Home » Beste stofzuigers 2019 » Beste zakloze stofzuigers

Beste zakloze stofzuigers 2019

Door Rob | Laatste update: 27 april 2019

Al enige jaren is er een zichtbare trend op het gebied van stofzuigers: stofzuigers zonder zakken. Steeds meer merken bieden zakloze stofzuigers aan in verschillende uitvoeringen: van steelstofzuigers tot rijdbare modellen. We hebben onderzoek gedaan naar de beste zakloze stofzuigers en zetten ze voor je op een rij.

Om te zorgen voor een zo compleet mogelijke lijst, hebben we voor elke toepassing de beste keuze geselecteerd: van de beste zakloze stofzuiger voor het opzuigen van dieren tot het zuigen van houten vloeren.

Een van de meest belangrijke factoren bij zakloze stofzuigers is de capaciteit van het stofreservoir. Met name deze en een aantal andere eigenschappen zijn van invloed geweest op de rangschikking. Onderaan de selectie licht ik elke zakloze stofzuiger uit de selectie verder toe.

 Beste voor harde vloeren 

philips powerpro fc8769-91

Philips PowerPro FC8769/91

De Philips PowerPro FC8769/91 is de beste zakloze stofzuiger op dit moment. De stofopname van harde vloeren is zeer sterk, waardoor het een geschikte keuze is voor parket of stenen vloeren.

 Beste voor tapijt en vloerkleden 

AEG LX8-2-DB-P

AEG LX8-2-DB-P

De AEG LX8-2-DB-P is de beste keuze voor een zakloze stofzuiger voor tapijt en vloerkleden. De stofzuiger heeft een enorm sterke zuigkracht op zachte vloeren.

 Beste voor houten vloeren 

dirt devil rebel 24 parket

Dirt Devil Rebel 24 Parket

De Rebel 24 Parket is de zakloze stofzuiger van Dirt Devil die zeer geschikt is voor houten vloeren en parket. De stofzuiger is daarbij een lichtgewicht model: slechts 4,5 kilogram!

 Beste voor vloerbedekking 

bosch relaxx'x ultimate bgs7rcl

Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

De beste keuze voor een zakloze stofzuiger voor vloerbedekking is de Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL. Deze stofzuiger heeft een sterke stofopname op zachtere ondergronden als vloerbedekking.

 Beste voor dierenharen 

aeg lx7-2-cr-a animal edition

AEG LX7-2-CR-A Animal Edition

De AEG LX7-2-CR-A Animal Edition is de beste keuze voor een zakloze stofzuiger voor het opzuigen van dierenharen. Deze stofzuiger heeft daarvoor een speciale zuigmond.

 Beste voor allergieën 

dyson big ball allergy

Dyson Big Ball Allergy

De beste zakloze stofzuiger tegen allergieën is de Dyson Big Ball Allergy. Deze stofzuiger is in staat om meer microscopisch stof te vangen dan andere modellen.

Onderzoeksfactoren voor de beste zakloze stofzuigers

We hebben urenlang onderzoek gedaan naar de beste zakloze stofzuigers. Hiervoor hebben we de populairste modellen naast elkaar gezet en deze uitgebreid vergeleken: van zuigkracht tot de inhoud van de stofzuigers. De volgende onderzoeksfactoren hebben we uitgebreid behandeld.

  • Inhoud opvangreservoir: bij een zakloze stofzuiger heb je te maken met een opvangreservoir die je zo nu en dan dient te legen. Het is belangrijk om goed te kijken naar de totale inhoud: bij een te klein reservoir moet je hem constant legen.
  • Gewicht van de zakloze stofzuigers: het gewicht van de zakloze stofzuigers is ook ontzettend belangrijk. Is deze makkelijk rijdbaar en niet ongelooflijk zwaar?
  • Eenvoudigheid van legen stofbak: we hebben bij de selectie van de beste zakloze stofzuigers ook gekeken naar de eenvoudigheid van het legen van de stofbak. Is dit zo gepiept of is het een hele klus?
  • Aantal zuigmonden: hoeveel zuigmonden worden er geleverd bij de zakloze stofzuigers? En wat voor soorten zijn dit dan? We vinden het belangrijk dat er bijvoorbeeld ook een turbozuiger opzetstuk aanwezig is.
  • Filters van de stofzuigers zonder zak: is er sprake van een HEPA filter en zo ja, is deze ook ook uitwasbaar? We kijken goed naar de filters onder de motorkap van de beste zakloze stofzuigers.
  • Zuigkracht: uiteraard is ook de zuigkracht een wezenlijk deel van ons onderzoek. Hoe hard is zuigkracht bij tapijten en hoe hard bij harde vloeren? Wij zochten het uit.
zuigkracht zakloze stofzuigers

