Home » Stofzuiger Blog » Nieuwe Roomba Combo j7+: ‘Robotstofzuiger met dweilfunctie voor tapijt’

Nieuwe Roomba Combo j7+: ‘Robotstofzuiger met dweilfunctie voor tapijt’

Door Robbert Tigchelaar | Update: 9 november 2022
nieuwe irobot roomba combo j7+

De nieuwe iRobot Roomba Combo j7+ © iRobot

Zojuist heeft iRobot een nieuwe robotstofzuiger aangekondigd.  Het gaat om de iRobot Roomba Combo j7+, een robotstofzuiger met dweilfunctie. Het is niet zomaar een robotstofzuiger met een dweil: de dweilpad is namelijk volledig intrekbaar. Wanneer de robotstofzuiger een tapijt detecteerd, wordt deze dweilpad automatisch ingetrokken.

Robotstofzuiger met dweilfunctie voor tapijt

Doordat er sprake is van een intrekbare dweilpad is het een van de weinige robotstofzuigers met dweilfunctie die geschikt is voor tapijt. Waar andere robotstofzuigers met dweilfunctie de dweilpad over het tapijt zouden slepen, trekt de nieuwe Roomba Combo j7+ deze in.

Keith Hartsfield, CPO bij iRobot, spreekt over een probleemoplossing op unieke wijze: “Tot vandaag leverden veel 2-in-1 robotstofzuigers en dweilen een slechte gebruikerservaring op, ofwel omdat ze afzonderlijke, tijdrovende schoonmaaktaken nodig hadden of omdat ze meer rommel veroorzaakten door de dweilpad niet volledig hoog genoeg op te tillen om tapijt en vloerkleden te vermijden. Roomba Combo j7+ lost beide uitdagingen op unieke wijze op”, aldus Hartsfield.
Nieuwe iRobot OS 5.0 software update

Het is niet het enige nieuwtje. iRobot laat namelijk ook weten dat er een nieuwe update uitgerold gaat worden van haar eigen iRobot OS software. Het gaat om een OS 5.0 software update die geschikt is voor de Roomba robotstofzuigers uit de J-serie.

Dankzij deze update worden er nog meer objecten herkend en vervolgens vermeden. Daarnaast kan de Roomba op nog specifiekere plekken schoonmaken en is volgens iRobot een betere controlere over spraakbediening. Gezien de nieuwe Roomba Combo j7+ ook binnen de J-serie valt, is deze gelijk voorzien van deze nieuwe functionaliteiten.

Roomba Combo j7+ kopen

Sta jij te trappelen om de nieuwe Roomba Combo j7+ te kopen? Dan hoef je niet lang te wachten: al vanaf 4 oktober 2022 is de nieuwe robotstofzuiger te koop. Wanneer je de Combo j7 met het automatische leegstation – de CleanBase – wil kopen ben je 999 euro kwijt. Zonder het automatische leeg- en oplaadstation betaal je  € 799.