Home » Beste stofzuiger voor vloerbedekking

Beste Stofzuiger voor Vloerbedekking

Door Robbert Tigchelaar | Update: 1 april 2021

Wanneer in huis voornamelijk vloerbedekking hebt, is het slim om te gaan voor een stofzuiger die hier een goede zuigkracht op heeft. Vaak hebben stofzuigers op een specifiek oppervlakte een goede zuigkracht, wat enorm belangrijk is om op te letten.

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste stofzuiger voor vloerbedekking op dit moment. Hiervoor hebben we per stofzuiger soort de beste keuze op een rij gezet: van robotstofzuigers tot de beste zakloze stofzuiger voor vloerbedekking.

Bekijk direct per soort stofzuiger de beste keuze! Onder onze selectie gaan we dieper in op de stofzuigers die uit ons onderzoek als beste uit de test zijn gekomen.

 Stofzuiger met zak 

philips performer silent fc878409

Philips Performer Silent FC8784/09

Uit ons onderzoek komt de Philips Performer Silent FC8784/09 als beste stofzuiger met zak uit de test voor vloerbedekking. Enorme zuigkracht op dit oppervlakte!

Bekijk

 Zakloze stofzuiger 

bosch relaxx'x ultimate bgs7rcl

Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

De Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL is de beste zakloze stofzuiger voor vloerbedekking op dit moment. Ook geschikt voor tapijten!

Bekijk

 Steelstofzuiger 

rowenta air force all in one 360 rh9079

Rowenta Air Force All-In-One 460 

De beste keuze voor een steelstofzuiger voor vloerbedekking is in onze ogen de Rowenta Air Force All-In-One 460. Opvallend sterke zuigkracht op met name zachtere ondergronden!

Bekijk

 Robotstofzuiger 

Dirt Devil M612 Spider 2.0

Dirt Devil Spider M612

Voor laagpolige vloerkleden of vloerbedekking is de Dirt Devil Spider M612 de beste robotstofzuiger op dit moment. Let op: volgt wel een willekeurige schoonmaakroute.

Bekijk

 Handstofzuiger 

philips minivac fc6148-01

Philips MiniVac FC6148/01

De beste handstofzuiger voor vloerbedekking is de Philips MiniVac Fc6148/01 in onze ogen. Ook voorzien van extra spleetmondstuk!

Bekijk

Ons onderzoek naar de beste stofzuiger voor vloerbedekking

Voor we het onderzoek gestart zijn, hebben we eerst een selectie gemaakt met onderzoeksmodellen. Hiervoor hebben we bij grotere webshops als Bol.com en Coolblue urenlang onderzoek gedaan en daadwerkelijk honderden reviews doorgelezen van eerdere kopers.

Ook hebben we zelf randvoorwaarden gesteld aan vloerbedekking stofzuigers, om hiermee ons onderzoek af te bakenen. We hebben hiervoor de volgende vereisten toegepast:

  • Sterke zuigkracht op vloerbedekking en vloerkleden (hoog- en laagpolig)
  • Van bekendere en toonaangevende stofzuigermerken
  • Voorzien van goede filters om stofuitstoot te minimaliseren
  • Laag in gewicht en geluidsniveau

Beste stofzuiger met zak voor vloerbedekking

Heb jij met name vloerbedekking in de kamer én ben je op zoek naar een stofzuiger die voorzien is van een zak? Dan heb ik goed nieuws voor je. Wij hebben in ons onderzoek naar de beste stofzuiger met zak een uitsplitsing gemaakt per vloer type. Hierin hebben we ook gekeken naar stofzuigers voor vloerbedekking.

Op basis van grondig onderzoek denken wij dat de Philips Performer Silent FC8784/09 de beste stofzuiger met zak voor vloerbedekking is. De stofopname en zuigkracht is bij deze stofzuiger op vloerbedekking simpelweg het hoogste. Daarbij is het ook een stille stofzuiger, iets wat natuurlijk altijd belangrijk blijft.

philips performer silent fc878409

Voorzien van Turbo Mini borstel

De Philips Performer Silent FC8784/09 is in onze ogen de beste stofzuiger met zak voor vloerbedekking. Wordt geleverd met Turbo Mini borstel voor dierenharen.

Bekijk bij Bol.com

Beste zakloze stofzuiger voor vloerbedekking

Ook voor stofzuigers zonder zak zijn er diverse modellen die speciaal gemaakt zijn voor zachtere vloeren. Deze zijn vaak voorzien van een speciale borstel of zuigmond die het mogelijk maakt om laagpolige vloerkleden of vloerbedekking stofvrij te maken.

