Home » Beste Goedkope Stofzuiger

Beste Goedkope Stofzuiger

Door Rob | Laatste update: 16 september 2019

Teveel betalen wilt niemand, ook niet voor een nieuwe stofzuiger. Uiteraard moeten we niet alleen op de prijs afgaan: een té goedkope stofzuiger is vaak een teken van slechte kwaliteit.

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste goedkope stofzuiger. Met andere woorden: een goede stofzuiger voor een scherpe prijs. Op basis van ons onderzoek hebben we een selectie gemaakt van de beste prijs/kwaliteitsverhouding per stofzuiger soort.

Bekijk hieronder de beste goedkope keuzes: van beste goedkope steelstofzuiger tot een goedkope stofzuiger met zak.

 Stofzuiger met zak 
bosch bgl3a300 propower

Bosch Logo ProPower 2.0

De Bosch Logo ProPower 2.0 BSG6A212 is een zeer scherp geprijsde stofzuiger met zak. Met een gewicht van 4,3 kilogram is het tevens een lichtgewicht model!

 Zakloze stofzuiger 
philips powerpro fc8769-91

Philips PowerPro FC8769-91

De beste goedkope zakloze stofzuiger is de Philips PowerPro FC8769-91. De stofzuiger is in meerdere van mijn tests als beste uit de test gekomen!

 Steelstofzuiger 
bosch readyy-y bbh22042

Bosch Readyy’y BBH22042

De goedkoopste steelstofzuiger van goede kwaliteit is de Bosch Readyy’y BBH22042. Deze steelstofzuiger heeft een werktijd van maar liefst 44 minuten!

 Robotstofzuiger 
irobot roomba 691

iRobot Roomba 691

De iRobot Roomba 691 is de goedkoopste robotstofzuiger van goede kwaliteit. Tevens te koppelen met Google Assistant!

 Handstofzuiger 
philips minivac fc6148-01

Philips MiniVac FC6148/01

Dankzij het efficiënt opladen van deze handstofzuiger, is de Philips MiniVac FC6148/01 70% zuiniger. De beste goedkope handstofzuiger in mijn ogen!

Voorwaarden voor de beste goedkope stofzuiger

Om te zorgen dat we geen ‘rommel’ selecteren, hoe goedkoop dit ook is, hebben we enkele randvoorwaarden gesteld bij de selectie van een goedkope stofzuiger die wij als beste bestempelen.

We zien namelijk steeds vaker ‘goedkope’ lijstjes waarbij er daadwerkelijk slechte stofzuigers tussen te vinden zijn. Daarom nogmaals de noot: in mijn lijst ontdek je niet specifiek de aller-goedkoopste, maar wel goedkope modellen die ‘goed’ zijn. We vinden dat de stofzuigers:

  • Van goede kwaliteit moeten zijn
  • Goede reviews van eerdere kopers moeten hebben
  • Te koop moeten zijn bij grotere webshops
  • Gemaakt zijn door bekendere merken (geen Chinese namaak stofzuigers dus)

Beste goedkope stofzuiger met zak

Welke stofzuiger met zak is nu voor een goedkope prijs te vinden, maar waar je niet direct inlevert op de kwaliteit als zuigkracht en actieradius? Wij hebben hem gevonden: de Bosch Logo ProPower 2.0 BSG6A212! Deze stofzuiger is voor slechts € 75,- (adviesprijs) in huis te halen, hoewel deze op basis van 64 reviews bij Coolblue toch ruim 4,5 van de 5 sterren behaald!

Deze goedkope stofzuiger is voorzien van een stofzak, heeft een snoerlengte van 7 meter en weegt slechts 4,3 kilogram, waardoor het ook een van de beste lichtgewicht stofzuiger modellen die we zijn tegengekomen.

 Stofzuiger met zak 
bosch bgl3a300 propower

Bosch Logo ProPower 2.0

De beste goedkope stofzuiger met zak is in onze ogen de Bosch Logo ProPower 2.0 BSG6A212. Tevens een lichtgewicht model en relatief stil!

Beste goedkope stofzuiger zonder zak

Liever een stofzuiger zonder zak kopen voor een niet al te hoge prijs? Dan hebben wij goed nieuws voor je: we hebben een model gevonden wat enorm goed scoort op verschillende vloeren qua zuigkracht én die ook nog eens scherp geprijsd is!

Het gaat om de Philips PowerPro FC8769/91, een zakloze stofzuiger van Philips die een gemiddelde verkoopprijs heeft van € 142,-. Deze stofzuiger heeft geen stofzak, maar een ruim stofreservoir van maar liefst 2 liter. Deze is eenvoudig te legen boven de prullenbak, zodat je niet in aanraking hoeft te komen met stof. Deze stofzuiger kwam tevens in ons onderzoek naar de beste zakloze stofzuiger als een van de beste keuzes uit de bus!

