Home » Stofzuiger Blog » iRobot Education breidt gratis coderingsplatform uit met Social-Emotional Learning

iRobot Education breidt gratis coderingsplatform uit met Social-Emotional Learning

Door Robbert Tigchelaar | Update: 9 november 2022
irobot education social emotional learning

De leider in robotstofzuigers, iRobot, heeft zojuist nieuwe coderingsbronnen onthuld via iRobot Education. Het gaat om onder meer om sociaal-emotionele ontwikkeling ondersteuning. De updates van het gratis educatieplatform van iRobot vallen samen in de jaarlijkse ‘National Robotics Week’, een week waarin robotica centraal staat.

iRobot en Social-Emotional Learning

iRobot, bekend van haar Roomba-stofzuigers die ook in ons onderzoek naar de beste robotstofzuiger vaak naar voren komen, heeft lessen over sociaal en emotioneel leren (SEL) geïntroduceerd in haar leerbibliotheek van haar gratis educatieprogramma ‘iRobot Education’.

Volgens de leider in consumentenrobots is de afgelopen periode sprake geweest van een flinke verandering in de traditionele leeromgeving. “De gebeurtenissen van het afgelopen jaar veranderden de traditionele leeromgeving met studenten, gezinnen en docenten die zich aanpasten aan hybride en afgelegen klaslokalen. Gesprekken over het cruciale belang van diversiteit, gelijkheid en inclusie zijn ook in de klas steeds belangrijker geworden”, meldt iRobot.

Om dit aan te pakken komt iRobot met SEL-lessen. Hierbij moet je denken aan lessen over interactie met leeftijdsgenoten. “Deze SEL-leerlessen, zoals The Kind Playground, Seeing the Whole Picture en Navigating Conversations, bieden docenten nieuwe bronnen die studenten helpen emotionele intelligentie op te bouwen en verantwoordelijke wereldburgers te worden, door middel van een STEM-lens”, vervolgt iRobot.
Updates iRobot Coding App

Naast de uitbreiding van het iRobot Education platform heeft iRobot ook diverse updates aangekondigd voor haar Coding App. Zo worden er nu meer talen ondersteund, waaronder Japans, Duits, Spaans, Frans en Tsjechisch.

Ook introduceert iRobot Phyton, een populaire codeertaal. Deze is vanaf nu beschikbaar in de iRobot Coding App in niveau 3. Tenslotte heeft iRobot haar virtuele Root SimBot bijewerkt met een leuke en interactieve 3D-ervaring.

Tip: bekijk hier ons onderzoek naar de beste iRobot stofzuiger.

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.