Home » Beste Stofzuiger voor Harde Vloeren

Beste Stofzuiger voor Harde Vloeren

Door Robbert Tigchelaar | Update: 1 april 2021

Wanneer jij een woning hebt met voornamelijk harde vloeren, denk aan parket of plavuizen, is het slim om te kiezen voor stofzuigers voor harde vloeren. Deze hebben vaak een enorme zuigkracht voor vloeren als parket, waarbij het stofzuigen veel efficiënter gebeurt.

Wij zijn op onderzoek uitgegaan naar de beste stofzuiger voor harde vloeren en zetten ze per stofzuigersoort voor je op een rij. Na tientallen uren desk research en testjes zijn we eruit en komen we tot een complete selectie met de beste keuzes die je kunt maken voor een woning met harde vloeren.

Check naar aanleiding van ons onderzoek en desk research de beste stofzuigers voor harde vloeren in onderstaand overzicht! Van de beste steelstofzuiger tot robotstofzuiger, je ontdekt de beste keuze per model!

 Stofzuiger met zak 

philips performer acative fc8576-09

Philips FC8576/09Performer Active

De Philips Performer Active is de beste keuze voor een stofzuiger met zak voor harde vloeren. De zuigkracht is enorm op dit oppervlakte!

Bekijk

 Zakloze stofzuiger 

philips powerpro fc9555-09

Philips PowerPro FC9555/09

De Philips PowerPro Active FC9555/09 is de beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren. Echter wordt deze geleverd met een speciale zuigmond voor zachtere oppervlaktes!

Bekijk

 Steelstofzuiger 

Dyson V10 Absolute

Dyson V10 Absolute

De beste steelstofzuiger voor hardere vloeren is de Dyson V10 Absolute. Tevens de krachtigste steelstofzuiger van het merk Dyson!

Bekijk

 Robotstofzuiger 

irobot roomba 960

iRobot Roomba 960

Voor een robotstofzuiger voor met name harde vloeren maak je de beste keuze met de iRobot Roomba 960. De zuigkracht is het grootst op parket!

Bekijk

 Hanstofzuiger 

philips minivac fc6149-01

Philips MiniVac FC6149/01

Met name op harde vloeren heeft deze Philips MiniVac FC6149/01 de sterkste zuigkracht. Tevens een van de beste handstofzuigers in het algemeen.

Bekijk

Ons onderzoek naar de beste stofzuiger voor harde vloeren

We hebben veel tijd besteed om op zoek te gaan naar de beste modellen die jij kunt kiezen voor een woning met harde vloeren. Hierbij hebben we niet lukraak top 10 lijsten van grotere webshops bekeken, maar hebben we ook goed gekeken naar reviews en beoordelingen van eerdere kopers.

Daarbij hebben we enkele randvoorwaarden gesteld voor de selectie van te onderzoeken stofzuigers voor harde vloeren. De volgende factoren waren daarbij leidend:

  • Stofzuigers hebben goede reviews/beoordelingen
  • Ze zijn te koop bij de grotere webshops
  • Gemaakt door bekende en toonaangevende merken
  • Goede zuigkracht op harde oppervlaktes

Beste stofzuiger met zak voor harde vloeren

Wanneer jij vooral vloeren hebt met hardere vloeren en op zoek bent naar een stofzuiger die voorzien is van een stofzak, ben je hier aan het juiste adres! In ons onderzoek naar de beste keuzes voor hardere vloeren hebben we namelijk ook een stofzuiger met zak uitgelicht, die tevens te vinden is in de lijst met de beste stofzuiger met zak.

Het gaat om de Philips Performer Active, een zak stofzuiger die een enorm sterke zuigkracht heeft op harde vloeren als parket. Met een geluidsniveau van 79 dB is het een relatief stille stofzuiger. Hou wel rekening met een redelijk korte actieradius: de stofzuiger heeft een snoerlengte van 6 meter.

philips performer acative fc8576-09

Sterke zuigkracht op harde vloeren

De Philips Performer Active FC8576/09 staat garant voor een zeer sterke zuigkracht op harde vloeren en wat minder op tapijten. Voorzien van drie extra zuigmonden.

Bekijk

Beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren

Er zijn ook stofzuigers zonder zak die een sterke zuigkracht hebben laten zien op een wat hardere ondergrond. In tegenstelling tot wat wij dachten, hebben zakloze stofzuigers echter ook vaak een sterke zuigkracht op andere oppervlaktes door veel meegeleverde zuigmonden. Dit bleek ook in ons onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger op dit moment.

