Home » Beste stofzuigers 2019 » Beste Philips stofzuigers

Beste Philips stofzuigers 2019

Door Rob | Laatste update: 27 april 2019

Philips staat bekend om haar krachtige stofzuigers. Van kleine handstofzuigers tot handige zakloze Philips stofzuigers. Het merk innoveert constant door en biedt sinds enige tijd ook een interessant aanbod in robotstofzuigers onder de SmartPro lijn. Vanwege de velen keuzes per stofzuigersoort hebben we onderzoek gedaan naar de beste Philips stofzuigers.

Tijdens mijn stofzuiger tests heb ik gekeken naar belangrijke factoren als de accuduur van draadloze modellen tot het stofreservoir van de zakloze varianten. Ik ben voor elke soort Philips stofzuiger op zoek gegaan naar de beste keuze!

Bekijk in onderstaand overzicht de beste Philips stofzuigers keuzes per stofzuiger soort. Van de beste Philips zakloze stofzuiger tot en met de allerbeste robotstofzuiger!

 Stofzuiger met zak 

philips performer acative fc8576-09

Philips Performer Active

De Performer Active is de beste Philips stofzuiger die voorzien is van een stofzak. De stofzuiger is met name geschikt voor hardere vloeren en parket. De stofzuiger wordt geleverd me drie zuigmonden: een combi-, kieren- en parketzuigmond.

 Zakloze stofzuiger 

philips powerpro fc8769-91

Philips PowerPro FC8769/91

De PowerPro FC8769/91 is beste zakloze stofzuiger van Philips van nu. De krachtige stofzuiger heeft een zeer hoge zuigkracht op hardere vloeren. Opvallend is het grote stofreservoir van maar liefst 2 liter.

 Steelstofzuiger 

philips speedpro max fc6823-01

Philips SpeedPro Max FC6823/01

De beste steelstofzuiger van Philips is de SpeedPro Max FC6823/01. Deze steelstofzuiger kan 65 minuten draadloos gebruikt worden en is geschikt voor zowel harde als zachte vloeren!

 Robotstofzuiger 

philips smartpro active fc8832-01

Philips SmartPro Active FC8832/01

De beste robotstofzuiger van Philips is de SmartPro Active FC8832/01. Deze automatische stofzuiger kan bediend worden via de Philips SmartPro Active-app. De robotstofzuiger ontwijkt meubels en kan over drempels rijden tot 1,5 centimeter.

 Handstofzuiger 

philips minivac fc6149-01

Philips MiniVac FC6149-01

De Philips MiniVac Fc149-01 is de beste handstofzuiger van Philips. De compacte kruimeldief is ook te gebruiken voor het schoonmaken van meubels. Wordt geleverd met diverse zuigmonden.

Onderzoeksfactoren bij beste Philips stofzuigers selectie

Om te zorgen voor een waardevolle lijst met de beste Philips stofzuigers, heb ik gekeken naar belangrijke factoren en kenmerken van stofzuigers. Omdat deze factoren afhankelijk zijn van het soort stofzuiger, zijn deze zeer verschillend. Zo check ik bij zakloze stofzuigers de eenvoudigheid van het legen van het stofreservoir, hoewel bij steelstofzuigers de accuduur weer belangrijk vind.

Toch zijn er in grote lijnen altijd een aantal belangrijke factoren die, ongeacht welke stofzuigersoort, erg belangrijk zijn geweest bij mijn onderzoek voor het selecteren van de beste Philips stofzuigers.

  • Gewicht van de Philips stofzuigers: het gewicht van de stofzuigers is altijd belangrijk. In mijn onderzoek heb ik dit kenmerk mee laten wegen bij de rangschikking van de beste modellen.
  • Bijgeleverde zuigmonden: welke zuigmonden worden er allemaal bij een stofzuiger geleverd? Ik vind dit een belangrijk onderdeel, gezien een stofzuiger voor harde vloeren met de juiste zuigmonden ook goed gebruikt kan worden op zachtere vloeren.
  • Filters en stofuitstoot: welke HEPA filter vind ik onder de motorkap van de Philips stofzuigers? En in hoeverre is er dankzij het filter een vermindering op de stofuitstoot van de Philips stofzuigers? Ook hier heb ik goed naar gekeken tijdens mijn stofzuiger-tests.
  • Geschiktheid voor vloeren: bij Bestestofzuigers.nl testen we altijd een stofzuiger op verschillende ondergronden. Van laagpolige tapijten tot parketvloeren. Bij elk model heb ik gekeken naar de zuigkracht op diverse vloeren.
unboxing philips powerpro fc8769-91

