Home » Beste Stofzuiger voor Tapijt

Beste Stofzuiger voor Tapijt

Door Maarten Reijneveld | Update: 21 mei 2021

Voor huizen met veel vloerbedekking of tapijt is het slim om op zoek te gaan naar een speciale stofzuiger voor tapijt of hoogpolige vloerkleden. Wat we vaak tegenkomen bij stofzuigers is dat deze of een hoge zuigkracht hebben op harde vloeren óf een hoge zuigkracht hebben voor tapijt.

Vaak kan er ook sprake zijn van een combinatie, met behulp van een bijgeleverde combi-zuigmond. Het is daarom nooit altijd te zeggen dat een stofzuiger voor harde vloeren niet geschikt zou zijn voor tapijt! Dit ligt vaak aan de bijgeleverde en mogelijke zuigmonden.

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste stofzuiger voor tapijt: voor elk model stofzuiger hebben we de beste keuze onderzocht. Check de beste stofzuiger voor tapijt en hoogpolige vloerkleden.

 Stofzuiger met zak 

bosch bgl8522 in'genius

Bosch BGL8508 In’Genius 

Wanneer je veelal tapijten in huis hebt liggen is de Bosch BGL8508 In’Genius in onze ogen de beste stofzuiger met zak!

Bekijk

 Zakloze stofzuiger 

AEG LX8-2-TM-T

AEG LX8-2-TM-T

De AEG LX8-2-TM-T heeft een enorm sterke zuigkracht op tapijt en vloerbedekking. Ook wordt deze zakloze stofzuiger geleverd met meerdere zuigmonden voor bijvoorbeeld parket.

Bekijk

 Steelstofzuiger 

philips powerpro duo fc6162-02

Philips PowerPro Duo FC6162/02

De Philips PowerPro DUVC6162/02 is de beste steelstofzuiger voor tapijt in onze ogen. Hij wordt geleverd met een TriActive Turbo zuigmond waarmee tapijt goed gestofzuigd kan worden!

Bekijk

 Robotstofzuiger 

irobot roomba 691

iRobot Roomba 691

De beste robotstofzuiger voor tapijt en vloerbedekking is de iRobot Roomba 691, blijkt uit ons onderzoek. Deze stofzuiger is in staat om vieze vlekken op het tapijt te detecteren.

Bekijk

 Handstofzuiger 

Black & Decker PV1820L-QW

Black+Decker PV1820L Pivot

De Black+Decker PV1820L Pivot is met zijn uitschuifbare kierenzuiger de beste handstofzuiger voor tapijt en vloerbedekking! Hij bereikt een enorme zuigkracht op deze oppervlaktes.

Bekijk

Ons onderzoek naar de beste stofzuiger voor tapijt

Er zijn eigenlijk twee wensen op het gebied van stofzuigers voor tapijt: of de hele woning is gevuld met tapijten of er liggen her en der wat tapijten rondom tafels. Wat jouw situatie ook is: je wilt het tapijt ook goed kunnen schoonmaken! Dankzij ons onderzoek hebben we voor elke type stofzuiger de beste modellen kunnen vinden.

Hiervoor hebben we gekeken naar de zuigkracht op tapijten bij diverse stofzuigers. Dit in combinatie met de ervaringen en beoordelingen van eerdere kopers, heeft het mogelijk gemaakt om een top selectie met beste keuzes te maken. Daarbij zijn we overigens ook niet de standaard belangrijke factoren van een stofzuiger uit het oog verloren.

Zo hebben we alsnog gekeken naar het geluidsniveau, de totale actieradius en de stofuitstoot.

Beste stofzuiger met zak voor tapijt

Als de kamer voornamelijk voorzien is van tapijt, is een stofzuiger voor harde vloeren niet aan te raden. Vaak heeft deze geen speciale zuigmond die makkelijk tapijt kan zuigen of is hier de zuigkracht simpelweg niet sterk genoeg. Wij hebben eerder de beste stofzuiger met zak per vloersoort op een rij gezet.

Daarin is gebleken dat de Bosch BGL8522 In’Genius de beste keuze voor tapijt en vloerkleden. Deze stofzuiger met zak heeft een opvallend sterke zuigkracht op dit type vloeren en heeft daarbij ook een sterke zuigkracht op harde vloeren. Dit is bijzonder bij een stofzuiger met zak!

bosch bgl8522 in'genius

Zeer sterke zuigkracht op tapijt en vloerkleden

De Bosch BGL8508 In’Genius is de beste stofzuiger met zak voor een sterke zuigkracht op tapijt en vloerkleden in de kamer.

Bol.com

Beste zakloze stofzuiger voor tapijt

Wil je liever stofzuigen met een zakloze stofzuiger op tapijt? Dan is het zaak om op zoek te gaan naar de beste variant die de sterkste zuigkracht biedt op deze ondergrond. In de lijst met de beste zakloze stofzuiger op dit moment zetten we een model in de schijnwerpers, waarvan wij denken dat dat de beste keuze is.

