Home » Beste Stofzuiger onder 100 euro

Beste Stofzuiger onder 100 euro

Door Maarten Reijneveld | Update: 21 mei 2021

Of het nu gaat om een nieuwe stofzuiger of een broodrooster: we willen nooit teveel betalen als het niet nodig is. Toch kan ook het budget bij de keuze van een goede stofzuiger meespelen. Wees nu niet gelijk bang dat je met een klein budget aangewezen bent op lage kwaliteit stofzuigers: ook voor een lager prijsje ontdek je prima modellen.

We kregen de afgelopen tijd heel veel suggesties binnen om onderzoek te doen naar de wat goedkopere stofzuigers. We hebben besloten om de maximale prijs op de 100 euro vast te stellen, zodat we ons onderzoek hebben afgebakend voor de beste stofzuigers onder de 100 euro.

 Beste stofzuiger met zak 

Inventum ST306RZA

Inventum ST306RZA

De Inventum ST306RZA is in onze ogen de beste stofzuiger met zak onder de 100 euro. De stofzuiger is met name geschikt voor harde vloeren; hij is minder geschikt voor tapijt en zachtere vloeren.

Beste deal

 Beste stofzuiger zonder zak 

philips powerpro compact fc9330

Philips PowerPro Compact FC9330/09

Wanneer je op zoek bent naar de beste stofzuiger zonder zak onder de 100 euro kun je het beste kiezen voor deze FC9330/09 van de Philips PowerPro compact serie. Het is daarbij ook een goede lichtgewicht keuze!

Beste deal

 Beste steelstofzuiger 

rowenta air force light RH6543

Rowenta Air Force Light RH6543

De Rowenta Air Force Light RH6543 is een van de weinige goede steelstofzuigers onder de 100 euro. Deze steelstofzuiger heeft een goede zuigkracht en voldoet met een accuduur van 30 minuten aan onze minimale vereisten.

Beste deal

beste stofzuiger onder de 100 euro

Onderzoeksmethodologie

Zoals we hierboven al aangaven, hebben we dit onderzoek toegespitst op stofzuigers die niet duurder zijn dan 100 euro. We hebben niet zomaar een rijtje met stofzuigers geselecteerd die niet duurder zijn dan 100 euro.

Daarbij hebben we natuurlijk ook ons gezonde verstand gebruikt: een robotstofzuiger is – op Chinese rommel na – niet mogelijk als je op zoek bent naar een goede keuze. Aan de andere kant is een kruimeldief bijna nooit duurder dan een 100 euro (tenzij je een Dyson kruimeldief wil hebben), waardoor het ook zinloos zou zijn om deze op te nemen in onze selectie met de beste stofzuiger onder de 100 euro.

Onderzoeksfactoren voor stofzuigers onder de 100 euro

Een goede stofzuiger dient in onze ogen te voldoen aan een aantal randvoorwaarden. Zo moet er sprake zijn van een goede stofzuiger actieradius, mag hij niet teveel geluid produceren én moet het een niet te zware stofzuiger zijn. Daarbij is het ook belangrijk dat hij natuurlijk gewoon te koop is bij de grotere webshops en dat hij dus goedkoper is dan 100 euro.

De volgende randvoorwaarden hebben we gehanteerd bij het verkleinen van het totale aanbod aan stofzuigers onder de 100 euro per type stofzuiger (sledestofzuiger en steelstofzuiger).

Randvoorwaarden stofzuigers met en zonder zak

 • Minimale snoerlengte van 6 meter
 • Geluidsniveau lager dan 70 decibel
 • Verkoopprijs onder de 100 euro (geen tijdelijke aanbieding)
 • Te koop en op voorraad bij de grotere webshops
 • Goede reviews en beoordelingen (minimaal 4/5 sterren)

Randvoorwaarden steelstofzuiger

 • Minimale accuduur van 30 minuten
 • Geluidsniveau mag niet hoger zijn dan 80 decibel
 • Minimaal 4/5 sterren beoordeling bij grote webshops
 • Voldoende voorraad en beschikbaarheid
 • Niet duurder dan 100 euro

Na de verschillend randvoorwaarden te hebben benoemd, staan we nog een keer uitgebreid stil bij de verschillende onderzoeksresultaten bovenaan de pagina.

