Home » Beste Draadloze Stofzuiger

Beste Draadloze Stofzuiger

Door Rob | Laatste update: 4 januari 2021

Een draadloze stofzuiger is anno 2021 niet meer weg te denken in menig woonkamer. Je hebt draadloze steelstofzuigers, kruimelzuigers en natuurlijk robotstofzuigers. Het is maar de vraag welke jij prefereert!

Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste draadloze stofzuiger van dit moment. Hierbij hebben we goed gekeken naar de kwaliteit van de draadloze stofzuiger en natuurlijk de zuigkracht.

Check hier onze keuzes per stofzuiger soort voor de beste draadloze varianten op dit moment. Onderaan de selectie gaan we dieper in op onze beste keuzes.

 Steelstofzuiger 

dyson v8 animal

Dyson V8 Animal+

De beste draadloze steelstofzuiger is de Dyson V8 Animal+. Deze stofzuiger heeft een goede zuigkracht op harde en zachte vloeren. Is ook zeer geschikt voor het opzuigen van dierenharen.

 Robotstofzuiger 

irobot roomba 960

iRobot Roomba 960

De beste keuze voor een draadloze robotstofzuiger is de Roomba 960 van iRobot. Deze draadloze stofzuiger kan over drempels rijden tot 2 centimeter en gaat zelfstandig aan de slag.

 Handstofzuiger 

Bosch BHN1840L Move

Bosch BHN1840L Move

De Bosch BHN1840L Move is de beste draadloze kruimelzuiger op dit moment. Lange verbruiksduur en weer snel opgeladen, makkelijk in gebruik.

Randvoorwaarden voor de beste draadloze stofzuiger

We hebben voor ons onderzoek niet alle stofzuigers op de markt kunnen testen. Dit zou praktisch onmogelijk zijn om een actueel onderzoek te kunnen verrichten. Daarom hebben we ons gefocust op een aantal modellen, waarbij we gebruik hebben gemaakt van een afbakening in de vorm van randvoorwaarden.

Zo hebben we gekeken naar de totale accuduur: is de stofzuiger wel lang genoeg te gebruiken voor de gemiddelde stofzuig-beurt? De randvoorwaarden voor de beste draadloze stofzuiger die wij hebben gehanteerd op een rij:

 • Lange accuduur: de accuduur is een van de belangrijkste factoren die we hebben onderzocht bij de populairste stofzuigers.
 • Snelle oplaadtijd: hoelang duurt het voordat een draadloze stofzuiger weer helemaal compleet is opgeladen? Wanneer een stofzuiger te lang erover doet om te laden, verliest de stofzuiger in onze ogen het voordeel van het draadloze aspect.
 • Goede zuigkracht: natuurlijk blijft een goede zuigkracht onderaan de streep het allerbelangrijkste. Een stofzuiger kan nog draadloos zijn, maar als deze niet goed kan zuigen bestempelen wij hem niet als beste keuze.

Beste draadloze steelstofzuiger

Steelstofzuigers zonder een draad zijn het handigst, met draad vind ik persoonlijk dat ze geen toegevoegde waarde hebben. Het makkelijke van een steelstofzuiger is dat je deze eenvoudig kunt pakken en kunt gaan zuigen. In dit onderzoek hebben we dan alleen gekeken naar draadloze steelstofzuigers (tip: check hier ook ons onderzoek naar de beste steelstofzuiger, die allen draadloos zijn!)

Als beste uit de test kwam de steelstofzuiger van Dyson, de V8 Animal. Het is een prijzige steelstofzuiger maar heeft heel aardige functionaliteiten, zoals we wel gewend zijn van Dyson. Zo heeft dit model een handige turboborstel waarmee je eenvoudig dierenharen mee verwijderd. Ook heeft de stofzuiger veel power door een V8 motor. Deze stofzuiger hebben we ook benoemd bij de beste stofzuiger voor dierenharen!

dyson v8 animal

Krachtige draadloze steelstofzuiger

Met een V8 motor is dit model van Dyson, de V8 Animal+, extreem sterk. Heel eenvoudig verwijderd deze stofzuiger dierenharen van vloer of tapijt. De draadloze steelstofzuiger heeft een gebruiksduur van ongeveer 40 minuten.

Beste draadloze robotstofzuiger

Een robotstofzuiger staat in verbinding met een laadstation, die weer in verbinding staat aan het netstroom. De robotstofzuiger gaat zelf zijn eigen weg en weet zijn weg weer terug te vinden naar het laadstation, de meeste dan.

