Home » Stofzuiger Blog » Blokker steelstofzuiger: wij hebben hem getest!

Blokker steelstofzuiger: wij hebben hem getest!

Door Redactie | Update: 15 augustus 2023
blokker steelstofzuiger review

Robbert met de steel stofzuiger van Blokker © Bestestofzuigers.nl

Hoewel veel stofzuigers tegenwoordig online gekocht worden, kun je er ook gewoon nog eentje scoren in de winkelstraat. Een goed voorbeeld van een winkel waar je terecht kunt is Blokker. Sterker nog: je ontdekt daar niet alleen stofzuigers van merken als Rowenta, Philips en Sauber, maar zelfs van Blokker zelf!

Als stofzuigerfan kon ik deze natuurlijk bij het passeren niet laten staan. Ik heb hem gekocht en de afgelopen tijd flink getest. In dit artikel vertel ik alles wat je moet weten over deze Blokker steelstofzuiger.

Blokker BL-63001 steelstofzuiger

De Blokker BL-63001; dat is de precieze productnaam zoals deze stofzuiger aangeboden wordt. Dat het gaat om een steelstofzuiger wordt snel duidelijk bij het uitpakken: hij is langwerpig en voorzien van een uitneembare kruimeldief. Daarnaast voldoet hij aan twee belangrijke kenmerken die we vaak terug zien bij steelstofzuigers: hij is draadloos en zakloos.
Blokker steelstofzuiger unboxing

Een steelstofzuiger is een type stofzuiger die je er even snel bij pakt voor het stofzuigen van wat kruimels. En dan is het wel zo fijn als er ook zachte afstofborsteltjes bij zitten. Bij de Blokker steelstofzuiger krijg je er een plint- en een meubelaccessoire bij.

unboxing blokker steelstofzuiger

De inhoud van de verpakking:

  • Blokker steel stofzuiger
  • Uitneembare kruimeldief
  • Opberg- en oplaadstation

Specificaties van de Blokker steelstofzuiger

Bekijk in onderstaand overzichtje de specificaties van de Blokker BL-63001.

Inhoud stofreservoir0.5 liter
Geluidsniveau75 decibel
Gebruiksduur 35 minuten
Oplaadtijd240 minuten
Afmetingen16x26x115 (LxBxH)
Prijs€ 99,99 (bekijk beste deal)

Mijn ervaringen met deze steel stofzuiger van Blokker

Op papier kunnen de specificaties erg goed klinken. Bijvoorbeeld de totale accuduur van 35 minuten. Maar is dit in werkelijkheid wel echt zo? Zoals ik in de inleiding al aangaf heb ik de Blokker steelstofzuiger de afgelopen periode grondig getest. Ik heb verschillende meetapparatuur gebruikt – waaronder een decibelmeter – en heb de stofzuiger gebruikt in verschillende situaties en op diverse oppervlaktes.

Schoonmaakresultaat: prima voor elk vloertype

De Blokker BL-63001 wordt geleverd met een gemotoriseerde vloerborstel, die voorzien is van uitstekende haren. Deze borstel is geschikt voor elk vloertype: houten vloeren worden goed beschermd en op tapijt worden bijvoorbeeld dierenharen goed meegetrokken. De vloerborstel is niet ontzettend breed: hierdoor moet je wat vaker heen en weer stofzuigen dan bij traditionele stofzuigers.
Wanneer je extra veel vuil tegenkomt, bijvoorbeeld heel veel dierenharen op de deurmat, dan kun je de stofzuiger in de turbomodus zetten. Dit doe je met de opvallend rode knoppen op de steel stofzuiger de stofzuiger.

blokker bl 63001 knoppen

Ook handig voor stofzuigen van meubels

Zoals we bij de unboxing al zagen is er bij deze steelstofzuiger sprake van een uitneembare kruimeldief. Hierdoor is het stofzuigen van de bank of een stoel erg makkelijk. De kruimeldief kan gemakkelijk uit de steel van de stofzuiger geklikt worden, waarna je hem makkelijk en flexibel kunt gebruiken als handzame kruimeldief. Eigenlijk is het een kruimeldief met steel!

uitneembare kruimeldief steel blokker

Gebruikersgemak van de Blokker BL-63001

Dan kan de steelstofzuiger nog zo goed schoonmaken, maar is hij ook gebruiksvriendelijk? De gebruiksvriendelijkheid van een stofzuiger wordt bepaald door veel verschillende factoren. Zo speelt het gewicht een belangrijke rol, maar ook het geluidsniveau. We willen natuurlijk wel onze buren te vriend houden. 🙂

In de productbeschrijving van de Blokker BL-63001 staat dat er sprake is van een geluidsniveau van 75 decibel. In mijn eigen test kom ik uit op 78 decibel, dus dat klopt redelijk. Een geluidsniveau rond de 75 decibel is echter niet ontzettend stil: kijken we bijvoorbeeld naar de AEG VX82-1-ÖKO, de beste stille stofzuiger op dit moment, dan heeft die een geluidsniveau van onder de 60 decibel.

