eziclean promo

Home » Stofzuiger Blog » Stofzuiger stinkt – Oplossingen voor een stinkende stofzuiger

Stofzuiger stinkt – Oplossingen voor een stinkende stofzuiger

Door Maarten Reijneveld | Update: 8 april 2021
stofzuiger stinkt

Het is een veelvoorkomend probleem: de stofzuiger stinkt. Heel vervelend, maar het is niets om je zorgen over te maken. Iedereen maakt het vroeg of laat een keer mee. De muffe geur wordt veroorzaakt omdat het vuil voor een langere tijd in de stofzuiger blijft zitten. De luchtstroom gaat bij het stofzuigen steeds langs het vuil waardoor je de vieze lucht ruikt. Gelukkig is er wat te doen aan die nare geurtjes die uit je stofzuiger komen. Wij zetten graag een aantal oplossingen voor je op een rijtje.

1. Stofzuiger geur in de zak?

Het eerste waar je naar kan kijken als je stofzuiger stinkt is de stofzuigerzak. Zit die vol? Vervang hem dan meteen. Dit niet alleen omdat je zo de nare geurtjes verwijderd uit je stofzuiger, maar ook omdat een volle stofzuigerzak er voor zorgt dat de zuigkracht van je stofzuiger verminderd. Blijf je te lang met een volle stofzuigerzak stofzuigen, dan kan je stofzuiger er zelfs kapot van gaan.

2. Vervang het stofzuigerfilter regelmatig

Niet alleen de stofzuigerzak moet je regelmatig vervangen, ook het stofzuigerfilter kan ervoor zorgen dat er vieze geurtjes uit je stofzuiger komen. Check daarom na de stofzuigerzak ook meteen even of het filter niet verzadigd is.

3. Verwijder zichtbaar vuil meteen

Veel mensen vergeten dat er tijdens het stofzuigen vuil blijft hangen in de stofzuigerslang en in de zuigmond. Denk aan hondenharen of plukken stof. Als je deze stof nooit verwijderd kan dit de oorzaak zijn van je stinkende stofzuiger.

Tip: Verwijder na elke stofzuigerbeurt meteen het stof dat in de borstels van de stofzuigermond blijft hangen.

4. Koop de juiste stofzuiger!

Heb je honden of katten in huis rond lopen? Dan kan dit de oorzaak nummer 1 zijn wanneer je stofzuiger stinkt. Hondenharen en kattenharen kunnen namelijk op den duur gaan stinken, check daarom vooral of de stofzuiger geschikt is voor dierenharen (beste stofzuiger voor dierenharen). Deze stofzuigers hebben vaak een speciale opvang, accessoires of stofzuigerzakken die de stank in de stofzuiger houdt.

4. Geurparels strooien

Mocht je bovenstaande oplossingen hebben geprobeerd, maar is het probleem nog steeds niet opgelost dan kan je altijd nog geurparels proberen. Strooi een paar geurparels op de grond en zuig het op. De geurparels komen zo in de stofzuigerzak terecht. Doordat tijdens het stofzuigen de stofzuiger warm wordt beginnen de geurparels een lekker ruikend geurtje af te geven waardoor de nare geurtjes verdwijnen. Het leuke is dat je de geurparels in verschillende geuren kan kopen.

Tip: wil je geen geld uitgeven aan geurparels, strooi dan een beetje waspoeder op de grond en zuig dit op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

The following two tabs change content below.

Bram Tigchelaar

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.