Elk onderdeel van de beste Philips stofzuigers is onder de loep gelegd

Beste Philips stofzuiger met zak

Philips is al jarenlang een grote specialist op het gebied van stofzuigers en heeft misschien wel de meeste stofzuigers met zak op de markt geïntroduceerd. Hoewel men voorheen bij een stofzuiger met zak altijd keek naar het aantal watt om daarmee een indicatie te krijgen voor de zuigkracht, is dit lang niet altijd het geval.

Dit bewijzen diverse stofzuigers van Philips die ook met een laag aantal watt toch een ontzettend goede zuigkracht blijken te hebben. In meerdere onderzoeken heb ik Philips modellen bestempeld als de beste stofzuigers met zak.

Wij denken dat de beste Philips stofzuiger met zak de Philips Performer Active FC8576/09. Deze stofzuiger is voorzien van een stofzak en heeft een sterke zuigkracht op met name harde vloeren. Ook voor ander oppervlaktes is deze stofzuiger een goede keuze: zo wordt er ook een parketzuigmond bijgeleverd, die het zuigen op parketvloeren en laminaat stukken makkelijker maakt.

philips performer acative fc8576-09

Philips Performer Active

De Performer Active is de beste Philips stofzuiger met zak op dit moment. Wordt geleverd met parket-, kieren- en combi-zuigmond, zodat hij geschikt is voor diverse oppervlaktes.

Beste Philips zakloze stofzuiger

Al enige tijd biedt Philips ook handvatten voor degene die liever stofzuigen met een zakloze stofzuiger. Onder de naam PowerPro biedt het merk diverse varianten aan die allen voorzien zijn van hoge kwaliteit en een goede zuigkracht op verschillende soorten vloeren.

In onze ogen is de PowerPro FC8769/91 de beste Philips zakloze stofzuiger op dit moment. Deze stofzuiger zonder zak zorgt voor een hygiënische stofverwijdering en maakt opvallend weinig geluid. Dankzij het aanwezige HEPA 12 is het ook een interessante keuze voor mensen met een stofallergie.

filter bij het stofreservoir

 Filter van deze zakloze stofzuiger van Philips

Je zou bij deze stofzuiger een hoge prijs verwachten. Echter is het tegendeel waar: voor gemiddeld scoor je deze stofzuiger voor € 140,- bij de meeste webshops. De combinatie van de kwaliteit met de aantrekkelijke prijs heeft ervoor gezorgd dat dit model ook opgenomen is in de lijst met de beste zakloze stofzuigers van 2019!

philips powerpro fc8769-91

Philips PowerPro FC8769/91

De PowerPro FC8769/91 is de beste Philips stofzuiger zonder zak. Het grote stofreservoir is eenvoudig te legen en de stofzuiger maakt relatief weinig geluid.

Beste Philips steelstofzuiger

Liever kiezen voor een steelstofzuiger? Ook dan kun je bij je Philips goed scoren. Het merk heeft verschillende goede steelstofzuigers op de markt gebracht die snoerloos zijn. Philips biedt de steelstofzuigers aan onder de naam ‘SpeedPro’. Meerdere van deze modellen heb ik eens bestempeld als de beste steelstofzuigers.

Uit ons onderzoek blijkt dat de SpeedPro Max FC6823/01 de beste Philips steelstofzuiger op dit moment is. Philips bestempeld het zelfs als de ‘snelste steelstofzuiger’ en daar is in mijn ogen niets aan gelogen.

Deze stofzuiger is ook een zeer goede keuze voor huishoudens met huisdieren: dankzij de turboborstel worden dierenharen eenvoudig opgezogen.

philips speedpro max fc6823-01

Philips SpeedPro Max FC6823/01

De beste Philips steelstofzuiger is de SpeedPro Max FC6823/01. De stofzuiger heeft een lange accuduur van 65 minuten en is in 300 minuten volledig opgeladen.