De stofzuiger voelt niet enorm zwaar aan. En dat is belangrijk bij een steelstofzuiger, gezien je deze in zijn geheel in je hand moet dragen. Is het gewicht van een stofzuiger erg belangrijk voor jou? Neem dan zeker ook even een kijkje bij mijn onderzoek naar de beste lichtgewicht stofzuiger op dit moment.

Makkelijk in onderhoud

Een ander belangrijk aspect bij het gebruiksgemak is natuurlijk het onderhoud van een stofzuiger. Het gaat hier dus om een zakloze stofzuiger. Er is sprake van een stofcapaciteit van 0.5 liter. Hiermee moet je rekening houden dat je hem om de 2 a 3 keer stofzuigen zal moeten legen. Hoewel dit best wel snel is, is het legen gelukkig kinderspel. Je klikt het stofreservoir eenvoudig van de stofzuiger, waarna je hem boven de prullenbak kunt legen.

Kijken we naar het filter, dan is dat een wasbaar HEPA filter. Je kunt deze eenvoudig wassen met de volgende stappen:

  1. Haal het stofreservoir uit de stofzuiger
  2. Verwijder het HEPA filter uit het stofreservoir
  3. Was voorzichtig uit onder de kraan
  4. Zorg dat hij weer volledig droog is voor je hem gebruikt

Het is belangrijk om regelmatig het HEPA filter te reinigen. Echter spant Blokker de kroon met de aanbevolen schoonmaakfrequentie: “Het is aanbevolen om het stofreservoir en filter na elke stofzuigerbeurt te reinigen“, aldus de winkel in de bijgeleverde beschrijving. Opvallend genoeg kan ik in de webshop van Blokker geen vervangbare filters vinden.

onderhoud blokker steel stofzuiger

Opbergen: parkeerstand en inklapbaar

Als we klaar zijn met stofzuigen wil je de stofzuiger natuurlijk zo makkelijk en compact mogelijk opbergen. Bij de Blokker steelstofzuiger is er sprake van een parkeerstand; een feature die we helaas nog weinig zien bij steelstofzuigers. Hiermee kun je de stofzuiger tijdelijk parkeren, bijvoorbeeld tussen het schoonmaken door. De stofzuiger kan eenvoudig in het opbergstation geplaatst worden als je helemaal klaar bent: hier laadt hij ook gelijk in op, zodat je dat niet kunt vergeten.

Wat echter heel bijzonder is, is dat de steelstofzuiger inklapbaar is. Hiermee kan je hem als een klein pakketje opbergen, waarmee het ook een hele interessante keuze kan zijn voor mensen met weinig opbergruimte.

opbergen steelstofzuiger blokker

Conclusie: een prima steelstofzuiger ‘voor erbij’

Nu we weten hoe de stofzuiger eruit ziet, welke specificaties deze heeft én hoe ik zelf heb ervaren, kunnen we tot een conclusie komen. De Blokker steel stofzuiger, voluit de Blokker BL-63001, is een steelstofzuiger met kenmerken die je mag verwachten bij dit type stofzuiger: hij is zakloos, draadloos en lichtgewicht.

De steelstofzuiger is geschikt voor alle vloertypen en dankzij de uitneembare kruimlief en extra opzetstukjes kun je hem bijna voor alle situaties en oppervlaktes goed gebruiken. Op het gebied van gebruiksgemak scoort de stofzuiger ook prima: hij is eenvoudig in onderhoud, heeft een wasbaar filter en kan zeer compact opgeborgen worden.

Ik moet wel zeggen dat je de stofzuiger echt moet zien als een stofzuiger voor erbij óf als stofzuiger voor kleine woningen. Een compleet huis stofzuigen wordt een uitdaging met een accuduur van 35 minuten en een stofreservoir van slechts 0.5 liter.

De adviesprijs van 99,99 euro (bekijk hem hier) is in mijn ogen prima voor een stofzuiger met deze capaciteiten!