Home » Beste Stofzuiger voor Dierenharen

Beste Stofzuiger voor Dierenharen

Door Robbert Tigchelaar | Update: 1 april 2021

Last van dierenharen op je bank, stoel of tapijt? Dan kunnen de stofzuigers die hier beneden staan een goede oplossing zijn voor jou. Wij hebben namelijk onderzocht wat de beste stofzuigers voor dierenharen zijn, vaak zijn dit stofzuigers die een speciaal ontwikkelde opzet stuk hebben die het makkelijk maakt om dierenharen op te zuigen.

Met een turboborstel haal je zonder moeite stugge dierenharen uit het tapijt of van je bank

We we hebben onderzoek gedaan naar de beste stofzuiger voor dierenharen en zetten ze per stofzuigersoort voor je op een rij. Van de beste steelstofzuiger voor het opzuigen van dierenharen tot de beste keuze op het gebied van automatische stofzuigers!

 Met zak 

aeg vx7-2

AEG VX6-2-CR-A

De beste stofzuiger met zak voor dierenharen is de AEG VX6-2-CR-A. Deze stofzuiger is voorzien van een turboborstel waarmee het opzuigen van haren kinderspel is.

 Zonder zak 

Philips FC9334/09 PowerPro Compact

Philips FC9334/09 PowerPro Compact

Deze stofzuiger zonder zak van Philips: Philips FC9334/09 is geschikt voor het zuigen van dierenharen. Het is een erg compact model en erg gunstig geprijsd. Ook wordt de stofzuiger geleverd met een parketborstel die speciaal ontwikkeld is voor kwetsbare vloeren en en turboborstel die dierenharen makkelijk uit tapijt verwijderd.

 Steelstofzuiger 

Dyson Cyclone V10 Animal

Dyson V10 Animal

Deze Dyson V10 Animal is speciaal ontwikkeld voor het verwijderen van dierenharen. Zo krijg je bij deze stofzuiger een speciale turboborstel, waarmee je eenvoudig dierenharen uit bijvoorbeeld een tapijt verwijderd. Ook heeft deze Dyson stofzuiger een hele krachtige motor.

 Robotstofzuiger 

neato botvac d6 connected

Neato Botvac D7 Connected

Deze Neato Botvac D7 Connected is een stofzuiger die geschikt is voor het zuigen van dierenharen, dankzij de nieuwe grotere borstel is de Neato Botvac D7 in staat om beter dierenharen op te zuigen dan welke andere robotstofzuiger dan ook!

 Kruimeldief 

black en decker dva325jp07

Black+Decker DVA325JP07

Op zoek naar een stofzuiger om even snel de kattenharen op te zuigen van de bank voordat de visite er is? Dan is deze Black & Decker kruimeldief een goede keuze. Dit model heeft namelijk een gearomatiseerde dierenborstel, die geschikt is voor het opzuigen van dierenharen uit bijvoorbeeld kleden of tapijten.

Ons onderzoek naar de beste stofzuiger voor dierenharen

Om te komen tot een complete selectie van de beste keuzes die je kunt maken, hebben we tientallen uren onderzoek gedaan naar verschillende modellen. Het viel ons op dat de beste keuzes vaak ook in een naamgeving hebben waar iets van ‘Animal’ of ‘Pet’ in te vinden is.

We hebben in het onderzoek met name gekeken naar:

  • Het type borstel voor het opzuigen van dierenharen
  • Zuigkracht voor zachtere ondergronden, voor genestelde dierenharen
  • Stofuitstoot van de stofzuigers

Uiteraard hebben we ook standaard zaken als het geluidsniveau, het gewicht en de gemiddelde verkoopprijs mee laten wegen bij de rangschikking van de beste keuzes.

Beste stofzuiger met zak voor dierenharen

Traditionele stofzuigers worden op dit moment nog steeds het meest gebruikt, ook in huizen waar huisdieren te vinden zijn. Diverse zak stofzuigers hebben speciale borstels, waarmee het opzuigen van huisdierharen eenvoudig gedaan kan worden.

De beste stofzuiger met zak voor dierenharen is in onze ogen de AEG VX6-2-CR-A Animal Edition. Deze speciale dieren versie heeft een speciale turboborstel voor het opzuigen van haren van huisdieren. Dit model kwam tevens naar voren in de lijst met de beste stofzuiger met zak!

aeg vx7-2

AEG VX6 voorzien van een turboborstel

De AEG VX6-2-CR-A is een speciale stofzuiger die bedoeld is voor, zoals de naam al doet vermoeden, het opzuigen van dierenharen. De beste keuze in onze ogen!

Beste zakloze stofzuiger voor dierenharen

Als je op zoek bent naar een stofzuiger waarmee je niet hoeft te knoeien met stofzakken, is de keuze voor een zakloze variant snel gemaakt. Maar welke kun je het beste kiezen als je favoriete viervoeter overal haren achterlaat in de woning?