Uit de tests en ons desk research komt de Philips PowerPro FC9555/01 als beste naar voren. Deze stofzuiger heeft een groot stofreservoir en is met name geschikt voor een hard oppervlakte. Dankzij de bijgeleverde combi zuigmond kun je echter ook genieten van een relatief sterke zuigkracht op (laag polig) tapijt.

philips powerpro fc9555-09

Zeer sterke stofopname op harde vloeren

De Philips PowerPro Active FC9555/09 realiseert de sterkste zuigkracht op harde vloeren. Wordt geleverd met drie zuigmonden, waardoor hij ook geschikt is voor bijvoorbeeld tapijten in de woonkamer.

Bekijk

Beste steelstofzuiger voor harde vloeren

Heb je met name harde vloeren in huis en stofzuig je het liefst met een comfortabel en lichte steelstofzuiger? Deze zijn er ook! In ons actuele onderzoek naar de beste steelstofzuiger lichtte ik het model toen ook al uit, met een sterke zuigkracht op vloeren als parket of steen.

Het gaat om de Dyson V10 Absolute, een krachtige steelstofzuiger van Dyson die voorzien is van een V10 motor. Wees echter niet bang dat de stofzuiger niet geschikt is voor bijvoorbeeld stukken vloerbedekking: middels speciale extra mondstukken kun je veel meer oppervlaktes grondig stofvrij maken.

Dyson V10 Absolute

Dyson V10 Absolute

De krachtigste steelstofzuiger van Dyson, die met name een sterke zuigkracht heeft op een wat hardere ondergrond. Dankzij de vele mondstukken en zuigmonden ook geschikt voor ander soorten vloeren.

Bekijk

Beste robotstofzuiger voor harde vloeren

Wil jij liever zelf niet stofzuigen? Dan is de keuze voor een automatische robotstofzuiger snel gemaakt, waarbij het natuurlijk altijd belangrijk is om op de zuigkracht voor een specifieke ondergrond te letten. In de lijst met de beste robotstofzuiger ontdek je de goede keuzes per ondergrond.

Voor een harde vloer kun je in onze ogen het beste kiezen voor de iRobot Roomba 960. Deze stofzuiger heeft de sterkste zuigkracht op parketvloeren en gaat helemaal automatisch aan de slag. Een leuk extra voordeel is dat deze stofzuiger te koppelen is met Google Assistant, om deze vervolgens met spraak te kunnen bedienen.

irobot roomba 960

Gaat automatisch aan de slag in jouw woning

De beste robotstofzuiger voor harde vloeren is in onze ogen de iRobot Roomba 960. Ook geschikt voor laagpolig tapijt en vloerbedekking.

Bekijk

Beste handstofzuiger voor harde vloeren

Eerlijk is eerlijk: bij de keuze voor een handstofzuiger is het soort oppervlakte eigenlijk wat minder belangrijk. Maar niets is zo vervelend als het even snel willen stofzuigen van de stenen vloer, maar het minimaal opzuigen vanwege het ontbreken van een sterke zuigkracht. Wij hebben eerder de beste handstofzuiger per vloersoort op een rij gezet, waarin bleek dat er voor elke type vloer een beste keuze aan te wijzen was.

Voor harde vloeren blijkt de Philips MiniVac FC6149/01 de beste keuze in onze test. Deze heeft op bijna alle vloeren de sterkste zuigkracht in vergelijking met andere kruimeldieven en wordt geleverd met veel verschillende zuigmonden.

philips minivac fc6149-01

Geschikt voor harde ondergrond

De Philips MiniVac FC6149/01 is de beste keuze voor harde vloeren in onze ogen. Tevens voorzien van autostekker, waarmee het een handige stofzuiger is voor het stofzuigen van je auto.

Bekijk

Conclusie en aanvullende tips

Zoals je kunt zien is er voor elk type stofzuiger wel een goede keuze te maken voor harde vloeren. Het viel ons overigens op dat bij het ondervragen van mensen in onze nabije omgeving, men bijna nooit kijkt naar de zuigkracht voor specifieke vloersoorten. Zonde: het maakt echt het verschil!

Om je nog wat te helpen bij het maken van een goede keuze buiten onze selectie om, heb ik wat tips op een rij gezet!

  • Check het energielabel van de stofzuigers, hier staat op vermeld hoe de zuigkracht is op harde vloeren
  • Let ook op overige standaard zaken als het gewicht en het geluidsniveau van de stofzuigers
  • Als je ook vloerkleden hebt, check dan tevens de zuigkracht op deze ondergronden en ga voor een model met meerdere zuigmonden

We wensen je veel succes met het kopen van de beste keuze. Mocht je nog aanvullende vragen hebben of voor de zekerheid willen checken of je een goede keuze maakt, kun je ons natuurlijk altijd contacten.

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)