accu dyson levensduur

Levensduur accu Dyson: hoe lang gaat hij mee?

Een Dyson accu gaat gemiddeld 5 tot 6 jaar mee. Door je stozfuiger goed te onderhouden en de stofzuiger niet constant te gebruiken in turbomodus, kun je de levensduur verlengen. Is de accu versleten? Dan moet je een nieuwe accu kopen.

Bekijk nieuwe Dyson accu’s per serie:
Dyson V8 accu
Dyson V10 accu
Dyson V11 accu
Dyson V12 accu
Dyson V15 accu

Let er goed op dat je goed kijkt of de accu geschikt is voor jouw Dyson. Daarnaast raad ik je sterk aan om te gaan voor een accu van het merk Dyson zelf. Check hier de prijzen.

Naar aanleiding van mijn uitgebreide artikel over de algemene levensduur van een stofzuiger, kreeg ik onwijs veel opmerkingen binnen. In mijn artikel heb ik namelijk met name gekeken naar de normale stofzuiger. Maar hoe zit bijvoorbeeld de accu van een draadloze Dyson steelstofzuiger? 

Vanwege de grote hoeveelheid vragen heb ik besloten om een apart artikel te wijden aan de levensduur van een Dyson accu. Ik heb onder meer gesproken met Dyson zelf over de te verwachten levensduur én of er bijvoorbeeld verschil zit in het model wat je kiest: is er bij een Dyson V8 accu wellicht sprake van een kortere levensduur? Ik zet alles voor je op een rij!

Levensduur Accu Dyson

Zoals je wellicht weet heeft Dyson naast sledestofzuigers ook een groot scala aan steelstofzuigers. In grote lijnen zijn er vijf populaire modellen van elkaar te onderscheiden: de Dyson V8, V10, V11, V12 en de krachtigste V15. Ja, sinds kort is daar de Dyson V15 Detect bijgekomen: een nieuwe Dyson met groene laser.

De Dyson steelstofzuigers komen in veel onderzoeken als beste steelstofzuiger naar voren. Ze scoren goed op zuigkracht, het gebruik van filters en zaken als gewicht en geluidsniveau. Toch blijken er zo nu en dan problemen op te treden als we kijken naar de accu levensduur. Sommigen hebben hun accu al na twee jaar moeten vervangen, omdat deze snel verminderde in maximale accuduur.

Dyson: ‘Een accu kan tot zes jaar meegaan’

Zoals ik in de inleiding al aangaf heb ik voor dit artikel contact opgenomen met Dyson. Dyson heeft mij antwoord gegeven op de vraag hoelang een accu van een Dyson steelstofzuiger in het algemeen meegaat. Het antwoord is dat een Dyson accu tot zes jaar mee kan gaan, meldt een medewerkster van Dyson. Wel wordt daarbij de volgende kanttekening gemaakt: “De levensduur is afhankelijk van het gebruik en de verzorging van de machine”.

dyson accu kopen

Nieuwe Dyson accu kopen

Is jouw Dyson accu defect? Dan is het tijd voor een nieuwe. Voor een nieuwe accu is het belangrijk om goed te letten op de geschiktheid voor jouw Dyson stofzuiger.

Beste deal

 Verkrijgbaar bij Bol.com en Dyson.nl

Levensduur accu Dyson V11, V10, V8: zijn er verschillen?

Het is natuurlijk ook interessant stil te staan bij de verschillende soorten accu’s van Dyson steelstofzuigers. Zoals ik daarnet al aangaf zijn er drie verschillende modellen. Ik vroeg Dyson het volgende: “Kan het type model ( Dyson V8, V10 of V11) van invloed zijn op de levensduur? Ik kan me voorstellen dat er bij een mindere accu misschien sprake kan zijn van een mindere levensduur?”. Volgens desbetreffende medewerkster heeft dat geen invloed.

‘Accu Dyson V8 levensduur vaak korter’

Wel merkt zij op dat het vaak voorkomt dat de accu van de Dyson V8 sneller vervangen moet worden. Volgens haar heeft dit echter met name te maken met het feit dat de steelstofzuiger niet volgens richtlijnen gebruikt is. Zo meldt zij dat er dan bijvoorbeeld vaak gebruik gemaakt wordt van de maximale zuigstand en dat filters niet of te weinig schoongemaakt worden. Dit laatste gaf ik ook al aan bij de algemene stofzuiger levensduur: je kunt de levensduur aanzienlijk verlengen als je dit wel en op tijd doet.

Niet alleen beter voor je stofzuiger, maar ook voor je gezondheid. Het is ook een tip die ik eerder gaf bij de zuigkracht van een stofzuiger verbeteren. Als we kijken naar een accu van een stofzuiger, dan zijn er een aantal zaken belangrijk. In ons onderzoek naar de beste draadloze stofzuiger kijken we onder meer naar:

 • Accuduur met opzetstuk
 • Accuduur zonder opzetstuk
 • Accuduur met maximale zuigkracht
 • Oplaadtijd tot een volledig volle accu

In onderstaand overzicht heb ik alle informatie verzameld van de Dyson V11, V10 en V8 accu.

