 

philips performerpro fc9197-91

Philips PerformerPro FC9197/91

Als je op zoek bent naar de beste stofzuiger met zak voor houten vloeren, maak je de beste keuze met de Philips PerformerPro FC9197/91.

Bekijk

 Beste voor vloerbedekking 

AEG VX7-2-EB-C

AEG VX7-2-EB-C

De beste stofzuiger met zak voor vloerbedekking is deze AEG VX7-2-EB-C. Deze stofzuiger presteert heel goed op vloerbedekking. Ook is de stofzuiger heel wendbaar en licht wat erg fijn is op vloerbedekking.

Bekijk

 Beste voor dierenharen 

aeg vx7-2

AEG VX7-2-CR-A Animal Edition

De AEG VX7-2-CR-A Animal Edition is de beste stofzuiger met zak die geschikt is voor het opzuigen van dierenharen. Inclusief speciale turboborstel voor het opzuigen van haren.

Bekijk

 Beste voor allergieën 

nilfisk elite stofzuiger

Nilfisk Elite

De Nilfisk Elite is de beste stofzuiger met zak die speciaal bedoeld is om allergieën tegen te gaan. Voorzien van een extra goed HEPA filter.

Bekijk

Onderzoeksfactoren voor de beste stofzuiger met zak

Stofzuigers met zak hebben een aantal belangrijke kenmerken. Deze factoren hebben we onderzocht, om daarmee een rangschikking te kunnen maken voor de beste modellen op de markt. De volgende onderzoeksfactoren hebben we uitgebreid getest.

 • Gewicht van de stofzuigers: het gewicht van de stofzuigers met zak is een belangrijk aspect. Het is in onze ogen belangrijk dat een stofzuiger niet te zwaar is, zodat hij lekker mobiel meegesleept kan worden. Ook is de kans op schade op de vloer minder aanwezig bij lichtere modellen.
 • Inhoud van stofzuigerzak: na elke stofzuiger beurt de stofzuigerzak vervangen is niet handig. We vinden het ontzettend belangrijk dat de stofzuigers met zak voorzien zijn van een hoge opslag.
 • Zuigkracht: hoe is het gesteld met de zuigkracht van de stofzuigers met zak? En zijn deze met name geschikt voor meerdere oppervlaktes? Dit hebben we meegenomen in ons onderzoek naar de beste stofzuigers met zak.
 • Verschillende zuigmonden: hoeveel zuigmonden heeft een stofzuiger? Vaak wordt een stofzuiger geleverd met meerdere opzetstukken.
 • Moeilijkheidsgraad van vervangen van de zak: is het vervangen van de zak van de stofzuiger eenvoudig of ontzettend lastig? We hebben goed gekeken naar de te nemen stappen: van het openen van de deksel tot het uitnemen van de zak.
 • Mobiliteit van de stofzuigers met zak: hoe makkelijk rijdt de stofzuiger met zak? Heeft deze 360 graden draaicirkel met de wielen of zijn deze helemaal niet zwenkbaar?
 • Filters van de stofzuigers: is er een HEPA filter aanwezig, wat ten gunste komt van mensen die last hebben van een stofallergie? Ook dit hebben wij meegenomen in ons onderzoek.
vervangen van de stofzuigers met zak

We hebben onderzocht hoe makkelijk het vervangen van de zak was

Beste stofzuiger met zak voor harde vloeren

De beste stofzuiger met zak voor harde vloeren is met kop en schouders de Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09. Deze stofzuiger zorgt er niet alleen voor dat vloeren als parket of laminaat goed worden gestofzuigd, maar reinigt deze ook hygiënisch. De totale snoerlengte van de stofzuiger is maar liefst 9 meter en heeft een maximaal geluidsniveau van 66dB.

Met een gewicht van 5,4 kilogram is het geen lichtgewicht stofzuiger, maar vooralsnog is hij makkelijk mee te tillen naar bijvoorbeeld een andere verdieping. De Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09 is tenslotte scherp geprijsd. Deze stofzuiger heb ik tevens opgenomen in de lijst met beste stofzuiger voor harde vloeren.

