Home » Stofzuiger Blog » Stofzuiger voor het bureau: onze tips!

Stofzuiger voor het bureau: onze tips!

Door Robbert Tigchelaar | Update: 9 november 2022
stofzuiger bureau

Onlangs kregen we de vraag hoe je het best een bureau veilig en goed kunt stofzuigen. Al snel kwamen er extra vragen als; kan ik dan ook gelijk mijn toetsenbord stofzuigen én hoe zit het met de eventuele planten die ook op mijn bureau te vinden zijn? Samen met Bram ging ik op onderzoek uit: in dit artikel zet ik alle mogelijkheden voor een stofzuigen van een bureau op een rij. Ik heb zelfs een hele leuke tip voor je: een superkleine Henry stofzuiger.

Waarom goed uitkijken met bureau stofzuigen

Je zal niet de eerste zijn die met een stofzuigerstang onherstelbare schade aanbrengt op een prachtig bureaublad van hout. Om dit te voorkomen is het slim om altijd goed te letten op het onderzijde van de zuigmond waar je mee wil gaan zuigen: voel altijd of deze niet scherp is en ga sowieso niet aan de slag met een metalen onderstuk.

Let op het juiste mondstuk

In ons eerdere artikel over stofzuiger opzetstukken lichtten we al een aantal verschillende zuigmonden uit die goed gebruikt kunnen worden voor het stofzuigen van meubels. Dit zijn vaak zuigmonden die voorzien zijn van een zachte borstel, zodat er geen schade toegebracht kan worden als strepen of krassen.

Speciale bureaustofzuiger(tjes)

In veel gevallen kiest men voor een standaard kruimeldief om bureaus gemakkelijk en eenvoudig mee te stofzuigen. Hierbij geniet je namelijk gelijk al van een aantal voordelen:
  • Vaak ook met extra zachte zuigmond
  • Lekker mobiel, geen maximale actieradius
  • Geen kans omvallende spullen op het bureau door het snoer
  • Makkelijk te legen
  • Eenvoudig op te bergen

Als je nog geen goede kruimeldief hebt, raad ik je aan om ons onderzoek naar de beste kruimeldief eens door te nemen (we hebben ook een handige top 10 kruimeldieven klaarstaan). Op basis van grondig onderzoek hebben we daar de 10 beste keuzes voor 2020 op een rij gezet.

Grappig: een super kleine Henry stofzuiger voor het bureau

Tijdens ons deskresearch voor dit artikel kwamen we een wel heel aparte stofzuiger tegen: een super kleine Henry stofzuiger. Ja, die vrolijke – vaak rode – ronde stofzuiger met ogen en een mond. De stofzuiger valt wel onder de categorie cadeaus: we raden deze stofzuiger niet aan voor een supergoede oplossing voor het stofzuigen van je bureau. Wel geinig natuurlijk…

 Cadeautip! 

henry bureaustofzuiger

Kleine Henry stofzuiger voor het bureau

Is hij niet schattig? Deze super kleine Henry stofzuiger is meer voor de grap. Leuk cadeautje voor collega’s met een stoffig cadeau.

Toetsenbord stofzuigen doe je zo

Voor het stofzuigen van je toetsenbord, is het slim om net als bij je bureaublad goed te letten op een zachte zuigmond. In veel gevallen is het ook slim om een zogeheten kierenzuiger te gebruiken: dit mondstuk heeft een heel smal uiteinde, waardoor je goed tussen de toetsen kunt zuigen. Heb je helemaal geen kierenzuiger? Dan kun je er thuis ook gewoon een maken: een van onze gouden stofzuiger hacks is het gebruiken van een WC rolletje.
Ook kamerplanten op je bureau?

Dan raden we je aan om ons uitgebreide artikel te lezen over kamerplanten stoffen. Zoals je waarschijnlijk gemerkt hebt ontstaat er al snel een stoffig laagje op de planten in een kantoor (ook in de woonkamer uiteraard). Voordat je gelijk met en stofzuiger alle bladeren van je prachtige plant opzuigt, slim om ons artikel door te nemen. 😉

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.