Home » Beste Stofzuiger voor Harde Vloeren

Beste Stofzuiger voor Harde Vloeren

Door Bram Tigchelaar | Update: 29 november 2022

ℹ️ De beste stofzuiger voor harde vloeren op dit moment is de Philips FC9745/09 PowerPro Expert. Deze zakloze stofzuiger heeft een enorme zuigkracht op harde vloertypen. Houten vloeren worden goed beschermd dankzij de meegeleverde parketborstel.

Wanneer jij een woning hebt met voornamelijk harde vloeren, denk aan parket, een PVC vloer of plavuizen, is het slim om te kiezen voor een stofzuiger met een parketborstel. Dit zorgt voor de unieke combinatie van een enorme zuigkracht op harde vloeren en het bieden van genoeg bescherming om krassen te voorkomen.

Wij zijn op onderzoek uitgegaan naar de beste stofzuiger voor harde vloeren en zetten ze per stofzuiger soort voor je op een rij. We weten niet welk type stofzuiger jij jouw voorkeur heeft. Daarom hebben we een beste stofzuiger voor een harde vloer per model uitgelicht.

Beste stofzuiger voor harde vloer per model

beste stofzuiger voor harde vloeren

Beste stofzuiger met zak voor harde vloeren

 Stofzuiger met zak

Philips Performer Silent FC8780/09

philips performer silent fc8780De Philips Performer Silent FC8780/09 is de beste stofzuiger met zak voor een harde vloer. Geleverd met superzachte parketborstel, die een houten of PVC vloer beschermt.

Onze score: ★★★★★

 • Gewicht: 5,4 kilogram
 • Geluidsniveau: 66 decibel (dB)
 • Stofcapaciteit: 4 liter
 • Meegeleverde extra’s: Combiborstel, parketborstel, kierenzuigmond, meubelzuigmond en aftstofborstel
 • Gemiddelde prijs: € 159

Als je met name harde, kwetsbare vloeren in huis hebt (denk aan laminaat, parket of PVC) én op zoek bent naar een stofzuiger met zak, is dit model zeker aan te raden.

De Philips Performer Silent FC8780 komt in onze test als beste stofzuiger met zak voor harde vloeren naar voren. Dit model heeft namelijk een enorme zuigkracht op harde vloertypen en wordt geleverd met verschillende zuigborstels. Met name de combiborstel en de parketborstel zijn interessant: deze zijn voorzien van zachte haren, waardoor je kwetsbare vloeren goed beschermd worden.

Voordelen

 • Met parketborstel voor kwetsbare houten vloeren*
 • Krachtig: enorme zuigkracht op harde vloertypen
 • Ook te gebruiken op laagpolig tapijt

Nadelen

 • Je krijgt er geen turboborstel bij voor dierenharen

Door zijn hele goede bescherming hebben we dit model ook uitgelicht als beste stofzuiger voor houten vloeren.




Beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren

 Beste stofzuiger zonder zak 

Philips PowerPro Expert FC9745/09

philips powerpro expert fc9745De Philips PowerPro Expert FC9745/09 scoort goed in onze harde vloeren test. Hij heeft een goede zuigkracht dankzij de combizuigmond op harde vloertypen, maar beschermt deze ook met een parketborstel.

Onze score: ★★★★★

 • Gewicht: 5,5 kilogram
 • Geluidsniveau: 75 decibel (dB)
 • Stofcapaciteit: 2 liter
 • Meegeleverde extra’s: Combiborstel, parketborstel, turboborstel, tapijtborstel, kierenzuigmond, meubelborstel en zachte afstofborstel
 • Gemiddelde prijs: € 200

Geen gedoe met stofzuigerzakken en heb je naast kwetsbare vloeren ook tegels als harde vloertypen in je woning (denk aan een gietvloer of tegels)? Dan kun je in onze ogen het beste kiezen voor deze zakloze stofzuiger.