Philips Performer Silent FC8784/09

Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09

De beste uit de test voor een stofzuiger met zak voor harde vloeren. De stofzuiger wordt geleverd met combizuigmond, kierenzuigmond en een speciale parketzuigmond.

Bekijk

Beste stofzuiger met zak voor tapijt en vloerkleden

Wanneer je in huis meerdere tapijten hebt of vloerkleden, is het slim om te kijken naar de Bosch BGL8522 In’genius. Deze stofzuiger heeft opvallend hoge zuigkracht op tapijten en vloerkleden. Wees niet bang dat je met deze stofzuiger met zak geen hardere vloeren kunt zuigen: ook hierop scoort deze Bosch veel punten. De BGL8522 is het grotere broertje van de eerder geïntroduceerde BGL8520, wat tevens een populair model was voor met name huizen met vloerbedekking. Deze Bosch is ook te vinden in de complete beste stofzuiger voor tapijt selectie.

Deze stofzuiger heeft een snoerlengte van maar liefst 12 meter, waardoor het tevens een goede keuze is voor de wat grotere kamers. Met een geluidsniveau van 79dB is het een gemiddeld luidruchtige variant. De stofzuiger weegt 5,5 kilogram, wat een prima gewicht is voor een stofzuiger die je soms even naar een andere verdieping wilt dragen.

bosch bgl8522 in'genius

Bosch BGL8522 In’Genius 

De meest krachtige stofzuiger voor zachtere vloeren als tapijt en vloerkleden! De Bosch BGL8522 In’Genius is een populaire keuze, gezien deze ook prima zuigt op hardere vloeren.

Bekijk

Beste stofzuiger met zak voor houten vloeren

In een kamer met houten vloeren is het slim om te gaan voor een stofzuiger die hier voor geschikt is. Wanneer je dit niet doet kun je schade aanbrengen op het hout met stofzuigers. De beste stofzuiger met zak voor houten vloeren is de Philips PerformerPro FC9197/9!

Deze zak stofzuiger van Philips is zeer geschikt voor houten vloeren en is zelfs voorzien van een extra meubelzuigmond. Hiermee kun je ook houten meubels grondig stofzuigen. Ook voor zachtere vloeren is de stofopname prima, waardoor het een mooie combi-stofzuiger is. Ook andere soorten stofzuigers ontdekken voor een vloer van hout? Check dan mijn actuele lijst met beste stofzuiger voor houten vloeren keuzes.

philips performerpro fc9197-91

Philips PerformerPro FC9197/91

Een hele goede keuze voor een stofzuiger met zak voor met name houten vloeren. Voorzien van zachte rubberen wielen en speciale zuigmonden voor o.a. parketvloeren.

Bekijk

Beste stofzuiger met zak voor vloerbedekking

Wanneer je in huis diverse kamers met voornamelijk vloerbedekking hebt, is het slim om goed te kijken naar een stofzuiger met zak die hier geschikt voor is. Er zijn twee situaties te bedenken bij een verkeerde keuze: de stofzuiger heeft een slechte zuigkracht en laat resten achter, of de stofzuiger heeft een verkeerde zuigmond waardoor de vloerbedekking omhoog getrokken wordt.

Tijd om de beste stofzuiger met zak erbij te pakken. De Philips Performer Silent FC8784/09 is een stofzuiger met zak die speciaal bedoeld is voor zachtere vloeren als vloerbedekking. Opvallend is dat deze stofzuiger geleverd wordt met diverse zuigmonden, die ook eenvoudig haren van dieren van de vloerbedekking kunnen zuigen. Ook is deze stofzuiger erg licht en wendbaar wat de stofzuiger ook goed maakt voor het zuigen van vloerbedekking. Ook andere modellen bekijken voor deze ondergrond? Neem dan ook een kijkje bij de actuele 2021 lijst van de beste stofzuiger voor vloerbedekking modellen!

