Home » Stofzuiger Blog » Dyson accu vervangen: stappenplan batterij vervangen

Dyson accu vervangen: stappenplan batterij vervangen

Door Bram Tigchelaar | Update: 29 november 2022
dyson accu vervangen

ℹ️ Wanneer de accu van je Dyson stofzuiger steeds sneller leeg raakt of zelfs helemaal niet meer oplaadt, moet je hem vervangen. Een Dyson accu vervangen is erg makkelijk en vergt geen technische kennis. Het is wel belangrijk om te letten of de accu geschikt is voor jouw Dyson stofzuiger.

Bekijk Dyson accu’s per stofzuiger serie:
Dyson V6 accu
Dyson V8 accu
Dyson V10 accu
Dyson V11 accu
Dyson V12 accu
Dyson V15 accu

Ik raad je sterk aan om te gaan voor een accu van Dyson zelf. Daarnaast moet je ook goed letten of het gaat om een inklikbare of een schroefbare accu!

Een draadloze stofzuiger is voorzien van een accu die goed opgeladen moet zijn voor je ermee kunt stofzuigen. Een accu is slijtgevoelig en kan zelfs na enige tijd toe zijn aan vervanging. Zelfs als je een stofzuiger gebruikt volgens de richtlijnen. Een goed voorbeeld is de accu van een Dyson stofzuiger: er komt een moment dat je hem moet vervangen.

Wanneer jij op zoek bent naar hoe je een Dyson accu moet vervangen van de V8, V7 of de V6 steelstofzuiger ben je hier aan het juiste adres: ik help je graag bij het vervangen!

Wanneer moet je een Dyson accu vervangen?

Zoals ik daarnet al aangaf komt er een keer een tijd dat je accu toe is aan vervanging. Er is niet een vast moment dat de batterij van een Dyson toe is aan vervanging: dit ligt aan het gebruik van de stofzuiger. Eerder nam dit jaar nam ik al eens contact op met Dyson, waarbij een medewerkster mij vertelde dat een accu tot zes jaar mee kan gaan.

Hierbij wordt er wel uitgegaan van gemiddeld gebruik en een goede verzorging van het apparaat. Daarbij moet gedacht worden aan het tijdig schoonmaken van een Dyson accu en niet te vaak stofzuigen op de turbo-modus.
Een Dyson accu moet je vervangen als:

 • Je merkt dat hij steeds sneller leeg raakt
 • Hij niet meer oplaadt
 • Er een rood lampje begint te branden

Gelukkig zijn accu’s gewoon los verkrijgbaar en hoef je dus niet gelijk een compleet nieuwe stofzuiger te kopen.

dyson accu kopen

Vervangende batterij voor je Dyson

Voor elke Dyson kun je een vervangende batterij kopen, waardoor je niet gelijk een nieuwe Dyson hoeft te kopen als de accu defect is. Let goed op de geschiktheid voor jouw Dyson stofzuiger serie.

🛒 Verkrijgbaar bij Bol.com en Dyson.nl

Let op hier op bij een Dyson batterij vervangen

Bij een Dyson batterij vervangen is het erg belangrijk om goed te controleren of de accu geschikt is voor jouw Dyson. Niet alleen of hij geschikt is voor jouw Dyson (Bijvoorbeeld een Dyson V6), maar ook of het gaat om een klikbare of een schroefbare batterij. Een klikbare batterij is voorzien van een grote rode knop waarmee je hem eenvoudig onder de stofzuiger vandaan kunt klikken; een schroefbare batterij wordt bevestigd met drie schroefjes.

Bekijk in onderstaand overzicht de juiste batterij voor jouw Dyson stofzuiger.

Dyson stofzuiger serie
Dyson V6Geschikte batterij
Dyson V8Geschikte batterij
Dyson V10Geschikte batterij
Dyson V11Geschikte batterij
Dyson V12Geschikte batterij
Dyson V15Geschikte batterij

Stappenplan: vervangen doe je zo!

Om je snel te kunnen helpen bij het vervangen van de Dyson accu heb ik stapsgewijs op een rij gezet hoe jij dit zelf binnen enkele minuten kan fiksen. Volg de stappen hieronder. Let op: onderstaande stappen zijn geschikt voor het vervangen van de batterij van de Dyson V8 en V7.
 1. Zorg ervoor dat je Dyson niet meer aan het stroom ligt en dat deze uitgeschakeld is
 2. Aan de achterzijde van de handgreep ontdek je een schroef en twee aan de onderzijde van de accu: schroef deze alle drie los
 3. De oude accu komt nu los, waarna je de nieuwe accu erin kunt steken
 4. Schroef de drie schroeven er weer in, zodat de nieuwe accu weer vastzit
 5. Laadt de accu volledig op voor je hem gebruikt (nieuwe accu’s zijn doorgaans tot de helft opgeladen)

Heb je en Dyson V6? Dan zitten de schroeven op een iets andere plek: ook aan de achterzijde van de handgreep zit er een, maar de twee onder bevinden zich aan de voor- en achterkant van de accu. Bij de Dyson V6 is het dus noodzaak dat je eerst het stofreservoir ontkoppeld met de rode hendel. Daarna zijn de stappen exact hetzelfde.

In onderstaande video zijn de stappen in het stappenplan hierboven te zien. Loop je ergens vast of twijfel je? Stuur me gerust een berichtje!

Tips om langer met een Dyson batterij te doen

Natuurlijk willen we allemaal de levensduur van de Dyson accu zoveel mogelijk verlengen. Ik heb wat tips op een rij gezet die mogelijk ervoor kunnen zorgen dat je het vervangen van de batterij uit kunt stellen in de toekomst:

 • Zuig vaker op de Eco-modus (als je Dyson stofzuiger deze modus heeft)
 • Vervang of was slijtgevoelige onderdelen, waaronder filters, regelmatig
 • Behandel de stofzuiger voorzichtig
 • Gebruik geen andere merken voor accessoires (denk aan zuigmonden of filters)

Het kan daarbij een slimme zet zijn om altijd te zorgen voor een extra accu in huis. Heb je een flinke schoonmaakklus en ben je vergeten om je accu op te laden? Dan heb je er altijd eentje liggen. En met twee accu’s is het natuurlijk minder snel nodig om een nóg een nieuwe te kopen :).

dyson accu kopen

Extra Dyson accu kopen

Nooit met een lege accu komen te zitten? Schaf dan een extra Dyson accu aan, die je eenvoudig kunt verwisselen!

🛒 Verkrijgbaar bij Bol.com en Dyson.nl

Dyson V7 accu snel leeg?

Heb je een Dyson V7 waar van de accu snel leeg is dan kan het zijn dat je de accu gewoon simpelweg moet vervangen. Zeker de oudere Dyson modellen zijn voorzien van accu’s van minder kwaliteit. Ook is het gewoon zo dat een accu slijt en dat deze steeds sneller leeg raakt. Hoe vaker een accu gebruikt wordt en op geladen wordt hoe sneller deze ook leeg raakt. De levensduur van een accu is niet oneindig en dient daarom af-en-toe vervangen te worden.

Is je Dyson V7 accu snel leeg, dat is dan heel gebruikelijk en makkelijk zelf op te lossen. Nieuwe accu erin en je zult merken dat je daarna veel langer kunt stofzuigen met je Dyson stofzuiger.

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.