Home » Beste Dyson Stofzuiger

Dyson stofzuiger

Door Maarten Reijneveld | Update: 8 april 2021

Een van de bekendste merken op het gebied van stofzuigers is Dyson. Met unieke modellen innoveert Dyson flink door. Dyson staat voor kwaliteit en dat is duidelijk terug te zien onder de motorkap van diverse stofzuigers. Opvallend is dat Dyson geen stofzuigers met zak heeft, maar gebruik maakt van gepatenteerde cycloon techniek.

Ik heb onderzoek gedaan naar de beste Dyson stofzuiger op dit moment. Hiervoor heb ik alle stofzuigers getest op relevante factoren: van de inhoud van het stofreservoir tot de actieradius van de Dyson stofzuigers.

In onderstaande lijst ontdek je direct de beste Dyson stofzuiger op dit moment. Ik heb daarbij onderscheid gemaakt tussen stofzuigers zonder zak, steelstofzuigers en handstofzuigers!

Beste Dyson stofzuigers

Omdat Dyson veel verschillende stofzuigers heeft hebben we van elk model de beste Dyson stofzuiger gekozen. Zo vind je eerst de beste zakloze stofzuiger, daarna de beste steelstofzuiger en tot slot ook een Dyson kruimeldief. Wil je meer informatie over de modellen dan vind je dit onderaan de pagina en tevens ook de onderbouwing van ons onderzoek.

 Zakloos 

dyson big ball multi floor 2

Dyson Big Ball Multi floor 2

De Big Ball Multi floor 2 is de beste zakloze stofzuiger van Dyson op dit moment. Dankzij de aanwezige HEPA filter is het een geschikte stofzuiger voor mensen met een stofallergie. Daarbij is de stofzuiger zowel geschikt voor harde vloeren als voor zachte vloeren en tapijten.

 Steelstofzuiger 

dyson v11 absolute

Dyson V11 Absolute

De beste steelstofzuiger van Dyson is de V11 Absolute. Deze krachtige stofzuiger is eenvoudig te gebruiken, doordat het een lichtgewicht model is en draadloos werkt. Een extra voordeel is de geïntegreerde kruimelzuiger die goed gebruikt kan worden voor kruimels.

 Handstofzuiger 

dyson v7 trigger

Dyson V7 Trigger

De V7 Trigger is de beste handstofzuiger van Dyson. De compacte kruimelzuiger kan goed gebruikt worden op diverse oppervlaktes en is ook zeer geschikt voor het opzuigen van dierenharen.

Onderzoek factoren voor de beste Dyson stofzuiger

Een merk met unieke stofzuigers is natuurlijk Dyson. Voor het onderzoek naar de beste Dyson stofzuiger van 2021 hebben we diverse onderdelen zorgvuldig onderzocht: van de verschillende zuigmonden tot en met de aanwezigen filters. Laten we op een rij zetten wat de voornaamste onderzoek factoren zijn geweest bij onze rangschikking.

  • Onderscheid tussen Dyson stofzuigers: we hebben allereerst goed gekeken naar wat voor type stofzuiger het was. We hebben een lijst gemaakt met het beste model per soort, zodat we geen scheve vergelijkingen hebben gemaakt.
  • Aanwezigen filters: we hebben gekeken hoe het gesteld was met de filters, waaronder HEPA filters voor het filteren van stofdeeltjes. Hoe beter het filter, hoe beter de Dyson stofzuiger heeft gescoord.
  • Geleverde onderdelen en zuigmonden: we hebben de stofzuigers helemaal uitgekleed. Hierdoor konden we per onderdeel goed kijken hoe deze in elkaar zat. Ook het legen van het stofreservoir van de Dyson stofzuigers was hierbij een belangrijk element.
  • Zuigkracht op zachte en harde vloeren: in ons onderzoek hebben we ook de stofzuigers getest op diverse ondergronden. Van zachte vloeren als vloerkleden en vloerbedekking tot hardere vloeren als parket laminaat.
dyson stofzuigers vergelijken

We hebben elk onderdeel van de Dyson stofzuigers onderzocht

Beste Dyson zakloze stofzuiger

Dyson staat bekend om haar stofzuigers zonder zak: alle stofzuigers hebben geen zak en maken gebruik van de gepatenteerde Dyson techniek. Dankzij deze technologie van Dyson is er geen stofuitstoot, wat zeer voordelig is voor mensen met een stofallergie. Meerdere keren kwamen Dyson modellen als beste uit mijn tests voor de beste zakloze stofzuiger.

