dyson accu vervangen

Dyson accu vervangen: stappenplan batterij vervangen

Het moment komt voor elke Dyson-bezitter: je draadloze stofzuiger lijkt niet meer de marathon te kunnen lopen zoals voorheen. Je Dyson, ooit een betrouwbare bondgenoot in de strijd tegen stof en vuil, raakt sneller uitgeput dan je zou willen. Maar vrees niet – een vervangende accu kan je geliefde apparaat een nieuw leven inblazen. Hier volgt een praktisch en informatief overzicht dat je door dit proces heen helpt.

Wanneer is het tijd voor een nieuwe accu?

Je merkt misschien dat de accu van je Dyson:

 • Sneller leegraakt dan normaal
 • Niet meer oplaadt
 • Een rood lampje toont

Geen zorgen, vervangbare accu’s zijn beschikbaar. Je hoeft dus niet meteen een nieuwe stofzuiger aan te schaffen.

Vervang wel de juiste accu!.

Er zijn veel verschillende soorten Dyson accu's
Er zijn veel verschillende soorten Dyson accu’s.

Niet elke Dyson accu is hetzelfde. Zorg ervoor dat je een accu koopt die past bij jouw specifieke model, of dat nu een V6, V7, V8, V10, V11, V12 of V15 is. Er zijn klikbare en schroefbare varianten; de eerste is makkelijk los te klikken met een rode knop, terwijl de laatste met schroeven vastzit. In de tabel hieronder hebben we per model de juiste accu gevonden:

 • De prijs voor een Dyson accu schommelt tussen de 75 en 129 euro, afhankelijk van het model stofzuiger.
ModelSoort accuAccu
V6 InschroefbaarBekijk Dyson V6 accu
V7InschroefbaarBekijk Dyson V7 accu
MicroInklikbaarBekijk Dyson Micro accu
Omni-glideInklikbaarBekijk Dyson Omni-glide accu
V8InschroefbaarBekijk Dyson V8 accu (Let op: er zijn drie varianten)
V10InschroefbaarBekijk Dyson V10 accu
V11Inklikbaar/inschroefbaarBekijk Dyson V11 accu
OutsizeInklikbaarBekijk Dyson Outsize accu
V12InklikbaarBekijk Dyson V12 accu
V15InklikbaarBekijk Dyson V15 accu (ook geschikt voor Dyson V15s)
Links gaan naar de website van Dyson, het is aan te raden om te kiezen voor een officiële accu van Dyson.

Verschillende accu’s voor de Dyson V8

Om het nog makkelijker te maken werkt de Dyson V8 met drie verschillende accutypes. Om de juiste accu voor jouw apparaat te vinden, is het belangrijk om eerst je serienummer te controleren. Dit nummer vind je aan de onderkant van je stofzuiger.

Soorten V8 accu’s:

Kies voor een officiële Dyson accu

Bij het zoeken naar een vervangende accu voor je Dyson stofzuiger, kun je tal van goedkopere opties vinden op websites zoals Bol.com en Amazon. Deze zijn vaak niet officieel van Dyson en hoewel ze in eerste instantie een aantrekkelijke, voordelige keuze lijken, is het sterk aan te raden om voor een officiële Dyson accu te gaan. Officiële accu’s zijn specifiek ontworpen voor je stofzuiger, waardoor ze niet alleen een langere levensduur hebben, maar ook de prestaties van je apparaat optimaliseren.

Goedkopere, niet-officiële accu’s kunnen op de korte termijn geld besparen, maar ze kunnen op de lange termijn duurder uitvallen door verminderde prestaties of zelfs schade aan je stofzuiger. Officiële Dyson accu’s garanderen daarentegen compatibiliteit en betrouwbaarheid, ondersteund door Dyson’s klantenservice en garantievoorwaarden. Zo ben je verzekerd van een duurzame investering in de gezondheid en het welzijn van je huishouden.

Hoe vervang je de accu van je Dyson stofzuiger

De nieuwere Dyson-modellen zijn uitgerust met handige inklikbare accu’s, die eenvoudig te vervangen zijn. Je hoeft enkel de rode knop in te drukken om de accu los te maken, en je kunt de oude accu eruit halen en de nieuwe er direct inschuiven. Mocht je een model hebben met een schroefbare accu, dan vergt dit een paar extra stappen, maar is nog steeds goed zelf te doen.

Voor Dyson V7, V8, V10, en V11 (schroefbare variant):

 1. Koppel de stofzuiger los van de stroom en zet hem uit.
 2. Zoek de schroef achter de handgreep en de twee schroeven aan de onderzijde van de accu. Draai deze los.
 3. Haal de oude accu eruit en plaats de nieuwe accu.
 4. Schroef de nieuwe accu vast met de drie schroeven.
 5. Laad de nieuwe accu volledig op voor het eerste gebruik.

Voor de Dyson V6:

De plaatsing van de schroeven bij de V6 wijkt iets af: naast de schroef aan de achterzijde van de handgreep, vind je er twee aan de voor- en achterzijde van de accu. Het is noodzakelijk om eerst het stofreservoir te ontkoppelen met de rode hendel voordat je de schroeven kunt bereiken. Vervolgens volg je dezelfde stappen als hierboven.

Om je nog beter te helpen, heb ik een video toegevoegd waarin duidelijk wordt getoond hoe je de accu kunt vervangen en welke schroeven je precies moet losdraaien:

Vanaf 0:16 wordt een Dyson V8 accu vervangen

Tips om de levensduur van je accu te verlengen

Accu’s zijn een essentieel maar kostbaar onderdeel van je Dyson stofzuiger en gaan niet voor altijd mee. Na verloop van tijd neemt de kracht van accu’s af, waardoor ze sneller leegraken. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt nemen om de levensduur van je Dyson accu te maximaliseren, zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt:

 • Schakel over naar de Eco-modus als je stofzuiger deze optie heeft. Hiermee bespaar je energie en spaar je de accu.
 • Zorg ervoor dat je onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage, zoals filters, regelmatig vervangt of schoonmaakt. Dit houdt je stofzuiger efficiënt en vermindert de belasting op de accu.
 • Ga zorgvuldig om met je stofzuiger. Door voorzichtig te zijn met je apparaat verminder je de kans op schade die de prestaties van de accu negatief kan beïnvloeden.
 • Gebruik alleen accessoires van hetzelfde merk om zeker te zijn van de compatibiliteit en om problemen te voorkomen die de accu kunnen belasten.
 • Overweeg het aanschaffen van een extra accu, vooral handig voor uitgebreide schoonmaaksessies. Zo kun je de ene accu gebruiken terwijl de andere oplaadt.

Overweeg ook om een extra accu in huis te hebben voor langere schoonmaaktaken.

Wat als je Dyson V7 accu snel leeg is?

Is je Dyson V7 accu sneller leeg dan je lief is? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe. Vooral oudere modellen kunnen last hebben van verminderde accukwaliteit. Een nieuwe accu kan dit probleem eenvoudig oplossen, waardoor je weer langer kunt schoonmaken.

Het vervangen van de accu van je Dyson stofzuiger is een eenvoudige manier om de levensduur van je apparaat te verlengen zonder de kosten van een geheel nieuwe aankoop. Met deze gids ben je goed voorbereid om je stofzuiger weer op volle sterkte te krijgen. Heb je nog vragen of loop je vast tijdens het proces? Laat het me weten, ik help je graag verder!

Vergelijkbare berichten