Home » Stofzuiger Blog » Dyson filter vervangen: V11, V10 en V8!

Dyson filter vervangen: V11, V10 en V8!

Door Robbert Tigchelaar | Update: 27 oktober 2021
dyson filter vervangen

Wanneer een stofzuiger zuigkracht verliest is er vaak sprake van een verstopping. Dit kan meerdere oorzaken hebben: zo kan er een prop in de stofzuigerbuis of slang zitten, maar kan ook een filter toe zijn aan vervanging. Sommige stofzuigers hebben uitwasbare en vervangbare filters, waaronder Dyson.

Wanneer jij een Dyson V11, V10 of V8 steelstofzuiger in huis hebt gehaald (goed keuze, want we bestempelen dit als de beste steelstofzuiger) en je filter wil vervangen, ben je hier aan het juiste adres. Ik heb namelijk een kort en krachtig stappenplan gemaakt waarmee het vervangen van het filter zo gepiept is.

Wanneer Dyson filter vervangen?

Het is goed om te weten wanneer het eigenlijk tijd is om het luchtfilter te vervangen. Zoals je waarschijnlijk weet hebben we te maken met een zakloze stofzuiger: een stofzuigerzak die normaal gesproken ook de lucht filtert ontbreekt, waardoor filters vaker gewassen moeten worden of zelfs op tijd vervangen moeten worden. Maar, wanneer moeten ze vervangen worden?

Dyson meldt zelf dat het aan te raden is om het filter minimaal één keer per 12 maanden te vervangen. Het is natuurlijk afhankelijk van hoe vaak jij stofzuigt én hoeveel vuiligheid jouw stofzuiger te verduren krijgt. Ook kan het tijdig wassen van het Dyson filter ervoor zorgen dat vervanging minder snel om de hoek komt kijken. In grote lijnen geldt voor de vervanging van een Dyson (lucht)filter:

  • Elke 12 maanden
  • Wanneer je merkt dat je constant zuigkracht verliest
  • Als je Dyson nare geuren blijft geven

Het is wel goed om te melden dat Dyson een garantie van 1 jaar hanteert op alle filters van Dyson luchtfilters. Sterker nog: door te kiezen voor de standaard filters van Dyson zelf (en dus geen aftermarket alternatieven) behoudt je ook de garantie van je steelstofzuiger zelf. Een verkeerd of slecht filter kan invloed zijn op de levensduur van de stofzuiger (en ook de levensduur van een Dyson accu).

Stappenplan Dyson filter vervangen: V11, V10 en V8

De Dyson V11, V10 en V8 zijn alle drie nagenoeg hetzelfde als we kijken naar het vervangen van het filter. Je kunt daarvoor onderstaande stappen volgen:

  1. Zorg ervoor dat de Dyson helemaal uitgeschakeld is en ook niet meer in het stopcontact zit
  2. Draai het bovenste gedeelte los door tegen de klok in te draaien
  3. Je hebt nu de oude filter in je handen, pak de nieuwe filter
  4. Draai deze met de klok mee terug in je Dyson steelstofzuiger

Let op: hoewel bovenstaande stappen voor zowel de V11, V10 als de Dyson V8 geschikt zijn, is er wel sprake van een ander filter wat je nodig hebt. Bekijk daarom altijd heel goed of het filter geschikt is voor jouw Dyson stofzuiger.

Tips om vervangen uit te stellen

Natuurlijk willen we voorkomen om onnodig een Dyson filter te vervangen. Het kan enkele tientallen euro’s schelen als je goed omgaat met je Dyson stofzuiger en een vervanging uit kan stellen. Ik sluit mijn artikel dan ook graag af met wat handige tips:

  • Was je filters tijdig en op de juiste wijze (bekijk hier alles over een Dyson filter schoonmaken)
  • Controleer de stofzuiger zo nu en dan op blokkeringen
  • Gebruik de stofzuiger alleen voor stofzuigen en niet voor grover vuil

Heb jij een aanvullende tip of feedback op mijn stappenplan? Neem gerust contact met ons op!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)