KenmerkDyson V8 AccuDyson V10 AccuDyson V11 AccuDyson V12 accuDyson V15 accu
Accucapaciteit22,8 Volt25,2 Volt25,2 Volt25,2 Volt25,2 Volt
Oplaadtijd5 uur3,5 uur4,5 uur4 uur4,5 uur
Accuduur met Mondstuk25 minuten35 minuten55 minuten55 minuten55 minuten
Accuduur zonder Mondstuk40 minuten60 minuten60 minuten60 minuten60 minuten
Accuduur met Turbostand5 minuten7 minuten10 minuten9 minuten9 minuten
BekijkCheck prijsCheck prijsCheck prijsCheck prijsCheck prijs

Dyson batterij levensduur verlengen

Zoals al duidelijk werd in het gesprek dat ik met Dyson voerde, zijn er een aantal acties die je kunt ondernemen om de Dyson batterij levensduur aanzienlijk te verlengen. Zo kun je dus minder vaak op Turbo-stand stofzuigen, kun je je filters tijdig schoonmaken (check alles over het Dyson filter schoonmaken) én kan het slim zijn om je steelstofzuiger soms na te lopen op mogelijke verstoppingen.

Ik heb een aantal acties op een rij gezet die van positieve invloed kunnen zijn op de Dyson batterij levensduur:

 • Was de filters en/of vervang de filters als deze versleten zijn
 • Loop de stofzuiger regulier na op verstoppingen
 • Stofzuiger niet altijd met maximale zuigkracht
 • Ga voorzichtig om met de stofzuiger als je stofzuigt (gooi er niet mee)
 • Gebruik alleen onderdelen van Dyson zelf
 • Reinig de mondstukken zo nu en dan

Heb jij nog een gouden tip voor een beter onderhoud van je Dyson stofzuiger? Stuur mij gerust een berichtje, dan vul ik het rijtje hierboven om het nog completer te maken.

Dyson Accu vervangen

Is je Dyson accu overleden? Dan heb ik goed en slecht nieuws voor je. Ik begin met het slechte nieuws: een kapotte Dyson accu kan vaak niet meer gerepareerd worden. Het goede nieuws is, is dat deze – net als veel andere onderdelen van je Dyson steelstofzuiger – vervangen kan worden. Het gaat om een zogeheten ‘Dyson Vervangbatterij’. Bekijk de juiste Dyson batterij in onderstaand overzicht.

Dyson serieBekijken
Dyson V8Check prijs
Dyson V10Check prijs
Dyson V11Check prijs
Dyson V12Check prijs
Dyson V15Check prijs

Het vervangen van een Dyson batterij gaat heel simpel. Ik heb daarvoor een klein stappenplannetje gemaakt.

 1. Koppel je Dyson stofzuiger los van het stroom
 2. Controleer of de stofzuiger uit staat
 3. Klik de telescopische stofzuigerbuis eraf
 4. Haal het stofreservoir eraf door het los te klikken
 5. Schroef het schroefje achter het handvat los
 6. Schroef het schroefje onderaan de accu los
 7. Haal de accu uit je Dyson stofzuiger
 8. Vervang de oude accu met de nieuwe Dyson accu
 9. Herhaal de stappen hierboven in tegengestelde richting om hem aan te sluiten

Belangrijk om te melden: wanneer een Dyson accu geleverd wordt is deze deels opgeladen. Je moet hem dus eerst helemaal volledig opladen voor je de stofzuiger gaat gebruiken. In onderstaande video zijn bovenstaande stappen duidelijk te zien voor de Dyson V6. Ook weten hoe je het doet voor onder meer de V8 en de V7? Bekijk dan hier een uitgebreid artikel over een Dyson accu vervangen.

https://youtube.com/watch?v=Jn-Eo9iLpoM%3Ffeature%3Doembed%26wmode%3Dopaque%26rel%3D0

Dyson garantie op onderdelen

Je krijgt bij het kopen van Dyson onderdelen een garantie van 12 maanden. Dyson raadt je aan om enkel onderdelen te gebruiken van haar eigen merk en ik sluit me hierbij aan. Hoewel ik normaal gesproken zeker ook opensta voor aftermarket oplossingen (die zijn namelijk vaak stukken goedkoper) is het bij Dyson dusdanig specifiek, dat het slimmer is om iets meer te betalen voor een aansluitend product. Hiermee voorkom je erger: een verkeerde accu kan resulteren in een compleet defecte Dyson.

Dyson klacht indienen of ervaring delen

Dyson klacht indienen of een ervaring delen? Laat hieronder weten waar jij tegenaan bent gelopen, wellicht dat wij of een van onze lezers je op weg kunnen helpen bij een oplossing van jouw klacht of probleem. Goede ervaringen zijn natuurlijk nét zo welkom!

Vergelijkbare berichten