Home » Stofzuiger Blog » Hoe heet de stofzuiger van de Teletubbies?

Hoe heet de stofzuiger van de Teletubbies?

Door Robbert Tigchelaar | Update: 15 april 2021
noo noo stofzuiger van de teletubbies

Beeld: De stofzuiger van de Teletubbies. © Printscreen YouTube/TeletubbiesNooNoo

Op de redactie van Bestestofzuigers.nl krijgen we veel uiteenlopende vragen binnen. Zo krijgen we vragen over de beste keuze voor een stofzuiger die dierenharen kan verwijderen, maar krijgen we ook vragen binnen die niet zo zeer gaan over de technische kant van de stofzuiger.

Zo zetten we eerder al de leukste kinderstofzuigers op een rij en deden we onderzoek naar de gouden stofzuiger: beiden artikelen op basis van vragen die ons gesteld werden. Afgelopen week kregen we weer een bijzondere vraag binnen: hoe heet de stofzuiger van de Teletubbies (die onder andere op deze DVD afgebeeld staat). Als stofzuiger-guru duiken we daarna ook natuurlijk even dieper op in.

Hoe heet de stofzuiger van de Teletubbies?

Wie ooit de Teletubbies heeft gezien óf nu wel eens mee kijkt met de kleintjes, zal ongetwijfeld de stofzuiger voorbij hebben zien komen. Ja, de stofzuiger met een eeeeeeeeenooooooooooorme stofzuiger slang. Voor degenen die hem niet kennen, aanschouw de stofzuiger van de Teletubbies hieronder:

De stofzuiger van de Teletubbies heet Noo-Noo (Noe-Noe)

Zoals je al in de titel van bovenstaande video kunt zien heet de stofzuiger van de Teletubbies Noo-Noo. Naast het smakkende en slurpende geluid wat de stofzuiger maakt tijdens zijn activiteiten, hoor je hem soms ook Noo-Noo zeggen, waarvan de naam natuurlijk afgeleid is.

Interessante weetjes over Teletubbie stofzuiger Noo-Noo

Geloof het of niet, maar er is een hele fanpagina opgericht op Fandom.com over Noo-Noo, de stofzuiger van de Teletubbies. We zetten een aantal interessante weetjes op een rij:

  • De stofzuiger was eerst blauw, maar is in de nieuwere series oranje, paars en goud van kleur. Er is gekozen voor een andere kleur vanwege het gebruik van een blue-screen. Soms kun je hem dus als gouden stofzuiger voorbij zien komen.
  • Noo-Noo is minder ‘stout’ dan in het begin van de Teletubbie serie.
  • In de aflevering Fixing Things is het de allereerste keer dat de stofzuiger van de Teletubbies naar buiten gaat
  • De stofzuiger zou eerst een ‘ruimterobot’ worden, maar uiteindelijk werd besloten voor een stofzuiger. Wellicht zou vandaag de dag gekozen worden voor een robotstofzuiger.

Meer weetjes over Noo-Noo of heb jij ook een bijzondere vraag voor onze stofzuiger-experts? Stuur ons dan gerust een berichtje!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)