Home » Beste Dyson Stofzuiger » Dyson kruimeldief

Dyson kruimeldief

Door Robbert Tigchelaar | Update: 1 april 2021

Tijdens ons onderzoek naar de beste Dyson stofzuiger hebben we onder andere ook gekeken naar de handstofzuigers van Dyson, ook wel kruimelzuigers of kruimeldieven genoemd. Opvallend is hier dat de kruimeldieven van Dyson te verkrijgen zijn in series: de V6 en de V7. In deze lijnen zijn weer verschillende kruimeldieven te verkrijgen, zo is er bijvoorbeeld de V6 Fluffy. Het verschil in de modellen zit in de toepassing van de stofzuiger, heb je bijvoorbeeld een harde vloer of een zachte vloer.

Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten van deze Dyson kruimeldief. Wat de ontwikkelingen zijn, wat de beste keuze is en andere handige informatie.

De beste Dyson kruimeldief: Dyson V7

In vergelijking met de twee Dyson kruimeldief stofzuigers van Dyson kunnen we zeggen dat de V7 de beste keuze is van dit moment. De Dyson V7 is het nieuwste model en is opvallend ook een stuk lager geprijsd dan de V6, daarnaast zijn de prestaties van de Dyson V7 een stuk beter.

Pluspunten Dyson V7:

  • Inbegrepen turboborstel: hierdoor is de stofzuiger ideaal voor het zuigen van dierenharen
  • Sterke 21,6 volt Li-ion accu: deze stofzuiger heeft een sterke accu, hierdoor kan de stofzuiger (voor een handstofzuiger) lang mee, zo’n 20 minuten. Ook zorgt een sterke accu ervoor dat de stofzuiger genoeg zuigkracht heeft.
  • Makkelijk in gebruik: de stofzuiger is makkelijk in gebruik, heb je even wat laten vallen dan pak je snel de handstofzuiger van Dyson erbij.
dyson v7 trigger

Dyson V7

De meest krachtige kruimeldief van Dyson. Deze Dyson V7 is goed in gebruik, omdat de stofzuiger lang kan zuigen en een erg krachtige stofzuiger is.

De verschillende Dyson kruimeldieven

Ondanks dat onze keuze is gevallen op de Dyson V7 is het belangrijk om ook nog even te kijken naar de andere handstofzuigers van Dyson.

dyson v6 trigger

Dyson V6 Trigger

Het meest standaard V6 model van Dyson. Deze kruimeldief heeft ook handige accessoires, maar is niet specifiek bedoeld voor een ondergrond. De stofzuiger wordt geleverd met een meubel zachte borstel en kierenzuigmond.

dyson v6 trigger+

Dyson V6 Trigger+

In de V6 en de V6 plus zit weinig verschil. Het enige verschil dat wij hebben kunnen opmerken is dat de V6 Trigger+ ook in een roze kleur te verkrijgen is.

dyson v6 baby child

Dyson V6 Baby+Child

Deze Dyson V6 Baby+Child is een goede kruimeldief wanneer je kinderen hebt. Bij deze stofzuiger zitten namelijk handige accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een matras opzetstuk waarmee je op een goede manier het matras van je kind kunt stofzuigen.

Dyson V6 Top Dog

Deze handstofzuiger van Dyson hoort ook bij de V6 serie. Het model heet Top Dog, omdat de stofzuiger geleverd wordt met handige borsteltjes en accessoires waarmee je makkelijk dierenharen kunt verwijderen.

Onderzoeksresultaten: Dyson kruimeldief accu

In ons onderzoek naar de beste stofzuiger kijken we altijd naar verschillende functies en factoren van de stofzuigers, deze verschillen natuurlijk altijd per model. In dit onderzoek hebben we naar de factoren gekeken die belangrijk zijn bij een kruimeldief. Het meest belangrijke factor in onze ogen is niet alleen de zuigkracht maar ook de accu van de kruimeldief.

