Home » Stofzuiger Blog » Update iRobot Genius maakt Roomba robotstofzuiger nóg slimmer

Update iRobot Genius maakt Roomba robotstofzuiger nóg slimmer

Door Robbert Tigchelaar | Update: 9 november 2022
update irobot genius

Goed nieuws voor eigenaren van verschillende Roomba robotstofzuigers en Braava robotdweilers. iRobot heeft een update doorgevoerd voor haar iRobot Genius platform, waardoor de robotstofzuigers en automatische dweilrobots kunnen genieten van meer slimme functies. Hiermee zou je van je huidige robotstofzuiger met een update kunnen genieten van dezelfde functies als de beste iRobot stofzuiger.

iRobot Genius update

In totaal gaat het om vier extra functies waarmee je je iRobot Roomba robotstofzuiger of Braava dweilrobot nog slimmer kunt gebruiken in de woning. Zo is er allereerst de Clean Time Estimates functionaliteit. Met deze functie wordt er geschat hoelang een schoonmaakactiviteit duurt. Deze nieuwe functie op het iRobot Genius-platform is geschikt voor Roomba robotsotfzuigers met Smart-Mapping ondersteuning.

Schoonmaakintervallen

Geen Smart-Mapping functie? Niet getreurd: voor robotstofzuigers zonder deze ondersteuning is er ook een nieuw functie: Time Boxed Cleaning. Hiermee kunnen er schoonmaakintervallen gemaakt worden met tussenpozen van 15 minuten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de stofzuiger 45 minuten te laten stofzuigen om vervolgens weer terug te keren naar het oplaadstation.

Automatisch stofzuigen

Ook is er een nieuwe functie waarmee de robotstofzuiger automatisch kan gaan stofzuigen als jij even een ommetje doet. Deze Clean While I’m Away functie maakt gebruik van jouw locatie via je smartphone om te zien wanneer hij kan gaan starten. Bijvoorbeeld als je naar de supermarkt gaat voor je dagelijkse boodschapjes.
Hoge drempels gebieden voor dweilrobots

Zoals  we daarnet al aangaven is er ook een nieuwe iRobot Genius functie voor de dweilrobot van iRobot, beter bekend als Braava. Voor de Jet M6 om precies te zijn. Met zogeheten Treshhold Zones kun je nu aangeven waar er sprake is van hoge drempels. Handig, gezien deze vaak door de dweilrobot gekenmerkt kunnen worden als een obstakel. Hiermee kan de dweilrobot dus weten dat het gaat om een drempel waar hij mogelijk over heen kan rijden en dat het dus niet gaat om een meubelstuk.

iRobot Genius Home Intelligence

Het iRobot Genius Home Intelligence platform – de volledige naam van het platform – is bedoeld om meer controle te krijgen over de robotstofzuigers en dweilrobots. Het is meer dan enkel de bediening via de iRobot applicatie, gezien er complete schema’s gemaakt kunnen worden en er connecties gemaakt kunnen worden met andere slimme apparaten. Het is echter geen leerprogramma, zoals iRobot Education dit wel is.

De nieuwe iRobot Genius-updates worden op het moment van spreken uitgerold naar reeds eigenaren van een Roomba robotstofzuiger of Braava dweilrobot. We houden de nieuwe functionaliteiten in de gaten en updaten ons onderzoek naar de beste robotstofzuiger wanneer dit in onze ogen nodig is.

Eerder kwam iRobot ook al met ander nieuws naar voren: met iRobot Protect en Protect+ kun je het garantietermijn van je nieuwe robotstofzuiger verlengen. Ook kwam het merk met een nieuwe kruimelzuiger naar buiten: de iRobot H1 Kruimeldief.

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.