Home » Stofzuiger Blog » Huishoudelijke tak Philips verkocht voor 4,4 miljard euro

Huishoudelijke tak Philips verkocht voor 4,4 miljard euro

Door Robbert Tigchelaar | Update: 9 november 2022
philips verkoopt huishoudelijke tak

Beeld: Philips PowerPro Compact FC9331-09 stofzuiger. Ter illustratie. © Philips Press

De kogel is door de kerk: Philips heeft haar huishoudelijke divisie verkocht an een Chinese investeerder. Hillhous Capital is de gelukkige, die zo’n 4,4 miljard euro opgehoest heeft voor de overname van deze tak van het technologiebedrijf. In de huishoudelijke divisie bevinden zich vanzelfsprekend ook stofzuigers.

Verkoop huishoudelijke tak Philips

Het was al een tijdje bekend dat Philips haar huishoudelijke tak zou gaan verkopen. Een investeerder had zich echter nog niet gemeld. In de huishoudelijke tak bevinden zich onder meer stofzuigers, strijkbouten en koffiemachines. Ook merken binnen deze Philips-divisie worden bij de verkoop overgenomen: denk hierbij aan Seaco.

De huishoudelijke tak zou niet meer stroken met de huidige plannen van Philips. Het technologiebedrijf lijkt haar pijlen namelijk steeds meer te richten op de technologie voor zorgapparatuur. Het is niet de eerste keer dat het merk een divisie verkoopt: een tijdje geleden deed het bedrijf de verlichtinghoek van de hand. Het werd toen verkocht aan Signify.
Wat betekent dit voor Philips stofzuigers?

Naar verwachting zal de merknaam voor stofzuigers gewoon nog Philips blijven. Als we kijken naar de slimme lampen die Signify nu op de markt brengt, dan geniet dat bedrijf nog steeds van de merkbekendheid van Philips: ze worden namelijk gewoon uitgebracht en verkocht als Philips Hue lampen.

Wij updaten ons onderzoek naar de beste Philips stofzuiger als dit enige impact gaat hebben op onze onderzoeksresultaten.

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.