Home » Beste Dyson Stofzuiger » Dyson Robotstofzuiger

Dyson robotstofzuiger

Door Bram Tigchelaar | Update: 29 maart 2022

Robotstofzuigers worden de laatste tijd steeds populairder. In ons onderzoek naar de beste Dyson stofzuiger kwamen we er ook echter dat Dyson twee verschillende robotstofzuigers heeft, de Dyson 360 eye en de Dyson Heurist 360. Deze Dyson robotstofzuigers zijn nog niet heel bekend, daarom hebben we een beetje onderzoek gedaan naar deze stofzuiger. Alles wat je moet weten over deze Dyson robotstofzuiger lees je op deze pagina.

Dyson Eye 360 review

De Dyson Eye 360 is de eerste robotstofzuiger van Dyson. Zoals we gewend zijn van Dyson ziet de robotstofzuiger er gelikt uit, zelfs het laadstation ziet er erg mooi uit. Vooral wanneer we dit vergelijken met onder meer de beste robotstofzuiger, ziet dit model er een stuk mooier uit. Ook is opvallend wanneer we deze Eye 360 vergelijken met andere robotstofzuiger, is dat deze een stuk compacter is (slechts 9 inch). Daarentegen is de Eye 360 wel een stuk hoger dan andere robotstofzuiger en dat is voor een robotstofzuiger weer een nadeel, omdat hij zo minder goed onder meubels door kan.

De Naam van de stofzuiger: Dyson Eye 360, heeft de stofzuiger te danken aan de camera die boven op de robotstofzuiger zit. Zoals je op onderstaande afbeelding kunt zien zit er een camera boven op de stofzuiger waarmee de stofzuiger 360 graden om zich heen kan kijken.

dyson 360 eye robotstofzuiger

Leuke functies en informatie over Dyson Eye 360:

  • In de app kun je kijken welke route de stofzuiger heeft afgelegd
  • Goede filters in de stofzuiger die te reinigen zijn
  • Veel onderdelen zijn gewoon te vervangen, hierdoor is de levensduur van dit apparaat hoog
  • Tank Tracks: de stofzuiger heeft hele handige rups bandjes waarmee hij zichzelf overal naar toe kan brengen
  • Accu: gaat 45 minuten mee

Misschien wel het belangrijkste aspect van alles: hoe zuigt de stofzuiger? Ook hier maakt Dyson weer waar, waar ze bekend om staan. De zuigkracht van de stofzuiger is erg goed en in vergelijking met andere stofzuiger een stuk beter. Dit maakt de robotstofzuiger een hele goede keuze, wel hangt hier een prijskaartje aan en kost de Dyson Eye 360 zo’n € 1000,-.
Dyson 360 Heurist de nieuwe robotstofzuiger van Dyson

De Dyson 360 Heurist is de meest nieuwe robotstofzuiger van Dyson. Helaas is deze nog niet te verkrijgen in Nederland, maar we verwachten dat dit binnenkort wel mogelijk is. De robotstofzuiger heeft wat kleine upgrades gekregen, zo zit er een nieuwe quadcore-processor waarmee de robotstofzuiger een stuk sneller kan denken dan zijn voorganger en zitten er acht led-lampen in om het zicht in het donker te verbeteren. De stofzuiger lijkt vrij veel op zijn voorganger de Dyson Eye 360.

Opvallende functies en prestaties van de Dyson 360 Heurist:

  • Sterk V2 motor (meer zuigkracht dan de 360 Eye)
  • Slimme functies, zo weet de stofzuiger waar hij al gezogen heeft
  • Drie verschillende zuigmodus: stil, hoog of max
  • Geef via de app aan in elke kamer de stofzuiger moet zuigen

Wat kun je allemaal met een robotstofzuiger van Dyson

Hier boven hebben we al een beetje verklapt wat je met een robotstofzuiger van Dyson kunt, daarbij is het grootste voordeel dat jij zelf niet meer hoeft te zuigen. Toch neemt een robotstofzuiger niet de volledige zuigwerkzaamheden over en dien je soms zelf ook nog even wat te stofzuiger, vooral de moeilijk bereikbare plekken. Een stofzuiger zuigt vooral de makkelijke en toegankelijke plekken zoals de vloer van je woonkamer. Wat je met een robotstofzuiger allemaal kunt doen lees je hieronder:

Automatiseer de robotstofzuiger: een stofzuiger maakt geluid. Niet iedereen vindt dit een prettig geluid, met een robotstofzuiger heb je het voordeel dat je hier niet veel last meer van hebt. Wanneer je bijvoorbeeld niet thuis bent kun je de stofzuiger automatische laten zuigen zodat je minimaal last ervan hebt.

Merkt obstakels en afgronden op: met een robotstofzuiger van Dyson hoef je niet bang te zijn dat hij ergens tegen of ergens of rijdt. De stofzuiger merkt namelijk zelf op dat er obstakels zijn en dat er een afgrond is, hierdoor stoot de stofzuiger niet eerst zijn hoofd tegen een meubelstuk voordat hij omdraait.

Laad zichzelf weer op: ook handig is dat de robotstofzuiger zichzelf weer oplaadt. Wanneer de stofzuiger ziet dat de accu bijna leeg is berekend hij zelf de meest handige route terug naar ze station en laadt hij zichzelf weer op. Na een volledige oplaadbeurt gaat de stofzuiger weer verder waar hij gebleven was.
Bekijk hieronder een filmpje van de Robotstofzuiger van Dyson in actie:

irobot roomba 960

iRobot Roomba 960

Naast de robotstofzuigers van Dyson zijn er ook veel andere merken die robotstofzuiger aanbieden, een bekend merk die zich volledig richt op robotstofzuiger is iRobot. Een leuke functie van deze stofzuiger is dat ze ook met spraak te bedienen zijn. Lees meer…

The following two tabs change content below.

Bram Tigchelaar

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.

Laatste berichten van Bram Tigchelaar (toon alles)