 Zakloze stofzuiger 
philips powerpro fc8769-91

Philips PowerPro fc8769-91

De Philips PowerPro is in onze ogen een goede keuze als je op zoek bent naar een goedkope stofzuiger zonder zak. Met 5,5 kilogram relatief licht en met een maximaal geluidsniveau van 76 dB best stil!

Beste goedkope steelstofzuiger

Hoewel velen denken dat steelstofzuigers altijd enorm prijzig zijn, is het tegendeel waar. Dit blijkt uit ons onderzoek, waarbij we ook een goedkope, maar goede steelstofzuiger hebben gevonden. Het blijft natuurlijk belangrijk om goed te blijven naar de kwaliteit, waarvan de totale werktijd een belangrijk onderdeel is.

De Bosch Readyy’y BBH22042 komt uit ons onderzoek als beste goedkope steelstofzuiger uit de test. Deze steelstofzuiger heeft een werktijd van 44 minuten, een geïntegreerde kruimelzuiger en wordt geleverd met drie verschillende zuigmonden. Meer steelstofzuigers bekijken? Check dan ook mijn onderzoek naar de beste steelstofzuiger op dit moment.

 Steelstofzuiger 
bosch readyy-y bbh22042

Bosch Readyy’y BBH22042

Een van de betere steelstofzuigers voor een opvallend lage prijs: gemiddeld vind je de Bosch Readyy’y voor een prijs van € 160,- bij diverse webshops!

Beste goedkope robotstofzuiger

Ja, in veel gevallen is een robotstofzuiger enorm prijzig. Helemaal als we inzoomen op de ‘goede’ keuzes, waarbij merken als iRobot bijna niet vermeden kunnen worden. Degene die wij als beste, maar goedkope robotstofzuiger kenmerken is ook van iRobot. Het gaat om de iRobot Roomba 691, die ook opgenomen was in de lijst met de beste robotstofzuiger keuzes op dit moment.

Toch lever je, ondanks de relatief goedkope prijs voor een robotstofzuiger, niet in op de kwaliteit. Voor een gemiddelde verkoopprijs van € 294,99 vind je deze automatische stofzuiger bij diverse webshops. Hiervan kun je zeggen dat er ook stofzuigerrobots te vinden zijn voor rond de € 150,-, maar deze volgen vaak een willekeurige schoonmaakroute. Dit model niet en is tevens te koppelen met Google Assistant!

 Robotstofzuiger 
irobot roomba 691

iRobot Roomba 691

De meest goedkope robotstofzuiger van iRobot die van zeer goede kwaliteit is. Te koppelen met Google Assistant en volgt een systematische schoonmaakroute.

Beste goedkope handstofzuiger

Als je op zoek gaat naar een handstofzuiger of kruimeldief, zul je zien dat de prijzen in veel gevallen wel mee vallen. Toch zijn er ook modellen van meer dan € 200,-, kijk voor de gein maar eens bij de lijst met de beste handstofzuiger modellen van 2019.

Als je dat er niet voor wilt betalen, en simpelweg opzoek bent naar een handstofzuiger voor een laag prijsje voor de kleinere klusjes, maak je met de Philips MiniVac Fc6148/01 in onze ogen de beste keuze. Deze goedkope handstofzuiger heeft wel een korte gebruikerstijd: 9 minuten.

 Handstofzuiger 
philips minivac fc6148-01

Philips MiniVac FC6148/01

De beste goedkope handstofzuiger in onze ogen. Voor een gemiddelde prijs van € 73,- haal je een goede kruimeldief in huis!

Aanvullende tips & conclusie

Zoals je waarschijnlijk hebt gezien hoef je voor een goede stofzuiger echt niet de hoofdprijs te betalen. Je levert echter wel vaak in op extra comfortabele mogelijkheden. Denk aan een kleinere actieradius, wat meer geluid of een kortere gebruikerstijd.

Om te zorgen dat goedkoop geen duurkoop wordt, heb ik nog enkele tips op een rij gezet:

  • Kijk eerst naar de gewenste stofzuiger en vergelijk dan pas op prijzen
  • Ga nooit altijd af op de ‘goedkoopste’ keuze, dit is vaak rommel en niet van goede kwaliteit
  • Blijf altijd goed kijken naar ervaringen van eerdere kopers
  • Check altijd actuele stofzuiger aanbiedingen, om goede modellen voor een lagere prijs te scoren

Mocht je nu nog aanvullende vragen hebben of een model op het oog hebben waarvan je niet weet of dit wel een goede keuze is, dan kun je ons altijd een berichtje sturen!

The following two tabs change content below.

Robbert

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.