Home » Beste Stofzuiger voor Houten Vloeren

Beste Stofzuiger voor Houten Vloeren

Door Maarten Reijneveld | Update: 21 mei 2021

Een houten vloer in huis? Dan is het slim om op zoek te gaan naar stofzuigers die hiervoor geschikt zijn. De beste stofzuiger voor houten vloeren heeft vaak speciale wielen die geen schade kunnen toebrengen aan het hout en heeft in veel gevallen een zeer krachtige zuigkracht op dit type ondergrond.

Ook met bijvoorbeeld robotstofzuigers is het goed om te letten op zachtere borstels en veiligheidsmaatregelen om krassen te voorkomen op houten vloeren. Gelukkig zijn deze er: van zowel automatische stofzuigers tot compacte handstofzuigers.

Wij zijn op onderzoek uitgegaan naar de beste stofzuiger voor houten vloeren per model. Bekijk de beste stofzuigers voor houten vloeren naar aanleiding van ons onderzoek!

 Stofzuiger met zak 

philips performerpro fc9197-91

Philips PerformerPro FC9197/91

De beste stofzuiger met zak voor houten vloeren is de Philips PerformerPro FC9197/91. Deze stofzuiger heeft met name een hoge zuigkracht op deze ondergrond!

Bekijk

 Zakloze stofzuiger 

dirt devil rebel 24 parket

Dirt Devil Rebel 24 Parket

Wanneer je op zoek bent naar de best zakloze stofzuiger voor houten vloeren, maak je de beste keuze met de Dirt Devil Rebel 24 Parket.

Bekijk

 Steelstofzuiger 

dyson v8 fluffy

Dyson V8 Fluffy+

Dankzij de zachte Fluffy zuigmond is deze Dyson V8 Fluffy+ de beste steelstofzuiger voor houten vloeren. Heeft tevens een zeer goede zuigkracht op een houten ondergrond!

Bekijk

 Robotstofzuiger 

Blaupunkt Bluebot XSMART

Blaupunkt Bluebot XSMART VCBB1XS

Wil je de houten vloeren ook gelijk automatisch laten dweilen? Dan kun je het beste kiezen voor de Bluebot XSMART VCBB1XS van Blaupunkt, de beste robotstofzuiger voor houten vloeren!

Bekijk

 Handstofzuiger 

dyson v7 trigger

Dyson V7 Trigger

De houten vloer soms stofzuigen voor wat kruimels kan het beste met de Dyson V7 Trigger. De beste handstofzuiger voor houten vloeren in onze ogen.

Bekijk

Onderzoek naar de beste stofzuiger voor houten vloeren

We hebben urenlang onderzoek gedaan naar de beste keuzes als het gaat om een stofzuiger voor houten vloeren. Van zakloze varianten tot automatische stofzuigers: wij hebben ze op een rij gezet.

Hiervoor hebben we eerst een selectie gemaakt van modellen die er tussenuit springen op het gebied van beoordelingen en reviews van eerdere kopers. Daarbij hebben we ook flink ingezoomd op de beschermingsmaatregelen: denk aan rubberen wielen of speciale borstels om krassen te voorkomen. Om te blijven bij ‘goede’ stofzuigers, hebben we natuurlijk ook de volgende randvoorwaarden meegenomen in het onderzoek:

  • Stofzuiger maakt niet teveel geluid
  • Heeft een prima actieradius voor de gemiddelde woning
  • Is niet te zwaar, zodat deze makkelijk mee te tillen is
  • Voorzien van filters voor een lage stofuitstoot
  • Sterke zuigkracht op hardere ondergronden

Beste stofzuiger met zak voor houten vloeren

Heb jij een voorkeur voor een traditionele stofzuiger met zak en heb je houten vloeren in huis? Dan is het zaak om een model aan te schaffen die hier de sterkste zuigkracht op heeft en geen schade kan maken of krassen achterlaat tijdens het stofzuigen. Eerder deden we onderzoek naar de beste stofzuiger met zak en splitsten wij deze uit per vloer.

De Philips PerformerPro FC9197/91 is als beste uit de test gekomen. Deze stofzuiger heeft een zeer sterke zuigkracht op hardere vloeren en is dankzij de grotere rubberen wielen geschikt op houten vloeren.

philips performerpro fc9197-91

Grotere rubberen wielen

De Philips PerformerPro FC9197/91 is in onze ogen de beste keuze voor houten vloeren. Deze stofzuiger met zak heeft een sterke stofopname op dit type vloeren en maakt geen krassen.

Bekijk

Beste zakloze stofzuiger voor houten vloeren

Ook onder de stofzuigers zonder zak blijken diverse modellen zeer geschikt voor houten vloeren. Om je niet te overspoelen met keuzes hebben we eerder onderzoek gedaan naar de beste zakloze stofzuiger per vloersoort, zodat je voor elke type vloer de juiste keuze kunt maken.

