Home » Beste Bosch Stofzuiger

Bosch Stofzuiger

Door Robbert Tigchelaar | Update: 15 april 2021

Bosch is al jarenlang de specialist op het gebied van verschillende soorten stofzuigers. Van robotstofzuigers tot traditionele stofzuigers met zak. Bij Bosch staat kwaliteit voorop en dat is duidelijk terug te zien in de verschillende stofzuigers. Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de beste Bosch stofzuiger, hierbij hebben we gekeken naar verschillende factoren die belangrijk voor stofzuigers. Per model vind je de beste keuze, wil je meer aanbod per model hebben, klik dan hiernaast op het model dat je zoekt.

Dagelijks zijn wij bezig met stofzuigers testen en vergelijken, op basis van onze bevindingen kunnen wij jou advies geven. Eerst tonen we hieronder de stofzuigers die als beste uit de test komen en daaronder onderbouwen we onze keuze.

Beste Bosch stofzuiger 2021:

Hieronder vind je het overzicht met de beste stofzuigers van Bosch per model. We hebben per model gekeken wat belangrijke factoren zijn en op basis daarvan hebben we een aanbeveling gegeven. Een voorbeeld hiervan is dat een steelstofzuiger een goede accu duur moet hebben en wendbaar moet zijn. Op basis van het aanbod hebben we deze factoren vergeleken en een aanbeveling gedaan voor de beste Bosch stofzuiger van 2021, bekijk de lijst hieronder.

 Met zak 

bosch stofzuiger bgl8Sil6

Bosch stofzuiger BGL8SIL6

In onze ogen momenteel de beste Bosch stofzuiger met zak. De stofzuiger scoort op alle vlakken goed, zo is de stofzuiger erg stil, heeft de stofzuiger een lang snoer en heeft de stofzuiger goede zuigkracht op verschillende oppervlakte.

 Zakloos 

bosch relaxx'x ultimate bgs7rcl

Bosch BGS7RCL Relaxx’x Ultimate

Momenteel is dit de beste Bosch stofzuiger zonder zak. Dit komt met name doordat de stofzuiger goed scoort op zuigkracht op verschillende oppervlakte, zo zuigt de stofzuiger erg goed op harde vloeren. Daarnaast is het een vrij stille stofzuiger door de SilenceSound system en krijg je maar liefst 10 jaar garantie motorgarantie van Bosch.

 Steelstofzuiger 

bosch unlimited bcs812ka2

Bosch Unlimited BCS812KA2 

Dit is een nieuwe steelstofzuiger van Bosch scoort goed op zuigkracht en accuduur, zo kun je de stofzuiger maar liefst 40 min gebruiken. Dat is voor een steelstofzuiger vrij lang, daarnaast is de stofzuiger binnen 60 min weer opgeladen. Naast de goede zuigkracht van de stofzuiger krijg je ook veel extra accessoires bij de stofzuiger.

 Robotstofzuiger 

bosch roxxter bcr1acp2

Bosch Roxxter BCR1ACP2

De Bosch Roxxter BCR1ACP2 is de beste robotstofzuiger op het moment. De krachtige stofzuiger gaat automatisch aan de slag en is te bedienen via een app. De totale accuduur is maar liefst 90 minuten. Dankzij 5 crash-sensoren ontwijkt de Bosch Roxxter meubels.

 Handstofzuiger 

Bosch BHN1840L Move

Bosch Move BHN1840L

De Bosch BHN1840L Move is de beste handstofzuiger van Bosch van nu. Deze compacte lichtgewicht kruimeldief heeft een lange accuduur: hij gaat maar liefst 40 minuten mee. Dankzij de Li-Ion accu is er altijd sprake van een goede zuigkracht en is de kruimeldief snel opgeladen.

Onderzoeksfactoren voor de beste Bosch stofzuiger

Bosch heeft heel wat stofzuigers uitgebracht. Van nieuwe slimme robotstofzuigers tot traditionele stofzuigers met zak. We hebben onderzoek gedaan naar de beste modellen per stofzuigersoort. Hiervoor hebben we een aantal belangrijke pijlers van de stofzuigers van Bosch bekeken. Check de onderzoeksfactoren die van invloed waren bij ons onderzoek.