Het gaat om de AEG LX8-2-DB-P, een stofzuiger zonder stofzak die een sterke zuigkracht heeft op zachte vloeren als vloerkleden en tapijt. Deze stofzuiger is dankzij de bijgeleverde zuigmonden ook geschikt voor de wat hardere vloeren. Een goede keuze voor een woonkamer met alleen tapijt of een combinatie met harde vloeren!

AEG LX8-2-TM-T

Geschikt voor tapijt en vloerkleden

De beste zakloze stofzuiger voor tapijt en vloerkleden is in onze ogen de AEG LX8-2-TM-T. Echter is deze stofzuiger ook prima te gebruiken voor hardere vloeren door de extra zuigmonden.

Bekijk

Beste steelstofzuiger voor tapijt

Het is ons opgevallen tijdens het onderzoek dat niet veel steelstofzuigers een goede zuigkracht bieden op zachtere ondergronden. Toch hebben we er een weten te kenmerken als beste keuze, die ook naar voren is gekomen bij onze test voor de beste steelstofzuiger in het algemeen.

De Philips PowerPro Duo FC6162/02 heeft een TriActive Turbo zuigmond waarmee de stofopname op tapijten zeer sterk is. Het stofzuigen gaat daarbij erg makkelijk en niet stroef. Een extra voordeel is dat deze stofzuiger voorzien is van een geïntegreerde kruimelzuiger.

philips powerpro duo fc6162-02

Voorzien van Turboborstel

Dankzij de turboborstel is er bij deze steelstofzuiger sprake van een zeer sterke zuigkracht op tapijten en vloerkleden. De beste keuze als je het ons vraagt!

Bekijk

Beste robotstofzuiger voor tapijt

Eerder zetten we de beste robotstofzuiger per vloersoort op een rij. Daarin bleek dat er zowel voor tapijten en vloerkleden als houten vloeren of hardere oppervlaktes beste keuzes aan te wijzen zijn. Door het verschil in stofopname voor specifieke vloeren zijn ze allen net weer geschikt voor een andere vloer.

De beste robotstofzuiger voor tapijt of zachte vloerbedekking is in onze ogen de iRobot Roomba 691. Deze makkelijke robotstofzuiger kun je bedienen middels je smartphone en scoort de meeste punten voor tapijt. Dit komt met name door de detectie van de Roomba 691 voor vieze vlekken op tapijt of vloerbedekking.

irobot roomba 691

Detecteert vieze vlekken op tapijt

De iRobot Roomba 691 speurt vieze vlekken en plekken op tapijt en reinigt deze vervolgens. Kan over drempels rijden tot 2 centimeter.

Bekijk

Beste handstofzuiger voor tapijt

Op tapijt wat kruimels laten vallen of een zakje chips opengetrokken? Voorkom dat je de complete stofzuiger erbij moet pakken voor die paar kruimels en check eens de mogelijkheden voor een kruimelzuiger of handstofzuiger!

Eerder hebben we een uitgebreid onderzoek verricht naar de beste handstofzuiger van 2021, waarin we voor verschillende vloeroppervlaktes de beste keuzes op een rij hebben gezet. Voor tapijt blijkt de Black+Decker PV1820L Pivot de beste keuze te zijn. Deze handstofzuiger heeft de sterkste zuigkracht en stofopname op tapijt en is voorzien van een handige kierenzuiger.

Black & Decker PV1820L-QW

Zachte uitklapbare borstel

De Black+Decker PV1820L Pivot biedt een sterke stofopname op tapijten en laagpolige vloerkleden. Voorzien van handige geïntegreerde uitschuifbare kierenzuiger (denk aan kruimels tussen de bank).

Bekijk

Extra tips en conclusie

Zoals je hebt kunnen zien is er voor tapijt voor elke type stofzuiger een beste keuze aan te wijzen. Het is maar net de vraag welke soort stofzuiger jouw voorkeur heeft. Ga je voor draadloos of wil je liever helemaal niet stofzuigen en kies je voor een robotstofzuiger?

Wat je keuze ook is, het is altijd slim om goed te kijken naar de stofopname voor de juiste ondergrond. Bij tapijt in dit geval! Ik heb nog enkele tips op een rij gezet die je kunnen helpen als aanvullend advies:

  • Check het energielabel van de stofzuigers, hier staat op vermeld hoe sterk de zuigkracht is op tapijt en vloerbedekking
  • Kijk naar het soort wielen: zijn deze groot, dan zal hij makkelijker rijden over een zachtere ondergrond
  • Vergeet niet de standaard zaken naast de zuigkracht te checken, denk aan het gewicht of de actieradius van de stofzuigers

Mocht je nu nog aanvullende tips willen hebben of vast lopen / twijfelen bij een aantal stofzuigers. Stuur ons dan gerust een berichtje, zodat we met je mee kunnen kijken.

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)