Voor houten vloeren is de Dirt Devil Rebel 24 parket als beste uit de test gekomen. Deze zakloze stofzuiger is, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal bedoeld voor houten vloeren en parket. Het stofreservoir is eenvoudig te legen en weegt slechts 4.5 kilogram.

dirt devil rebel 24 parket

Sterke stofopname op hardere vloeren

De Dirt Devil Rebel 24 HFC is de beste keuze in onze ogen voor houten vloeren. De stofopname op harde vloeren is zeer sterk en hij wordt geleverd met een meubelzuigmond.

Bekijk

Beste steelstofzuiger voor houten vloeren

Als je op zoek bent naar een steelstofzuiger voor je woning, die met name voorzien is van houten vloer of parket is het slim om te kijken naar de zuigkracht voor dit oppervlakte. Er zijn namelijk beste steelstofzsuiger modellen aan te wijzen voor elke toepassing en vloersoort.

Voor houten vloeren maak je in onze ogen de beste keuze met de Dyson V8 Fluffy+. Het laatste wat je wilt is lelijke krassen of strepen op de vloer na het stofzuigen, iets wat met dankzij de zeer zachte Fluffy borstel van de Dyson steelstofzuiger voorkomen wordt.

dyson v8 fluffy

Zachte borstel voor voorkomen van krassen

De Dyson V8 Fluffy+ blijkt de beste steelstofzuiger voor houten vloeren. De zachte borstel verminderd de kans op krassen op je mooie vloer.

Bekijk

Beste robotstofzuiger voor houten vloeren

Zelf niet meer stofzuigen of nooit meer last hebben van het geluid van de stofzuiger? Dan is de keuze voor een robotstofzuiger snel gemaakt: deze gaat automatisch aan de slag en je kunt hem zelfs activeren als jij niet van huis bent. Het is wel belangrijk om goed te letten op de sensoren en zuigkracht van de automatische stofzuigers voor houten vloeren.

In ons onderzoek naar de beste robotstofzuiger op dit moment bleek dat er voor elk type vloer wel een juiste keuze aan te wijzen is. De beste robotstofzuiger voor houten vloeren is de Blaupunkt Bluebot XSMART VCBB1XS, denken wij. Deze stofzuiger is tevens voorzien van een dweilfunctie, waarmee je je houten vloer direct kan laten boenen.

Blaupunkt Bluebot XSMART

Blaupunkt Bluebot XSMART VCBB1XS

Wij denken dat de Blaupunkt Bluebot XMSART VCBB1XS de beste robotstofzuiger voor houten vloeren is. Voorzien van de nodige sensoren en een dweilfunctie.

Bekijk

Beste handstofzuiger voor houten vloeren

Als je wat kruimels ziet liggen op de vloer, is het fijn om voor de kleinere klusjes een handstofzuiger erbij te pakken. In ons onderzoek naar de beste handstofzuiger zetten wij de beste keuzes per vloersoort op een rij. Ja, voor elk type vloer zijn er diverse modellen, die met name verschillen in zuigkracht of middelen op bijvoorbeeld krassen te voorkomen (denk aan meubels).

Uit ons desk research blijkt dat de Dyson V6 Trigger+ de allerbeste keuze is die je kunt maken voor een kruimeldief bij het stofzuigen van houten vloeren. Deze kruimelzuiger is 20 minuten te gebruiken en kan ook makkelijk dierenharen opzuigen. Vaker last van dierenharen? Bekijk dan ook de lijst met de beste stofzuiger voor dierenharen!

dyson v7 trigger

Dyson V7 Trigger

De Dyson V7 Trigger is een krachtige kruimelzuiger die goed gebruikt kan worden op houten vloeren. Wordt geleverd met extra combinatie accessoires voor ook andere oppervlaktes.

Bekijk

Conclusie en extra handige tips

Wij willen je zo goed mogelijk helpen met het voorkomen van krassen op je prachtige houten vloeren door stofzuigen. Daarom hebben we bovenstaande selectie voor je op een rij gezet, maar vullen we deze graag nog aan met wat extra tips!

  • Kijk goed of de wielen voorzien zijn van een rubberen rand, dit maakt de kans op krassen minder
  • Check of er een zwenkwiel te vinden is, hiermee kunnen wielen geen strepen achterlaten door schuiven
  • Let altijd op eerdere ervaringen van kopers, zodat jij een stapje voor bent
  • Check alsnog de overige standaardzaken van de stofzuiger als geluidsniveau en gewicht

Het kan goed zijn dat jij een model op het oog hebt die niet in mijn lijst is opgenomen. Mocht je hierover vragen hebben of twijfelen, kun je mij altijd een berichtje sturen. Ik kijk graag met je mee!

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)