Home » Beste Zakloze Stofzuiger

Beste Zakloze Stofzuiger

Door Bram Tigchelaar | Update: 6 januari 2023

Al enige jaren is er een zichtbare trend op het gebied van stofzuigers: stofzuigers zonder zakken. Steeds meer merken bieden zakloze stofzuigers aan in verschillende uitvoeringen: van steelstofzuigers tot traditionele stofzuigers op wielen. Een zakloze stofzuiger heeft een aantal grote voordelen: zo hoef je geen stofzuigerzakken meer te kopen én geniet je van een constant hoge zuigkracht. Ook als het stofreservoir voller raakt.

Vanwege het enorm aanbod (wat sterk blijft groeien) hebben we besloten om onderzoek te doen naar de beste zakloze stofzuiger op dit moment. We hebben daarbij een extra model uitgelicht voor het opzuigen van dierenharen en een super stille keuze.

Beste zakloze stofzuiger 2023

📚 Bij een zakloze stofzuiger is het belangrijk om te letten op de filters: een stofzak dient normaalgesproken als extra filter. Daarbij is het geluidsniveau ook interessant om onder de loep nemen: hij maakt namelijk vaak meer geluid dan een stofzuiger met zak.

beste zakloze stofzuiger

Beste zakloze stofzuiger 2023

 Beste stofzuiger zonder zak

Philips PowerPro Expert FC9745

philips powerpro expert fc9745De Philips PowerPro Expert FC9745 is dé beste zakloze stofzuiger op dit moment. Deze stofzuiger van Philips heeft veel zuigkracht en scoort op elke vloertype erg goed. Bij de stofzuiger krijg je zelfs een parketborstel voor kwetsbare vloeren en een turboborstel voor het stofzuigen van tapijten.

Onze score: ★★★★★

 • Gewicht: 5,5 kg
 • Geluidsniveau: 75 dB
 • Stofcapaciteit: 2 L
 • Filter: HEPA 13
 • Meegeleverde extra’s: TriActive+ combiborstel, parketborstel, turboborstel, tapijtborstel, kierenzuigmond, zachte afstofborstel en meubelborstel
 • Gemiddelde prijs: € 199,99

Momenteel is de Philips PowerPro Expert FC9745 één van de beste zakloze stofzuigers. Dit model heeft goede zuigkracht en is ook geschikt voor elke vloertype. Bij de stofzuiger krijg je ook een parketborstel voor kwetsbare vloeren en een turboborstel voor het opzuigen van dierenharen. Ook is de stofzuiger voorzien van goede filters (HEPA 13) en hierdoor is de stofzuiger ook geschikt voor mensen met allergieën.

De Philips PowerPro Expert FC9745 is geschikt voor elke vloertype in huis en heeft veel zuigkracht. De stofzuiger heeft erg veel zuigkracht en wordt standaard geleverd met veel verschillende accessoires, waaronder een parketborstel en een turboborstel. De parketborstel maakt de stofzuiger geschikt voor kwetsbare vloeren en met de turboborstel kun je gemakkelijk dierenharen opzuigen. Kortom een stofzuiger zonder zak die geschikt is voor elk huishouden.

Voordelen:

 • Geschikt voor elke vloertype
 • Wordt geleverd met een parketborstel en turboborstel
 • Heeft een HEPA 13 filter

Nadelen:

 • Met een maximale geluidsniveau van 75 dB is dit niet de meest stille stofzuiger

Goede stofzuiger zonder zak voor dierenharen

 Beste stofzuiger zonder zak voor dierenharen

Miele Boost CX1 Cat & Dog

miele boost cx1 cat dogDe Miele Boost CX1 Cat&Dog is een nieuwe stofzuiger zonder zak van Miele. Dit model is gespecialiseerd in het opzuigen van dierenharen. Daarbij scoort deze stofzuiger goed op elke vloertype en krijg je bij dit model een speciale turboborstel. Deze turboborstel is ontwikkeld om gemakkelijk dierenharen op te kunnen zuigen.

