Home » Beste Waterstofzuiger

Beste Waterstofzuiger

Door Robbert Tigchelaar | Update: 1 april 2021

Dat een stofzuiger stof en klein vuil kan opzuigen weten we natuurlijk wel, maar wist je dat er ook speciale stofzuigers zijn waarmee je vloeistoffen als water kunt opzuigen? Met een normale stofzuiger hoef je dit niet te proberen: een traditionele stofzuiger is niet geschikt voor het opzuigen van water. Een speciale waterstofzuiger wél: deze is vaak voorzien van een waterdichte stofzak en een speciaal afzuigsysteem om vloeistoffen op te kunnen zuigen. De stofzuigers worden veelal toegepast in de bouw; het opzuigen van nat bouwafval kan hier prima mee. Handig als je specifieke bouwactiviteiten dient te koelen met water en met behulp van dit type stofzuigers het water af kunt zuigen!

Ik heb onlangs onderzoek gedaan naar de beste waterstofzuiger op dit moment. Omdat de prijzen enorm kunnen verschillen, heb ik besloten om drie opties op een rij te zetten: onze keuze, ook interessant en de beste budget waterstofzuiger. Check mijn onderzoeksresultaten!

 Beste keuze 

karcher wd 6 p premium beste waterstofzuigerKärcher WD 6 P Premium

De Kärcher WD 6 P Premium is de beste waterstofzuiger in onze ogen. De stofzuiger is eenvoudig te legen middels een makkelijk afvoersysteem. Ook is er sprake van een geïntegreerd stopcontact, zodat je makkelijk apparaten in de buurt kunt voorzien van stroom! Met een 30 liter reservoir perfect voor bouwwerkzaamheden.

 Ook interessant 

karcher se 4100Kärcher SE 4001 Tapijtreiniger

Meer op zoek naar een waterstofzuiger om geknoeid drinken uit je tapijt te zuigen en te reinigen? Dan is de Kärcher SE 4001 ook een interessante keuze. Deze waterstofzuiger is bedoeld voor het reinigen van tapijten.

 Beste budget 

nilfisk buddy IINilfisk Buddy II

De Nilfisk Buddy II is een goede budget keuze als je op zoek bent naar een goedkope waterstofzuiger. Deze alleszuiger scoor je al voor een gemiddelde verkoopprijs van € 59,95, wat relatief goedkoop is. Met een reservoir van 12 liter een prima keuze voor de gemiddelde klus.

Randvoorwaarden voor een waterstofzuiger

Een waterstofzuiger kan twee oplossingen bieden. Of het is je hulpje tijdens een verbouwing of bouwwerkzaamheden óf je wilt hem gebruiken voor het reinigen en opzuigen van gemorste drinken op bijvoorbeeld je tapijt of vloerbedekking. We hebben daarom bij het onderzoek onderscheid gemaakt voor de toepassing. Toch zijn er over het algemeen een aantal randvoorwaarden waaraan een waterstofzuiger in onze ogen dient te voldoen om in aanmerking te komen voor een mogelijk beste keuze.

Voor het afbakenen van een onderzoeksselectie hebben we de volgende randvoorwaarden losgelaten:

  • Kan natuurlijk water opzuigen: uiteraard moet het met de stofzuiger mogelijk zijn om vloeistoffen als water op te kunnen zuigen, ongeacht de werking en het zuigsysteem van de stofzuiger.
  • Ook geschikt voor ander vochtig vuil: vanwege het feit dat een waterstofzuiger veelal bij verbouwingen wordt gebruikt, vinden wij het belangrijk dat er ook ander (nat en droog) afval opgezogen kan worden.
  • Beschikbaar in Nederland: natuurlijk willen wij jou vooruit helpen. Het daadwerkelijk kunnen kopen van een specifieke waterstofzuiger moet gewoon in Nederland kunnen (niet via omwegen in Duitsland bijvoorbeeld).
  • Van een bekender (bouw)stofzuigermerk: met name de bouwstofzuigers zijn geschikt als waterstofzuiger. We vinden het belangrijk dat desbetreffende stofzuiger van een wat bekender stofzuigermerk is, dat al een aantal jaren actief is op de markt.

Het is daarbij goed om te weten dat wij daadwerkelijk honderden reviews hebben doorgelezen. Hiermee hebben we ons beeld vergroot en hebben we ook meningen en ervaringen van waterstofzuigers in specifieke situaties tot ons genomen. Dit hebben we mee genomen voor onze rangschikking van de beste waterstofzuiger.

Waar moet je opletten bij het kopen van een waterstofzuiger

Wanneer jij op pad gaat voor een nieuwe waterstofzuiger, kan het dus lonen om hierboven een kijkje te nemen bij de beste keuzes. Er zijn daarnaast wel wat grotere factoren waar je goed naar dient te kijken, om te bepalen of de waterstofzuiger wel goed aansluit bij jouw wensen en behoeftes. Ik zet ze op een rij:

  1. Check de grootte van het waterreservoir: het is super belangrijk om van te voren goed de grootte van het reservoir te checken. Rond de 15 liter is prima voor een kleine tot gemiddelde klus. Een grote verbouwing of klus binnenkort? Dan moet je zeker boven de 20 liter gaan kijken.
  2. Met of zonder geïntegreerd stopcontact: wil jij vlakbij de waterstofzuiger andere apparaten gaan gebruiken? Dan is het slim om te kijken naar een waterstofzuiger met geïntegreerd stopcontact.
  3. Wat voor vuil kun je allemaal opzuigen: check altijd wat voor vuil de stofzuiger nog meer kan opzuigen dan enkel water.
  4. Uitstoot van de waterstofzuiger: of het nu gaat om de beste bouwstofzuiger óf de beste waterstofzuiger; de uitstoot van een stofzuiger blijft ongelooflijk belangrijk.

Daarbij blijft het natuurlijk altijd slim om reviews en beoordelingen van waterstofzuigers die jij op het oog hebt door te nemen. Oja, nog één tip: als je wilt gaan voor draadloos is dat natuurlijk ook mogelijk. Check hieronder de vidoe van de Kärcher Alleszuiger WD 3 Battery!

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)