Home » Beste Zakloze Stofzuiger

Beste Zakloze Stofzuiger

Door Robbert Tigchelaar | Update: 1 april 2021

Al enige jaren is er een zichtbare trend op het gebied van stofzuigers: stofzuigers zonder zakken. Steeds meer merken bieden zakloze stofzuigers aan in verschillende uitvoeringen: van steelstofzuigers tot rijdbare modellen. We hebben onderzoek gedaan naar de beste zakloze stofzuigers en zetten ze voor je op een rij.

Om te zorgen voor een zo compleet mogelijke lijst, hebben we voor elke toepassing de beste keuze geselecteerd: van de beste zakloze stofzuiger voor het opzuigen van dierenharen tot het zuigen van houten vloeren.

Een van de meest belangrijke factoren bij zakloze stofzuigers is de capaciteit van het stofreservoir. Met name deze en een aantal andere eigenschappen zijn van invloed geweest op de rangschikking. Onderaan de selectie licht ik elke zakloze stofzuiger uit de selectie verder toe. Ontdek de beste zakloze stofzuiger!

 Beste voor harde vloeren 

Rowenta Silence Force Cyclonic

Rowenta Silence Force Cyclonic

In onze ogen is dit de beste stofzuiger zonder zak van dit moment. De stofzuiger heeft goede zuigprestaties op zachte als harde vloeren. Je krijgt standaard bij deze stofzuiger een parketborstel voor houten vloeren en een turboborstel voor zachte vloeren.

 Beste voor tapijt en vloerkleden 

philips powerpro fc9745

Philips Fc9745/09 PowerPro Expert

Zeer goede stofzuiger zonder zak. Deze stofzuiger is geschikt voor tapijten en vloerkleden, zo heeft deze stofzuiger een speciale tapijtborstel die tapijten reinigt tot diep in de vezels.

 Beste voor houten vloeren 

power pro active

Philips PowerPro Active FC9555/09

Deze stofzuiger is de beste keuze voor harde vloeren. De stofzuiger heeft namelijk een TriActive+ borstel dat zorgt voor een beter zuigresultaat en een parketborstel die je vloer beschermt tegen krassen.

 Beste voor vloerbedekking 

Philips 9000 series XB9154/09

Nog een hele goede stofzuiger die zeker geschikt is voor tapijten en vloerbedekking. Deze stofzuiger wordt namelijk geleverd met een handige turboborstel waarmee je dieren haren, tapijt en vloerbedekking goed kunt zuigen.

 Beste voor dierenharen 

aeg lx7-2-cr-a animal edition

AEG LX7-2-CR-A Animal Edition

De AEG LX7-2-CR-A Animal Edition is de beste keuze voor een zakloze stofzuiger voor het opzuigen van dierenharen. Deze stofzuiger heeft daarvoor een speciale zuigmond.

 Beste voor vloerbedekking 

Dyson Cinetic Big ball Multi floor 2

Dyson Big Ball Allergy 2

De beste zakloze stofzuiger tegen allergieën is de Dyson Big Ball Allergy. Deze stofzuiger is in staat om meer microscopisch stof te vangen dan andere modellen.

Onderzoeksfactoren voor de beste zakloze stofzuiger

We hebben urenlang onderzoek gedaan naar de beste zakloze stofzuiger. Hiervoor hebben we de populairste modellen naast elkaar gezet en deze uitgebreid vergeleken: van zuigkracht tot de inhoud van de stofzuigers. De volgende onderzoeksfactoren hebben we uitgebreid behandeld.

