Beste Stofzuiger voor Houten Vloeren

De Philips FC8780/09 Performer Silent is de beste stofzuiger voor houten vloeren op dit moment. De superzachte parketborstel zorgt ervoor dat je geen krassen maakt op je houten vloer, terwijl er alsnog een sterke zuigkracht is op harde vloertypen. Liever een stofzuiger zonder zak? Kies dan voor de nieuwe Miele Boost CX1 Parquet. Deze krachtige stofzuiger wordt geleverd met de super wendbare Parquet Twister borstel.

Een houten vloer of kwetsbare parketvloer in huis? Dan wil je natuurlijk krassen voorkomen. Helaas is een kras of streep op je mooie vloer snel gemaakt, als je gaat stofzuigen. Je kunt dit echter snel voorkomen door te kiezen voor een stofzuiger die voorzien is van een parketborstel: deze heeft hele zachte haren, waardoor houten vloeren goed beschermd worden tijdens het stofzuigen.

Wij zijn op onderzoek uitgegaan naar de beste stofzuiger voor houten vloeren per model. Hierbij hebben we dus onder meer gekeken naar de aanwezigheid van zo’n parketzuigmond. Maar dat niet alleen: ook de zuigprestaties op harde vloeren is natuurlijk ontzettend belangrijk.

We hebben onderzoek gedaan naar de beste stofzuiger voor houten vloeren. Omdat we niet weten welk model stofzuiger jij wil kopen, hebben we de beste voor houten vloeren per model uitgelicht.

Beste stofzuiger houten vloeren of parket

Een stofzuiger houten vloeren moet voldoen aan twee factoren: hij moet een fluffy- of parketborstel hebben, die jouw vloeren goed beschermen dankzij de zachte haren. Daarnaast moet er natuurlijk sprake zijn van een goede zuigkracht op harde vloertypen. Let op beide zaken om de beste keuze te maken!

Beste stofzuiger met zak voor houten vloeren

 Beste stofzuiger voor parket vloer 

Philips Performer Silent FC8780/09

philips performer silent fc8780

De Philips Performer Silent FC8780/09 is een stofzuiger met zak die zeer geschikt is voor het stofzuigen van houten vloeren. Dit model wordt geleverd met parketborstel die geschikt is voor het stofzuigen van kwetsbare vloeren.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Philips Performer Silent FC8780/09 is in onze ogen de beste stofzuiger met zak voor houten vloeren. Met dit model haal je niet alleen een goede stofzuiger in huis, maar dit model beschermt voorkomt ook krassen op houten- en parketvloeren. Daarbij heeft de stofzuiger veel goede specificaties, waaronder veel zuigkracht, HEPA 13 filter, veel accessoires en is de stofzuiger ook nog eens een stille keuze.

Voordelen

 • Parketborstel die kwetsbare vloeren beschermt tegen krassen
 • Stofzuiger heeft veel zuigkracht
 • HEPA 13 filter en daardoor ook geschikt voor personen met allergieën
 • Met een maximaal geluidsniveau van 66 dB een stille stofzuiger
 • Ook een compacte stofzuiger

Nadelen

 • Geen turboborstel dus dierenharen opzuigen gaat wat lastiger
 • Geen opbergvakjes voor alle bijgeleverde accessoires

Beste zakloze stofzuiger voor houten vloeren

 Beste zakloze stofzuiger voor houten vloeren 

Miele Boost CX1 Parquet

miele boost cx1 parquet

De nieuwe Miele Boost CX1 Parquet scoort enorm goed op houten vloeren. Deze zakloze stofzuiger wordt geleverd met de populaire Parquet Twister borstel; een wendbare borstel die krassen op laminaat en parket voorkomt.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De nieuwe Miele Boost CX1 Parquet is de nieuwe zakloze stofzuiger van Miele. Deze stofzuiger is voorzien van Vortex technologie wat garant staat voor een enorme zuigkracht. Dankzij de TrackDrive techniek volgt de stofzuiger je zonder problemen. Wat deze stofzuiger écht geschikt maakt voor houten vloeren is de parketborstel in combinatie met de goede zuigprestaties op harde vloertypen.

Voordelen:

 • Stofzuiger rijdt erg makkelijk achter je aan zonder te hoeven slepen
 • Voorzien van een superzachte en wendbare parketborstel (Miele Parquet Twister borstel)
 • Eenvoudig te legen en te onderhouden

Nadelen:

 • Met een maximale geluidsniveau van 78 dB is het geen stille stofzuiger

Dé beste steelstofzuiger voor houten vloeren

 Steelstofzuiger voor parket 

Dyson Omni Glide

dyson omni glide

De Dyson Omni Glide is dé stofzuiger voor parket. Dit model heeft namelijk maar liefst twee fluffyborstels in de zuigmond zitten en is erg wendbaar. Zo kun je de zuigmond 360° draaien waardoor je makkelijk om voorwerpen heen kunt zuigen en deze niet hoeft te schuiven.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Dyson Omni Glide is één van de nieuwste steelstofzuigers van Dyson. Dit model is speciaal ontwikkeld voor het stofzuigen van parket, houten, harde en kwetsbare vloeren. Zo heeft de stofzuigermond twee zachte borstelrollen die voorkomen dat je krassen maakt op de vloer. Ook zorgen deze zogeheten fluffyborstels ervoor dat al het fijnstof van de vloer geveegd wordt. De stofzuiger zelf is ook vrij licht (1,9 kg) en daardoor goed te gebruiken om de plafond te zuigen. Heb je huisdieren? Dan kun je er ook een speciale turboborstel opzetten, waarmee je vrij makkelijk dierenharen op kunt zuigen.

