Home » Beste iRobot stofzuiger

Beste iRobot stofzuiger

Door Robbert Tigchelaar | Update: 1 april 2021

Als er een stofzuigermerk tussenuit springt bij robotstofzuigers is het wel iRobot. Het merk biedt met Roomba tientallen modellen aan die allemaal weer net eventjes anders zijn. Zo zijn er modellen die zichzelf kunnen legen, robotstofzuigers die automatisch terugkeren naar het oplaadstation én modellen die samen kunnen werken met dweilrobots van iRobot. Ook zijn er diverse modellen te bedienen met spraak via Google Assistant.

We hebben onderzoek gedaan naar de beste iRobot stofzuiger op dit moment. Hiervoor hebben we alle Roomba stofzuigers op een rij gezet, hebben we ingezoomd op de verschillende voordelen en checkten we hoe specialisten hier tegenaan keken. Na het vergelijken van meer dan 15 verschillende iRobot Roomba stofzuigers zijn we eruit. Wij denken dat de iRobot Roomba i7+ de beste iRobot stofzuiger op dit moment is!

 Beste keuze 

irobot roomba i7+iRobot Roomba i7+

De Roomba i7+ van iRobot is de beste iRobot stofzuiger op dit moment. Deze stofzuiger is tevens ook de nieuwste variant van iRobot en is in staat omzich zelf te legen en samen te werken met een Braava dweilrobot!

 Ook interessant 

iRobot Roomba 980iRobot Roomba 980

De iRobot Roomba 980 is ook een zeer interessante keuze. Deze robotstofzuiger van iRobot is te bedienen met spraak via Google Asssitant en is met 58 dB een super stille robotstofzuiger. Eén van de beste keuzes op dit moment!

 Beste budget keuze 

irobot roomba e5iRobot Roomba E5

De Roomba E5 is de beste budget keuze voor een iRobot stofzuiger in onze ogen. Ondanks de relatief lage prijs is deze robotstofzuiger alsnog te koppelen met Google Assistant en levert dit model opvallend goede zuigprestaties op verschillende oppervlaktes.

Onderzoek naar de beste iRobot stofzuiger

Het was misschien wel een van de grootste vragen van de afgelopen weken op Bestestofzuigers: wat is nu de beste iRobot stofzuiger? Er zijn ongelooflijk veel iRobot stofzuigers op de markt: deze robotstofzuigers worden onder de naam ‘Roomba’ aangeboden. Doordat de verschillen vaak minimaal zijn is het voor velen een groot vraagteken welke nu het beste gekozen kan worden. In ons eerdere onderzoek naar de beste robotstofzuiger kwam al naar voren dat iRobot er tussenuit springt als goede keuze.

Wij hebben onderzoek gedaan naar de beste keuze, door diverse stappen te volgen. Van interviews met smart home experts tot het op een rij zetten van de verschillende modellen die nu op de markt verkrijgbaar zijn bij grotere webshops als Bol.com en Coolblue.

Onderzoeksmethodologie: onze stappen in het onderzoek

Om te komen tot de bestempeling van de beste iRobot stofzuiger modellen, hebben we een aantal stappen gevolgd. Ik ze hieronder op een rij:

  1. Vooronderzoek naar alle beschikbare iRobot stofzuigers die op dit moment aangeboden worden
  2. Overzichtelijk op een rij zetten waar de stofzuiger modellen aan voldoen (en niet aan voldoen)
  3. Belangrijke specificaties als randvoorwaarden op een rij zetten, naar aanleiding met gesprekken met smart home experts
  4. Afbakening van onderzoeksselectie door randvoorwaarden toe te passen op de uit stap 1. verzamelde modellen
  5. Testen en vergelijken van de iRobot stofzuigers die aanmerking komen voor de beste keuzes

We hebben vervolgens drie keuzes op een rij gezet: een beste keuze, een budget variant en ook een mogelijk interessante keuze, om daarmee de vrijheid bij jou te laten.

iRobot Roomba i7+: de beste iRobot stofzuiger op dit moment

Eerder kregen we op de redactie al hoogte van een nieuw iRobot stofzuigermodel: de Roomba i7+. Deze robotstofzuiger is de nieuwste en meest geavanceerde stofzuiger van iRobot op dit moment en heeft een aantal interessante voordelen:

  • Kan zichzelf legen met een handig oplaadstation: niet in aanraking komen met stof, vanwege een stofallergie? Dan kan de i7+ voor jou een hele goede keuze zijn. Deze leegt namelijk zichzelf bij het oplaadstation!
  • Kan communiceren met een Braava dweilrobot: is de robotstofzuiger van iRobot klaar met zuigen? Dan pas zal de Braava dweilrobot aan de slag gaan. Een perfecte samenwerking via Imprint Link technologie
  • Koppeling met Google Assistant: dankzij de ondersteuning van Google Assistant is de iRobot Roomba i7+ met spraak te bedienen. Dit kan erg handig zijn in smart homes.

In onderstaande video wordt duidelijk zichtbaar hoe de iRobot Roomba i7+ zichzelf kan legen.

 Beste keuze 

irobot roomba i7+De beste van iRobot: Roomba i7+

Met stip op #1 als de beste iRobot stofzuiger op dit moment. Hierbij moet ik wel vermelden dat het ook de meest dure variant uit de Roomba familie is, maar dit in mijn ogen wel elke euro waard is.

The following two tabs change content below.

Robbert Tigchelaar

Robbert is het gezicht achter Bestestofzuigers.nl en is verantwoordelijk voor de onderzoeken naar de beste modellen. Samen met een team aan stofzuigerexperts probeert Robbert stofzuigen leuker, makkelijker én beter te maken voor ieder huishouden.

Laatste berichten van Robbert Tigchelaar (toon alles)