Home » Stofzuiger Blog » Dyson investeert ruim 3 miljard euro in verdubbeling assortiment

Dyson investeert ruim 3 miljard euro in verdubbeling assortiment

Door Robbert Tigchelaar | Update: 9 november 2022
dyson investeert

Dyson gaat miljarden steken in de verdubbeling van haar assortiment. Het merk wat tegenwoordig veel meer dan enkel stofzuigers op de markt brengt maakte dat onlangs bekend.

3,1 miljard euro investering

Het gaat om een flinke investering: 2,75 miljard pond, wat neerkomt op zo’n 3,1 miljard euro. Het bedrijf wil het assortiment flink gaan uitbreiden, waaronder met producten die buitenshuis gebruikt kunnen worden.

Om welke producten het gaat blijft nog even in het ongewisse, maar mogelijk zou het kunnen gaan om een Dyson robotmaaier. Nu.nl denkt dat het zelfs zou kunnen gaan om een accu voor elektrische auto’s.

Corona

Toch komt deze investering op een apart moment: in de zomer van 2020 liet Dyson nog weten 900 banen te schrappen, als gevolg van het woekerende corona-virus.
Dyson

Dyson is nog steeds het meest bekend van de introductie van de zakloze stofzuiger. Daarbij heeft het merk de laatste veel staande stofzuigers op de markt gezet en kwam ze onlangs nog met een nieuw type: de nieuwe Dyson V15 Detect. Bij dit model wordt stof verlicht, zodat je precies weet wat je op kunt zuigen.

Bij Bestestofzuigers.nl komt Dyson vaak als beste keuze naar voren, waaronder in het onderzoek naar de beste steelstofzuiger.