Home » Beste Handstofzuiger

Beste Handstofzuiger

Door Rob | Laatste update: 12 september 2019

Wanneer je even snel een klein oppervlakte wilt stofzuigen, is een handstofzuiger hier het meest geschikt voor. Deze vaak draadloze kleine stofzuigers worden ook wel kruimeldieven of kruimelstofzuigers genoemd. Bijna elk stofzuigermerk heeft een handstofzuiger in het aanbod. Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste handstofzuiger op dit moment.

Een handstofzuiger dient in mijn ogen vooral compact te zijn en niet al te zwaar. Ook dient de accuduur voldoende te zijn, zodat je niet na een paar minuten stofzuigen de handstofzuiger weer aan de oplader hoeft te hangen.

Het is natuurlijk de grote vraag voor welke soort ondergrond je de handstofzuiger wilt gaan gebruiken: heb je thuis vloerbedekking of met name hardere vloeren als parket? Ontdek per soort toepassing de beste handstofzuiger in het overzicht!

 Beste voor harde vloeren 

philips minivac fc6149-01

Philips MiniVac FC6149/01

Deze kruimelzuiger van Philips is de beste handstofzuiger voor hardere vloeren. De stofzuiger is compact en heeft een supersterke zuigkracht. Tevens te gebruiken voor zachte vloeren middels diverse zuigmonden.

 Beste voor tapijt en vloerkleden 

Black & Decker PV1820L-QW

Black+Decker PV1820L 

De beste handstofzuiger voor tapijt en vloerkleden is de Black+Decker PV1820L. Deze kruimeldief is tevens voorzien van een uitschuifbare kierenzieger (handig voor banken).

 Beste voor houten vloeren 

dyson v7 trigger

Dyson V7 Trigger

De Dyson V7 Trigger is de beste handstofzuiger voor houten vloeren. Deze kruimeldief wordt geleverd met een zachte afstofborstel, waardoor krassen worden voorkomen op het hout.

 Beste voor vloerbedekking 

philips minivac fc6148-01

Philips MiniVac FC6148/01

De MiniVac FC6148/01 is de beste keuze voor een handstofzuiger voor vloerbedekking. Deze kruimelzuiger is tevens voorzien van een spleetmondstuk voor lastige hoekjes.

 Beste voor dierenharen 

black+decker dvj325bfsp pet

Black+Decker DVJ325BFSP 

De Black & Decker DVJ325BFSP PET is een speciale kruimelzuiger voor dierenharen. De handstofzuiger wordt geleverd met een geautomatiseerde dierenborstel!

 Beste voor allergieën 

AEG HX6-23CB

AEG HX6-23CB

De AEG HX6-23CB is de beste handstofzuiger voor allergieën. De kruimelzuiger wordt namelijk geleverd met een uitschuifbare zuigmond voor een extra reiniging van stoffige ondergronden.

Onderzoeksfactoren voor de beste handstofzuiger

Wat maakt een handstofzuiger nou zo bijzonder? Wij hebben verschillende factoren onderzocht die in onze ogen belangrijk zijn bij de selectie van de beste handstofzuiger van dit moment. Laten we ze op een rij zetten.

  • Compactheid en afmetingen: uiteraard is de mate van compactheid ontzettend belangrijk bij een handstofzuiger. Deze stofzuiger is namelijk met name bedoeld voor de wat kleinere klussen.
  • Accuduur: omdat een kruimeldief vaak draadloos werkt is de accuduur een belangrijk gegeven geweest bij ons onderzoek. In hoeverre kan een handstofzuiger zonder stroomvoorziening werken?
  • Oplaadtijd: hoeveel tijd een kruimelzuiger nodig heeft om weer helemaal op te laden is een belangrijk aspect. Hoe korter, hoe beter. Vaak is er bij goede modellen sprake van een Lithium batterij.
  • Zuigkracht: uiteraard is ook bij dit type stofzuigers de zuigkracht ontzettend belangrijk. Heeft een model voldoende zuigkracht om bijvoorbeeld ook kleine kruimels van het tapijt te zuigen? En misschien zelfs dierenharen?
handstofzuiger geïntegreerd

Vaak is een handstofzuiger geïntegreerd bij een steelstofzuiger

Beste handstofzuiger voor harde vloeren

Als je met name harde vloeren in huis hebt, waar je zo nu en dan kruimels wilt kunnen opzuigen, is het slim om zoek te gaan naar een handstofzuiger die hier geschikt voor is. Er zijn namelijk speciale kruimelzuigers die op hardere vloeren een betere zuigkracht hebben dan op ondergronden als tapijt of vloerbedekking.