 • Het model van de Bosch stofzuigers: allereerst hebben we goed onderscheid gemaakt in het model. Om te voorkomen dat we appels met peren vergelijken hebben we de verschillende Bosch stofzuigers gegroepeerd per soort.
 • Zuigkracht van de modellen: we hebben goed gekeken naar de zuigkracht. Zowel op zachte oppervlaktes als tapijten en vloerkleden als hardere vloeren, waarbij je kunt denken aan parket of laminaat.
 • Innovatie en filters: welke filters zijn er onder de motorkap te vinden? Bij de beste Bosch stofzuigers moet er rekening gehouden zijn met het voorkomen van allergische reacties met bijvoorbeeld de toepassing van een HEPA filter.
 • Ervaringen van eerdere kopers: ook hebben we na het selecteren van de beste modellen nog flink wat onderzoek uitgevoerd bij reviews en beoordelingen van eerdere kopers. Hierbij hebben we met name research gedaan bij grotere webshops als Bol.com en Coolblue.
 • Bijgeleverde zuigmonden: bij Bosch is er vaak sprake van meerdere zuigmonden per model. We hebben hier met name goed naar gekeken bij stofzuigers die geschikt waren voor hardere vloeren. Bij het leveren van een combi-zuigmond kun je hiermee ook vaak prima zachtere vloeren stofzuigen. Een belangrijk element.
beste bosch stofzuigers selectie

De Bosch stofzuigers zijn getest op verschillende vloersoorten, waaronder houten vloeren

Beste Bosch stofzuiger met zak

Kijken we naar de Bosch stofzuigers met zak dan zien we verschillende productlijnen, zo is er de Compaxx’x-, Free’e-, Ergomaxx’x-, ProSilence lijnen en zijn er verschillende serie modellen. Elke lijn heeft een specifieke functie, zo is de ProSilence lijn bijvoorbeeld heel stil. Wij hebben naar het totaal plaatje gekeken en zijn tot de conclusie gekomen dat op dit moment de Bosch BGL8SIL6 stofzuiger de beste keuze is van dit moment.

Deze BGL8SIL6 behoort tot de In’genius ProSilence lijn en scoort op verschillende vlakken erg goed. De stofzuiger is bijvoorbeeld erg stil en dit gaat niet ten koste van de zuigkracht en dit komt met name door de geavanceerde SilenceSound System. Een ander goed punt die de stofzuiger zo goed maakt is het lange snoer, deze is maar liefst 15 meter lang.

bosch stofzuiger bgl8Sil6

Bosch stofzuiger BGL8SIL6

De beste Bosch stofzuiger met een zak van dit moment. De stofzuiger scoort op veel vlakken erg goed, zo is de zuigkracht er goed en is de stofzuiger erg stil. Ook heeft de stofzuiger nog extra puntjes die de stofzuiger erg goed maakt, het is met name erg prettig dat de stofzuiger een erg lang snoer heeft (12 meter) en de stofzuigers wordt geleverd met handige accessoires.

Beste Bosch stofzuiger zonder zak

Kijken we naar de stofzuigers van Bosch zonder zak dan is het aanbod wat minder dan de stofzuigers met zak. Wel zitten er paar goede stofzuigers tussen en vinden wij de Bosch BGS7RCL Relaxx’x Ultimate de beste Bosch stofzuiger zonder zak. De stofzuiger scoort goed op zuigkracht en is erg stil. De stofzuiger heeft de volgende specificaties:

 • Snoerlengte van 8 meter
 • Weegt 6,7 kg
 • Heeft geluidsniveau van 68 dB
 • Scoort erg goed op zuigkracht op harde vloeren

Ook wordt de stofzuiger geleverd met extra accessoires zoals een parketzuigmond, combizuigmond en een meubelzuigmond.

bosch relaxx'x ultimate bgs7rcl

Bosch BGS7RCL Relaxx’x Ultimate

Momenteel de beste Bosch zakloze stofzuiger van dit moment is de Bosch BGS7RCL Relaxx’x Ultimate. Een erg stille stofzuiger zonder zak en dit gaat niet ten koste van de zuigkracht, want de stofzuiger scoort goed op harde vloeren en zachte vloeren.

Beste Bosch steelstofzuiger

Ook brengt Bosch steeds weer nieuwe steelstofzuiger op de markt, waaronder de Bosch Unlimited. Deze stofzuiger scoort goed op zuigkracht en is lang te gebruiken en weer snel opgeladen. Ook wat leuk is om te weten is dat de Bosch accu’s van boormachines en andere elektrisch gereedschap te gebruiken is met de steelstofzuiger van Bosch. Mocht je echt veel te stofzuigen hebben dan kun je ook altijd deze gebruiken of wanneer je boormachine leeg is kun je ook de accu van de stofzuiger gebruiken. Wel hangt er een prijskaartje aan deze stofzuiger, heb je liever een wat goedkopere dan kun je ook op onze beste steelstofzuiger kijken voor wat goedkopere steelstofzuigers.

bosch unlimited bcs812ka2

AEG QX8-1-45SM

De beste AEG steelsotfzuiger is de AEG QX8-1-45SM. Het is een lichtgewicht stofzuiger die je eenvoudig mee kunt tillen. Daarbij gaat het om een draadloze AEG stofzuiger met een goede zuigkracht.

