eziclean promo

Home » Stofzuiger Blog » Robotstofzuiger met dweilfunctie

Robotstofzuiger met dweilfunctie

Door Bram Tigchelaar | Update: 24 mei 2022
robotstofzuiger met dweilfunctie

Direct de beste robotsotfzuiger met dweilfunctie bekijken? Dat is absoluut de Ecovacs Deebot OZMO 950. Deze robotstofzuiger zuigt en dweilt de vloer in één beweging, maakt weinig geluid en maakt systematisch schoon!

Heb je ze al voorbij zien komen? Die robotstofzuigers die ook direct even je vloer dweilen. Tegenwoordig zijn er robotstofzuiger met een dweilfunctie, hiermee zorgt de stofzuiger dat de vloer tijdens een zuig beurt ook even gedweild wordt. In dit bericht laten we zien welke robotstofzuigers met dweilfunctie er zijn en beantwoorde we alle vragen over robotstofzuigers met een automatische dweil.

De beste robotstofzuiger met dweilfunctie

Hieronder hebben we drie verschillende robotstofzuigers met dweilfunctie opgesteld. Dit zijn drie robotstofzuigers van verschillende merken, ook heeft elke stofzuiger weer zijn eigen voordelen. Deze voordelen noemen we per robotstofzuiger. Onder aan dit bericht lichten we toe waarop je kunt letten bij het kopen van de beste robotstofzuiger met dweilfunctie.

Ecovacs Deebot OZMO 950

Deze Ecovacs Deebot kan naast zuigen ook goed dweilen. Vul het waterreservoir met een water en een klein beetje schoonmaak spul en de robotstofzuiger gaat ze eigen gang.

blaupunkt bluebot xboost bpk

Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB

Ook deze Blaupunkt is een hele goede robotstofzuiger met dweilfunctie. Naast de gave dweilfunctie is deze robotstofzuiger ook te bedienen via een app op je telefoon of zelfs via spraak met je smart speaker van Google Home.

Rowenta Explorer Serie 80 RR7755

Dit is ook een hele goede robotstofzuiger die een dweilfunctie heeft. Wilt zit er een verschil in het dweilwerk met de bovenstaande robot. Bij deze robot klik je als het ware een natte microvezeldoek en zo dweilt deze robot.

Waar moet je op letten bij robotstofzuigers met dweilfunctie?

Voordat je een robotstofzuiger met dweilfunctie koopt is het belangrijk om op een paar punten te letten. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende methodes hoe robotstofzuigers dweilen. Hieronder hebben we de factoren opgesomd waarop je moet letten voor het kopen van een robotstofzuiger met dweilfunctie:

  • Wijze van stofopname: let altijd op de stofopname van een robotstofzuiger. Hierbij kun je kijken naar de borstels aan de zijkant of in het midden van de stofzuiger. Zijborstels pakken bijvoorbeeld het stof en vuil mee aan de zijkant van de plinten en moeren.
  • Dweilmethode: ook dweilrobots hebben verschillende dweilmethodes. Er zijn er twee met een microvezeldoek of met water. Met de microvezeldoek plak je als het ware een microvezeldoek op de stofzuiger en deze sleept over de vloer heen, hierdoor neemt de doek fijnstof mee. De dweilmethode die wij echt onder dweilen verstaan, zijn de stofzuigers die dweilen met water. Ook hier zit verschil, zo zijn er dweilrobots die een reservoir hebben en robots waarbij je gewoon een natte doek onder de robot doet.
  • Volume opvang: ook de volume van de opvangbak is belangrijk. Let op dat een robotstofzuiger niet te snel vol raakt, je hebt zelf robotstofzuigers die zichzelf kunnen legen.
  • Schoonmaakroute: hierbij heb je de keuze uit willekeurig of systematisch. Bij willekeurig rijdt de stofzuiger willekeurig door de huiskamer heen, hierbij kan de robotstofzuiger delen overslaan of dubbel pakken. Bij systematisch weet de stofzuiger waar hij al geweest is en waar hij nog moet zuigen.
  • Gebiedsafbakening: robotstofzuigers werken met gebiedsafbakening, hierbij heb je de keuze uit: applicatie, magneetstrip of virtuele muur.

Beste robotstofzuigers vergelijken

Robotstofzuiger met dweilfunctieDweilmethodeBekijk
Ecovacs Deebot OZMO 950DweilfunctieCheck prijs
Blaupunkt Bluebot XboostDweilfunctieCheck prijs
Rowenta Explorer Serie 80Natte microvezeldoekCheck prijs

Hoe werkt de dweilfunctie bij een robotstofzuiger?

Zoals we hierboven al een klein beetje beschreven kan een dweilrobot op verschillende manieren dweilen. Zo zijn er robotstofzuiger die dweilen met een microvezeldoek. Deze doek die maak je vooraf het dweilen nat en deze bevestig je dan aan de achterzijde van de robot.

Wanneer de robotstofzuiger dan gaat zuigen sleept de vezeldoek als het ware achter de zuiger aan en ‘dweilt’ het meteen de vloer. Deze methode is vooral geschikt voor het opvegen van de fijnstof die niet door de stofzuiger opgezogen wordt.

De andere methode is het dweilen met water. Robotstofzuiger die dweilen met water hebben een speciale waterreservoir, hierin doe je het water en eventueel een beetje schoonmaakspul. Wanneer de robotstofzuiger gaat zuigen zal de stofzuiger het water op de grot spuiten en daarna automatische met de dweil over het water heen gaan.

Update: samenwerking met dweilrobots

Afgelopen maanden is er een nieuwe ontwikkeling door iRobot gelanceerd. De beste iRobot stofzuiger kan samenwerken met dweilrobots van haar eigen merk. Is de robotstofzuiger klaar, dan gaat de dweilrobot van start!

Het is een functie die we nu ook onder de loep houden bij ons onderzoek naar de beste robotstofzuiger.

Een robotstofzuiger met dweilfunctie werkt goed en is ideaal voor het verwijderen van fijnstof van donkere vloeren. Momenteel is de Ecovacs Deebot OZMO 950 de beste keuze!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

The following two tabs change content below.

Bram Tigchelaar

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.