Home » Stofzuiger Blog » Dyson accu vervangen: V8, V7 en V6!

Dyson accu vervangen: V8, V7 en V6!

Door Robbert Tigchelaar | Update: 27 oktober 2021
dyson accu vervangen

Een draadloze stofzuiger is voorzien van een accu die goed opgeladen moet zijn voor je ermee kunt stofzuigen. Een accu is slijtgevoelig en kan zelfs na enige tijd toe zijn aan vervanging. Zelfs als je een stofzuiger gebruikt volgens de richtlijnen. Een goed voorbeeld is de accu van een Dyson stofzuiger: er komt een moment dat je hem moet vervangen.

Wanneer jij op zoek bent naar hoe je een Dyson accu moet vervangen van de V8, V7 of de V6 steelstofzuiger ben je hier aan het juiste adres: ik help je graag bij het vervangen!

Wanneer moet je een Dyson accu vervangen?

Zoals ik daarnet al aangaf komt er een keer een tijd dat je accu toe is aan vervanging. Er is niet een vast moment dat de batterij van een Dyson toe is aan vervanging: dit ligt aan het gebruik van de stofzuiger. Eerder nam dit jaar nam ik al eens contact op met Dyson, waarbij een medewerkster mij vertelde dat een accu tot zes jaar mee kan gaan. Hierbij wordt er wel uitgegaan van gemiddeld gebruik en een goede verzorging van het apparaat.

Daarbij moet gedacht worden aan het tijdig schoonmaken van een Dyson accu en niet te vaak stofzuigen op de turbo-modus.

Stappenplan: vervangen doe je zo!

Om je snel te kunnen helpen bij het vervangen van de Dyson accu heb ik stapsgewijs op een rij gezet hoe jij dit zelf binnen enkele minuten kan fiksen. Volg de stappen hieronder. Let op: onderstaande stappen zijn geschikt voor het vervangen van de batterij van de Dyson V8 en V7.

  1. Zorg ervoor dat je Dyson niet meer aan het stroom ligt en dat deze uitgeschakeld is
  2. Aan de achterzijde van de handgreep ontdek je een schroef en twee aan de onderzijde van de accu: schroef deze alle drie los
  3. De oude accu komt nu los, waarna je de nieuwe accu erin kunt steken
  4. Schroef de drie schroeven er weer in, zodat de nieuwe accu weer vastzit
  5. Laadt de accu volledig op voor je hem gebruikt (nieuwe accu’s zijn doorgaans tot de helft opgeladen)

Heb je en Dyson V6? Dan zitten de schroeven op een iets andere plek: ook aan de achterzijde van de handgreep zit er een, maar de twee onder bevinden zich aan de voor- en achterkant van de accu. Bij de Dyson V6 is het dus noodzaak dat je eerst het stofreservoir ontkoppeld met de rode hendel. Daarna zijn de stappen exact hetzelfde.

In onderstaande video zijn de stappen in het stappenplan hierboven te zien. Loop je ergens vast of twijfel je? Stuur me gerust een berichtje!

Tips om langer met een Dyson batterij te doen

Natuurlijk willen we allemaal de levensduur van de Dyson accu zoveel mogelijk verlengen. Ik heb wat tips op een rij gezet die mogelijk ervoor kunnen zorgen dat je het vervangen van de batterij uit kunt stellen in de toekomst:

  • Zuig vaker op de Eco-modus (als je Dyson stofzuiger deze modus heeft)
  • Vervang of was slijtgevoelige onderdelen, waaronder filters, regelmatig
  • Behandel de stofzuiger voorzichtig
  • Gebruik geen andere merken voor accessoires (denk aan zuigmonden of filters)

Het kan daarbij een slimme zet zijn om altijd te zorgen voor een extra accu in huis. Heb je een flinke schoonmaakklus en ben je vergeten om je accu op te laden? Dan heb je er altijd eentje liggen. En met twee accu’s is het natuurlijk minder snel nodig om een nóg een nieuwe te kopen :).

Meer weten over steelstofzuigers? Bekijk dan hier het onderzoek naar de beste steelstofzuiger.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)