  • Inhoud opvangreservoir: bij een zakloze stofzuiger heb je te maken met een opvangreservoir die je zo nu en dan dient te legen. Het is belangrijk om goed te kijken naar de totale inhoud: bij een te klein reservoir moet je hem constant legen.
  • Gewicht van de zakloze stofzuigers: het gewicht van de zakloze stofzuigers is ook ontzettend belangrijk. Is deze makkelijk rijdbaar en niet ongelooflijk zwaar?
  • Eenvoudigheid van legen stofbak: we hebben bij de selectie van de beste zakloze stofzuigers ook gekeken naar de eenvoudigheid van het legen van de stofbak. Is dit zo gepiept of is het een hele klus?
  • Aantal zuigmonden: hoeveel zuigmonden worden er geleverd bij de zakloze stofzuigers? En wat voor soorten zijn dit dan? We vinden het belangrijk dat er bijvoorbeeld ook een turbozuiger opzetstuk aanwezig is.
  • Filters van de stofzuigers zonder zak: is er sprake van een HEPA filter en zo ja, is deze ook ook uitwasbaar? We kijken goed naar de filters onder de motorkap van de beste zakloze stofzuigers.
  • Zuigkracht: uiteraard is ook de zuigkracht een wezenlijk deel van ons onderzoek. Hoe hard is zuigkracht bij tapijten en hoe hard bij harde vloeren? Wij zochten het uit.
zuigkracht zakloze stofzuigers

De zuigkracht voor specifieke vloeren is een belangrijk onderdeel van zakloze stofzuigers

Beste zakloze stofzuiger voor harde vloeren

Wanneer je veel harde vloeren in huis hebt, is het slim om te kijken naar een zakloze stofzuiger die hier met name voor gemaakt is. Het kan gaan om parketvloeren of bijvoorbeeld vloerzeil. Let wel op: een houten vloer is ook een harde vloer, maar niet alle stofzuigers houden rekening met het voorkomen van krassen met borstels en zuigmonden.

De beste keuze op dit moment is de Rowenta Silence Force Cyclonic. Deze zakloze stofzuiger wordt standaard geleverd met verschillende zuigmonden waaronder de combizuigmond, waardoor er sprake is van een enorm sterke zuigkracht op harde ondergronden. Met bijgeleverde zuigmonden is de stofzuiger alsnog geschikt voor zachte gronden. Benieuwd naar andere modellen voor dit type vloer? Check dan ook mijn actuele lijst met de beste stofzuiger voor harde vloeren opties op dit moment.

Rowenta Silence Force Cyclonic

Rowenta Silence Force Cyclonic

De Rowenta Silence Force Cyclonic is een hele goede keuze voor harde vloeren: de zuigkracht is hier simpelweg het beste uit de test.

Beste zakloze stofzuiger voor tapijt

Heb jij in de woonkamer of ergens in huis meerdere tapijten liggen? Deze wil je natuurlijk ook kunnen stofzuigen! Goed nieuws: er zijn tegenwoordig tal van stofzuigers zonder zak die je prima kunt gebruiken voor een tapijt. Ook andere modellen overigens: check bijvoorbeeld mijn onderzoek naar de beste stofzuiger voor tapijt.

Voor een zakloze variant kun je het beste kiezen voor de Philips Fc9745/09 PowerPro Expert. Het is opvallend hoe sterk de zuigkracht is van deze zakloze Philips op tapijten en vloerkleden. Let wel op dat het met name goed om laagpolige tapijten en vloerkleden. Ook op harde vloeren doet de stofzuiger het prima, met behulp van speciale bijgeleverde zuigmonden.

philips powerpro fc9745

Philips Fc9745/09 PowerPro Expert

Zowel voor zachte als de wat hardere vloeren is deze Philips zakloze stofzuiger een hele goede keuze. Er worden maar liefst 5 verschillende zuigmonden bij geleverd, waaronder een combi!

Beste zakloze stofzuiger voor houten vloeren

Bij houten vloeren, laminaat of parket is het belangrijk om de juiste stofzuiger te selecteren. Zo zijn niet alleen rubberen wielen belangrijk om krassen of lijnen te voorkomen: ook de zuigkracht op dit type vloer is belangrijk om te checken. In mijn eerdere lijst met de beste stofzuiger voor houten vloeren, lichtte ik ook een stofzuiger zonder zak uit.