De beste handstofzuiger voor harde vloeren is de Philips MiniVac FC6149/01. Deze compacte kruimelzuiger maakt het ‘even’ kunnen opzuigen van wat kruimels zeer eenvoudig. Dankzij de vijf extra bijgeleverde zuigmonden, wat uniek is bij handstofzuigers, is deze kruimeldief ook goed te gebruiken voor de wat zachtere oppervlakken en meubels. Op zoek naar een ander soort stofzuiger voor harde vloeren? Bekijk dan mijn uitgebreide onderzoek naar de beste stofzuiger voor harde vloeren!

philips minivac fc6149-01

Philips MiniVac FC6149/01

De Philips MiniVac is de beste keuze voor harde vloeren. Opvallend zijn de extra zuigmonden die geleverd worden bij deze kruimeldief: van een kierenzuiger tot een meubelzuigmond! Ook heeft dit model een 12 volt oplader waardoor dit een van de beste autostofzuiger modellen is.

Beste handstofzuiger voor tapijt en vloerkleden

Niets is zo vervelend als het niet goed kunnen opzuigen van kleine kruimels uit tapijt of vloerkleden. Met de juiste stofzuiger is dit klusje echter zo gepiept! Er zijn namelijk stofzuigers die met name voor deze ondergrond een enorm sterke zuigkracht hebben. In een eerder onderzoek zette ik de beste stofzuiger voor tapijt modellen op een rij, waar je ook een handstofzuiger kunt ontdekken.

De beste uit de test voor tapijt is de Black & Decker PV1820L Pivot. Deze krachtige kruimeldief van Black & Decker heeft een sterke zuigkracht op zachte ondergronden, waardoor hij met name geschikt is voor vloerkleden.

Black & Decker PV1820L-QW

Black+Decker PV1820L 

Deze handstofzuiger is de opvolger van de populaire PV1825. De kruimeldief heeft een sterke zuigkracht en zuigt zonder problemen kruimels uit tapijten en vloerkleden!

Beste handstofzuiger voor houten vloeren

Bij houten vloeren of laminaat of parket is het belangrijk om goed te letten op de juiste soort stofzuiger. In mijn test voor de beste stofzuiger voor houten vloeren, stonden met name modellen die voorzien waren van zachte borstels en rubberen wielen. Maar bij een handstofzuiger heb je natuurlijk geen zachte borstel, of toch wel?

Ja! De Dyson V6 Trigger+ is een van de weinigen handstofzuigers die je met een gerust hart kunt gebruiken op houten vloeren. Wees niet bang voor beschadigingen: er zijn speciale zuigmonden die krassen of strepen doen voorkomen. Ook goed te gebruiken op bijvoorbeeld houten trappen (tip van mijn vader!).

dyson v7 trigger

Dyson V7 Trigger

De beste keuze voor een handstofzuiger voor houten vloeren is de Dyson V7 Trigger. Wordt geleverd met diverse zuigmonden, waaronder een zachte afstofborstel, waarmee krassen voorkomen worden.

Beste handstofzuiger voor vloerbedekking

Wat gekruimeld op je nieuwe vloerbedekking? Dat is vaak geen enkel probleem als je een kruimeldief hebt staan! Het is hierbij wel belangrijk dat deze een goede zuigkracht heeft op vloerbedekking. In de lijst met de beste stofzuiger voor vloerbedekking keuzes , blijkt dat er voor elke stofzuiger soort een beste keuze te bestempelen is voor dit type oppervlak.

Ook als op zoek bent naar een kruimeldief! De Philips MiniVac FC6148/01 is in mijn ogen de beste keuze voor een handstofzuiger voor vloerbedekking. Deze compacte kruimelzuiger wordt ook geleverd met een speciale zuigmond voor kleine hoekjes, wat erg handig kan zijn bij kruimels die bij de wanden verspreid liggen.

philips minivac fc6148-01

Philips MiniVac FC6148/01

De Philips MiniVac FC6148/01 laadt zeer efficiënt op en kan tot 70% energie besparen. Deze handstofzuiger is de beste keuze voor vloerbedekking.

