Home » Stofzuiger Blog » Mini stofzuiger: alles wat je moet weten

Mini stofzuiger: alles wat je moet weten

Door Redactie | Update: 15 mei 2023
mini stofzuiger klein

In het kort: wanneer je weinig opslagruimte hebt of veel spullen in de kamer hebt staan, kun je het best kiezen voor een mini stofzuiger. Mini stofzuigers kun je makkelijk opbergen en zijn lekker wendbaar. Hou er wel rekening mee dat je een kleine stofzuiger vaker moet legen, dat ze vaak een minder hoge zuigkracht hebben dan grotere stofzuigers. De beste mini stofzuiger op dit moment is de Philips PowerGo FC8243/09 .

Wanneer je een klein appartement hebt of weinig opslagruimte, kan het slim zijn om goed te letten op het formaat van de stofzuiger. Er zijn hele compacte stofzuigers die je eenvoudig op kunt bergen en makkelijk op kunt tillen. Ik ben op zoek gegaan naar de échte mini stofzuigers: stofzuigers die super klein zijn.

Waarom een mini stofzuiger?

Laten we eerst starten met de vraag voor welke situaties een mini stofzuiger interessant is. Zoals ik in de inleiding al schreef is het bijvoorbeeld erg interessant wanneer je een stofzuiger moet opbergen met weinig opslagruimte.

Een aantal situaties op een rij waarbij een mini stofzuiger wenselijk kan zijn:

  • Bij weinig opslagruimte
  • Wanneer je slecht kunt tillen
  • Bij het stofzuigen van kamers met veel spullen
  • Als je hem mee wil nemen op vakantie

Een kleine stofzuiger heeft natuurlijk als bijkomend voordeel dat ze erg licht zijn. Vind jij het gewicht van de stofzuiger belangrijk? Bekijk dan hier direct de beste lichtgewicht stofzuiger op dit moment.
Wanneer is een stofzuiger ‘mini’?

Stofzuigers zijn er in allerlei soorten en maten. Maar, wanneer spreken we eigenlijk van een kleine, compacte stofzuiger? En wanneer is een stofzuiger nu echt zo klein dat we hem kunnen bestempelen als een mini stofzuiger? Ik heb daarom een handig plaatje gemaakt om een goed beeld te krijgen hoe klein stofzuigers kunnen zijn.

hoe groot is een stofzuiger

In onderstaande tabel ontdek je de afmetingen van de verschillende stofzuigergroottes (gemiddeld).

Normale stofzuigerCompacte stofzuigerMini stofzuiger
25 x 30 x 45 cm (h x b x d)20 x 30 x 40 cm (h x b x d)20 x 25 x 35 cm (h x b x d)

En hoe ziet dat er dan ‘in het echt uit’? Ik heb drie verschillende stofzuigers naast elkaar gezet:

stofzuiger groot klein en mini

© Bestestofzuigers.nl

Nadelen van mini stofzuigers

Een mini stofzuiger heeft een aantal nadelen die ik graag met je wil bespreken. Want, zo is er bijvoorbeeld sprake van een klein stofreservoir, waardoor je hem sneller zal moeten legen dan een normale afmeting stofzuiger. De grootste nadelen op een rij:

  • Vaker en sneller legen: een mini stofzuiger heeft een klein stofreservoir. Deze zal je sneller moeten legen.
  • Minder zuigkracht: een grote stofzuiger heeft vaak meer power dan een kleine compacte stofzuiger.
  • Lagere kwaliteit: vaak is een mini stofzuiger erg standaard uitgevoerd. Zo hebben ze vaak geen rubberen wielen.
  • Geen opslag van accessoires: om de stofzuiger klein te houden kun je meegeleverde accessoires vaak niet opbergen in de stofzuiger zelf

Beste mini stofzuiger op dit moment

Er zijn veel stofzuigers die bestempeld worden als compact. Zo hebben veel stofzuigers bijvoorbeeld een hele ‘Compact serie’ en wordt dit ook doorgevoerd in de naam. Echter zijn dit niet echt de mini stofzuigers waar ik op doel. Ik heb gekeken wat echt kleine stofzuigers en welke goed presteren. Hiervoor heb ik onderzoek gedaan naar consumenten reviews.
De Philips PowerGo is een hele goede mini stofzuiger en scoort goed. Hij krijgt een 4.1/5.0 op basis van 85 reviews. Met een prijs van zo’n 100 euro spreek ik over een prima prijs/kwaliteit verhouding.

 Krachtig op alle vloeren 

1. Philips PowerGo FC8234/09

philips powergo fc823409De Philips PowerGo FC8234/09 is een zeer compacte stofzuiger met zak. Deze stofzuiger is super klein, wordt geleverd met een combi zuigmond en heeft een snoer van 6 meter. De stofzuiger heeft een goede prijs/kwaliteit verhouding en is eenvoudig in gebruik.

Reviewscore: ★★★★★ 4.1/5.0 (85 reviews)