Wij denken dat de Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL op dit moment de beste keuze is voor vloerbedekking. Deze stofzuiger is niet voorzien van een stofzak, maar van een groot stofreservoir die zeer eenvoudig te legen is. Naast vloerbedekking is deze stofzuiger ook geschikt voor tapijten. Meer modellen bekijken? Check dan de actuele lijst met de beste zakloze stofzuiger keuzes van 2021.

bosch relaxx'x ultimate bgs7rcl

Sterke stofopname op vloerbedekking

De Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL heeft een sterke zuigkracht op zachtere vloeren en wordt geleverd met drie verschillende zuigmonden, waaronder een combi-zuigmond.

Bekijk

Beste steelstofzuiger voor vloerbedekking

Een steelstofzuiger is een fijn type stofzuiger die je vaak eenvoudig met je mee kan dragen. Omdat ze vaak uitgevoerd zijn in lichtgewicht is het vaak niet een enorme moeite om even een rondje door het huis te lopen. Wél als het gaat om een stofzuiger die niet geschikt is voor jou vloer, vloerbedekking in dit geval!

Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een steelstofzuiger die dit wel is. De beste keuze die je op dit moment kunt maken is de Rowenta Air Force All-In-One 360 RH9079 in onze ogen. Deze steelstofzuiger heeft als een van de weinigen een sterke zuigkracht op vloerbedekking, wat we niet veelal tegengekomen zijn bij andere beste steelstofzuiger keuzes die wij interessant vinden.

rowenta air force all in one 360 rh9079

Opvallend sterke zuigkracht

De Rowenta Air Force All-In-One 460 is een van de weinige steelstofzuigers met een sterke stofopname op zachtere ondergronden.

Bekijk

Beste robotstofzuiger voor vloerbedekking

Wist je dat robotstofzuigers enorm kunnen verschillen in de zuigkracht en stofopname bij verschillende vloeren? Zo kan de een het presteren op harde vloeren, terwijl de ander weer beter zuigt op zachter vloeren als tapijt. Voor het geval van vloerbedekking is er ook een model waar je we jou graag kennis mee laten maken. Check vooral ook de totale lijst met beste robotstofzuiger opties van dit moment.

De Dirt Devil Spider M612 is in onze ogen een goede keuze voor een robotstofzuiger voor vloerbedekking. Je moet hierbij echter wel rekening houden met een aantal kleine minpuntjes. Zo volgt deze stofzuiger een willekeurige schoonmaakroute, waardoor sommige stukken overgeslagen kunnen worden.

Dirt Devil M612 Spider 2.0

Goede keuze voor vloerbedekking

Hoewel de Dirt Devil Spider M612 een willekeurige schoonmaakroute volgt, is het alsnog een prima keuze voor ondergronden als vloerbedekking.

Bekijk

Beste handstofzuiger voor vloerbedekking

Het kan soms aardig irritant zijn: heb je net gestofzuigd, ontdek je weer wat kruimels bij de bank op de vloer. Dit is vaak bij een harde vloer niet een heel groot probleem: je veegt het met je handen bij elkaar en gooit het weg. Bij vloerbedekking is dit echter een ander verhaal. Het vuil verdwijnt al snel diep in je vloertapijt.

Tijd om op zoek te gaan naar een handstofzuiger voor vloerbedekking die je er soms even snel bij kunt pakken! In ons onderzoek naar de beste handstofzuiger hebben we de beste keuzes per vloersoort op een rij gezet. Hierin is gebleken dat de Philips MiniVac Fc6148/01 de beste keuze is op dit moment. Deze compacte handstofzuiger is voorzien van een extra spleetmondstuk!

philips minivac fc6148-01

Extra spleetmondstuk

In onze ogen is de Philips MiniVac FC6148/01 de beste handstofzuiger voor vloerbedekking op dit moment. Dankzij het extra bijgeleverde spleetmondstuk kun je ook lastige plekken bereiken (onder de bank bijvoorbeeld)!

Bekijk

Conclusie en aanvullend advies

Hopelijk biedt ons onderzoek je meer handvatten voor het selecteren van de juiste stofzuiger voor jouw woning. Het is natuurlijk de grote vraag wat je liever hebt: een compacte steelstofzuiger of een krachtige zakloze stofzuiger waarbij je niet hoeft te rommelen met een stofzuigerzak.

Hoewel dit het einde is van mijn onderzoek, wil je nog wat extra tips meegeven!

  • Kijk goed naar het energielabel van stofzuigers die jij op het oog hebt, hierop staat precies vermeld hoe groot de zuigkracht is op zachtere vloeren als vloerbedekking
  • Check altijd de overige standaardzaken als het geluidsniveau, het gewicht en de maximale actieradius
  • Lees reviews en ervaringen van eerdere kopers, zodat je erachter komt waar men eventueel tegenaan gelopen is

Ik wens je heel veel succes met het ontdekken van je nieuwe stofzuiger. Mocht je nog extra vragen hebben of behoefte hebben aan extra advies, dan kun je ons altijd een berichtje sturen. Wij helpen je graag!

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)