Beste stofzuiger met zak onder 100 euro

Een stofzuiger met zak is vandaag de dag nog steeds populair. Met een stofzak hoef je niet te rommelen met het handmatig legen van het stofreservoir en daarbij zijn ze vaak stukken goedkoper, bleek in ons onderzoek naar de beste stofzuiger met zak. De beste stofzuiger met zak onder de 100 euro is in onze ogen de Inventum ST306RZA.

Deze stofzuiger is met € 58,99 (op het moment van schrijven) zeer scherp geprijsd. Natuurlijk halen we hiermee geen uitgebreide stofzuiger met een super zuigkracht in huis, maar het is een prima keuze als je weinig over hebt voor een nieuwe stofzuiger. Wij zijn trouwens niet de enige die te spreken zijn over dit model: kijken we bij Bol.com, dan scoort deze ST306RZA 4.4 van de 5.0 sterren op basis van 586 reviews.

 Beste stofzuiger met zak 

Inventum ST306RZA

Inventum ST306RZA

Voor nog geen 60 euro haal je deze Inventum ST306RZA in huis. Deze lichtgewicht stofzuiger is erg stil en heeft met name een sterke zuigkracht op de wat hardere vloeren.

Beste deal

Beste stofzuiger zonder zak onder 100 euro

Als je liever een stofzuiger zonder zak in huis haalt voor minder dan 100 euro, dan hebben we een andere keuze voor je uitgelicht. Laten we nog even kort stil staan bij de voordelen van een stofzuiger zonder zak. Allereerst hoef je geen stofzuigerzakken meer te kopen en kun je vaak door het doorzichtige stofreservoir tijdig zien wanneer het tijd is om te legen. Daarbij verlies je geen zuigkracht naarmate de stofbak voller wordt; iets wat wel het geval is bij een stofzak.

De beste zakloze stofzuiger zonder zak onder de 100 euro is in onze ogen de Philips PowerPro Compact FC9330/09. Deze stofzuiger is met 4,5 kilogram superlicht. Kijken we naar het geluidsniveau, dan is dat ook prima op orde: met 69 decibel sluit aan hij aan bij onze randvoorwaarden. De stofzuiger scoor je op dit moment voor € 96,99, wat in onze ogen ver onder de prijs is wat hij in onze ogen waard zou zijn.

zakloze stofzuiger onder 100 euro

Je scoort deze Philips PowerPro Compact zakloze stofzuiger voor nog geen 100 euro. © Philips

 Beste stofzuiger zonder zak 

philips powerpro compact fc9330

Philips PowerPro Compact FC9330/09

De Philips PowerPro Compact FC9330/09 is met stip de nummer één keuze voor een stofzuiger zonder zak onder de 100 euro. Zelfs zonder het prijslimiet van ons onderzoek zouden wij deze al aanraden.

Beste deal

Beste steelstofzuiger onder 100 euro

Ben je op zoek naar een steelstofzuiger? Dan hebben we goed nieuws voor je: er zijn namelijk ook prima modellen te ontdekken die voor een lagere prijs verkocht worden. Kijken we naar modellen van merken als Dyson, dan ben je al snel honderden euro’s kwijt. Merken als Rowenta lijken deze ongelooflijk hoge prijzen te willen tackelen.

We blijven maar gelijk bij Rowenta, wat van dit merk hebben we een interessant model onder de 100 euro gespot. De Rowenta Air Force Light RH6543 is een steelstofzuiger die voldoet aan onze randvoorwaarden. Zo is hij voorzien van een accu die 30 minuten meegaat, produceert hij 80 decibel geluid bij gebruik én is hij natuurlijk onder de 100 euro. Het is zeker niet de beste steelstofzuiger in het algemeen, gezien er wel sprake is van een lange laadtijd (300 minuten) en minder zuigkracht op verschillende ondergronden.

