Home » Beste Stofzuiger 2020

Beste Stofzuiger 2020

Door Rob | Laatste update: 5 januari 2020

Bij Bestestofzuigers.nl zijn we dagelijks in de weer met stofzuigers. Hoewel het stofzuigen zelf niet altijd een even leuk taakje is, is het maar al te gaaf om op zoek te gaan naar de beste stofzuiger. Een stofzuiger die het huishoudelijke taakje een stuk aangenamer maakt: of het nu gaat om een stille stofzuiger of eentje die voorkomt dat je allergische aanvallen krijgt.

We hebben lang nagedacht hoe we een lijst konden creëren met de beste stofzuiger keuzes van 2020. Er zijn immers stofzuigers voor verschillende toepassingen, in diverse vormen én met verschillende kenmerken. We hebben besloten om voor elk soort, merk, kenmerk en toepassing de beste stofzuiger uit te lichten. Voor elke groep hebben we een complete gids klaarstaan met daarin meer informatie en alternatieven keuzes.

Beste stofzuiger selectie

We hebben een complete 2020 lijst gemaakt met de beste stofzuiger voor elk model. Buiten de beste soort per model, hebben we ook onderzoek gedaan naar de beste keuze voor specifieke vloeren, van diverse merken en met verschillende kenmerken.

 Stofzuiger met zak 

Philips Performer Silent FC8784/09

Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09

De beste stofzuiger van dit moment is de Philips Performer Silent Cat & Dog FC8784/09. Deze stofzuiger heeft een goede overal score, met name de zuigkracht en bijgeleverde accessoires is dit een goede keuze.

 Zakloze stofzuiger 

philips powerpro fc9555-09

Philips PowerPro FC9555/09

De Philips PowerPro Active FC9555/09 heeft sinds kort de lijst bestormd als beste zakloze stofzuiger. Dit model heeft een goede zuigkracht op verschillende vloeren en zorgt met PowerCycloon 7 voor een schoner resultaat dan andere Philips modellen.

 Robotstofzuiger 

irobot roomba 960

iRobot Roomba 960

Zelf niet meer stofzuigen? Dan is de iRobot Roomba 960 de beste keuze. Deze automatische stofzuiger is ontzettend stil, ontwijkt meubels en rijdt over drempels tot maximaal 2 centimeter.

 Handstofzuiger 

philips minivac fc6149-01

Philips MiniVac FC6149/01

Soms even snel de kruimeltjes bij elkaar zuigen? Dat kan het beste met de Philips MiniVac FC6149/01, een compacte en krachtige handstofzuiger die dankzij de autostekker ook in de auto gebruikt kan worden!

 Steelstofzuiger 

dyson v8 animal

Dyson V8 Animal

De Dyson V8 Animal is de allerbeste steelstofzuiger op dit moment. Met een goede zuigkracht voor zowel tapijt als harde vloeren, is deze ook geschikt voor huishoudens met huisdieren.

Ontdek de beste modellen per categorie 

Bovenstaande lijst is een verzameling van de allerbeste modellen. Voor elke categorie hebben we onderzoek gedaan. Of het nu gaat om het soort model of om het soort merk.

Wil je meer weten over onze onderzoeksmethodologie? Onderaan de pagina vertellen we je graag meer over onze aanpak!

Beste stofzuiger per model

Ben je op zoek naar de beste steelstofzuiger of kruimeldief? Er zijn in totaal vijf soorten modellen voor huishoudelijk gebruik, waarvan we voor elk model onderzoek hebben gedaan naar het beste model. Welk model zoek je?

Beste stofzuiger per merk

Heb je een voorkeur voor een stofzuigermerk of heb je wellicht net wat gelezen over een nieuw model van Dyson? Er zijn in totaal zes belangrijke stofzuigermerken die er in onze ogen tussenuit springen. Op Bestestofzuigers.nl hebben we de modellen van specifieke merken gerangschikt! Ontdek het beste model van jouw favoriete merk.

Beste stofzuiger per kenmerk

Maakt het merk je niet zozeer uit en ben je gewoon op zoek naar een goede stofzuiger die de kans op allergische aanvallen sterk verminderd? Of wil je liever af van alle dierenharen op het tapijt? We lichten de beste keuzes toe per kenmerk!

Beste stofzuiger per toepassing

Als er iets belangrijk is bij het kopen van een stofzuiger, is het wel het letten voor wat voor soort vloeren de stofzuiger het meest geschikt is. Er zijn stofzuigers die prima tapijten kunnen stofzuigen, maar waarbij de zuigkracht bij hardere vloeren nihil is. We hebben onderzoek gedaan naar de beste stofzuiger 2019 voor elk soort vloer en toepassing.

Hoe doen wij onderzoek naar de beste stofzuiger?

Wij nemen het onderzoek naar de beste modellen heel serieus. We doen er alles aan om de onderzoeken van specifieke modellen zo eerlijk en gelijk mogelijk te houden, waarbij eventuele omgevingsfactoren uitgesloten kunnen worden. We hanteren hiervoor enkele randvoorwaarden.

Randvoorwaarden bij onderzoek

Bij het onderzoeken en testen van specifieke stofzuigers, houden we onderstaande pijlers altijd in het oog.

  • Stofzuigers worden getest op dezelfde ondergrond
  • Geluidsniveau wordt op zelfde afstand gemeten
  • We doen pas achteraf onderzoek naar online reviews/ervaringen
  • We testen de stofzuigers op hetzelfde moment
  • De stofzuigers worden getest in dezelfde ruimte
  • Minimaal twee onderzoekers aanwezig bij de tests

Zoals je kunt zien nemen wij ons stofzuiger onderzoek onwijs serieus. Dit is in onze ogen de enige manier om de beste modellen ertussen uit de vissen, zonder dat er sprake kan zijn van beïnvloeding van buitenaf. Voor het testen van de beste robotstofzuiger tot de top 10 kruimeldieven!

Waarom moet je onze beste stofzuiger lijsten geloven?

Waarin verschillen wij van grote merken of diverse webshops die ook handige lijsten hebben opgesteld met de beste modellen? Het is ten eerste goed om te weten dat wij een onafhankelijke partij zijn: wij verkopen zelf geen stofzuigers, hebben geen aandeel in de verkoop van specifieke merken of modellen én zijn nergens aangebonden.

Ook als wij een stofzuiger opgestuurd krijgen om deze grondig te testen van een webshop of merk, hoeft dit niet te betekenen dat er altijd een positief oordeel uit het onderzoek naar voren komt. Vanwege onze onafhankelijkheid, kun en mag je ervan uitgaan dat wij eerlijk en betrouwbaar handelen. Mocht je meer vragen hebben over ons beleid, kun je ons natuurlijk altijd een berichtje sturen.

The following two tabs change content below.

Robbert

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.