Onze score: ★★★★★

 • Gewicht: 8, 2 kg
 • Geluidsniveau: 76 dB
 • Snoerlengte: 8,5 m
 • Stofcapaciteit: 4.5 L
 • Meegeleverde extra’s: turbozuigmond, combiborstel, kierenzuigmond, meubelzuigmond en zachte afstofborstel
 • Gemiddelde prijs: € 236,-

Sinds kort heeft Miele een nieuwe lijn met goede zakloze stofzuigers, de Miele Boost CX1 lijn. Deze lijn bestaat uit drie verschillende modellen waaronder de Miele Boost CX1 Cat&Dog. Dit model is speciaal ontwikkeld voor huishoudens met huisdieren en tapijten. Bij de stofzuiger krijg je bijvoorbeeld een turboborstel waarmee je vrij makkelijk dierenharen op kunt zuigen. Ook is er een Miele Boost CX1 Parquet en dit model komt uit dezelfde serie, maar wordt geleverd met een parketborstel, deze borstel is geschikt voor het stofzuigen van kwetsbare vloeren.

De Miele Boost CX1 Cat&Dog is een nieuwe krachtige zakloze stofzuiger van Miele. Het is een mooie en stijlvolle stofzuiger die speciaal ontwikkeld is voor een huishouden met huisdieren en tapijten. De stofzuiger is voorzien van een goede HEPA 13 filter en wordt geleverd met een turboborstel.
Voordelen:

 • Met turboborstel zuig je eenvoudig dierenharen op
 • Dit model wordt geleverd met veel handige accessoires
 • Zuigvermogen is eenvoudig aan te passen met de voet
 • Stofzuiger heeft een snoerlengte van 7 meter

Nadelen:

 • Stofzuiger heeft geen parketborstel, dus niet geschikt voor kwetsbare vloeren
 • Stofzuiger is met 7,75 kilo aan de zware kant

Beste stille zakloze stofzuiger

 Beste stille stofzuiger zonder zak

Rowenta Silence Force RO7691

Rowenta Silence Force RO7691Hoewel zakloze stofzuigers vaak niet erg stil zijn is deze Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691 toch één van de stilste stofzuigers zonder zak. Met een maximaal geluidsniveau van 67 dB, zou je nog een soort van gesprek met elkaar kunnen voeren tijdens het stofzuigen. Ook is dit model geschikt voor het stofzuigen van kwetsbare harde vloeren.

Onze score: ★★★★★

 • Gewicht: 8,8 kilogram
 • Geluidsniveau: 67 decibel (dB)
 • Stofcapaciteit: 2.5 liter
 • Meegeleverde extra’s: Parketborstel, turboborstel, combiborstel, kierenzuigmond
 • Gemiddelde prijs: € 215

Zakloze stofzuigers zijn vaak wat luider dan stofzuigers met zak. Een stofzuigerzak zorgt vaak voor meer demping waardoor de stofzuiger minder geluid maakt. Mocht je toch een stille zakloze stofzuiger willen hebben dan is deze stofzuiger zonder zak van Rowenta een hele goede keuze. Deze stofzuiger heeft een maximaal geluidsniveau van 67 dB en dit is te vergelijken met het geluid van de tv.

Hoewel zakloze stofzuigers over het algemeen meer geluid maken dan een stofzuiger met zak, is de Rowenta Silence Force RO7691 met een maximaal geluidsniveau van 67 dB een vrij stille stofzuiger. Daarbij heeft de stofzuiger veel zuigkracht en wordt de stofzuiger geleverd met een parketborstel en turboborstel. De stofzuiger is daardoor geschikt voor elke vloertype en kan ook makkelijk dierenharen opzuigen.