De beste Dyson zakloze stofzuiger is de Dyson Big Ball Multi floor 2. Dankzij de bal kan deze stofzuiger zonder zak nooit omvallen en kun je hem zeer gemakkelijk achter je aan laten rijden. Op zowel tapijten als harde vloeren heeft deze stofzuiger van Dyson een zeer sterke zuigkracht.

dyson big ball multi floor 2

Dyson Big Ball Multi floor 2

Dankzij de gepatenteerde bal techniek kan de stofzuiger nooit omvallen. Dit is de beste Dyson zakloze stofzuiger op dit moment en is geschikt voor harde en zachte vloeren.

Beste Dyson steelstofzuiger

Als er Dyson ergens uitblinkt is het wel op het gebied van steelstofzuigers. Met een super breed assortiment in verschillende steelstofzuigers biedt het merk handvatten voor lichtgewicht stofzuigers. Hoewel de steelstofzuigers veel gemeen hebben, verschillen ze wel in geluidsniveau, gewicht en zuigkracht op specifieke oppervlaktes.

De beste Dyson steelstofzuiger in mijn ogen is de Dyson V11 Absolute. Dankzij de krachtige V11 motor is er sprake van een enorme zuigkracht. Wat een groot voordeel is, is dat er een geïntegreerde kruimelzuiger te vinden. Deze kun je eenvoudig gebruiken voor de kleinere klussen. Ook steelstofzuigers van andere merken bekijken? Check dan mijn actuele lijst met de beste steelstofzuiger van 2021!

dyson v11 absolute

Dyson V11 Absolute

De Dyson V11 is de beste steelstofzuiger van Dyson op dit moment. Deze stofzuiger heeft tevens de hoogste zuigkracht van alle Dysons stofzuigers op dit moment!

Beste Dyson handstofzuiger

Veel van Dyson’s stofzuigers hebben een geïntegreerde kruimelzuiger. Het gaat dan met name om steelstofzuigers, waarbij je de steel er eenvoudig af kunt halen om de stofzuiger te gebruiken voor de kleine klusjes.

De beste keuze voor een handstofzuiger van Dyson is de V7 Trigger. Hoewel deze compacte kruimelzuiger een accuduur van 20 minuten heeft, is de zuigkracht enorm en stabiel. Deze kruimeldief is te gebruiken voor meerdere soorten oppervlaktes en is in staat om makkelijk dierenharen op te zuigen.

Dat Dyson een specialist is op deze compacte stofzuigers blijkt uit mijn onderzoek: ook in het onderzoek naar de beste handstofzuiger komt de Dyson V7 Trigger als beste uit de test!

dyson v7 trigger

Dyson V7 Trigger

De beste keuze voor een Dyson kruimelzuiger is de V7 Trigger. Deze handstofzuiger is geschikt voor diverse oppervlaktes, tegen allergieën en voor het opzuigen van dierenharen!

Conclusie en laatste tips

Met een stofzuiger van Dyson maak je gegarandeerd een goede keuze. Hoewel de meeste stofzuigers voor maar een specifieke vloer geschikt zijn, zijn Dyson stofzuigers meestal voor meerdere oppervlaktes een prima een keuze. Meerdere keren heb ik modellen van Dyson gemarkeerd als de beste stofzuiger van 2021!

Toch zijn er altijd een aantal belangrijke factoren waar je goed op moet letten bij het kopen van een stofzuiger van Dyson. Ik zet ze voor je op een rij!

  • Kijk naar het gewicht van Dyson stofzuigers: ongeacht of het gaat om een steelstofzuiger of een handstofzuiger is het belangrijk om te letten op het gewicht. Een te zware variant is nooit aan te raden.
  • Check de eventuele actieradius: heb je een bedrade stofzuiger van Dyson op het oog? Dan is het belangrijk om goed te kijken naar de snoerlengte en de actieradius. Ik raad je aan om sowieso te gaan voor een snoerlengte van minimaal 6 meter.
  • Voor kleine en grote klussen: voorkom dat je twee apparaten moet kopen als je op zoek bent naar een kruimelzuiger en een grotere stofzuiger. Ga voor een steelstofzuiger van Dyson, deze heeft een geïntegreerde kruimelzuiger!

Heb je aanvullende vragen voor het kiezen van de beste Dyson stofzuigers? Neem dan gerust contact met mij op, zodat ik met je mee kan kijken!

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)