Beste Bosch robotstofzuiger

Robotstofzuiger zijn weer een hele ander tak van sport, het soort sport waar je zo min mogelijk zelf hoeft te doen. Ook Bosch heeft een robotstofzuiger alleen is het aanbod hier in erg beperkt, zo is er momenteel maar één robotstofzuiger te koop: Bosch Roxxter BSR1ASLC. Omdat er maar één robotstofzuiger van Bosch is dit natuurlijk de beste keuze.

Desalniettemin is het een vrij goede robotstofzuiger als deze vergelijken met bijvoorbeeld de beste robotstofzuiger uit ons onderzoek. De stofzuiger is namelijk heel goed te sturen, zo kun je roomselect activeren waarbij je op een digitale kaart aan kunt geven welke kamers schoongemaakt dienen te worden. Ook is er een No-Go-zone functie waarbij je aan kunt geven welke gebieden niet schoongemaakt hoeven worden. Verder is  het ook leuk dat je de stofzuiger kunt besturen via spraak via Home Connect of Amazon Alexa.

bosch roxxter bcr1acp2

Bosch Roxxter BCR1ACP2

De Bosch Roxxter is de beste Bosch robotstofzuiger. Deze automatische stofzuiger heeft een gebruiksduur van 90 minuten en laat op in slechts 150 minuten. Ook is de stofzuiger goed te besturen en kun je aangeven waar de stofzuiger moet zuigen en waar niet. Verder is het ook leuk dat de stofzuiger te bedienen is met spraak.

Beste Bosch handstofzuiger

Voor de kleine klusjes biedt Bosch ook uitkomsten: met een divers aanbod aan verschillende handstofzuigers kun je genieten van compacte stofzuigers die draadloos te gebruiken zijn. Zelfs voor de bouw heeft Bosch modellen op de markt gebracht die prima houtsnippers en ander vuil kunnen opzuigen.

De beste Bosch handstofzuiger op dit moment is de BHN1840L Move kruimelzuiger. Deze kruimeldief heeft wellicht een hoger prijskaartje dan andere kruimeldieven van Bosch, maar gaat wel maar liefst 40 minuten mee. Ik heb zelden kruimelzuigers gezien met zo’n hoge accuduur! In mijn lijst met beste handstofzuiger modellen ontdek je nog meer goede keuzes!

Bosch BHN1840L Move

Bosch BHN1840L Move

De Bosch BHN1840L is de beste handstofzuiger van het merk. Deze compacte kruimeldief gaat lang mee, is snel opgeladen en heeft een sterke zuigkracht!

Conclusie en aanvullende tips

Zoals je kunt zien biedt Bosch voor elke type stofzuiger een interessante keuze aan. Het merk is een aanrader voor krachtige modellen met een hoge zuigkracht: van robotstofzuigers tot compacte kruimeldieven. Hoewel ik hierboven de beste keuzes uit heb gelicht, zijn er altijd nog wat zaken waar je goed op moet letten bij het kopen van een nieuwe variant.

 • Check het gewicht: een te zware stofzuiger is in geen enkel denkbare situatie wenselijk. Het blijft belangrijk om goed te letten op het gewicht van de verschillende modellen.
 • Bekijk actieradius bij bedrade Bosch stofzuigers: ga jij voor een stofzuiger met een snoer? Let dan altijd op de maximale lengte hiervan en bepaal de gewenste actieradius. Niets is zo vervelend als constant te moeten verwisselen van stopcontact.
 • Controleer accuduur en oplaadtijd bij draadloze stofzuigers: waar je bij bedrade varianten moet letten op de actieradius, is het bij draadloze stofzuigers van Bosch belangrijk om de accuduur en de oplaadtijd te checken!
 • Welk type vloer heb jij in huis: ga voor een stofzuiger met de sterkste zuigkracht voor de vloer in jouw woning. Heeft de stofzuiger een wat mindere zuigkracht op tapijt, terwijl jij dit wel hebt liggen? Check dan of er een combi-zuigmond bijgeleverd wordt!

Heb jij een Bosch stofzuiger op het oog die niet in mijn top lijst te vinden is en twijfel je of het een goede keuze is? Stuur mij dan gerust een berichtje. Ik kijk graag met je mee en wellicht kan ik je verder helpen bij het maken van de beste keuze!

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)