Uit ons onderzoek komt de Philips FC9334/09  als beste uit de test. Deze krachtige zakloze stofzuiger heeft een sterke zuigkracht op de wat zachtere oppervlaktes en is voorzien van een zuigmond die het opzuigen van dierenharen erg makkelijk maakt. Deze Philips stofzuiger is ook opgenomen in de complete selectie van de beste zakloze stofzuiger.

Philips FC9334/09 PowerPro Compact

Beste zakloze keuze: Philips FC9334/09 PowerPro Compact!

De Philips FC9334/09  wordt geleverd met een speciale zuigmond voor het eenvoudig kunnen opzuigen van dierenharen. De beste zakloze stofzuiger voor dierenharen uit ons onderzoek, ook mede door het gewicht van de stofzuiger.

Beste steelstofzuiger voor dierenharen

Wist je dat een steelstofzuiger ook prima gebruikt kan worden in woningen met katten en honden? Zo zijn ze vaak voorzien van speciale dierenborstel, waarmee zelfs haren uit tapijten of vloerkleden gezogen kunnen worden. Ook naar de beste keuze voor dit model hebben we onderzoek gedaan!

Je kunt in onze ogen het beste kiezen voor de Dyson V10 Animal, een krachtige steelstofzuiger van Dyson met een V10 motor. Dankzij de geïntegreerde kruimelzuiger kun je ook makkelijk de bank vrij maken van katten- en hondenharen! Deze stofzuiger werd ook opgenomen bij de lijst met de beste steelstofzuiger van 2021.

Dyson Cyclone V10 Animal

Dyson V10 Animal: krachtige V10 turbomotor

Dankzij de krachtige Dyson V10 motor en de handige turboborstel worden haren van huisdieren eenvoudig opgezogen. Tevens voorzien van een geïntegreerde kruimelzuiger. Deze stofzuiger is vooral handig om snel even iets op te zuigen.

Beste robotstofzuiger voor dierenharen

Hoewel ik je wil adviseren om goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden van een robotstofzuiger in combinatie met huisdieren (denk aan veiligheidsmaatregelen bij het verstrikt raken van de vacht in de automatische stofzuiger), zijn er ook modellen die goed gebruikt kunnen worden bij het opzuigen van dierenharen.

De vernieuwde Neato Botvac D7 heeft onze aandacht getrokken: dankzij een vergroting van de borstel (met 70%!) kan hij nu nog meer haren opzuigen en is de zuigkracht ook aanzienlijk verbetert. De Botvac D7 kwam ook naar voren bij ons onderzoek naar de beste robotstofzuiger per oppervlakte en toepassing.

neato botvac d6 connected

Neato Botvac D7 heeft grotere borstel voor dierenharen

De nieuwe Neato Botvac D7 heeft een grotere borstel, waarmee het opzuigen van dierenharen kinderspel is. De beste robotstofzuiger voor dierenharen in onze ogen!

Beste handstofzuiger voor dierenharen

Het kan soms vervelend zijn: je ziet wat plukjes haar, maar je wilt daarvoor niet de hele stofzuiger erbij hoeven pakken. Een handstofzuiger of kruimeldief biedt uitkomst! Vaak kun je deze een paar minuten draadloos gebruiken voor het eventjes opzuigen van kleine kruimels of dus haren!

Er is zelfs een speciale handstofzuiger die in ons onderzoek als beste naar voren komt: de Black+Decker 10.8V PET kruimeldief (type: DVJ325BFSP). Deze handstofzuiger heeft een geautomatiseerde dierenborstel waarmee haren gemakkelijk van diverse oppervlaktes gezogen kan worden. Ook opgenomen in de lijst met de beste handstofzuigers op dit moment.

black en decker dva325jp07

Black en Decker kruimeldief met geautomatiseerde dierenborstel 

De Black+Decker is voorzien van een geautomatiseerde dierenborstel, wat hem de beste handstofzuiger voor dierenharen maakt!

Conclusie en extra tips

Het blijkt dat steeds vaker stofzuigers aangeboden die speciaal bedoeld zijn voor dierenharen. Dit is niet alleen terug te zien in de productnaam, maar ook onder de motorkap. In veel gevallen zijn er speciale dierenborstels die zonder moeite genestelde haren uit vloerkleden kan zuigen.

Toch zijn er nog wat extra tips die ik je mee wil geven, waarmee je sneller een goede keuze maakt!

  • Kijk naar de zuigkracht voor tapijten en vloerkleden, waar haren al snel in genesteld kunnen zitten
  • Check filters, om de stofuitstoot minimaal te houden en de kans op allergische reacties te verminderen (tip: check ook de beste stofzuiger voor allergieën)
  • Controleer ook de standaard zaken als gewicht en geluidniveau, het blijft een stofzuiger

Als na het lezen van mijn onderzoek nog wat aanvullende vragen hebt, dan kun je mij of Bram altijd een berichtje sturen.

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)