Home » Stofzuiger Blog » Dyson Dweil review: hiermee krijgt je Dyson een dweilfunctie

Dyson Dweil review: hiermee krijgt je Dyson een dweilfunctie

Door Bram Tigchelaar | Update: 29 september 2023

In het kort: je kunt je Dyson uitbreiden met een dweil opzetstuk. Deze dweilen worden niet door Dyson zelf aangeboden, maar door merken als Dripl. Met het opzetstuk kun je niet alleen stofzuigen, maar ook dweilen met je Dyson. In mijn Dyson dweil opzetstuk review vind ik het een interessant accessoire, maar merk ik wel op dat de zuigkracht afneemt van de stofzuiger. Dweilen en stofzuigen tegelijk gaat dus wat lastig, maar alleen dweilen werkt wel goed. Bekijk een ruim aanbod.

Weet je dat je met je Dyson kan dweilen? Hiervoor kun je het Dyson dweil opzetstuk gebruiken. Het is geen officieel opzetstuk van Dyson, maar het tovert je Dyson wel om tot elektrische dweil. Omdat we deze optie best vaak voorbij hebben zien komen waren we erg benieuwd naar de Dyson Mop en hebben hem uitgetest. Lees hieronder onze ervaringen met de Dyson dweil.

Dyson dweil

Hoe werkt Dyson dweil (mop)?

De Dyson mop is een Dyson dweil opzetstuk die je voor elke Dyson steelstofzuiger kunt gebruiken. Net zoals andere mondstukken van Dyson kun je deze op de steel van de Dyson bevestigen. Vervolgens kun je met je Dyson stofzuiger dweilen in plaatsen van stofzuigen. Het opzet stuk bestaat uit een waterreservoir en twee dweilpads die kunnen automatisch roteren.

dyson dweil opzetstuk

Dyson dweil opzetstuk bestaat uit drie onderdelen, mondstuk, waterreservoir en de dweilpads.

Wanneer je de stofzuiger aanzet om te stofzuigen, beginnen de dweilpads met roteren. Het waterreservoir werkt met een druppelsysteem, langzaam druppelt het water uit de reservoir aan de voorzijde op de grond. Vervolgens kun je met de roterende borstels over het water de vloer dweilen.

De zuigfunctie werkt nog steeds, maar is niet heel effectief want doordat het vuil nat wordt blijft dit plakken. Zorg voordat je gaat dweilen dat je de vloer al gestofzuigd hebt.
Onze Dyson Dweil ervaringen (review)

dyson dweil opzetstuk review

De Dyson Mop werkt vrij makkelijk en is vrij eenvoudig te installeren. Hoewel het niet een officieel product van Dyson is werkt de mondstuk prima. Het voordeel van deze mop is dat de dweilpads ook werkelijk draaien. Zo zijn er bijvoorbeeld ook steelstofzuigers met dweilfunctie (bijvoorbeeld deze: Philips SpeedPro Aqua), maar bij dit soort modellen draait de pad niet rond.

Wel vinden we het druppelsysteem wat langzaam werken, zo duurt het even voordat de vloer en de pads voldoende vochtig zijn om goed te dweilen. Wel kun je zelf vooraf even de dweilpads goed nat maken of de vloer alvast vochtig maken.

Wanneer de vloer en pads ook goed nat zijn kun je dan ook werkelijk goed dweilen. We hebben het getest met een oude koffievlek en deze was na het dweilen ook volledig weg.

Vinden we dit echt een aanrader?

Het is een leuke optie, het is ideaal om zichtbare vlekken en fijnstof van de vloer te verwijderen van de vloer. Wel moet je rekening houden dat wanneer je eerst de vloer stofzuigt en vervolgens dweilt met de accuduur van de Dyson. Doordat de dweilpads ook werkelijk roteren, vinden we deze optie beter werken dan andere steelstofzuigers met dweilfunctie.

Waar kun je de Dyson dweil opzet stuk kopen?

Het Dyson dweil opzetstuk is niet een officieel onderdeel van Dyson. In de webshop van Dyson is deze Dyson Mop dan ook niet te koop. Wel is het Dyson dweil opzetstuk te koop bij onder andere Amazon en Bol.com.
Dyson Mop opzetstuk
Dyson mop

De Dyson Mop is een opzetstuk voor de Dyson stofzuiger. Het is een opzetstuk met roterende dweilpads waarmee je de vloer kunt dweilen.

De dweilpads zijn wasbaar, het is verstandig deze na elke dweilsessie te vervangen. Laat ze niet nat op de vloer staan, want dan gaat het stinken. Mochten de pads op den duur versleten raken, dan zijn deze ook los te koop: nieuwe wasbare dweilpads voor Dyson.

Zijn er nog andere leuke Dyson opzetstukken?

Naast de dweilpads kwamen we ook nog andere leuke interessante opzetstukken tegen. Sommige van deze opzetstukken zijn ook niet officieel van Dyson, maar zijn wel leuk om te gebruiken op je Dyson stofzuiger.

  • Dyson Groom Tool: hondenborstel mondstuk om je hond te kammen, maar ook direct het haar op te zuigen.
  • Accessoireshouder: ideaal om al je Dyson opzetstukken op te hangen en netjes op te bergen.
  • Dyson Trigger: deze tool zorgt ervoor dat je zelf niet de hele tijd het knopje van de stofzuiger hoeft in te drukken.
  • Dyson mondstuk met ledverlichting: een Dyson mondstuk met ledverlichting, hiermee zie je stof beter liggen onder bijvoorbeeld meubels