In dit onderzoek hebben we gekeken naar een robotstofzuiger die zelf zijn eigen weg gaat, weet waar hij wel en niet gezogen heeft, wanneer hij terug moet komen en die over drempels kan. Na het vergelijken van verschillende robotstofzuigers kunnen we zeggen dat de beste draadloze robotstofzuiger de iRobot Roomba 960 is. Deze hebben we tevens gekenmerkt als een van de beste robotstofzuiger keuzes op dit moment!

Dit model van iRobot is in mijn ogen het beste, omdat de robotstofzuiger weet waar hij zuigt. en is de batterij op dan weet hij de weg weer terug te vinden. Wanneer de robotstofzuiger weer volledig opgeladen is vervolgt hij zijn weg waar hij gebleven is. Daarnaast kan dit model ook nog eens over drempels tot 2 cm. Hieronder staan nog enkele pluspunten van dit model:

 • Gebruiksduur 90 minuten
 • Werkt met Google Assistant
 • Systematische schoonmaakroute
 • Automatische hervatten
 • Kan over drempels tot 2 cm

Echter heb ik wel één minpuntje kunnen ontdekken: de prijs. De prijs van deze robotstofzuiger ligt in vergelijking met andere modellen hoog. Wel vind ik dat je waar voor je geld krijgt. Dus als we echt kijken naar de beste robotstofzuiger dan is het de iRobot Roomba 960. Wil je liever een goedkopere keuze maken? Check dan ook ons overzicht met de beste goedkope stofzuiger modellen!

irobot roomba 960

Handige draadloze robotstofzuiger 

De iRobot Roomba 960 is de beste draadloze robotstofzuiger van dit moment! Heeft de beste functionaliteiten en werkt goed. Zo kun je de robotstofzuiger bijvoorbeeld aansturen met de spraakassistent van Google.

Beste draadloze kruimeldief

Ja, ook kruimeldieven zijn te verkrijgen met draad, deze hebben we natuurlijk in dit onderzoek achterwege gelaten. Toch kan het handig zijn om een kruimeldief te gebruiken met een snoer: zo’n kruimeldief is altijd te gebruiken en je bent niet afhankelijk van de accuduur. Persoonlijk vind ik dat wanneer een kruimeldief niet draadloos is, het apparaat zijn grote voordelen verliest.

Kijkend naar het aanbod aan handstofzuigers en na een vergelijking te hebben gemaakt met verschillende modellen, kan ik de Bosch BHN1840L Move aanbevelen als beste draadloze kruimeldief. Dit model kwam als beste uit de test op gebruiksduur en zuigkracht, daarnaast hebben we in de vergelijking ook de prijs meegenomen. Ook hebben we dit model opgenomen in de lijst met beste handstofzuiger keuzes op dit moment!

Bosch BHN1840L Move

Bosch BHN1840L Move

Gezien de gebruiksduur en werking van deze handstofzuiger. Kan ik concluderen dat dit de beste handstofzuiger is van dit moment.

Mijn conclusie en tips

Draadloze stofzuiger zijn heel makkelijk in gebruik. Pak ze uit de oplader en begin met zuigen. Doordat deze stofzuigers draadloos zijn neem je ze makkelijk overal in je huis naar toe en blijf je nergens aan hangen. Wel zijn en bepaalde factoren waar je op dient te letten bij het kopen van een draadloze stofzuiger, bekijk hieronder een paar tips die ik je mee wil geven.

 • Let goed op oplaadtijd en gebruikstijd: de werking van een draadloze stofzuiger is afhankelijk van zijn accuduur. Let daarom bij het kopen van een draadloze stofzuiger op de gebruikstijd en oplaadtijd.
 • Kies een stofzuiger aan de hand van je vloer: sommige stofzuiger werken beter op bepaalde vloeren. Er zijn bijvoorbeeld stofzuiger die geschikt zijn voor vloerbedekking, maar niet voor houten vloeren. Gebruik je een stofzuiger die niet geschikt is voor hout dan kan de stofzuiger beschadigingen aanbrengen op de vloer, let hier dus goed op!
 • Kijk of de stofzuiger genoeg zuigkracht heeft: ook zijn stofzuigers die werken op een accu vaak minder krachtig of worden minder krachtig naar mate de accu leeg begint te raken. Kijk goed bij het kopen van een draadloze stofzuiger naar de zuigkracht.
 • Zoek een slim apparaat uit: deze tip is vooral van toepassing op een draadloze robotstofzuiger. Kies een robotstofzuiger die weet waar hij gezogen heeft en die weet waar hij gebleven is, zo voorkom je dat de stofzuiger elke keer het zelfde plekje zuigt en sommige plekken niet vergeet.

Aan de hand van de bovenstaande tips hebben we ons advies ook op gebaseerd. Mocht je na bovenstaand advies nog vragen hebben of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

The following two tabs change content below.

Robbert

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.