Voordelen

 • Zeer geschikt voor houten en kwetsbare vloeren
 • Stofzuigermond kan volledig om zijn as draaien en is daardoor erg wendbaar
 • Lichte stofzuiger en daardoor ook ideaal om plafond en meubels mee af te stoffen
 • Bij de stofzuiger krijg je ook een handige turboborstel voor het opzuigen van dierenharen

Nadelen

 • Korte accuduur van slechts 20 minuten (is te verlengen met een extra accu)
 • De twee draaiende borstels lopen vast op tapijt of zachte ondergrond

Robotstofzuiger voor houten- of parketvloer

 Robotstofzuiger voor houtenvloer 

Neato Botvac D8

neato d8

Ook wanneer je een houten vloer hebt is het belangrijk om te kiezen voor een goede robotstofzuiger die met zo’n ondergrond om kan gaan. De Neato Botvac D8 is zo’n robotstofzuiger die hier geschikt voor is.

Onze score: ★★★★★

Bol.com Coolblue

Specificaties

Aanbeveling

De Neato Botvac D8 is één van de nieuwe robotstofzuigers van Neato. Dit model is zeer geschikt voor het stofzuigen op houtenvloeren, zo heeft de robotstofzuiger van zuigkracht. In houten vloeren zitten vaak kieren waar veel vuil en stof op kan hopen, wanneer een robotstofzuiger niet voldoende zuigkracht heeft blijft dit gemakkelijk zitten. Deze Botvac heeft voldoende zuigkracht om ook tussen deze kieren goed te stofzuigen. Ook zijn de wielen van de robotstofzuiger geschikt voor een houten vloer.

Daarnaast heeft de stofzuiger veel handige functies en is de stofzuiger volledig te automatiseren. Stel de stofzuiger bijvoorbeeld in op het gewenste tijdstip en dag. Nog een pluspunt van deze robotstofzuiger is, dat dit model voorzien is van een goede HEPA-filter en dit is ook erg belangrijk wanneer je last hebt van allergieën.

Voordelen

 • Veel zuigkracht en geschikt voor houten vloeren
 • De robotstofzuiger is volledig te automatiseren per dag en per tijdstip
 • Is met spraak of met app te bedienen

Nadelen

 • Dit model heeft geen automatisch leegstation
 • Prijzige keuze

Onderzoek naar de beste stofzuiger voor houten vloeren

We hebben urenlang onderzoek gedaan naar de beste keuzes als het gaat om een stofzuiger voor houten vloeren. Van zakloze varianten tot automatische stofzuigers: wij hebben ze op een rij gezet.

Hiervoor hebben we eerst een selectie gemaakt van modellen die er tussenuit springen op het gebied van beoordelingen en reviews van eerdere kopers. Daarbij hebben we ook flink ingezoomd op de beschermingsmaatregelen: denk aan rubberen wielen of speciale borstels om krassen te voorkomen. Om te blijven bij ‘goede’ stofzuigers, hebben we natuurlijk ook de volgende randvoorwaarden meegenomen in het onderzoek:

 • Stofzuiger maakt niet teveel geluid (check hier ook mijn onderzoek naar de beste stille stofzuiger)
 • Heeft een prima actieradius voor de gemiddelde woning
 • Is niet te zwaar, zodat deze makkelijk mee te tillen is
 • Voorzien van filters voor een lage stofuitstoot
 • Sterke zuigkracht op hardere ondergronden

Samenvatting: Top 4 stofzuiger voor houten vloeren

Stofzuiger voor houten vloerModelAdviesprijsBekijk
Philips Performer Silent FC8780/09Stofzuiger met zak€ 159Beste deal
Miele Boost CX1 ParquetZakloze stofzuiger€ 289Beste deal
Dyson Omni GlideSteelstofzuiger€ 399Beste deal
Neato Botvac D8Robotstofzuiger€ 689Beste deal

Conclusie en extra handige tips

Wij willen je zo goed mogelijk helpen met het voorkomen van krassen op je prachtige houten vloeren door stofzuigen. Daarom hebben we bovenstaande selectie voor je op een rij gezet, maar vullen we deze graag nog aan met wat extra tips!

 • Kijk goed of de wielen voorzien zijn van een rubberen rand, dit maakt de kans op krassen minder
 • Check of er een zwenkwiel te vinden is, hiermee kunnen wielen geen strepen achterlaten door schuiven
 • Let altijd op eerdere ervaringen van kopers, zodat jij een stapje voor bent
 • Check alsnog de overige standaardzaken van de stofzuiger als geluidsniveau en gewicht

Het kan goed zijn dat jij een model op het oog hebt die niet in mijn lijst is opgenomen. Mocht je hierover vragen hebben of twijfelen, kun je mij altijd een berichtje sturen. Ik kijk graag met je mee!