Uit mijn stofzuigertests komt de Philips PowerPro Active FC9555/09 als beste uit de bus. Deze compacte stofzuiger van Philips is speciaal ontwikkeld voor parketvloeren en houten ondergronden. Het fijne is dat het ook gaat om een lichtgewicht stofzuiger: met slechts 4,5 kilogram is hij opvallend lichter dan andere modellen in deze categorie.

power pro active

Philips PowerPro Active FC9555/09

De Philips PowerPro Active FC9555/09 is de beste keuze voor houten vloeren. Wordt geleverd met 5 verschillende zuigmonden voor onder andere meubels en kieren.

Beste zakloze stofzuiger voor vloerbedekking

Wat je wilt voorkomen bij het stofzuigen van vloerbedekking, is dat het omhoog getrokken wordt of de stofzuiger zo licht zuigt dat het vuil er niet tussen vandaan komt. Ik ben op zoek gegaan naar de beste zakloze variant voor vloerbedekking. Op zoek naar een andere vorm stofzuiger, bijvoorbeeld met zak? Check dan ook mijn actuele lijst voor de beste stofzuiger voor vloerbedekking keuzes.

De Philips 9000 series XB9154/09 is de allerbeste keuze voor een zakloze stofzuiger om te zuigen op vloerbedekking. Met een snoerlengte van 8 meter is de actieradius van de stofzuiger geschikt voor de gemiddelde tot grotere woonkamers. Voor deze zakloze stofzuiger van Philips betaal je wel wat meer dan andere stofzuigers.

Philips 9000 series XB9154/09

Deze zakloze Philips stofzuiger heeft een opvallend sterke zuigkracht op vloerbedekking. Wordt geleverd met combi zuigmond, zodat deze ook de wat zachtere vloeren prima kan zuigen.

Beste zakloze stofzuiger voor dierenharen

Heb je huisdieren? Dan zul je ongetwijfeld vaker dierenharen tegenkomen. Op meubels, achter de bank en diep in het tapijt geworteld. Toch kun je ervoor zorgen dat je geen last meer hebt van rondzwevende huisdierharen in huis: met behulp van een stofzuiger voor dierenharen! In mijn onderzoek de beste stofzuigers voor dierenharen heb ik verschillende soorten op een rij gezet.

Als je op zoek bent naar een zakloze variant, is de AEG LX7-2-CR-A Animal Edition de beste die je kunt kiezen. Zoals de naam al doet vermoeden is deze stofzuiger speciaal bedoeld voor huishoudens met dieren. Deze stofzuiger heeft geen zak en maakt niet enorm veel geluid: met 68 dB is het geluid gemiddeld.

aeg lx7-2-cr-a animal edition

AEG LX7-2-CR-A Animal Edition

De LX7-2-CR-A Animal Edition van AEG is speciaal ontwikkeld voor het opzuigen van dierenharen. Dankzij de enorme zuigkracht worden haren eenvoudig uit vloeren als tapijt of vloerkleden gezogen.

Beste zakloze stofzuiger voor allergieën

Ik heb goed nieuws voor degene met een verhoogde kans op allergische reacties bij stof: ik ben namelijk op zoek gegaan naar stofzuigers zonder zak die voorzien zijn van een extreem goed HEPA filter. Dankzij goede filters wordt de stofuitstoot zwaar verminderd, waardoor er geen stofdeeltjes na het opzuigen alsnog in de lucht komen. Als je op zoek bent naar een stofzuiger voor allergieën, waarbij het soort niet uitmaakt, raad ik je aan om de 2021 lijst van beste stofzuigers voor allergieën te bekijken.

Voor een zakloze stofzuiger maak je met de Dyson Big Ball Allergy de beste keuze. Deze Dyson stofzuiger is voorzien van een speciale techniek, waarbij praktisch al het opgezogen stof niet uitgestoten wordt. Dankzij de unieke baltechniek, kan deze stofzuiger zonder zak nooit omvallen.

Dyson Cinetic Big ball Multi floor 2

Dyson Big Ball Allergy 2

Dankzij twee Tier Radial cyclonen worden microscopische bacteriën en allergenen gemakkelijk opgezogen. Dit komt met name door hoge centrifugale krachten, die het mogelijk maken om zelfs de kleinste stofdeeltjes te vangen.

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)