De zuigkracht voor specifieke vloeren is een belangrijk onderdeel van zakloze stofzuigers

Beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren

Wanneer je veel harde vloeren in huis hebt, is het slim om te kijken naar een zakloze stofzuiger die hier met name voor gemaakt is. Het kan gaan om parketvloeren of bijvoorbeeld vloerzeil. Let wel op: een houten vloer is ook een harde vloer, maar niet alle stofzuigers houden rekening met het voorkomen van krassen met borstels en zuigmonden.

De beste keuze op dit moment is de Philips PowerPro FC8769/91. Deze zakloze stofzuiger heeft een TriActiveMax zuigmond, waardoor er sprake is van een enorm sterke zuigkracht op harde ondergronden. Met bijgeleverde zuigmonden is de stofzuiger alsnog geschikt voor zachte gronden. Benieuwd naar andere modellen voor dit type vloer? Check dan ook mijn actuele lijst met de beste stofzuigers voor harde vloeren.

philips powerpro fc8769-91

Philips PowerPro FC8769/91

Voor harde vloeren is de Philips PowerPro FC8769/91 de beste keuze. Voor verschillende hardere vloeren is de zuigkracht enorm! Wordt geleverd met diverse zuigmonden.

Beste zakloze stofzuiger voor tapijt

Heb jij in de woonkamer of ergens in huis meerdere tapijten liggen? Deze wil je natuurlijk ook kunnen stofzuigen! Goed nieuws: er zijn tegenwoordig tal van stofzuigers zonder zak die je prima kunt gebruiken voor een tapijt. Ook andere modellen overigens: check bijvoorbeeld mijn overzicht met de beste stofzuigers voor tapijt en vloerkleden.

Voor een zakloze variant kun je het beste kiezen voor de AEG LX8-2-DB-P. Het is opvallend hoe sterk de zuigkracht is van deze zakloze AEG op tapijten en vloerkleden. Let wel op dat het met name goed om laagpolige tapijten en vloerkleden. Ook op harde vloeren doet de stofzuiger het prima, met behulp van speciale bijgeleverde zuigmonden.

AEG LX8-2-DB-P

AEG LX8-2-DB-P

Zowel voor zachte als de wat hardere vloeren is deze AEG zakloze stofzuiger een hele goede keuze. Er worden maar liefst 5 verschillende zuigmonden bij geleverd, waaronder een combi!

Beste zakloze stofzuiger voor houten vloeren

Bij houten vloeren, laminaat of parket is het belangrijk om de juiste stofzuiger te selecteren. Zo zijn niet alleen rubberen wielen belangrijk om krassen of lijnen te voorkomen: ook de zuigkracht op dit type vloer is belangrijk om te checken. In mijn eerdere lijst met de beste stofzuigers voor houten vloeren, lichtte ik ook een stofzuiger zonder zak uit.

Uit mijn stofzuigertests komt de Dirt Devil Rebel 24 Parket als beste uit de bus. Deze compacte stofzuiger van Dirt Devil is speciaal ontwikkeld voor parketvloeren en houten ondergronden. Het fijne is dat het ook gaat om een lichtgewicht stofzuiger: met slechts 4,5 kilogram is hij opvallend lichter dan andere modellen in deze categorie.

dirt devil rebel 24 parket

Dirt Devil Rebel 24 Parket

De Dirt Devil Rebel 24 is de beste keuze voor houten vloeren. Wordt geleverd met 5 verschillende zuigmonden voor onder andere meubels en kieren.

Beste zakloze stofzuiger voor vloerbedekking

Wat je wilt voorkomen bij het stofzuigen van vloerbedekking, is dat het omhoog getrokken wordt of de stofzuiger zo licht zuigt dat het vuil er niet tussen vandaan komt. Ik ben op zoek gegaan naar de beste zakloze variant voor vloerbedekking. Op zoek naar een andere vorm stofzuiger, bijvoorbeeld met zak? Check dan ook mijn actuele lijst voor de beste stofzuigers voor vloerbedekking.

De Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL is de allerbeste keuze voor een zakloze stofzuiger om te zuigen op vloerbedekking. Met een snoerlengte van 8 meter is de actieradius van de stofzuiger geschikt voor de gemiddelde tot grotere woonkamers. Voor deze zakloze stofzuiger van Bosch betaal je wel wat meer dan andere stofzuigers.

bosch relaxx'x ultimate bgs7rcl

Bosch Relaxx’x Ultimate BGS7RCL

Deze zakloze Bosch stofzuiger heeft een opvallend sterke zuigkracht op vloerbedekking. Wordt geleverd met combi zuigmond, zodat deze ook de wat zachtere vloeren prima kan zuigen.