 Beste steelstofzuiger 

rowenta air force light RH6543

Rowenta Air Force Light RH6543

Een goede steelstofzuiger onder de 100 euro is de Rowenta Air Force Light RH6543. Deze stofzuiger heeft een accuduur van 30 minuten en behaalt goede reviews.

Beste deal

Conclusie en extra tips

Ik hoop dat ons onderzoek aangetoond heeft dat er wel degelijk goede stofzuigers onder de 100 euro op de markt te vinden zijn. De best betaalbare stofzuiger hangt af van het model wat je wil hebben: ga jij voor een stofzuiger met óf zonder zak? Of kies je dus liever voor een steelstofzuiger, die er ook gewoon voor minder dan 100 euro te vinden zijn.

Graag geef ik je nog wat extra tips mee, zodat je ook buiten mijn onderzoek om een goede keuze kunt maken.

 • Laat je niet verleiden door de prijs: hoe goedkoper, hoe beter’ geldt niet altijd bij stofzuigers. In onze ogen kan het dan ook vaak slimmer zijn om wat meer neer te leggen voor een beter model. Goedkoop kan ook resulteren in duurkoop, laat je dus niet verleiden.
 • Ga voor bekendere merken: er bestaan nog veel goedkopere stofzuigers dan wij hierboven uitlichten. Ze zijn er zelfs onder de 50 euro. Het gaat dan vaak om goedkope merken (Chinese rommel) wat je liever niet in huis wil halen. Kies daarom waar mogelijk enkel voor bekendere stofzuigermerken.
 • Lees altijd reviews: net als bij elke andere stofzuiger blijft het slim om altijd de reviews en beoordelingen door te nemen. Hierdoor krijg je een beter beeld van specifieke gebruikssituaties.
 • Wacht op deals: misschien wel mijn beste tip. Je kunt vaak ‘duurdere’ modellen goedkoop fiksen met speciale deals of dagen als Black Friday. Wist je dat ik de beste stofzuiger aanbiedingen voor je op een rij heb gezet?

Beste stofzuigers onder de 100 euro vergelijken

Nu we alles hebben behandeld is het fijn om de beste goedkope stofzuigers er nog een keer bij te halen. In onderstaande tabel kun je de stofzuigers makkelijk vergelijken op de adviesprijzen, zodat je een goed beeld krijgt ‘hoe goedkoop’ ze eigenlijk zijn.

Stofzuiger onder 100 euroModelAdviesprijsPrijs
Inventum ST306RZAStofzuiger met zak€ 64,99Beste deal
Philips PowerPro Compact FC9330/09
Zakloze stofzuiger€ 96,99Beste deal
Rowenta Air Force Light RH6543
Steelstofzuiger€ 99,95Beste deal

FAQ: veelgestelde vragen

Het onderzoek naar de beste stofzuiger onder de 100 euro hebben we gedaan naar aanleiding van verschillende vragen die wij binnenkregen. We hebben eerder al een onderzoek verricht naar de beste goedkope stofzuiger die we up to date houden, maar hierbij hebben we geen ‘prijslimiet’ gesteld.

Bekijk hieronder alle vragen die we binnenkregen in de FAQ.

Wat is de beste stofzuiger onder de 100 euro?

Dat is afhankelijk van het stofzuigermodel wat je wil hebben. De beste stofzuiger zak zak onder de 100 euro is de Philips PowerPro Compact FC9330/09.

Zijn stofzuigers onder de 100 euro wel goed?

Zeker, maar je moet wel rekening houden met minder functies een wat minder krachtige zuigkracht op verschillende ondergronden.

Hoe vind ik goede stofzuigers onder de 100 euro?

We raden je aan om eerst te filteren op behoeftes die je sowieso hebt en dan pas te kijken naar prijzen onder de 100 euro.

Heb jij een interessante aanvulling voor ons onderzoek of heb jij hele goede ervaring met een specifieke stofzuiger onder de 100 euro die wij zeker even moeten bekijken? Stuur ons gerust een berichtje!

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)