Beste handstofzuiger voor dierenharen

Bijna met elke kruimelzuiger kun je prima dierenharen opzuigen. Maar wanneer deze wat meer genesteld zijn in bijvoorbeeld het tapijt of tussen de bank, zijn er handstofzuigers die het net even wat makkelijker maken. Vaak zijn deze voorzien van een speciale zuigmond die de huisdier haren eenvoudig opzuigen.

De beste handstofzuiger voor dierenharen is de Black+Decker DVJ325BFSP PET. Zoals de naam al doet vermoeden is deze kruimelzuiger speciaal ontwikkeld voor het opzuigen van genestelde haren. Deze kruimelzuiger heb ik tevens opgenomen als een van de beste stofzuiger voor dierenharen keuzes van nu.

black+decker dvj325bfsp pet

Black+Decker DVJ325BFSP PET

Dankzij de bijgeleverde automatische dierenborstel is het opzuigen van dierenharen geen enkel probleem met de Black & Decker DVJ325BFSP PET kruimelzuiger! De beste keuze voor een kruimeldief voor het opzuigen van haren.

Beste handstofzuiger voor allergieën

Hoewel ik je aan zou raden om zeker een kijkje te nemen bij de lijst met de beste stofzuiger voor allergieën modellen, kun je ook op zoek zijn naar een goede aanvulling voor de kleinere klusjes. Er is namelijk een handstofzuiger die prima zorgt voor het verminderen van de kans op allergische reacties die voorzien is van een extra stofborstel!

Het gaat om de AEG HX6-35TM, een lichte en compacte kruimeldief die geleverd wordt met een speciale stof opzetborstel. Dankzij deze stofborstel wordt de ondergrond niet alleen gezogen, maar ook stofvrij gemaakt, wat ten gunste komt van mensen met een stof allergie. Hoewel het prijskaartje wat hoger is dan andere kruimelzuigers, is dit een van de weinigen die voor het voorkomen van allergische reacties veel punten scoort.

AEG HX6-23CB

AEG HX6-23CB 

De HX6-23CB van AEG is een van de weinigen kruimelzuigers die de kans op allergische aanvallen zwaar verminderd. Wordt geleverd met een speciale stofborstel die ondergronden ook afstoft.

Conclusie en extra tips

Zoals je hebt kunnen zien is er voor elk denkbare ondergrond een specifieke kruimelzuiger te ontdekken. Het is onwijs belangrijk om hier goed op te letten en je niet te laten beïnvloeden door de prijs. Ik heb nog wat aanvullende tips op een rij gezet die je kunnen helpen bij het maken van de beste keuze!

  • Kijk goed naar de accuduur en oplaadtijd: hoewel een kruimeldief vaak gebruikt wordt voor de kleinere klusjes, wil je voorkomen dat je maar enkele minuten kan stofzuigen. Check daarom altijd goed de accuduur en hoelang de handstofzuiger nodig heeft om volledig op te laden.
  • Het gewicht is en blijft belangrijk: het gaat om een compacte variant op de stofzuiger, maar dit hoeft helaas niet altijd te betekenen dat ze lichtgewicht zijn. Kijk altijd naar het gewicht en ga voor een model die niet zwaarder is dan 2 kilogram.
  • Montage en bevestiging: ik raad je aan om te kijken naar een kruimeldief die je op kunt hangen en tegelijkertijd op laad. Zo kun je hem nooit vergeten op te laden en kun je hem handig opbergen!
  • Kruimelzuiger én stofzuiger in één: mijn master tip is om te kijken naar een steelstofzuiger met geïntegreerde kruimelzuiger. Bekijk mijn onderzoek maar eens voor de beste steelstofzuiger. Velen hiervan hebben een uitneembare kruimelzuiger, wat verdraaid handig kan zijn. Hiermee voorkom je ook twee apparaten met dezelfde taak.

Het kan goed zijn dat je vragen hebt over mijn onderzoek of dat je aanvullend advies wenst. Hiervoor kun je me altijd een berichtje sturen, zodat ik met je mee kan kijken en je kan helpen bij het maken van de beste keuze!

The following two tabs change content below.

Robbert

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.