Home » Festool

Festool stofzuigers

Door Robbert Tigchelaar | Update: 1 april 2021

Bent u al bekend met het merk Festool? Festool is een leverancier van professionele gereedschap, denk hierbij aan zaag-, meng-, boor- en schuurmachines. Maar naast deze machines verkoopt het merk ook Festool stofzuigers. Deze stofzuigers zijn vooral bekend, omdat er ook mobiele stofzuigers zijn. Op deze pagina vind je de beste Festool stofzuigers en vind je meer informatie over het merk Festool zelf.

 Mobiele stofzuiger 

festool stofafzuiger mobiel

Festool mobiele stofzuiger

Deze Festool stofzuiger is geschikt voor elke klus en is makkelijk in gebruik doordat deze mobiel te gebruiken is. 

Bekijk

 Compacte stofzuiger 

festool stofafzuiger mini

Festool stofzuiger CTL mini I

Deze Festool CTL mini is een compacte uitvoering van Festool. Door het formaat is de stofzuiger makkelijk te gebruiken en neemt de stofzuiger niet veel ruimte in beslag. 

Bekijk

 Geschikt voor harde en zachte vloeren 

festool stofafzuiger midi

Festool Stofafzuigmobiel CTL midi

De Festool CTL midi heeft meer zuigkracht dan bovenstaande modellen, zo scoort de stofzuiger goed op stofopname van harde vloeren en tapijten.

Bekijk

 Mobiele stofzuiger 

festool bouwstofzuiger ctl

Festool bouwstofzuiger CTL 26 E

Dit model van Festool is een echte bouwstofzuiger. Handig voor grote klussen, maar wel erg zwaar met 13,9 kg.

Bekijk

Festool stofafzuiger mobiel

Eén van de meest opvallende stofzuigers van Festool is deze CTL SYS stofzuiger. Het gaat hier namelijk om een mobiele stofzuiger, dit maakt de stofzuiger uniek in zijn soort. De stofzuiger is namelijk eenvoudig mee te nemen en terwijl je stofzuigt houdt je de stofzuiger gewoon als een soort rugzak op je rug. De stofzuiger lijkt ook wel op een soort Ghostbusters stofzuiger, check hieronder het filmpje over deze Festool stofafzuiger mobiel:

Functies van deze mobiele stofzuiger van Festool:

De meest belangrijke en en opvallende functie is natuurlijk dat de stofzuiger gebruikt kan worden als een soort rugzak. Dit maakt de stofzuiger interessant voor gebruik in rommelige en kleine ruimtes, zo hoef je niet een stofzuiger achter je aan te laten rijden en kun je flexibel bewegen. Het is dan ook een hele handige stofzuiger wanneer je veel trappen moet stofzuigen. Andere belangrijke functies van deze stofzuiger:

 • Extreem klein en licht
 • Geïntegreerde slang-, mondstuk en kabelopslag
 • Handig te vervoeren met handvat en draagriem
 • Toelating voor stofklasse L
 • Zeer stil (67 dB)
 • Reservoir van 4,5 L en een filterzak van 3,5 L

Ook wordt de stofzuiger geleverd met veel handige accessoires die het stofzuigen nog makkelijker maken. Let wel op dat deze stofzuiger alleen geschikt is voor droogzuigen en niet voor natzuigen.

festool stofafzuiger mobiel

Festool mobiele stofzuiger

Handige mobiele stofzuiger voor kleine en grote zuigklussen. Niet alleen door het gewicht, maar ook omdat de slangen en snoeren in de stofzuiger zitten, is de stofzuiger makkelijk te vervoeren en in gebruik.

Bekijk

Festool stofafzuiger Mini

Deze stofzuiger CTL Mini I is een nieuwe stofzuiger van Festool. Dit model is een goede keuze, omdat de stofzuiger erg klein en compact is. De stofzuiger is ideaal wanneer je op locatie dient te werken, zo is de stofzuiger makkelijk mee te nemen en zit de accessoires die je nodig hebt gewoon in de stofzuiger zelf.

Voordelen van de Festool CTL Mini I:

 • Geïntegreerde bluetooth technologie: hierdoor kun je zonder de kabel de stofzuiger aan- of uitzetten
 • Toelating voor stofklasse L: houdt de schadelijke stoffen van stofklasse L binnen
 • Ideaal voor werk op locatie: de stofzuiger is compact en is daarom makkelijk en vervoer en in gebruik op locatie.
 • Eenvoudig schoon te maken: deze Festool stofzuiger is eenvoudig en handmatig schoon te maken. Filter is eenvoudig te verwisselen van de buitenkant.
 • Handige slangdepot: hierdoor hoef je nooit te slepen met een losse slang. Ondanks dat zo’n losse slang onhandig is, is het ook niet veilig. In de stofzuiger zelf kan de slang handig opgeborgen worden.

festool stofafzuiger mini

Festool stofzuiger CTL mini I

De kleinste mobiele stofzuiger van Festool. Is ideaal in gebruik op locatie en met het vervoeren ervan.

Bekijk

Festool stofafzuiger Midi

Dit Festool Midi model is een soort gelijk model als de Mini alleen een stukje groter. Ook heeft dit model  dezelfde functies als de Mini, alleen onderscheidt het zich in de stofopname. Waar de Mini geschikt is voor stofopname van stofklassen L, is deze Midi naast stofklassen L ook geschikt voor het stofopname van stofklassen M. Hieronder zie je nog een productvideo van de Festool Mini en Midi:

festool stofafzuiger midi

Festool Stofafzuiger CTL midi

De middenmoot van de Festool CTL lijn. Is qua stofopname iets beter dan de Mini en een stukje groter.

Bekijk

Bouwstofzuiger van Festool

Dit is een echte bouwstofzuiger van Festool. De stofzuiger heeft een reservoir van 26 liter, hierdoor veel vuil opzuigen. Ondanks zijn formaat is de stofzuiger alsnog mobiel dankzij de zwenkwielen, achterwielen en de beugel. Werk je van een vaste plek dan heeft deze stofzuiger ook een parkeerrem, dit is handig wanneer je bijvoorbeeld iets gaat schuren.

festool bouwstofzuiger ctl

Stofzuiger Cleantec CTL 26 E

De grote variant van de Festool Cleantec CTL stofzuigers. Dit model is geschikt voor grote klussen, met een reservoir van maar liefst 26 liter.

Bekijk
The following two tabs change content below.

Bram Tigchelaar

Bram is het gezicht achter de vele top 10 lijsten op Bestestofzuigers.nl. Daarnaast gaat Bram graag op zoek naar de beste compacte keuzes: zo deed hij onderzoek naar de beste autostofzuiger! Bekijk snel de verschillende onderzoeken of stuur je vragen naar Bram.