Beste Philips robotstofzuiger

Ook Philips biedt een innovatieve stofzuiger aan die automatisch aan het werk gaat. Deze robotstofzuigers zijn te vinden onder de naam ‘SmartPro’. Opvallend is dat Philips zowel ronde, als vierkante modellen op de markt heeft gebracht. Ondanks de afwijking in vorm, scoren alle robotstofuzigers goed en leveren ze een prima prestatie op het gebied van zuigkracht.

De beste Philips robotstofzuiger is de SmartPro Active FC8832/01. Deze robotstofzuiger kun je eenvoudig bedienen middels de speciale Philips SmartPro Active App.

Een groot voordeel is dat deze automatische stofzuigerrobot een systematische schoonmaakroute volgt, iets wat een must is in mijn ogen voor de stempel van beste robotstofzuigers.

philips smartpro active fc8832-01

Philips SmartPro Active FC8832/01

De SmartPro Active FC8832/01 is de beste Philips robotstofzuiger op dit moment. Hij kan over drempels rijden tot 1.5 centimeter en volgt een systematische schoonmaakroute.

Beste Philips handstofzuiger

Philips heeft diverse handstofzuigers, ook wel kruimeldieven genoemd, in haar assortiment. Het gaat om hele basic modellen die niet veel poespas hebben, tot zeer uitgebreide modellen met diverse zuigmonden. Uiteraard zijn wij op zoek gegaan naar de beste keuze!

In onze ogen is de MiniVac FC6149/01 de beste Philips handstofzuiger op dit moment. Deze uitgebreide kruimelzuiger is tevens terug te vinden in de ranglijst met de beste handstofzuigers.

Opvallend is dat deze kruimeldief geleverd wordt met maar liefst vijf verschillende zuigmonden. Een ander mooi voordeel is dat er sprake is van een autostekker: hiermee kun je deze Philips handstofzuiger ook prima gebruiken om de auto uit te zuigen.

philips minivac fc6149-01

Philips MiniVac FC6149-01

De MiniVac FC6149-01 is de beste Philips kruimeldief op dit moment. De handstofzuiger heeft een zuigkracht van 22 watt, wat relatief hoog is voor een kruimeldief.

Conclusie en aanvullende kooptips

Philips heeft ontzettend veel stofzuigers en deze worden constant aangevuld met nieuwe modellen. Om je ten alle tijden te kunnen helpen bij het maken van de beste keuze, heb ik een aantal handige kooptips op een rij gezet. Deze zijn, ongeacht welk Philips model je op het oog hebt, interessant om mee te nemen bij het maken van een keuze.

  • Let op het gewicht van de Philips stofzuigers: bij alle stofzuigers is het belangrijk om altijd te letten op het gewicht. Zowel voor het meetillen naar een andere verdieping als voor het opbergen is een lichtgewicht een goede keuze. Tip: check ook mijn onderzoek naar de beste lichtgewicht stofzuigers.
  • Check het maximale geluidsniveau: een stofzuiger die veel herrie maakt is niet aan te raden. Ga voor een model die minder dan 80 decibel aan geluid produceert. De meesten van Philips zitten onder deze, door mij bepaalde, grens, maar een check kan geen kwaad. In de lijst met de beste stille stofzuigers, ontdek je de meest stille modellen op dit moment.
  • Meet gewenste minimale actieradius op: het is aardig irritant om tijdens het stofzuigen telkens te moeten stoppen om het snoer in een ander stopcontact te stoppen. Ga eens na met welke actieradius (van stopcontact tot zuigmond) jij prima de hele kamer kunt zuigen en ontdek een model wat hier op aansluit. In de lijst met de beste stofzuigers met lang snoer ontdek je stofzuigers voor de supergrote woonkamers.

Mocht je nu nog steeds vragen hebben of advies willen hebben van een expert: neem gerust contact met ons op. Wij kijken graag met je mee en zorgen dat jij de juiste Philips stofzuiger ontdekt die past bij jouw wensen.

The following two tabs change content below.

Rob

Rob is de oprichter van Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de content op de website. Hij test dagelijks de nieuwste stofzuigers van diverse merken en deelt zijn mening met onafhankelijke gidsen. In zijn vrije tijd leest hij graag over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van smart home, waarmee zijn interesse ook vooral uitgaat naar slimme robotstofzuigers.