De Philips PowerPro Expert FC9745/09 is in onze ogen de beste zakloze stofzuiger voor harde oppervlaktes. Dit model is zeer geschikt voor kwetsbare harde vloeren als laminaat, houten vloeren en PVC vloeren. Dit is te danken aan de meegeleverde parketborstel met zachte haren.

Maar dat niet alleen: dankzij de TriActive combiborstel scoort hij ook erg goed op andere harde vloertypen, waaronder een gietvloer of tegels. Kortom: een stofzuiger voor veelzijdig gebruik!

Voordelen

 • Geschikt voor kwetsbare en niet-kwetsbare harde vloeren
 • Met twee zachte borstels (combiborstel en parketborstel)
 • Ook een turboborstel voor dierenharen

Nadelen

 • Deze stofzuiger heeft een geluidsniveau van 77 decibel, wat luidruchtig is

Beste steelstofzuiger voor harde vloeren

 Dyson voor harde vloeren 

Dyson V15 Detect Absolute

dyson v15 detectDe nieuwe Dyson V15 Detect Absolute vinden wij de beste Dyson voor harde vloeren. Een bizar hoge zuigkracht op harde vloeren, die tevens goed beschermd worden door de zachte parketborstel.

Onze score: ★★★★★

 • Gewicht: 3 kilogram
 • Geluidsniveau: 73 decibel (dB)
 • Stofcapaciteit: 0.77 liter
 • Meegeleverde extra’s: Combiborstel, parketborstel, mini turboborstel, 2-in-1 accessoire (meubelborstel en afstofborstel), kierenzuigmond en hardvuil borstel
 • Gemiddelde prijs: € 700

Een donkere harde vloer waar je vuil bijna niet ziet? Dan is dit model een absolute aanrader: dankzij de nieuwe lasertechniek licht vuil op de grond op, zodat je niets meer vergeet.

Wij zijn fan van de nieuwe Dyson V15 Detect Absolute. Wij bestempelen als de beste Dyson voor harde vloeren. En dat is niet voor niets: er is sprake van een flinke zuigkracht op harde vloertypen. Deze worden goed beschermd dankzij de meegeleverde parketborstel, die bestaat uit een superzachte borstel in de vorm van een rol. We vinden dit de beste steelstofzuiger op dit moment.

Het is met name voor donkere harde vloeren (denk aan een donkere laminaat of PVC vloer) een aanrader. Hij is namelijk voorzien van een laser op de zuigmond: vuil en stof wordt daarmee opgelicht, waardoor je het veel beter kunt zien! Kortom: de beste steelstofzuiger voor harde vloeren op drie verschillende vlakken!

Voordelen

 • Met combiborstel en parketborstel die kwetsbare vloeren beschermen
 • Goede zuigkracht op harde ondergronden
 • Lasertechniek maakt vuil op donkere vloeren beter zichtbaar

Nadelen

 • Hij heeft wel een flink prijskaartje (gemiddeld 700 euro)

Bekijk de nieuwe Dyson V15 hieronder in actie.




Wat wij verstaan onder harde vloeren

In dit onderzoek staan harde vloeren centraal. En niet alleen hier: als we een kijkje nemen bij een grote webshop is dit vaak ook een filter dat je kunt gebruiken om stofzuigers te ontdekken. Maar, wat zijn eigenlijk allemaal harde vloeren? Gaat het hier enkel om houten vloeren of ook om tegels en plavzuien?

Bij harde vloeren kun je het best onderscheid maken in kwetsbare en niet-kwetsbare vloeren. Daaronder vallen vervolgens diverse vloertypen. Laten we de meestvoorkomende vloeren binnen deze categorieën op een rij zetten.

 • Kwetsbare harde vloeren: (hard)houten vloeren, PVC vloeren, laminaat/parket vloeren
 • Niet kwetsbare harde vloeren: tegels, plavuizen, gietvloeren

Zoals je ziet zijn dit allemaal harde vloeren, maar zijn ze onderling flink verschillend van elkaar. En juist daarom hebben wij dit onderzoek uitgevoerd, gezien er wel degelijk verschillen zijn in de beste keuzes die jij kunt maken.