AEG VX7-2-EB-C

AEG VX7-2-EB-C

De beste keuze voor een huis met vloerbedekking. Voorzien van extra turbo-miniborstel voor een nog krachtigere zuigkracht op vloerbedekking.

Bekijk

Beste stofzuiger met zak voor dierenharen

Huisdieren zorgen voor heel veel haren. Op meubels, diep in tapijten en genesteld in vloerbedekking. Wanneer je deze eenvoudig op wilt zuigen dien je goed te letten op een stofzuiger die geschikt is voor dierenharen: vaak hebben deze een enorme zuigkracht op zachtere ondergronden als tapijten.

De beste keuze voor een stofzuiger met zak voor dierenharen is de AEG VX7-2-CR-A Animal Edition, Zoals de naam al doet vermoeden is deze stofzuiger speciaal gemaakt voor huisdierharen opzuigen. Je krijgt bij de stofzuiger met zak namelijk een speciale turboborstel die het genestelde haren eenvoudig uit het tapijt zuigen. Dit is ook een van de beste stofzuiger voor dierenharen in het algemeen! Ook in de lijst met de beste AEG stofzuiger komt deze als beste uit de test als stofzuiger met zak.

aeg vx7-2

AEG VX7-2-CR-A Animal Edition

De beste keuze voor stofzuiger met zak voor het opzuigen van dierenharen is de AEG VX7-2-CR-A Animal Edition. Geleverd met maar liefst 5 extra zuigmonden, waaronder de turbo-zuigmond.

Bekijk

Beste stofzuiger met zak voor allergieën

Er zijn steeds vaker stofzuigermerken die de stofzuigers bestempelen als goede varianten tegen allergieën. Helaas is dit niet altijd het geval: een HEPA filter boven de 13 hoeft niet altijd te betekenen dat allergische reacties geheel voorkomen kunnen worden.

Een stofzuiger met zak die wél speciaal gemaakt is voor het verminderen van allergische reacties is de Nilsfisk Elite. Deze wat minder bekende stofzuiger is voorzien van een stofzak en heeft een extra goed HEPA filter. De Elite van Nilsfisk blaast schone lucht uit de achterzijde van de stofzuiger. Nog meer modellen bekijken? Bekijk dan de 2021 lijst met de beste stofzuiger voor allergieën.

nilfisk elite stofzuiger

Nilfisk Elite

Een van de weinige stofzuigers met zak die echt bedoelt is voor het verminderen van de kans op allergische reacties! Dankzij het extra goede HEPA filter wordt er schone lucht naar buiten geblazen.

Bekijk

Conclusie en laatste tips

Zoals je ziet is er voor elke ondergrond of toepassing wel een goede stofzuiger met zak te vinden. Het is daarbij belangrijk om ook altijd te letten op de volgende zaken:

 • Check de prijs: stofzuigers met zak zijn er in diverse prijsklassen. Bedenk van te voren welke prijs jij maximaal wilt betalen voor een nieuwe variant en ga dan op zoek naar de mogelijkheden.
 • Controleer het gewicht: wil je de stofzuiger mee kunnen dragen? Dan is het slim om goed te letten op het gewicht. Gemiddeld wegen stofzuigers met zak rond de 6 kilogram. Daarboven wordt een stofzuiger erg zwaar.
 • Bekijk de lengte van het snoer: bij een wat grotere woonkamer kan een te klein snoer erg lastig zijn. Om te voorkomen dat je constant de stekker moet verplaatsen, is het slim om te letten op een lang snoer.
 • Controleer geluidsniveau: hoewel een stofzuiger met zak als de beste bestempeld kan worden voor een specifieke vloer, hoeft dit niet altijd te betekenen dat het de meest stille variant is. Tip: kijk goed naar het maximale geluidsniveau in decibel (dB).

Mocht je vragen hebben over specifieke modellen of op zoek zijn naar stofzuiger advies? Stuur mij dan vooral een berichtje!

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)