De kruimeldieven van de Dyson hebben allemaal een 21,6 volt Li-ion accu, zowel de V6 als de V7 serie. Een Li-ion, ook wel bekend als Lithium-ion, is momenteel de beste accu voor een stofzuiger. Toch zien we wel verschil in beide modellen, zo gaat de Dyson V7 30 minuten mee en de V6 20 minuten. Bekijk hieronder in het tabel de verschillen tussen beide Dyson kruimeldieven:

Dyson kruimeldiefGebruiksduur accu:Extra’sPrijs indicatie
Dyson V730 minGemotoriseerde miniborstel, kierenzuigmond, reliëfborstel en oplader€ 249,-
Dyson V620 minKierenzuigmond, zachte borstel en oplader€ 319,-

Dyson kruimeldief V8?

Wat je waarschijnlijk al op gevallen is, is dat Dyson werkt met productseries. Kijken we naar huidige aanbod aan kruimeldieven, dan behoren deze tot V6 en V7 serie. Zal de volgende kruimeldief dan de V8 worden? Nee, want er is al een Dyson V8. Alleen deze Dyson V8 is in principe een steelstofzuiger (in sommige onderzoeken soms zelfs de beste steelstofzuiger), maar kan wel gebuikt worden als kruimeldief.

Dyson V8 als kruimeldief gebruiken dan? Ja, dat is een prima oplossing. Helemaal wanneer je het ook handig vind om een steelstofzuiger te hebben. Zo heb je twee stofzuiger in één. Deze Dyson kruimeldief V8 is ook prima te gebruiken als autostofzuiger. Bekijk hieronder het meest toegankelijke V8 model van Dyson.

dyson v8 absolute pro

Dyson V8 Absolute Pro 

Een handige steelstofzuiger van Dyson die ook te gebruiken is als handstofzuiger. Ideaal om even snel wat te stofzuiger of de hele woonkamer.

Is de Dyson kruimeldief schoonmaken makkelijk?

De Dyson stofzuigers zijn heel makkelijk in onderhoud. Helemaal omdat de Dyson ook geen stofzuigerzakken heeft. Ook de Dyson kruimeldief schoonmaken is een fluitje van een cent, houdt de stofzuiger boven de prullenbak en druk op een knop op de stofzuiger en de opvang wordt geleegd. Daarna kun je de opvangbak van de stofzuiger zelf nog schoon maken.

Ook zijn de filters van de stofzuigers makkelijk te vervangen en schoon te maken. Haal de filter van de kruimeldief eruit en houdt hem simpelweg onder de kraan. Spoel al het vuil eraf en de stofzuiger kunt er weer een tijdje tegen aan. Mocht de filter kapot of echt versleten zijn, dan zijn er ook losse filters te koop.

Handig: je kunt de Dyson kruimeldief ophangen

Bij de Dyson kruimeldief krijg je natuurlijk ook een oplaadstation. Dit oplaadstation kun je handig aan de muur bevestigen, zodat je de Dyson kruimeldief op kunt hangen. Naast dit oplaadstation krijg je ook veel handige accessoires, waaronder (Dyson V7):

  • Flexibele verlengslang
  • Matrasborstel
  • Combinatie-accessoire
  • Kierenzuiger
  • Gemotoriseerde miniborstel
  • Zachte afstofborstel
  • Borstel voor hardnekkig vuil

Veel accessoires! Het kan daarom handig zijn dit om dit ook op te hangen. Speciaal voor alle Dyson accessoires zijn daarom ook weer speciale ophang systemen, hieronder zie je er zo één.

dyson kruimeldief ophangen

Dyson kruimeldief ophangsysteem 

Dit ophangsysteem is erg handig om alle zuigmonden en accessoires op te hangen. Zo houdt je het overzichtelijk en ordelijk.

The following two tabs change content below.

Bram Tigchelaar

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.