Waar moet je op letten bij stofzuigers voor dit vloertype?

Als we kijken naar de beste stofzuiger voor kwetsbare harde vloeren, is het erg belangrijk dat deze bescherming biedt. Let je hier niet op, dan is de kans groot dat je krassen en strepen kunt krijgen op je mooie houten vloer. Iets wat natuurlijk niet willen. Kijken we naar een niet-kwetsbare vloer, dan is de aanwezigheid van bijvoorbeeld een parketborstel in dit geval, minder belangrijk.

In ons onderzoek naar de beste stofzuiger voor een hard vloertype, hebben we gekeken naar de volgende belangrijke factoren.

 • Aanwezigheid van een parketborstel of combiborstel: in onze ogen moet de stofzuiger minimaal een combiborstel hebben. Hiermee kun je eenvoudig de zuigkracht en bescherming aanpassen voor een specifiek vloertype. Onze voorkeur heeft echter wel een speciale parketborstel. Hiermee voorkom je dat je ‘vergeet’ om de combiborstel om te zetten als je van tapijt naar een houten vloer gaat. Heb jij met name tapijt in huis liggen? Check dan het onderozek naar de beste stofzuiger voor tapijt.
 • Zuigkracht op harde vloeren: natuurlijk is de zuigkracht op harde vloertypen ontzettend belangrijk. Deze zuigprestatie in combinatie met de bescherming is bij kwetsbare vloeren erg belangrijk.
 • Wielen van de stofzuiger: veel mensen vergeten om ook een kijkje te nemen bij de wielen van een stofzuiger (bij sledestofzuigers). Wanneer deze geen rubberen rand hebben, kan het zorgen voor krassen en strepen. Dat niet alleen: op tegels of een gietvloer kan ook zorgen voor een heel vervelend geluid.

Naast deze punten hebben we natuurlijk ook ingezoomd op andere belangrijke factoren van een stofzuiger. Hierbij moet je denken aan kenmerken als het gewicht, het geluidsniveau en het stofreservoir van de stofzuigers.

philips fc974509 powerpro

De zuigborstel van de Philips fc974509 Powerpro Expert kan gebruikt worden voor diverse harde vloertypen. © Philips

Overzicht: top 3 stofzuiger voor harde vloeren

Stofzuiger voor harde vloerenModelAdviesprijsBekijk
Philips Performer Silent FC8780/09Stofzuiger met zak€ 160Beste deal
Philips PowerPro Expert FC9745/09Zakloze stofzuiger€ 200Beste deal
Dyson V15 Detect AbsoluteSteelstofzuiger€ 700Beste deal

Waarom je ons onderzoek kunt vertrouwen

Bij Bestestofzuigers.nl nemen we elk onderzoek serieus. Of nu we onderzoek doen naar de beste lichtgewicht stofzuiger of dat we ons verdiepen in de beste stofzuiger voor houten vloeren. We volgen een afgebakende onderzoeksmethodologie, waarmee we eerlijkheid en betrouwbaarheid willen waarborgen.

Omdat elke stofzuigerkeuze anders is, zoomen we voor elk onderzoek in op specifieke factoren. Daar komt onze jarenlange stofzuigerkennis om de hoek kijken: we weten als geen ander naar welke kenmerken we moeten kijken bij een specifieke stofzuigerwens. In het geval van de stofzuiger voor harde vloeren gaan we bijvoorbeeld veel verder dan enkel de zuigkracht op harde vloertypen. We onderzoek zuigborstels op mate van bescherming en prikken door veelgemaakte fouten heen.

Het is belangrijk om daarbij te weten dat wij volledig onafhankelijk te werk gaan. Hoewel wij een vergoeding kunnen ontvangen als er een stofzuiger naar aanleiding van ons onderzoek gekocht wordt (daardoor kunnen wij deze site onderhouden), heeft dat nooit impact op onze onderzoeksresultaten. Lees hier meer over ons!

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.