Home » Stofzuiger Blog » Krachtige stofzuiger? Dit zijn de krachtpatsers!

Krachtige stofzuiger? Dit zijn de krachtpatsers!

Door Robbert Tigchelaar | Update: 5 maart 2021
krachtige stofzuiger

Als je op zoek gaat naar een goede stofzuiger, zul je al snel te maken krijgen met woorden als zuigkracht, stofuitstoot en vloertype. Een krachtige stofzuiger is natuurlijk wat we allemaal willen, zodat stof en vuiligheid eenvoudig en snel van de vloer of uit stof gezogen kan worden. Maar wat maakt een stofzuiger nu eigenlijk krachtig? Is dat 100% de zuigkracht of spelen er mee factoren die van invloed kunnen zijn op de kracht van een model?

Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb gesproken met diverse aanbieders van stofzuigers. Door vragen als ‘wat zijn factoren voor een krachtige stofzuiger’ en ‘hoe behoudt een stofzuiger zijn zuigkracht’ te stellen, heb ik een compleet artikel wat jou op weg helpt naar een krachtig stofzuiger!

Belangrijke factoren voor een krachtige stofzuiger

Laat ik maar gelijk beginnen met mijn belangrijkste conclusies. Want, wat zijn nu de belangrijke factoren die zorgen voor een goede kracht bij een stofzuiger? Ik zet ze op een rij met een korte uitleg:

  • Vloergeschiktheid: hoe geschikt een stofzuiger voor een vloer is, bepaald zijn kracht. Vaak is dit op basis van mondstukken: zuig je met een parketmond op een vloerkleed, is de kracht minder dan op parket zelf.
  • Stofopname: bij een stofzuiger wordt altijd de stofopname vermeld (ook bij het soort vloer). Dit vind je terug op het energielabel en varieert van Zeer Hoog tot Zeer Laag.
  • Luchtstroom: ook de luchtstroom is van grote invloed bij een krachtige stofzuiger. Is er een lekkage of sluit er iets niet goed af*, dan zal de kracht van de stofzuiger sterk afnemen.

*Leestip: eerder schreef ik ook een interessant artikel hoe je de zuigkracht van een stofzuiger kunt verbeteren, mocht deze verloren zijn gegaan of sterk verminder worden.

Noot: aantal watt niet van invloed op kracht

Waar ik graag nog even extra aandacht aan besteed is het volgende: tijdens mijn onderzoek sprak ik met dé expert in mijn ogen (mijn moeder) die mij wees om goed te kijken naar het aantal watt van een stofzuiger. Dit is echter helemaal niet waar, blijkt uit gesprekken die ik vervolgens voerde met experts. Waar men in het verleden veelal keek naar het wattage van een stofzuiger om daarmee een inschatting te maken voor de kracht, is dit vandaag de dag niet meer zo.

Dit zijn dé krachtige stofzuiger modellen

Nu we weten waar we op moeten letten en wat zaken zijn die zorgen voor een krachtige stofzuiger, is het interessant om eens te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Kleine kanttekening: natuurlijk zijn er dus – zoals ik daarnet aangaf – zaken die niet zozeer afhankelijk zijn van het soort aankoop. Denk aan het niet goed aansluiten van een mondstuk of een verstopte luchtstroom.

 Krachtige steelstofzuiger 

dyson v11 absolute

Dyson V11 Absolute Pro

De Dyson V11 is een zeer krachtige steelstofzuiger. Naast de krachtigste V11 is er een ook V8 en een V10 variant.

Bekijk

 Krachtige stofzuiger met zak 

miele complete c3

Miele Complete C3 Ecoline Black Diamond

De Miele Complete C3 Ecoline Black Diamond heeft een zeer krachtige motor, wat resulteert in een goede zuigkracht op harde vloeren! Met extra zuigmonden.

Bekijk

 Krachtige zakloze stofzuiger 

powerpro compact

Philips PowerPro Expert FC9742/09

Deze zakloze Philips PowerPro Expert stofzuiger heeft een xtra harde zuigkracht op harde vloeren, maar dankzij meegeleverde stukken ook op andere typen vloer.

Bekijk

 Krachtige robotstofzuiger

iRobot Roomba 980

iRobot Roomba 980

In meerdere onderzoeken bleek de iRobot Roomba 980 een zeer krachtige stofzuiger onder de robotstofzuigers. Sterke zuigopname op diverse ondergronden!

Bekijk

Extra tips bij een krachtige stofzuiger kopen

Mocht je ná mijn artikel nog verder gaan zoeken, vergeet dan nooit de belangrijke punten om op te letten bij de aanschaf van een stofzuiger:

  • Check altijd het geluidsniveau (Een krachtige stofzuiger kan ook veel herrie maken…)
  • Bekijk de stofuitstoot
  • Lees reviews en beoordelingen
  • Controleer prijzen bij verschillende shops

Weet dat wij ook altijd voor je klaar staan. Mocht je vragen hebben of twijfelen over een specifiek model: stuur ons een berichtje, dan kijken wij gelijk met je mee.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)