Home » Stofzuiger Blog » iRobot Roomba j7+ gelanceerd

iRobot Roomba j7+ gelanceerd

Door Robbert Tigchelaar | Update: 9 november 2022

Stofzuigermerk iRobot heeft een nieuwe robotstofzuiger gelanceerd: de iRobot Roomba j7+. Het gaat hier om een slimme robotstofzuiger die feedback vraagt over obstakels en hondenpoep kan herkennen en ontwijken. Hiermee lijkt iRobot eindelijk een goede oplossing te hebben voor mensen die graag een robotstofzuiger aan willen schaffen, maar kampen met een huisdier die zijn behoefte zo nu en dan in de kamer doet.

Update: goed nieuws! De iRobot Roomba J7+ is vanaf nu beschikbaar bij Coolblue.

iRobot Roomba j7+

De nieuwe Roomba j7+ is iRobot’s nieuwste paradepaardje. Dat de stofzuiger een stuk slimmer is dan zijn voorgangers blijkt als we een kijkje nemen bij de functionaliteiten. Sterker nog: hij zou misschien wel kans kunnen maken op de titel beste robotstofzuiger. Een iRobot Roomba J7+ review komt eraan.

Een van de opvallendste is PrecisionVision Navigation. Met deze functie schat de robotstofzuiger in of er sprake is van een obstakel, maakt hier een foto van en stuurt deze via de iRobot app naar je toe.
Jij kunt vervolgens aangeven of er inderdaad sprake is van een obstakel en of de Roomba deze moet ontwijken of hier gewoon kan stofzuigen. Al deze feedback verzamelt deze nieuwe robotstofzuiger, waardoor hij steeds een beetje slimmer wordt. De stofzuiger draait op Genius 3.0; het platform waar de beste iRobot stofzuiger robots gebruik van maken.

Ontwijkt hondenpoep

Een ander pluspunt is het ontwijken van (vaste) uitwerpselen van huisdieren: denk aan hondenkeutels of kattenpoep. We moeten er niet aan denken dat een robotstofzuiger hier overheen rijdt en de woning onwijs vies maakt als hij zijn klus voortzet. De j7+ is in staat om uitwerpselen te herkennen en deze vervolgens te ontwijken.

iRobot is zo zelfverzekerd van een goede werking van deze functie, dat zij hier zelfs een garantie voor hebben: P.O.O.P. Deze – grappig gekozen – afkorting staat voor Pet Owner Official Promise en geeft gebruikers de garantie een nieuw model te krijgen als de j7+ tóch over vaste uitwerpselen rijdt.

Weer een ‘ronde robotstofzuiger’

Een opvallende puntje wat we graag aanstippelen: de iRobot Roomba j7+ is in tegenstelling tot de vorig jaar gelanceerde modellen gelukkig weer rond. iRobot introduceerde een jaar geleden meerdere hoekige modellen, maar daar lijkt nu weer een eind aan te komen. De Roomba j7+ is beschikbaar met of zonder CleanBase.

Deze CleanBase is overigens een stuk compacter dan zijn voorgangers, waardoor je hem nu ook minder opvallend in de kamer kunt neerzetten.
Kopen: nu beschikbaar!

Als je staat te trappelen om de Roomba j7+ in huis te halen hoef je niet lang te wachten: hij is per direct beschikbaar. Voor de Roomba j7+ met CleanBase ben je 999 euro kwijt. Neem je genoegen voor de j7 zonder CleanBase, betaal je 749 euro. Binnenkort verschijnt er een uitgebreide review van deze robotstofzuiger op ons kanaal.