Beste zakloze stofzuiger voor dierenharen

Heb je huisdieren? Dan zul je ongetwijfeld vaker dierenharen tegenkomen. Op meubels, achter de bank en diep in het tapijt geworteld. Toch kun je ervoor zorgen dat je geen last meer hebt van rondzwevende huisdierharen in huis: met behulp van een stofzuiger voor dierenharen! In mijn lijst met de beste stofzuigers voor dierenharen heb ik verschillende soorten op een rij gezet.

Als je op zoek bent naar een zakloze variant, is de AEG LX7-2-CR-A Animal Edition de beste die je kunt kiezen. Zoals de naam al doet vermoeden is deze stofzuiger speciaal bedoeld voor huishoudens met dieren. Deze stofzuiger heeft geen zak en maakt niet enorm veel geluid: met 68 dB is het geluid gemiddeld.

aeg lx7-2-cr-a animal edition

AEG LX7-2-CR-A Animal Edition

De LX7-2-CR-A Animal Edition van AEG is speciaal ontwikkeld voor het opzuigen van dierenharen. Dankzij de enorme zuigkracht worden haren eenvoudig uit vloeren als tapijt of vloerkleden gezogen.

Beste zakloze stofzuiger voor allergieën

Ik heb goed nieuws voor degene met een verhoogde kans op allergische reacties bij stof: ik ben namelijk op zoek gegaan naar stofzuigers zonder zak die voorzien zijn van een extreem goed HEPA filter. Dankzij goede filters wordt de stofuitstoot zwaar verminderd, waardoor er geen stofdeeltjes na het opzuigen alsnog in de lucht komen. Als je op zoek bent naar een stofzuiger voor allergieën, waarbij het soort niet uitmaakt, raad ik je aan om de 2019 lijst van beste stofzuigers voor allergieën te bekijken.

Voor een zakloze stofzuiger maak je met de Dyson Big Ball Allergy de beste keuze. Deze Dyson stofzuiger is voorzien van een speciale techniek, waarbij praktisch al het opgezogen stof niet uitgestoten wordt. Dankzij de unieke bal-techniek, kan deze stofzuiger zonder zak nooit omvallen.

dyson big ball allergy

Dyson Big Ball Allergy

Dankzij twee Tier Radial cyclonen worden microscopische bacteriën en allergenen gemakkelijk opgezogen. Dit komt met name door hoge centrifugale krachten, die het mogelijk maken om zelfs de kleinste stofdeeltjes te vangen.

Conclusie en laatste tips

Bij het selecteren van de juiste zakloze stofzuiger, is het altijd belangrijk om goed te letten op het soort ondergrond. Maar zelfs als je dat goed in kaart hebt, is het zinvol om altijd de volgende factoren te checken.

  • Grootte van de stofbak controleren: je wilt met een zakloze variant niet constant naar de container te hoeven lopen om deze te legen. Kijk daarom altijd goed naar de grootte van de stofbak. Tip: hou rekening met ongeveer 2 liter voor gemiddeld gebruik.
  • Test het legen van het stofreservoir: ga goed na hoe lastig het is om de stofbak te legen. Check video’s van desbetreffende zakloze stofzuiger en kijk of het een simpel taakje is.
  • Check de techniek van de zakloze stofzuiger: maakt de stofzuiger gebruik van cyclonische technieken, waardoor zelfs de kleinste stofdeeltjes gevangen kunnen worden?
  • Actieradius meten en checken: ik raad je aan om ook goed te letten op de actieradius van de stofzuigers. In mijn test hierboven ga ik er niet enorm diep op in. Heb jij een grotere woonkamer, dan is een snoer-lengte van 8 meter minimaal!

Als je na het lezen van mijn onderzoek nog vragen hebt of aanvullend advies wilt, kun je me altijd een berichtje sturen. Bram en ik helpen je graag verder bij het maken van de beste keuze!

The following two tabs change content below.

Rob

Rob is de oprichter van Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de content op de website. Hij test dagelijks de nieuwste stofzuigers van diverse merken en deelt zijn mening met onafhankelijke gidsen. In zijn vrije tijd leest hij graag over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van smart home, waarmee zijn interesse ook vooral uitgaat naar slimme robotstofzuigers.