Voordelen

 • Erg stil voor een zakloze stofzuiger (67 decibel)
 • Groot stofreservoir van 2,5 liter
 • Met parketborstel voor kwetsbare vloeren

Nadelen

 • Met 8,8 kilogram is het een best zware stofzuiger

Onderzoeksfactoren voor de beste zakloze stofzuiger

We hebben urenlang onderzoek gedaan naar de beste zakloze stofzuiger. Hiervoor hebben we de populairste modellen naast elkaar gezet en deze uitgebreid vergeleken: van zuigkracht tot de inhoud van de stofzuigers. De volgende onderzoeksfactoren hebben we uitgebreid behandeld.

 • Inhoud opvangreservoir: bij een zakloze stofzuiger heb je te maken met een opvangreservoir die je zo nu en dan dient te legen. Het is belangrijk om goed te kijken naar de totale inhoud: bij een te klein reservoir moet je hem constant legen.
 • Gewicht van de zakloze stofzuigers: het gewicht van de zakloze stofzuigers is ook ontzettend belangrijk. Is deze makkelijk rijdbaar en niet ongelooflijk zwaar? Bekijk hier ook mijn onderzoek naar de beste lichtgewicht stofzuiger.
 • Eenvoudigheid van legen stofbak: we hebben bij de selectie van de beste zakloze stofzuigers ook gekeken naar de eenvoudigheid van het legen van de stofbak. Is dit zo gepiept of is het een hele klus?
 • Aantal zuigmonden: hoeveel zuigmonden worden er geleverd bij de zakloze stofzuigers? En wat voor soorten zijn dit dan? We vinden het belangrijk dat er bijvoorbeeld ook een turbozuiger opzetstuk aanwezig is.
 • Filters van de stofzuigers zonder zak: is er sprake van een HEPA filter en zo ja, is deze ook ook uitwasbaar? We kijken goed naar de filters onder de motorkap van de beste zakloze stofzuigers.
 • Zuigkracht: uiteraard is ook de zuigkracht een wezenlijk deel van ons onderzoek. Hoe hard is zuigkracht bij tapijten en hoe hard bij harde vloeren? Wij zochten het uit en namen deze resultaten ook mee in onze vloeronderzoeken. Bijvoorbeeld de beste stofzuiger voor houten vloeren.
zuigkracht zakloze stofzuigers

De zuigkracht voor specifieke vloeren is een belangrijk onderdeel van zakloze stofzuigers

Overzicht: top 3 zakloze stofzuigers

Zakloze stofzuigerPluspuntAdviesprijsBekijk
Philips PowerPro Expert FC9745/09Dé beste zakloze stofzuiger 2021€ 199Beste deal
Miele Boost CX1 Cat & DogGeschikt voor dierenharen€ 353Beste deal
Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691Stille keuze€ 228Beste deal

Waarom je mijn onderzoeksresultaten kunt aannemen

Bij Bestestofzuigers.nl richten we ons al jaren op het doen van gedegen onderzoek naar de beste stofzuigers. En daarin kan een grondig onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger natuurlijk niet ontbreken. Sterker nog: het is misschien wel een van de eerste onderzoeken waar we mee begonnen zijn.

In de inleiding vermeldden we al dat het aanbod in zakloze stofzuigers enorm blijft toenemen. Modellen hebben steeds een betere zuigkracht, zijn meer en meer voorzien van HEPA of zelfs ULPA filters én zijn steeds stiller. Het is daarom een feit dat ons onderzoek nooit af kan zijn. We updaten ons onderzoek dan ook regelmatig, zodat jij altijd de beste keuze bij ons kunt ontdekken.

Tenslotte is het goed om te beseffen dat wij zelf geen zakloze stofzuigers verkopen. Ja, we kunnen een vergoeding krijgen als er een stofzuiger gekocht wordt naar aanleiding van ons onderzoek, maar deze ‘mogelijke’ commissie beïnvloedt ons onderzoeksresultaat nooit. Lees meer over onze aanpak!
The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.